Karpata voi monella tavalla ja ihan sellaisella ikiomallakin, mutta ehkä eri tyylien omat keskustelut voisivat antaa varsinkin aloittajille hyviä vinkkejä. Itsellä kakkosdiabeetikkona ja kilppariherkkänä tuntuu LCHF olevan se toimiva jolla molemmat edelleen remissiossa.
Tyyleistä löytyykin vanhalta foorumilta jo paljon perustietoa.
Karppaustyylit
Re: Karppaustyylit
Jos joku haluaa vilkaista aiempia viestejä karppaustyyleistä, niin ne löytyvät täältä : )
Kommentteja sinne ei voi enää lähettää. Ehkä niitä voisi laittaa tähän ketjuun, kuten muutakin keskustelua?
Linkki: https://karppi.ninja/forum/viewforum.ph ... 2861f5727b
Kommentteja sinne ei voi enää lähettää. Ehkä niitä voisi laittaa tähän ketjuun, kuten muutakin keskustelua?
Linkki: https://karppi.ninja/forum/viewforum.ph ... 2861f5727b
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Re: Karppaustyylit
Veriryhmädieetti taisi olla jonkun aikaa pinnalla. Itse O-veriryhmäläisenä vakuutuin sieltä siitä, ettei vehnä sovi elimistölleni. Samoin siellä ehdotettiin sen tyypin ihmistä hankkiutumaan eroon kahvista. Mutta senhän elimistöni olikin jo aikaisemmin opettanut, kait lapsena kuulin paremmin sen viestejä.
Perunan käyttö väheni silloin minimiin. O-veriryhmäläinen metsästäjätyyppinä parhaiten sulattelee lihaa. Jopa maitotuotteita ehdotettiin vähentämään. Niihin aikoihin laktoosi-intoleranssia ei minulla oltu todettu, eikä kokeiden perusteella senkään jälkeen. Mutta oireet poistuivat laktoosittomaan siirtyessä. Jotain sokerin sietämisessä on vinksallaan, mutta kun makeuttajia parhaansa mukaan väistelee, niin tasapainossa ollaan.
Lapset saivat kaikki aikanaan synttärikakkunsa, nykyään kumppani valmistaa itse omat herkkunsa. Välillä muistelen kaiholla aikaa, kun hänkin kulki tätä tietä kaitaa...Mutta oliiviöljy ja voi perusrasvat, ynnä lihojen oma. Riistaa saadaan syksyllä metsästäjiltä.
Karppilan lukeminen on antanut paljon valistusta. Tyylini on karppauksen inspiroimaa: I do it my way.
Perunan käyttö väheni silloin minimiin. O-veriryhmäläinen metsästäjätyyppinä parhaiten sulattelee lihaa. Jopa maitotuotteita ehdotettiin vähentämään. Niihin aikoihin laktoosi-intoleranssia ei minulla oltu todettu, eikä kokeiden perusteella senkään jälkeen. Mutta oireet poistuivat laktoosittomaan siirtyessä. Jotain sokerin sietämisessä on vinksallaan, mutta kun makeuttajia parhaansa mukaan väistelee, niin tasapainossa ollaan.
Lapset saivat kaikki aikanaan synttärikakkunsa, nykyään kumppani valmistaa itse omat herkkunsa. Välillä muistelen kaiholla aikaa, kun hänkin kulki tätä tietä kaitaa...Mutta oliiviöljy ja voi perusrasvat, ynnä lihojen oma. Riistaa saadaan syksyllä metsästäjiltä.
Karppilan lukeminen on antanut paljon valistusta. Tyylini on karppauksen inspiroimaa: I do it my way.
Re: Karppaustyylit
Yksittäiset ruoka-aineet vaihtelevat rajusti, karppauksessakin.
Vuosien ja taas vuosien kokeilujen ja testailujen jälkeen olen tykästynyt tähän Virta Healthin kaavioon.
IMO käytännössä kaikki karppilan onnistuneiden sapuskat ovat tuolla Virran ketoosikolmiossa, karnivoorit mukaan lukien
Virran tavoite taitaa olla tällä hetkellä "mioljoona diabeetikkoa remissioon vuoteen 2025 mennessä" ja aika hyvin taitaa mennä silläkin saralla.
Linkki: https://els.kuvat.fi/kuvat/testit/virta ... on+(1).pdf
Vuosien ja taas vuosien kokeilujen ja testailujen jälkeen olen tykästynyt tähän Virta Healthin kaavioon.
IMO käytännössä kaikki karppilan onnistuneiden sapuskat ovat tuolla Virran ketoosikolmiossa, karnivoorit mukaan lukien
Virran tavoite taitaa olla tällä hetkellä "mioljoona diabeetikkoa remissioon vuoteen 2025 mennessä" ja aika hyvin taitaa mennä silläkin saralla.
Linkki: https://els.kuvat.fi/kuvat/testit/virta ... on+(1).pdf
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Re: Karppaustyylit
Linkin "ketoosikolmio" oli muuten oikein hyvä ja havainnollistava kaikessa yksinkertaisuudessaan suhteuttaessaan proteiinin ja hiilareiden saannin toisiinsa; vähemmän proteiinia, niin pääsee suuremmilla hiilarimäärillä ketoosiin ja toisinpäin.els kirjoitti: ↑La Syys 07, 2024 7:42 am Yksittäiset ruoka-aineet vaihtelevat rajusti, karppauksessakin.
Vuosien ja taas vuosien kokeilujen ja testailujen jälkeen olen tykästynyt tähän Virta Healthin kaavioon.
IMO käytännössä kaikki karppilan onnistuneiden sapuskat ovat tuolla Virran ketoosikolmiossa, karnivoorit mukaan lukien
Virran tavoite taitaa olla tällä hetkellä "mioljoona diabeetikkoa remissioon vuoteen 2025 mennessä" ja aika hyvin taitaa mennä silläkin saralla.
Linkki: https://els.kuvat.fi/kuvat/testit/virta ... on+(1).pdf
Re: Karppaustyylit
Seuraava Annika Dahlqvistin sivulta poimittu kommenteista, lähes aforismi
Ett citat från Dr Elisabeth Bright:
”Carbs are entertainment, not nutrition”
Tästähän me olemme täysin samaa mieltä!
Ett citat från Dr Elisabeth Bright:
”Carbs are entertainment, not nutrition”
Tästähän me olemme täysin samaa mieltä!