Massatasapainomalli

Sitä sun tätä
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Tämä kommentti voi kuulostaa julmalta, mutta tämä teatteri antaa erinomaisen kuvan siitä, kun alhaisella yleisälykkyydellä (ÄO) varustetut yksilöt yrittävä argumentoida, mutta lopputuloksena on pelkkää mongerrusta ja intellektuaalista sillisalaattia. Ja tämä porukka tulee vaikuttamaan kymmenien miljoonien ihmisten terveyteen. Tai todennäköisesti satojen miljoonien, sillä heidän houreitaan tullaan apinoimaan myös muihin maihin.
Viimeksi muokannut Anssi H. Manninen, Ke Syys 25, 2024 8:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

DGA-teatterissa vihjattiin, että kasviksissa olisi A-vitamiinia. Todellisuudessa ”valmista" A-vitamiinia eli retinolia esiintyy vain eläinkunnan tuotteissa, kuten maksassa, kananmunissa ja maitotuotteissa.

Ja vertailu, jossa ”ravintorikasta” täysjyväviljaa korvataan kananmunilla ja punaisella lihalla. Huomaa lisäksi, että eläinkunnan tuotteista saatujen mikroravintoaineiden biologinen hyväksikäytettävyys on parempi kuin kasvikunnan tuotteista saatujen.

Täysjyväviljat (kaura, täysjyvävehnä, ruskea riisi)

1000 kcal (n. 240 g viljaseosta)

Vitamiinit:
B1 (tiamiini): ~0.6 mg
B2 (riboflaviini): ~0.3 mg
B3 (niasiini): ~9 mg
B6: ~0.5 mg
E-vitamiini: ~1.5-2 mg
Folaatti: ~80-100 µg

Mineraalit:
Rauta: ~8-10 mg
Magnesium: ~180-200 mg
Sinkki: ~4-5 mg
Kalsium: ~60-70 mg
Kalium: ~500-600 mg
Fosfori: ~500 mg
Seleeni: ~10-15 µg

Kananmunat ja punainen liha (500 kcal molempia)

Kananmunat (n. 6 kpl / 500 kcal)

Vitamiinit:
A-vitamiini: ~500 IU
D-vitamiini: ~5-6 µg
B2: ~0.6 mg
B12: ~2.5 µg
B5 (pantoteenihappo): ~2-2.5 mg
Folaatti: ~120 µg
E-vitamiini: ~1 mg

Mineraalit:
Rauta: ~2.5 mg
Sinkki: ~2 mg
Fosfori: ~220 mg
Kalium: ~300 mg
Seleeni: ~40 µg

Punainen liha (n. 160 g / 500 kcal)

Vitamiinit:
B12: ~5-6 µg
B3: ~10-15 mg
B6: ~0.6-0.7 mg

Mineraalit:
Rauta (heme): ~3-4 mg
Sinkki: ~6-7 mg
Fosfori: ~300 mg
Kalium: ~400 mg
Seleeni: ~35 µg
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Off-topic varoitus :)

Ei olisi pitänyt avata töllöä. Haastattelivat Ylen uutisissa kahta omahyväistä aktivistinuorta, jotka ylpeänä kertoivat parantavansa planeettamme oloja töhrimällä eduskuntatalon. Sietäisivät saada korville. Lyhyt ”diagnoosi” tällaisesta toiminnasta:

Etuoikeutettu nuoriso ruokkii ideologista narsismiaan.

Keksin uutisia katsoessani tämän käsitteen ”ideologinen narsismi”. Tai rehellisyyden nimissä mainittakoon, etten keksinyt sitä täysin itse. Petersonilla oli tapana sanoa, että nämä aktivistinuoret ruokkivat narsismiaan. Suoritin siis vain kategorisen tarkennuksen.

Ideologinen narsismi kuvaa tietynlaista itseriittoisuutta aktivismissa. Se viittaa siihen, että henkilö on niin vakuuttunut omasta moraalisesta ylemmyydestään tai ideologisesta puhtaudestaan, ettei hän vaivaudu kriittisesti tarkastelemaan toimintansa tehokkuutta tai eettisyyttä. Tällainen narsismi ilmenee usein performatiivisena käyttäytymisenä, jossa henkilö keskittyy enemmän siihen, että näyttää hyveelliseltä, kuin siihen, saavutetaanko toimilla todellisia tuloksia.

Tällaiset henkilöt saattavat edistää politiikkaa tai toimia, jotka ensi silmäyksellä vaikuttavat hyödyllisiltä, mutta tarkemmalla tarkastelulla voivat osoittautua haitallisiksi tai ainakin vailla näyttöön perustuvaa tukea. Ideologisen narsismin ydin on ristiriita aikomusten ja vaikutusten välillä – narsisti asettaa omista uskomuksistaan johtuvan hyvän olon tärkeämmäksi kuin tosielämän seuraukset, mikä johtaa usein tehottomaan tai harhaanjohtavaan aktivismiin.

Tämä ilmiö liittyy myös kognitiivisiin vinoumiin, kuten vahvistusvinoumaan, jossa aktivisti suodattaa tietoa tukemaan omaa maailmankuvaansa ja sivuuttaa vastakkaisen näytön. Se on eräänlaista moraalista keikarointia, joka voi heikentää aitoja yrityksiä ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia, koska kriittinen ajattelu ja käytännöllisyys korvataan henkilökohtaisella ylemmyydentunteella.
Viimeksi muokannut Anssi H. Manninen, Ke Syys 25, 2024 9:57 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Katsoin juuri tätä pätkää:

Steak & Ground Beef Causes Diabetes? Metabolism Scientist Explains Nuances of New Study

https://www.youtube.com/watch?v=YOBmU2A-OLs&t=2s

Prosessoimaton punainen liha ei ainakaan lisää diabetesriskiä, pikemminkin päinvastoin. Entä prosessoitu liha? En usko, että silläkään on tällaista vaikutusta. Mainitsen yhden pointin, jota em. videolla ei käsitelty.

Otetaan hyvin lyhyesti käsittelyyn The Lancet Diabetes & Endocrinology -lehden tuore meta-analyysi. Lihan kulutuksen ja tyypin 2 diabeteksen välinen yhteys vaihtelee suuresti alueittain. Ja kun tämän tyyppisiä tutkimuksia halutaan lukea kriittisesti, on hyödyllistä tutkailla tarkemmin aluespesifisiä yhteyksiä. Alueilla, kuten Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa, joissa punaista lihaa syödään usein pikaruoan muodossa, tämä yhteys tyypin 2 diabetekseen oli selvästi vahvempi. Ja huomaa, että kaikki yhteydet olivat joka tapauksessa heikkoja.

Now, mitä muuta pikaruoka-aterian mukana tulee heitettyä ääntä kohti? Vehnää, sokeria, siirappia, halpisöljyjä ja lisäaineita. Olisiko mahdollista, että näillä on enemmän vaikutusta diabetesriskiin kuin punaisella lihalla? Go figure out.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Tehdään vielä karkea vertailu, joka valottanee suuruusluokkaa. Ja tässä vertailussa otetaan annettuna, että punaisella lihalla on väitetty yhteys diabetekseen, mihin en itse usko.

Tupakointi ja keuhkosyöpä: Riski voi olla jopa 20–30 kertaa suurempi tupakoijilla kuin ei-tupakoijilla.

Punainen liha ja tyypin 2 diabetes: Riski on noin 1,10–1,15 per 100 g päivässä, mikä tarkoittaa noin 10–15 % suurempaa riskiä.

Tupakoinnin riski on siis noin 200–300 kertaa suurempi.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

BUSTED! Off-topic varoitus :) mutta eduskuntatalon töhrineillä ideologisilla narsisteilla ei mennyt tämä mediastuntti niin kuin Strömsössä. Ruotsalaisen aktivistiryhmän edustajalla oli nimittäin päässään HH-lippis. Helly Hansen (HH) on kanadalaisen vähittäiskaupan jättiläisen Canadian Tire Corporationin omistuksessa. Ja tähän konserniin kuuluu polttoainemyynnin osasto, nimeltään Gas+, joka myy fossiilisia polttoaineita.

Nyt katso uudestaan määritelmäni ideologiselle narsismille. Sopii kuin nenä päähän. ;)
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Tuore Frontiers in Nutrition -lehden lappu [1] käsittelee karnivoriruokavalion käyttöä tulehduksellisen suolistosairauden (IBD), kuten haavaisen paksusuolitulehduksen (UC) ja Crohnin taudin, hoidossa. Artikkelissa esitellään 10 potilastapausta, joissa potilaat olivat siirtyneet kyseiseen ruokavalioon ja kokeneet merkittävää parannusta oireissaan ilman lääkitystä tai lääkityksen lopettamisen jälkeen.

Osallistujat rekrytoitiin sosiaalisen median kautta, ja mukana olleilla potilailla oli histologisesti varmistettu UC- tai Crohnin tauti. Hoidon tehokkuutta mitattiin Inflammatory Bowel Disease Questionnaire (IBDQ) -kyselyllä.

Kaikilla 10 potilaalla, joista kuusi sairasti UCä ja neljä Crohnin tautia, oireet paranivat merkittävästi karnivori- tai ketogeenisellä ruokavaliolla. IBDQ-pisteet nousivat keskimäärin 121 pistettä, mikä osoittaa huomattavaa oireiden lievittymistä. Potilaat raportoivat ruokavalion olevan miellyttävä ja kestävä tapa hallita oireita, ja he kokivat ruokavalion parantaneen heidän elämänlaatuaan.

1. https://www.frontiersin.org/journals/nu ... acgkrlS9wA

Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

DGA-teatteri jatkuu:

2025 Dietary Guidelines Advisory Committee: Meeting 6 (Day 2)

https://videocast.nih.gov/livew.asp?live=55079
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Hyvää huomenta, lihapyörykät. :) Keksin taas uuden käsitteen. Tai idea on osittain peräisin X:ltä.

Agriravitsemustiede on ravitsemustieteen osa-alue, joka tarkastelee ja edistää ravitsemusratkaisuja, jotka perustuvat ensisijaisesti massatuotettuihin, halvalla valmistettaviin ja pitkään säilyviin raaka-aineisiin, kuten viljoihin ja siemenöljyihin. Tämä tieteenala keskittyy usein teollisesti prosessoitujen elintarvikkeiden kehittämiseen ja markkinointiin, erityisesti yhteistyössä suurten elintarvikeyritysten (Big Food) kanssa. Vaikka näiden ruokien väitetään tarjoavan käytännöllisiä ratkaisuja nykyaikaisiin ruokailutottumuksiin, kriitikot kyseenalaistavat niiden pitkän aikavälin vaikutukset kansanterveyteen, etenkin ylensyönnin ja siihen liittyvien sairauksien näkökulmasta.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Anssi H. Manninen
Viestit: 532
Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm

Re: Massatasapainomalli

Viesti Kirjoittaja Anssi H. Manninen »

Tässä on malliesimerkki agriravitsemustieteestä:

https://www.helsinki.fi/fi/maatalous-me ... mustieteet

Ja tähän agriravitsemustieteeseen nitoutuu vahvasti Big Foodin piilomainokset:

Professori: Sokeri ei aiheuta riippuvuutta – nollalinja sokerin kanssa on terveyden kannalta turha

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002928444.html

Ravitsemustieteen professori ei säästele sanojaan prosessoitua ruokaa koskevasta tutkimuksesta

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000010288629.html

Big Food käyttää samanlaisia viivästyttämis- ja hämmennysstrategioita kuin Big Tobacco.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/

Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Vastaa Viestiin