Mitä söit tänään?
Re: Mitä söit tänään?
Aamulla kermakahvia muumimukillinen, 3 siivua pekonia ja 2 munaa paistettuna.
Lounaaksi parhaillaan menossa höyrytettyä parsakaalia lohikastikkeella, kurkkua ja raejuustoa lisänä.
Lounaaksi parhaillaan menossa höyrytettyä parsakaalia lohikastikkeella, kurkkua ja raejuustoa lisänä.
Re: Mitä söit tänään?
Pakastimesta pari makkaraa, juurekset&sipulit ja pippurit kattilaan. Naudan paistilientä ja lipstikan lehtiä mausteeksi kera suolan. Oma ohraleipä, se vehnätön, g-piimää, jälkkäriksi pusut! Näillä mennään iltapäivän jugurttimarjapuuroon asti. Puurouttava asia siinä on lisätyt tattarileseet, jotka kermaan liotettu. Jos ei tykkää tattarin mausta, niin marjojen maku peittää sen tehokkaasti. Illalla varmaan kaali-porkkana salaattia, (koleslou ja munakokkelia.
Re: Mitä söit tänään?
Päivälliseksi naudan sisäpaistista leikeltyjä ohutpihvejä (maustettu, paistettu voissa, palautettu hetken jälkeen takaisin paistopataan, johon oli sillä välillä tehty kuullokekastike pannunjämistä, sipulista, hapankaalista ja kermasta), ihka oikea keitetty kesäperuna, rouskuva salaatti (jossa kaikkea kivaa muttei mitään paljon: keltaista paprikaa, kukkakaalia, porkkanalantteja, salaatinlehteä, hapankaalia, kuvernöörinkukkaa aka valkosipuliruohoa, cashew pähkinöitä (vaikkei ne pähkinöitä olekaan), juustokuutioita ja kotitekoinen vinegretti (jossa sipulia, pippuria, suolaa, oliiviöljyä, kotirelissiä ja omenakuutioita kaikki iloisesti pikkupurkissa sekaisin ravisteltuna). Kaikki oli yllättävänkin hyvää niin kuplaveden kuin epsanjalaisen viininkin kera. Kahvit.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Re: Mitä söit tänään?
Tuli vietettyä tunti poikineen vanhan karppilan reseptien parissa, enkä päässyt vielä edes kovin pitkälle : )
Sen kunniaksi syötiin eilen maksalaatikkoa (itse aikoinaan tuunasin omaan makuun sopivaksi)
... ja tänään kermassa ja juustoissa haudutettua uunipataa sisäpaistista leikellyillle pihveille.
Kannatti herätä, kannatti herätä
Sen kunniaksi syötiin eilen maksalaatikkoa (itse aikoinaan tuunasin omaan makuun sopivaksi)
... ja tänään kermassa ja juustoissa haudutettua uunipataa sisäpaistista leikellyillle pihveille.
Kannatti herätä, kannatti herätä
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Re: Mitä söit tänään?
Vietettiin eilen täällä meillä esikoisen ja puolisonsa synttäreitä.
Alkupalana kuohuvan kanssa voipoppareita lisävoilla, italialaista possunniskaa (coppa) ja pähkinäsekoitusta; leipääkin oli sitä haluaville.
Pääruokana hyvän espanjalaisen punaviinin ja kuplaveden seurana pitkän ohjeen mukaan tehtyä riistapaistosta ja pottuvoita, ja niiden lisukkeena talon uusinta villitystä eli rouskusalaattia (jossa siis ei ollut sieniä vaan rouskuvia aineksia malliin tuoreet kukkakaali-lanttu-porkkana-retikka palat, hippunen cashewta, väriksi pikkurikkisen tuoretta tummaa salaattia ja valkosipuliruoho pilkottuina ynnä puolikas hävikkipussista saatua granaattiomenaa, ja kastikkeena vinegretti, jossa myös sipulia, kotirelissiä ja hapankaalia. Jälkkäriksi cafe avec ja kakkua haluaville kakkua. Että oli seurakin mukavaa o/
Alkupalana kuohuvan kanssa voipoppareita lisävoilla, italialaista possunniskaa (coppa) ja pähkinäsekoitusta; leipääkin oli sitä haluaville.
Pääruokana hyvän espanjalaisen punaviinin ja kuplaveden seurana pitkän ohjeen mukaan tehtyä riistapaistosta ja pottuvoita, ja niiden lisukkeena talon uusinta villitystä eli rouskusalaattia (jossa siis ei ollut sieniä vaan rouskuvia aineksia malliin tuoreet kukkakaali-lanttu-porkkana-retikka palat, hippunen cashewta, väriksi pikkurikkisen tuoretta tummaa salaattia ja valkosipuliruoho pilkottuina ynnä puolikas hävikkipussista saatua granaattiomenaa, ja kastikkeena vinegretti, jossa myös sipulia, kotirelissiä ja hapankaalia. Jälkkäriksi cafe avec ja kakkua haluaville kakkua. Että oli seurakin mukavaa o/
-
- Viestit: 34
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Mitä söit tänään?
Miten sinä valmistat pottuvoin? Itse yritin tehdä sitä sekoittamalla perunaa ja voita, mutta lopputulos oli ärsyttävän öljyistä.
Re: Mitä söit tänään?
Miten sekoitit? Äiti aikoinaan muistaakseni ensin nuiji pehmeät perunat ja sitten vatkasi soseen kuohkeaksi (tavan muusia tosin).
Tuntuu toimivan pottuvoihinkin (kuopus harrastaa); hän käyttää vatkaimen sijaan bamixin vaahdotuspäätä.
Minulla on kierrätyksestä löydetty kolho mutta hieno DDRn ihme, perunapuristin, joka poistaa vatkauksen tarpeen.
Siis tätä vastaava: https://www.ikea.com/fi/fi/images/produ ... s5.jpg?f=l
Siis pehmeitä perunoita hyvin murskattuna (ilman puristinta mukaan kannattaa laittaa hiukan keittovettä tai kermaa) ja siihen kuumaan massaan hiljalleen kylmiä voipaloja ja huolellista sekoitusta. Suhteita en osaa sanoa, kun en ole koskaan mitannut, mutta grammoissa rasvan (jota voissa 80%) ha hiilarien (joita 100g perunaa on noin 12) suhde on vähintäin 1:1, ja saa olla paljon ylikin ennenkuin tuo massa muuttuu öljyiseksi, siis meillä.
Ja jos jälkikasvulta kysyy, pottuvoi on aina se suosituin lisuke. Siis vakiotuote ainakin perhetapaamisissa. Ja koska sitä on todella helppoa annostella tavallisen muusin tapaan (eli liikaa, ja sit sattuu mahaan), se tarjotaan pienemmästä kiposta. Ja pienemmällä annostelulusikalla. Aika harva silti tarvitsee santsiannosta
Tuntuu toimivan pottuvoihinkin (kuopus harrastaa); hän käyttää vatkaimen sijaan bamixin vaahdotuspäätä.
Minulla on kierrätyksestä löydetty kolho mutta hieno DDRn ihme, perunapuristin, joka poistaa vatkauksen tarpeen.
Siis tätä vastaava: https://www.ikea.com/fi/fi/images/produ ... s5.jpg?f=l
Siis pehmeitä perunoita hyvin murskattuna (ilman puristinta mukaan kannattaa laittaa hiukan keittovettä tai kermaa) ja siihen kuumaan massaan hiljalleen kylmiä voipaloja ja huolellista sekoitusta. Suhteita en osaa sanoa, kun en ole koskaan mitannut, mutta grammoissa rasvan (jota voissa 80%) ha hiilarien (joita 100g perunaa on noin 12) suhde on vähintäin 1:1, ja saa olla paljon ylikin ennenkuin tuo massa muuttuu öljyiseksi, siis meillä.
Ja jos jälkikasvulta kysyy, pottuvoi on aina se suosituin lisuke. Siis vakiotuote ainakin perhetapaamisissa. Ja koska sitä on todella helppoa annostella tavallisen muusin tapaan (eli liikaa, ja sit sattuu mahaan), se tarjotaan pienemmästä kiposta. Ja pienemmällä annostelulusikalla. Aika harva silti tarvitsee santsiannosta
Re: Mitä söit tänään?
Lämmitin eilisen kaalikeiton, ihan perinteisen makuluulihaisen. Vielä oli jäljellä uuninauriitakin.
Tein tässä päivänä muutamana sitä elsin omenajälkiruokaa. Maissilastut korvasin paahdetulla mantelirouheella. Kyllä oli maukasta jähtyneenäkin seuraavana päivänä.
Tein tässä päivänä muutamana sitä elsin omenajälkiruokaa. Maissilastut korvasin paahdetulla mantelirouheella. Kyllä oli maukasta jähtyneenäkin seuraavana päivänä.
Re: Mitä söit tänään?
Tänään rosolli, nautaa eilisen keiton ylijäämää viipaloituna, hapankaalia, dijonkermaviilikastikkettaa, johon dipattiin myös paprika & kukkakaali. Rosollissa punajuuri, porkkana ja viikolla keitetyt perunat, sipuli ja suola. Perunat keitän etukäteen, että kehittävät resistenttiä tärkkelystä. Teinpä taas omenajälkkärin, viiipaloin kummankin annokseen yhden kuivatun luumun, jolloin makeutta saatiin lähimmäisenkin mielestä riittävästi. Juotiin g- piimää, lähimmäinen otti jälkkärin maidon kera.
Vielä syömme marjajugurttipuuron ja illalla pekonipannarin jämät eilen illalta. Papuja ja pussivihanneksia kyytipojaksi.
Vielä syömme marjajugurttipuuron ja illalla pekonipannarin jämät eilen illalta. Papuja ja pussivihanneksia kyytipojaksi.