Keto- ja VHH-reseptit

Sitä sun tätä
Anssi H. Manninen
Viestit: 1293
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Keto- ja VHH-reseptit

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Huomenta! Avataan myös tällainen ketju.

Tämä nyt ei ole varsinainen resepti, mutta eilen rupesi tekemään mieli makeaa ja mitään ei ollut kaapeissa. Sitten hokasin, että on minulla täysmaitoa ja kotitekoista puna-mustaherukkamehutiivistettä. Sitä liraus maidon sekaan ja tuli yllättävän hyvänmakuinen ”terveyspirtelö”.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Vanha Karppu
Viestit: 236
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Keto- ja VHH-reseptit

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Ranskalaiset kutsuvat maitoon tehtyä mehua nimellä Diable a l'ait. (Hatut tosin puuttuu nyt kirjainten päältä.) Kääntyisi ehkä paholaisen maidoksi. :D

Mutta onko se oikeasti karppia, vaikka hiilareita on varmaan rutkasti enemmän kuin rasvaa? Vai voiko keittomehua tehdä nykyisin myös ilman sokeria?
Vanha Karppu
Viestit: 236
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Keto- ja VHH-reseptit

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Tässä Lähi-idän läskisoosi (vai olisiko peräti "Välimeren läskisoosi"?) :) , alustava versio. Huom: varaa koko ilta aikaa ruoanlaittoon, jäähdytykseen ja mahdolliseen pakastukseen.

AINEKSET:
-200 g sulatettuja vihreitä pakastepapuja
-kilo 70-prosenttista naudanlihaa (jossa siis rasvaa 30 painoprosenttia)
-160 g punaisia linssejä
-250 g sipulia
-10 g tomaattipyreetä
-2 dl vettä (plus liotusvettä)
-reilusti tyydyttynyttä rasvaa
-valkosipulia, pippuria ja suolaa
-kermaa
-painekattila.

-Paista kasaan 200 g vihreitä pakastepapuja (kunnes alkavat tuoksua ja muuttua kirjaviksi).
-Suolaa pavut.
-Ota lihat jääkaapista.
-Huuhtele 3 dl linssejä ja laita ne likoamaan (lektiinien poistamiseksi).
-Kuori, pilko ja kuullota 250 g sipulia.
-Sekoita 20 g tomaattipyreetä sipuliin.
-Leikkaa lihat ja läskinpalat sen kokoiseksi, että ovat kypsänä sopivia suuhun. (Läski kutistuu enemmän.)
-Ruskista lihat.
-Kuori ja murskaa valkosipuli (plus anna tekeytyä 15 min. ennen kuumennusta).
-Huuhtele linssit uudestaan huolella ja lisää ne painekattilaan uuden veden kanssa.
-Lisää pavut ja sipuli, 100 g rasvaa, valkosipulimurska ja pippuria.
-Keitä painekattilassa paineen alla, kunnes soossi on sakeaa. Sekoita pohjaa myöten kapustalla ja hauduta sen jälkeen miedolla lämmöllä sekoittaen aina 10 minuutin välein.
-Soossi on valmis, kun läskin sisällä oleva kollageeni on hajonnut niin paljon, että läskinpalat ovat muuttuneet suussasulavaksi hyytelöksi.
-Lisää lopuksi suolaa ja kermaa maun mukaan.

Slurp! :D
Viimeksi muokannut Vanha Karppu, Ma Helmi 17, 2025 12:29 am. Yhteensä muokattu 10 kertaa.
Vanha Karppu
Viestit: 236
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Keto- ja VHH-reseptit

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Ketobounty:

- Vie suuhun teelusikallinen paahdettuja kookoslastuja.
- Vie suuhun teelusikallinen karppisokeria.
- Sekoita ainekset pureskelemalla.
- Nauti ja nielaise. :D
Vanha Karppu
Viestit: 236
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Keto- ja VHH-reseptit

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Paistoin tänään 3 munanvalkuaista isolla pannulla. Lopputulos muistutti rakenteeltaan ja maultaan lettua. :D
Vastaa Viestiin