^^ Luuletko? Ainakin meikäläinen on selvinnyt loistavasti 10% prodeilla, kiitos eläinperäisen SAFAn
Kylläisyyteen mitokondrioiden rasvapolttoisuus ainakin tekee isojakin ihmeitä.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
... However, there seems to be a tipping point when we consume more than around 35% of our total calories from saturated fat. Hence, foods like cheese, meat, and eggs that contain a high amount of saturated fat tend to be more satiating. These foods contain protein, too.
Foods Rich in Saturated Fats
Some examples of popular foods that contain more saturated fat include:
While you probably don’t need to go out of your way to add butter and coconut oil to everything to prioritise saturated fat—especially if your goal is weight loss—this data indicates that there is no need to actively avoid nutritious foods like eggs, cheese, and meat that contain this ‘hazardous’ fatty acid.
^Eli Kendall havaitsi runsaasti tyydyttynyttä rasvaa (SAFA) sisältävien ruokien tuottavan kylläisyyttä, mikä johtaa siihen, että syödään vähemmän kaloreita. Tämänhän Vanha karppu oli omakohtaisesti havainnut. Ruokasuositusten hatusta vetäisty*) yläraja tyydytyneelle rasvalle edistää lihomista.
*)Ensimmäiset ruokasuositukset laatineen McGovernin komitean sihteeri Nick Mottern on myöntänyt, että hatustahan se 10 energiaprosenttia vetäistiin.
^^ Mitäklhän nuo prosentit mahtavat olla? Ei ainakaan tyydyttyneen rasvan määrää, eikä ainakaan meillä.
Meillä naudan jauhelihassa on 5 tai 7 tai 10 tai 17 % rasvaa (ei koskaan kolmeakymmentä), ja siitä rasvasta finelin mukaan tyydyttynyttä alle puolet.
Munassa on rasvaa vain muutama prosentti, ja siitä tyydyttynyttä vain kolmannes rasvan määrästä...?
Itse saan riittävästi tyydyttynyttä rasvaa vain erikseen ja aina lisäämällä sitä (reilusti jopa) eläinkunnan prodetuotteisiin(kin).
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri näyttäisi suhtautuvan prosessoidun lihan syöntiin suotuisammin kuin prosessoimattoman punaisen lihan syöntiin.
Hän lisäsi haastattelussa prosessoitua lihaa koskevaan suositukseen tokaisun "Ihmiset tekee tietenkin omat päätöksensä tästä". Tällaista lievennystä ei ollut punaisen lihan kohdalla enkä ole kuullut sitä käytettävän myöskään esim. rasvasuositusten kohdalla.
Ja jälleen kerran jouduin toteamaan, ettei ravitsemusneuvottelukunnan nykyisten vastuuhenkilöiden ulkoinen olemus viesti huipputerveellisestä ravitsemuksesta. (Kannattaisi varmaan lisätä reilusti sitä tyydyttyneen rasvan määrää, ettei tarviisi koko ajan syödä nälkäänsä.)
Mikäli uudet ruokasuositukset johtaisivat siihen, että oikeaa lihaa korvattaisiin kasviperäisillä valelihoilla, tämä olisi huono juttu suoliston terveyden kannalta. Ainakin hiirillä.