Mitä söit tänään?
Re: Mitä söit tänään?
Aamulla voikahvia. Työmatkalla yksi kylmän maitokahvi. Lounaaksi kebab salaatilla.
Kotimatkalla piipahdin Alkossa... (ja ostin sipsipussinkin - ehkä avaan, ehkä en). Ihana "home alone" tänään, niin kaivattu ja tarpeellinen!
Kotimatkalla piipahdin Alkossa... (ja ostin sipsipussinkin - ehkä avaan, ehkä en). Ihana "home alone" tänään, niin kaivattu ja tarpeellinen!
Live, love, laugh? Nah. Languish, lament, lay down.
Re: Mitä söit tänään?
Eka syöminen rahkaa, protskujauhetta ja pakastemustikoita, puolikan avokadoa lisäksi.
Kahden kalan keittoa iltaruokana missä pieni juuressuikalepussillinen kasviksia. Sulatejuustoa liemeen lopuksi ja hyvää oli.
Kahden kalan keittoa iltaruokana missä pieni juuressuikalepussillinen kasviksia. Sulatejuustoa liemeen lopuksi ja hyvää oli.
Re: Mitä söit tänään?
Laitoin eilen siskonmakkaroita paseerattuun tomaattiin, marinoin sekaan herkkusieniä, lisäsin vähän mustapapuja purkista , ruokalusikallinen vuohen sulatejuustoa myös ja kypsensin uunissa. Tuli hyvää. Mutta olisihan se hienoa, jos alusta asti tekisi eikä puolivalmiista niin kuin minä.
- Matami-Mimmi
- Viestit: 159
- Liittynyt: Ma Elo 19, 2024 2:16 pm
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Mitä söit tänään?
Hirvenpaistipiffejä kermassa haudutettuna Lisukkeena kaksi chiliä omasta maasta.
Re: Mitä söit tänään?
Lounaaksi paistoin naudan jauhelihaa ja yhden paistomunan lautaselle jauhelihan päälle.
Seipakkaus on sulamassa iltaruoaksi. Teen uunikalaa Hesarin ohjeella. Viipaloin sitruunan uunivuoan pohjalle, levitän vuokaan kalapalat. Maustevoin olen jo tehnyt levitettäväksi kalan päälle: reilu 50 g pehmeää voita, pienittyä valkosipulia ja hiukan sinappia sekoitettuna. Paisto uunissa 20-30 min. Hesarin ohjeen mukaan paiston loppuvaiheessa kalapalojen päälle laitetaan vielä tomaattiviipaleita paistumaan. Tomskut jätän väliin.
Lautaselle pitää ehkä laittaa vielä lisävoita.
Ihmeen karppi ohje HS:lta voineen kaikkineen.
Seipakkaus on sulamassa iltaruoaksi. Teen uunikalaa Hesarin ohjeella. Viipaloin sitruunan uunivuoan pohjalle, levitän vuokaan kalapalat. Maustevoin olen jo tehnyt levitettäväksi kalan päälle: reilu 50 g pehmeää voita, pienittyä valkosipulia ja hiukan sinappia sekoitettuna. Paisto uunissa 20-30 min. Hesarin ohjeen mukaan paiston loppuvaiheessa kalapalojen päälle laitetaan vielä tomaattiviipaleita paistumaan. Tomskut jätän väliin.
Lautaselle pitää ehkä laittaa vielä lisävoita.
Ihmeen karppi ohje HS:lta voineen kaikkineen.
Palm, rekisteröitynyt 14.7.2009
-
- Viestit: 34
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Mitä söit tänään?
1) Lounaaksi kaksi kananmunaa, jotka keitin kiisseliksi Butter & steak girlin You Tubessa opastamalla tavalla. Plus pilkoin sekaan voita.
2) Päivälliseksi jauheliha-sipulipataa, johon lisäsin 2 rkl keitettyä riisiä, jolloin siitä tuli risottoa. (Vähärasvaista naudanjauhelihaa plus itse keitettyä talia plus kookosöljyä plus sipulia.)
3) Huikopalaksi jauheliha-sipulipiirasta sinappihunnulla eli jääkaapissa jähmettynyttä jauheliha-sipulipataa, jonka päälle sivelin sinappia.
4) Illalliseksi pienen annoksen itse keitettyä hernekeittoa (herneitä, sipulia ja kookosöljyä) johon lisäsin 6 chorizonsiivua mausteeksi.
Juomaksi pieni kermatee, pieni kermakahvi ja vettä.
Proteiininlähteet: 20 g lihaproteiinia plus 2 kananmunan proteiinit.
2) Päivälliseksi jauheliha-sipulipataa, johon lisäsin 2 rkl keitettyä riisiä, jolloin siitä tuli risottoa. (Vähärasvaista naudanjauhelihaa plus itse keitettyä talia plus kookosöljyä plus sipulia.)
3) Huikopalaksi jauheliha-sipulipiirasta sinappihunnulla eli jääkaapissa jähmettynyttä jauheliha-sipulipataa, jonka päälle sivelin sinappia.
4) Illalliseksi pienen annoksen itse keitettyä hernekeittoa (herneitä, sipulia ja kookosöljyä) johon lisäsin 6 chorizonsiivua mausteeksi.
Juomaksi pieni kermatee, pieni kermakahvi ja vettä.
Proteiininlähteet: 20 g lihaproteiinia plus 2 kananmunan proteiinit.
Viimeksi muokannut Vanha Karppu, Pe Elo 30, 2024 1:28 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Re: Mitä söit tänään?
Keto-janssoninkiusausta.
Eli retikkaa, anjovisfileitä, seitä, kermaa ja voita.
Oli hyvää.
Vinkki; etnisistä kaupoista -täällä Yalla- saa laadukkaita vihanneksia. Tuolta löytyy retikkaa puolen metrin pituisia, alle 3€/kg. Esikeitin sen retikan, ja seit, lykkäsin uunivuokaan, höysteet päälle, ja 1.5h oli uunissa.
Eli retikkaa, anjovisfileitä, seitä, kermaa ja voita.
Oli hyvää.
Vinkki; etnisistä kaupoista -täällä Yalla- saa laadukkaita vihanneksia. Tuolta löytyy retikkaa puolen metrin pituisia, alle 3€/kg. Esikeitin sen retikan, ja seit, lykkäsin uunivuokaan, höysteet päälle, ja 1.5h oli uunissa.
Re: Mitä söit tänään?
Löysin ihan tavis sokoksesta retikkaa, saksalaista. Laitoin uunijuureksiin ja unohdin loput jääkaappiin. Kyllä nolotti löytää se sieltä kaikken muun takaa perin hävikkisessä tilassa.
Tänään syöty kesäkurpitsahöystöä ja uusia pottuja, lisänä papuja. Laktoositon maito kivennäisveden kera. Kuulemma perin japanilainen vaihtoehto tuo maito-kivennäisvesi yhdistelmä. Taittaa mukavasti laktoosittoman maidon makeutta.
Tänään syöty kesäkurpitsahöystöä ja uusia pottuja, lisänä papuja. Laktoositon maito kivennäisveden kera. Kuulemma perin japanilainen vaihtoehto tuo maito-kivennäisvesi yhdistelmä. Taittaa mukavasti laktoosittoman maidon makeutta.
Re: Mitä söit tänään?
Halloumipyttipannua! Olipa maukasta. Päivällisellä herkkusienet pekonikääreessä koskenlaskijatäytteellä ja pyttipannun jämiä. Juureksia ja vihanneksia dipattiin turkkilaiseen jugurttiin, jossa dijoninsinappia, omenaviinietikkaa, suolaa ja pikku ripe sokeria ja kermahömpsy. Juoma omenamehu kivennäisvedessä.