Huomenta! Avataan myös tällainen ketju.
Tämä nyt ei ole varsinainen resepti, mutta eilen rupesi tekemään mieli makeaa ja mitään ei ollut kaapeissa. Sitten hokasin, että on minulla täysmaitoa ja kotitekoista puna-mustaherukkamehutiivistettä. Sitä liraus maidon sekaan ja tuli yllättävän hyvänmakuinen ”terveyspirtelö”.
Keto- ja VHH-reseptit
-
- Viestit: 1293
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Keto- ja VHH-reseptit
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 236
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Keto- ja VHH-reseptit
Ranskalaiset kutsuvat maitoon tehtyä mehua nimellä Diable a l'ait. (Hatut tosin puuttuu nyt kirjainten päältä.) Kääntyisi ehkä paholaisen maidoksi.
Mutta onko se oikeasti karppia, vaikka hiilareita on varmaan rutkasti enemmän kuin rasvaa? Vai voiko keittomehua tehdä nykyisin myös ilman sokeria?

Mutta onko se oikeasti karppia, vaikka hiilareita on varmaan rutkasti enemmän kuin rasvaa? Vai voiko keittomehua tehdä nykyisin myös ilman sokeria?
-
- Viestit: 236
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Keto- ja VHH-reseptit
Tässä Lähi-idän läskisoosi (vai olisiko peräti "Välimeren läskisoosi"?)
, alustava versio. Huom: varaa koko ilta aikaa ruoanlaittoon, jäähdytykseen ja mahdolliseen pakastukseen.
AINEKSET:
-200 g sulatettuja vihreitä pakastepapuja
-kilo 70-prosenttista naudanlihaa (jossa siis rasvaa 30 painoprosenttia)
-160 g punaisia linssejä
-250 g sipulia
-10 g tomaattipyreetä
-2 dl vettä (plus liotusvettä)
-reilusti tyydyttynyttä rasvaa
-valkosipulia, pippuria ja suolaa
-kermaa
-painekattila.
-Paista kasaan 200 g vihreitä pakastepapuja (kunnes alkavat tuoksua ja muuttua kirjaviksi).
-Suolaa pavut.
-Ota lihat jääkaapista.
-Huuhtele 3 dl linssejä ja laita ne likoamaan (lektiinien poistamiseksi).
-Kuori, pilko ja kuullota 250 g sipulia.
-Sekoita 20 g tomaattipyreetä sipuliin.
-Leikkaa lihat ja läskinpalat sen kokoiseksi, että ovat kypsänä sopivia suuhun. (Läski kutistuu enemmän.)
-Ruskista lihat.
-Kuori ja murskaa valkosipuli (plus anna tekeytyä 15 min. ennen kuumennusta).
-Huuhtele linssit uudestaan huolella ja lisää ne painekattilaan uuden veden kanssa.
-Lisää pavut ja sipuli, 100 g rasvaa, valkosipulimurska ja pippuria.
-Keitä painekattilassa paineen alla, kunnes soossi on sakeaa. Sekoita pohjaa myöten kapustalla ja hauduta sen jälkeen miedolla lämmöllä sekoittaen aina 10 minuutin välein.
-Soossi on valmis, kun läskin sisällä oleva kollageeni on hajonnut niin paljon, että läskinpalat ovat muuttuneet suussasulavaksi hyytelöksi.
-Lisää lopuksi suolaa ja kermaa maun mukaan.
Slurp!

AINEKSET:
-200 g sulatettuja vihreitä pakastepapuja
-kilo 70-prosenttista naudanlihaa (jossa siis rasvaa 30 painoprosenttia)
-160 g punaisia linssejä
-250 g sipulia
-10 g tomaattipyreetä
-2 dl vettä (plus liotusvettä)
-reilusti tyydyttynyttä rasvaa
-valkosipulia, pippuria ja suolaa
-kermaa
-painekattila.
-Paista kasaan 200 g vihreitä pakastepapuja (kunnes alkavat tuoksua ja muuttua kirjaviksi).
-Suolaa pavut.
-Ota lihat jääkaapista.
-Huuhtele 3 dl linssejä ja laita ne likoamaan (lektiinien poistamiseksi).
-Kuori, pilko ja kuullota 250 g sipulia.
-Sekoita 20 g tomaattipyreetä sipuliin.
-Leikkaa lihat ja läskinpalat sen kokoiseksi, että ovat kypsänä sopivia suuhun. (Läski kutistuu enemmän.)
-Ruskista lihat.
-Kuori ja murskaa valkosipuli (plus anna tekeytyä 15 min. ennen kuumennusta).
-Huuhtele linssit uudestaan huolella ja lisää ne painekattilaan uuden veden kanssa.
-Lisää pavut ja sipuli, 100 g rasvaa, valkosipulimurska ja pippuria.
-Keitä painekattilassa paineen alla, kunnes soossi on sakeaa. Sekoita pohjaa myöten kapustalla ja hauduta sen jälkeen miedolla lämmöllä sekoittaen aina 10 minuutin välein.
-Soossi on valmis, kun läskin sisällä oleva kollageeni on hajonnut niin paljon, että läskinpalat ovat muuttuneet suussasulavaksi hyytelöksi.
-Lisää lopuksi suolaa ja kermaa maun mukaan.
Slurp!

Viimeksi muokannut Vanha Karppu, Ma Helmi 17, 2025 12:29 am. Yhteensä muokattu 10 kertaa.
-
- Viestit: 236
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Keto- ja VHH-reseptit
Ketobounty:
- Vie suuhun teelusikallinen paahdettuja kookoslastuja.
- Vie suuhun teelusikallinen karppisokeria.
- Sekoita ainekset pureskelemalla.
- Nauti ja nielaise.
- Vie suuhun teelusikallinen paahdettuja kookoslastuja.
- Vie suuhun teelusikallinen karppisokeria.
- Sekoita ainekset pureskelemalla.
- Nauti ja nielaise.

-
- Viestit: 236
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Keto- ja VHH-reseptit
Paistoin tänään 3 munanvalkuaista isolla pannulla. Lopputulos muistutti rakenteeltaan ja maultaan lettua. 
