Vanha Karppu kirjoitti: ↑To Tammi 16, 2025 9:04 pm
Vastalause! Fruktoosin käyttö sakkaroosin korvikkeena ei ole yhdistynyt terveysongelmiin, kunhan sitä ei käytetä älyttömiä määriä. Ja lyödään vetoa, että x määrä fruktoosia voittaa aina x määrän sakkaroosia. Mm. siksi, että fruktoosilla on alhainen glykemiaindeksi.
Jo ihan tavallisilla jatkuvilla sakkaroosin käyttömäärillä pelkäksi fruktoosiksi vaihdettuna aletaan puhua niin maksan rasvoittumisesta, silmänlasiaisen sumentumista ja muista metaboolisista oireista (koska fruktoosi kerätään maksaan heti, jos vain suinkin voidaan, koska muualla (kuten vaikkapa silmän nesteissä) se on myrkkyä). Sattuneesta syystä sitä ei enää suositella oikein kenellekään. Aiemmin se oli ihmemakeutin diabeetikoille(kin), mutta jo nyt jäljet pelottavat...
Niin että lyödään vaan vetoa, jos haluat. Paljollako?
Muoks: Tuo sakkaroosin vaihto fruktoosiksi tuli ilmaistua epäselvästi, joten korjasin
Viimeksi muokannut els, Pe Tammi 17, 2025 9:26 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Pohjois-Karjala projekti (PKP) tuloksineen ja hypetyksineen on kyllä todellinen pissitysten helmi, kiitos siitä komiteanmiehelle!
. PKPn tulosten (ja niiden aiheuttamien uskomattoien väitteiden ja korrelaatioiden) innostamana koe toistettiin ensin Virossa. Eipä onnistunut.
. Tästä lannistumatta siitä tehtailtiin iso ja kallis WHOn projekti nimeltään MONICA (MONItoring CArdiovascular risks tjsp), josta syntyi kilokaupalla julkaisuja, jotka KAIKKI keskittyivät kertomaan kyseisen projektin hallinnoinnista ja rakenteesta. Miksi? No kun senkin tulokset olivat väärät. Niin väärät, ettei niitä juuri edes julkistettu.
. ... jonka jälkeen WHOssa lanseerattiin seuraava projekti, jota eivät enää (kaikeksi onneksi) vetäneet suomalaiset. Tuloksena oli tällä erää megakokoinen, monikansallinen professori Yusufin INTERHEART, ja sillä saatiin jo tuloksiakin. Kuten muun muassa se, ettei kokonaiskolesteroli tai LDL mahtuneet edes kymmenen tärkeimmän SVT'n riskitekijän joukkoon. Se ainoa kolesteroleihin viittava tekijä (toki tärkeä, hyvinkin tärkeä) oli APOjen suhde eli HDL ja ei-HDL hiukkasten määrän suhde, jonka voi (jos haluaa) helpostikin mitata, mutta jota ei tietenkään mitata juuri koskaan. Ja tästäkös INTERHEARTin tuloksesta suomalaiset kimmastuivat. Kyseistä kirjeenvaihtoa olisi melkein riemastuttavaa lukea, jos myötähäpeä ei pilaisi touhua.
Ei niin etteikö Pohjois-Karjala projektista olisi ollut hyötyäkin. Sen takia juttua alettiin tutkia isommin. Ja kun tutkittiin, saatiin sen hypoteesit ammuttua alas ja kokonaan kultastandardin tutkimuksilla. Sääli, ettei kukaan ole kertonut eikä kerro suomalaisille sen enempää INTERHEARTista kun sen jälkeisestä PUREstakaan (MONICAssa ei ole mitään kerrottavaa, joten sen joutaakin unohtaa).
Viimeksi muokannut els, La Tammi 18, 2025 12:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Pohjois-Karjala -projektilla saatiin aikaan se, että sydänkuolleisuus laski Pohjois-Karjalan läänissä vähemmän kuin verrokiksi kaavaillussa Kuopion läänissä. Sydänkuolleisuushan laski tuohon aikaan koko Suomessa sodasta kuluneen ajan funktiona. Projektia kuitenkin hehkutettiin suurena menestyksenä ja osin sen innostamana ja WHO:n yllyttämänä valtion subventoima ja jakama ruokaöljy vaihdettiin Mauritiuksella runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävästä palmuöljystä runsaasti monityydyttymätöntä rasvaa sisältäväksi soijaöljyksi.
Projekti Mauritiusta hehkutettiin menestyksenä, sillä kokonaiskolesteroli laski väestötasolla. Sitä ei oltu huomaavinaankaan, että sydän- ja verisuonisairauksiin kuolleiden osuus kaikista kuolemista nousi jonkin verran ja - mikä vielä merkityksellisempää - lihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen esiintyvyys pompsahti tuntuvasti ylöspäin. Mauritius on tänä päivänäkin aivan maailman kärkimaita tyypin 2 diabeteksen esiintyvyydessä.
HYVÄ, kertaus on opintojen äiti!
Oikeastaan mikään ”virallinen taho” ei ole kehumisen lisäksi arvioinut kriittisesti Pohjois Karjala Projektia.
Miksi olisi, kun se toteutettiin presidentillisessä suojeluksessa ja lähikaitsijana oli paikallinen maaherra.
Kaikki jollakin tavalle terveydenhuoltoon liitetyt organisaatiot (ja liittymättömätkin) hymistelevät, kun valvoivat menon ”oikeaoppisuutta”. Sittemmin pullataikinan lailla turvonnut itsetunto on tuottanut Kansanterveyslaitoksen ja sen Terveyden- ja Hyvinvoinnin laitostuneen itsekehulaitoksen, joka on vinoutuneessa tarkkailussaan katsonut ohi tosi ongelmallisiksi valtakunnassa paisuneet metabolia-sairauksien tilastot aivan mantereen johtoasemaan yltävät.
No, maailma on juuri nyt muuttumassa kovaa vauhtia. Muuttuuko mikään? Ainakaan anteeksi ei pyydellä eikä enää osata hävetä.
els kirjoitti: ↑Pe Tammi 17, 2025 7:56 am
Jo ihan tavallisilla jatkuvilla sakkaroosin käyttömäärillä pelkäksi fruktoosiksi vaihdettuna aletaan puhua niin maksan rasvoittumisesta, silmänlasiaisen sumentumista ja muista metaboolisista oireista (koska fruktoosi kerätään maksaan heti, jos vain suinkin voidaan, koska muualla (kuten vaikkapa silmän nesteissä) se on myrkkyä).
Joo, mutta mitä tarkoitat tavallisilla käyttömäärillä?
^^ Tästä olemme puhuneet jo aiemmassa karppilassa, taisi olla parissakin ketjussa.
Ne löytyvät sieltä edelleen. Sinne pääsee täältä: https://karppaus.info/
Vastaukseni "tavalliset määärät" viittasivat väitteeseesi (sinä käytit sanoja "kunhan ei älyttömiä määriä")
Normaali kulutus, suomalaisille, löytyyy mistä vaan julkisesta kulutustilastosta.
Tykitetään nyt vähän lisää. Sakkaroosin se osa, joka ei ole fruktoosia, on glukoosia.
Glukoosi on paljon, paljon vaarattomampaa myrkkyä.
Asiallisessa kontekstissa se on itse asiassa se toinen kahdesta kropalle mahdollisimman hyvin sopivasta polttoaineesta. Sanoo Kwasniewski(kin)
Glukoosin sieto (ilman fruktoosia, tärkkelyksenä tai muuna) on ihan toisella hehtaarilla kuin fruktoosin sieto.
Sattuneeesta syystä olen meillä vaihtanut aikaa sitten sakkaroosin panimosokeriin (glukoosiin).
Sn käyttö ei tosin ole missään virallisessa mielessä kohtuullista,
koska kulutus kahden hengen (ja vieraidennkeskityksen) taloudessa on puolisen desiä viikossa, mutta silti.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)