Päivää! Kant II:n aistihavaintoon tarttui tuore uutisjuttu:
Hyvä uutinen ylipainoisille miehille: äkkikuolema luultua harvinaisempaa
https://yle.fi/a/74-20135406
En pikaisella haulla löytänyt jutussa mainittua tutkimusta, jossa vertailtiin kylmäpuristetun rypsiöljyn vaikutuksia voihin. Sen sijaan löysin Harri Saarisen ja kumppaneiden lapun, jossa verrattiin rypsiöljyä kermaan:
Improved insulin sensitivity and lower postprandial triglyceride concentrations after cold-pressed turnip rapeseed oil compared to cream in patients with metabolic syndrome
https://dmsjournal.biomedcentral.com/ar ... 018-0340-7
Tutkimusasetelma oli perin erikoinen:
"Acute effects of two different glucose-fat loads were studied. The study subjects underwent a standardized combined oral glucose and fat tolerance test in a randomized balanced crossover setting. The glucose load was a standard 75 g oral glucose of OGTT but in this case combined with a lipid charge of either 240 mL of cream (35% fat) (Valio Ltd, Finland) or 84 mL of CPTRO (VirginoR, Kankaisten Öljykasvit Ltd, Finland)."
Harva ihminen nauttii 75 grammaa glukoosia yksittäisenä annoksena yhdessä rasvan kanssa. Vielä harvinaisempaa on, että rasvana käytettäisiin joko kermaa tai rypsiöljyä ilman mitään muuta ruokaa. Tällainen asetelma heikentää olennaisella tavalla tutkimuksen ulkoista validiteettia, sillä se ei vastaa todellisia ruokailukäyttäytymisiä.
Palaan asiaan, kunhan saan käsiini lapun, jossa verrataan rypsäriä voihin.
Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
-
- Viestit: 1293
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 1293
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
Determining the Mechanisms of Dietary Turnip Rapeseed Oil on Cholesterol Metabolism in Men with Metabolic Syndrome
https://journals.sagepub.com/doi/10.113 ... 017-000495
https://journals.sagepub.com/doi/10.113 ... 017-000495
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 1293
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
Vieraita tulossa pirttiin, mutta tarkastellaan tätä rypsäri vs. voi -tutkimusta viimeistään huomenna. Ja samaan sassiin juttua ulkoisesta ja sisäisestä validiteetista.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 236
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
Tutkimuksessa todettiin tästä huolimatta "This provides a possible efficient dietary mean to treat cardiovascular risk factors". Ihan tosissaanko ne suosittelevat, että sydänpotilaat nauttisivat normaalisti syömänsä ruoan PÄÄLLE vielä 75 grammaa sokeria ja lähes desilitran rypsiöljyä kyytipojaksi?? Ihan vain sen vuoksi, että veriarvot olivat tämän jälkeen hitusen parempia kuin jos rasvana olisi käytetty kermaa.Anssi H. Manninen kirjoitti: ↑Pe Tammi 10, 2025 10:53 am Sen sijaan löysin Harri Saarisen ja kumppaneiden lapun, jossa verrattiin rypsiöljyä kermaan:
Tutkimusasetelma oli perin erikoinen:
"Acute effects of two different glucose-fat loads were studied. The study subjects underwent a standardized combined oral glucose and fat tolerance test in a randomized balanced crossover setting. The glucose load was a standard 75 g oral glucose of OGTT but in this case combined with a lipid charge of either 240 mL of cream (35% fat) (Valio Ltd, Finland) or 84 mL of CPTRO (VirginoR, Kankaisten Öljykasvit Ltd, Finland)."
Harva ihminen nauttii 75 grammaa glukoosia yksittäisenä annoksena yhdessä rasvan kanssa. Vielä harvinaisempaa on, että rasvana käytettäisiin joko kermaa tai rypsiöljyä ilman mitään muuta ruokaa.

Eikö päivittäisen sokerin määrää siis pitänytkään painaa alle 25-50 gramman?

-
- Viestit: 1293
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Kyläpuristettu rypsiöljy vs. kerma (ja voi)
Huomenta! Ekassa tutkimuksessa rasvasyöttö oli yhdistetty glukoositaakkatestiin, mutta jälkimmäisessä se oli yhdistetty tavanomaiseen ruokavalioon. Palaan asiaan, kunhan tässä kerkeää. Tähän väliin valkoinen mies tarvitsee ISON mukin kahvia.

Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222