Maksapasteija

Sitä sun tätä
Vanha Karppu
Viestit: 225
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Maksapasteija

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Haluaisin tehdä levittyvää maksapasteijaa. Netissä on useampikin ohje, mutta niistä ei käy ilmi, onko lopputuote jäykkää vai levittyvää.

Lisäksi löysin ainoastaan sellaisia reseptejä, jotka valmistetaan uunissa. Osa niistä kypsennettiin tosin vesihauteessa, joten mikään ei varmaa estäisi kypsentämässä niitä kattilassa olevassa vesihauteessa, vai kuinka?

Minun on vähän vaikea käsittää, miksi maksapasteijaa pitäisi kypsentää 1,5 tuntia, vaikka maksan paistaminen kestää vain muutaman minuutin. Jos lopputuloksen pitäisi olla levittyvää tahnaa, niin mihin sitä pitkää kypsennystä muka tarvitaan? Ehkä vehnäjauhon kypsymiseen, mutta sen aion jättää muutenkin pois.

Minulla oli ennen tapana jauhaa kypsää kieltä hienoksi sauvasekoittimella voin kanssa. Siitä tuli juuri sellaista ihanaa levitettä, jonka makukin muistutti maksapasteijaa, vaikka siinä ei ollutkaan maksaa.

Onko kellään käsitystä, mitä tulisi, jos vain paistaisi esim. broilerin maksaa ja jauhaisi sen sitten sauvasekoittimella? Siinä olisi ainakin enemmän rasvaa kuin naudanmaksassa. Ilmakehäkin kiittäisi, kun ei tarvitsisi pitää uunia tuntikausia lämpimänä.