Nollahiilareilla on silti vaikea olla. Onko kukaan kokeillut sellaista karppaamista, että nauttisi joka päivän vain yhdentyyppistä hiilaria sisältävää ruokaa. Esim. maanantaina juustoa, tiistaina pähkinöitä, keskiviikkona perunaa jne...
Tällöin haitta-aineiden kokonaiskuorma jäisi varmaan niin mitättömälle tasolle, ettei niistä aiheutuisi ongelmia, ainakin jos kerta-annoksetkin jäisivät pieniksi. Lisäksi ainakin minä välttyisin varmaankin ns. pikkusormiongelmalta. Eli seuraavalta ilmiöltä: Ensin lisään teehen hiukan maitoa, enkä saa oireita. Totean, että on näköjään ok juoda aamutee, jossa on 1 rkl maitoa. Viikon kuluttua totean että 2 rkl. maistuukin huomattavasti paremmalta. Sen jälkeen alkaa tehdä yhä enemmän mieli maitoteetä, joten juon sitä myös päivällä - ja illalla. Tämän jälkeen alkaa tehdä mieli juustoa, joten alan syödä sitä pienen annoksen jälkiruoaksi. Se menee hyvin, minkä johdosta lisään ruokavalioon satunnaisesti myös mascarponea. Mascarpone osoittautuukin niin herkulliseksi, että alan syödä joka päivä purkillisen tai jopa enemmän. Ja lopulta selkäni on taas kipeä, kunnes lopetan kaikkien maitotuiotteiden nauttimisen.