Tutkimuksessa todettiin tästä huolimatta "This provides a possible efficient dietary mean to treat cardiovascular risk factors". Ihan tosissaanko ne suosittelevat, että sydänpotilaat nauttisivat normaalisti syömänsä ruoan PÄÄLLE vielä 75 grammaa sokeria ja lähes desilitran rypsiöljyä kyytipojaksi?? Ihan vain sen vuoksi, että veriarvot olivat tämän jälkeen hitusen parempia kuin jos rasvana olisi käytetty kermaa.Anssi H. Manninen kirjoitti: ↑Pe Tammi 10, 2025 10:53 am Sen sijaan löysin Harri Saarisen ja kumppaneiden lapun, jossa verrattiin rypsiöljyä kermaan:
Tutkimusasetelma oli perin erikoinen:
"Acute effects of two different glucose-fat loads were studied. The study subjects underwent a standardized combined oral glucose and fat tolerance test in a randomized balanced crossover setting. The glucose load was a standard 75 g oral glucose of OGTT but in this case combined with a lipid charge of either 240 mL of cream (35% fat) (Valio Ltd, Finland) or 84 mL of CPTRO (VirginoR, Kankaisten Öljykasvit Ltd, Finland)."
Harva ihminen nauttii 75 grammaa glukoosia yksittäisenä annoksena yhdessä rasvan kanssa. Vielä harvinaisempaa on, että rasvana käytettäisiin joko kermaa tai rypsiöljyä ilman mitään muuta ruokaa.

Eikö päivittäisen sokerin määrää siis pitänytkään painaa alle 25-50 gramman?
