Onkohan fiksua laittaa Willett HFCS "puolustajaksi" tuollaisilla tempuilla...
Mutta juu fruktoosista ja HFCS:sta on myös foorumilla yhtä jos toistakin:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=15301 ja monessa monessa muussa ketjussa kautta foorumin historian.
Willettin vastaus on erinomainen ja "oikea", mutta vastauksen käyttö tuollatavalla osoittaa (taas kerran) mielenkiintoisia piirteitä toimittajan *sensuroitu*.
Vähäiset luonnolliset fruktoosin saannit eivät yleensä ole elimistölle lainkaan ongelma, sensijaan suuret määrät yhdistettynä muuhun runsaaseen hiilihydraatin saantiin alkaakin sitten mm maksassa olla hankala asia. Sen käsittelyssä kun on siinä tilanteessa hiukan ikäviä piirteitä.
Jos minulta kysyttäisiin nimeämällä jokin yksi sanotaan vaikka peruna ja kysyttäisiin onko peruna suomalaisen lihomisbuumin syy olisi kai jolkaisen arvattavissa vastaus. Mitään painavaa näyttöä ei ole sille että juuri peruna olisi syy kansan lihomiseen. Jos peruna kokonaan poistettaisiin tuskinpa lihominen pysähtyisi. (Onko siis peruna sittenkin "viaton")
http://www.hfcsfacts.com/NYTimes07-02-06.html
"New York Times Article Reviews The Science — HFCS Myths Debunked
A July 2, 2006 article by Melanie Warner in The New York Times provides a science-based approach to high fructose corn syrup (HFCS) and its proper context in the obesity debate.
Dr. Walter Willett, Harvard School of Public Health Nutrition Department Chairman, is quoted in The New York Times article saying, “There's no substantial evidence to support the idea that high-fructose corn syrup is somehow responsible for obesity.” Dr. Willett further adds, “If there was no high-fructose corn syrup, I don't think we would see a change in anything important. I think there's this overreaction.”
Even one of the authors of a 2004 commentary published in the American Journal of Clinical Nutrition that first suggested a unique link between HFCS and obesity has conceded that the evidence to convict HFCS is lacking. Dr. Barry M. Popkin, Department of Nutrition professor at the University of North Carolina at Chapel Hill told The New York Times, “It was a theory meant to spur science, but it's quite possible that it may be found out not to be true.” He continued, “I don't think there should be a perception that high-fructose corn syrup has caused obesity until we know more.”
"