Valmisruoat

Sitä sun tätä
Vanha Karppu
Viestit: 326
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Olen löytänyt kaksi suhteellisen laadukasta valmisruokaa:

1) Heinz pastakastike tomaatti & Mascarpone 350g (3,50 e)
Ei maistu mielestäni lainkaan valmisruoalta, vaan ihan oikealta pastakastikkeelta. Aika mietoa, mutta tykkään miedoista mauista. :D

2) Jalostaja Stroganoff 400 g (6 e).
Tämän liha maistuu kyllä hieman oudolta. Se on niin kuivaa, että vaikuttaa siltä, että lihasta on tiristetty tarkoituksella pois kaikki mahdollinen mehu, joka on sitten käytetty muiden valmisruokien maustamiseen. Tämä teoria saa lisätukea siitä, että kastike maistuu pikemminkin hedelmämehun ja jonkin mausteen (natriumglutamaatti?) yhdistelmältä. Ruoka on silti tarpeeksi kelvollista, jotta sillä voi poistaa kodin ulkopuolella iskevän suuremman nälän.
Tramppa
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Elo 19, 2024 6:25 pm

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Tramppa »

Kyllä ne valmisruuat ainakin omalta osaltani on täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Mahdollisimman halvalla tehtyjä, lisäaineistettuja säilyvyyden vuoksi, sekä kasvirasvoilla pilattua mössöä suurin osa.
Timo Kuusela
Viestit: 94
Liittynyt: To Elo 22, 2024 8:45 am

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Timo Kuusela »

Ehkä mielipiteitä sotkee tehokkaasti tuoreehko kirja suomeksi:

Chris van Tulleken: Ultraprosessoitua

Jokseenkin kaikki vanhat ja modernit ideat käsitellään. Vielä ennen loppua tuntuu, että se lopullinen viisaus odottaa vielä keksijäänsä. Mutta kuitenkin kirjan runsas sisältö avaa teeman monimutkaisuutta.
Avatar
els
Viestit: 696
Liittynyt: Ma Elo 19, 2024 1:51 pm

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja els »

^^ Kiitos Timolle kirjavinkistä, mutta taitaa jäädä hankkimatta, kun hyllyssä on jo melkein kymmenen samaa asiaa käsittelevää teosta, eikä ainakaan verkon esittely tuonut esille mitään uutta. Monimutkaisia ovat, kun makro- ja mikroravinteiden ja imeytymisen lisäksi pitäisi ottaa huomioon mikrobikannat a) itse valmisteessa (ennen ja jälkeen valmistuksen), b) tuotannon liukuhihnalla henkilökuntineen ja c) vielä ne jotka omassa suolenmutkassa jo asustelevat (tai puuttuvat sieltä).

Karpulle: mitä tarkoitat valmisruoalla? Sellaistako joka ostetaan valmiissa pakkauksessa ja syödään sellaisenaan, vaiko jotain einestuotteita, joita voi käyttää hyväkseen ruoanlaitossa?
Vanha Karppu
Viestit: 326
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Tarkoitan juurikin jonkun toisen valmistamaa ruokaa, jonka voi syödä heti tai pikaisen kuumennuksen jälkeen.
Vanha Karppu
Viestit: 326
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

Tramppa kirjoitti: Ke Huhti 23, 2025 1:12 pm lisäaineistettuja säilyvyyden vuoksi, sekä kasvirasvoilla pilattua mössöä suurin osa.
Tuo Heinzin pastakastike on siitä erikoinen valmisruoka, ettei siinä ole muuta ultraprosessoitua kuin omena- ja sitruunamehutiiviste. Eikä niitäkään ole laitettu liikaa, muuten en tykkäisikään.
Timo Kuusela
Viestit: 94
Liittynyt: To Elo 22, 2024 8:45 am

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Timo Kuusela »

Els:lle
Viimeisin käsinkosketeltava ja silmin luettava Gutenbergin innovaatioon perustuva ja kirjahyllyyn tallennettu kirja on Bernsteinin Diabetes Solution. Kirjan aika on ohi. Loppuunkin kohdistuu ”kuolinsiivous aktiviteettia”. Kuulemalla lukeminen on vain kiihtynyt. Tähän läjään tuli tuo Tullekenin Ultraprosessoitua. Kuuloluku on siksikin mukavaa, että voi nukahtaa yli turhien pätkien. Tullekenin selvitin melkein nukkumatta. Oli siinä ”jotakin”, myös aika paljon ”nörttiä”.
Avatar
els
Viestit: 696
Liittynyt: Ma Elo 19, 2024 1:51 pm

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja els »

Timolle: ok, hyvä jos hyvää kuultavaa löytyy. Ehkä minäkin sinun ikäisenäsi :) Juuri nyt kuljen tasan toiseen suuntaan, kun vuosikymmenien niukan lukemisen jälkeen (poislukien tiukat faktajutut joko työasioihin tai karppiin liittyen) kirja on melkein parasta mitä tiedän ajankuluna - tai ylipäätään. Minulle ne antavat enemmän nimenomaan luettuna (ei kuultuna eikä elävinä kuvina), kuten aivotoimiontaan perehtynyt lähipiiri on väittänyt. Netistä lukeminen kävisi sekin, mutta vaikeissa asioissa on helpompaa selata kirjaa edes ja takaisin ;)

Karppu: Selvä. Sitten voin suosiolla sanoa etten osta enkä syö. Tuunattuna ja tiukassa paikassa (sellaista en tässä ja nyt kyllä keksi) voisin syödä voilla, sinapilla ja hyvälaatuisella kotona kypsennetyllä jauhelihalla leikattua purkkihernekeittoa, ja joulupöytään kokeilin valmista maksalaatikkoa (sekin rasvalla isosti täydennettynä). Kumpikaan ei vetänyt vertoja kokonaan itsetehdylle, vaikka makrot olivatkin aika lailla ok. Samoin voisin kokeilla rasvoilla tuunattuna valmiita ravintola-annoksia (joita nykyisin myydään hurjasti), JOS jossakussa ainekset olisivat ok. En ole vielä löytänyt maistuvaa vaihtoehtoa.

Eikä ole niin tarvettakaan, kun alle vuorokauden menoihin laukkuun saa pakattua voita, ja paikalla yleensä löytyy jopa kermaa kahviin. Yökyliin pakkaan mukaan omat lisät, joita voi tarvittaessa tarjota muillekin: voin lisäksi yleensä juustoa ja sopivaa leiväkettä.

Maun lisäksi en pidä massatuotetuista ja liukuhihnasterilointien pilaamista lisistä suolenmutkaan. Hyviä valmisruokia voisi toki tehdä pienessä mittakaavassa, vaan ei nykyisillä ravitsemusohjeistuksilla, jotka vaikuttavat tasan kaikkeen. Ja ne ovat sitäpaitsi t-o-d-e-l-l-a kalliita itse tehtyyn verrattuna
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Vanha Karppu
Viestit: 326
Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja Vanha Karppu »

els kirjoitti: Pe Huhti 25, 2025 7:33 am Kumpikaan ei vetänyt vertoja kokonaan itsetehdylle, vaikka makrot olivatkin aika lailla ok.
No ei taatusti. :D

Ei valmisruokaa kai yleensä sen vuoksi syödäkään, että se olisi yhtä hyvää kuin itsetehty. Vaan siksi, että siinä säästyy aikaa tai että ihminen on niin heikossa kunnossa, ettei kykene laittamaan itse. (Tai sitten juuri siksi, että sattuu olemaan isomman nälän yllättäessä jossain muualla kuin keittiön lähettyvillä.)
els kirjoitti: Pe Huhti 25, 2025 7:33 am Yökyliin pakkaan mukaan omat lisät, joita voi tarvittaessa tarjota muillekin: voin lisäksi yleensä juustoa ja sopivaa leiväkettä.
Juusto on siis sinun valmisruokasi. :) Mutta mitä se leiväkkeesi on?
Avatar
els
Viestit: 696
Liittynyt: Ma Elo 19, 2024 1:51 pm

Re: Valmisruoat

Viesti Kirjoittaja els »

^^ Juusto ei ole sinun antamasi määritteen mukaan valmisruokaa (siis sen, jota kysyin), jos ymmärsin rajauksesi oikein?

Käytän ilman tunnonvaivoja hyvän makuisia ja sopivista raaka-aineista tehtyjä valmiita aineksia (malliin juusto, jotkut leiväkkeet) jopa ihan päivittäin, koska sieltä löytyy paljonkin tuunaamalla ihan riittävän hyviä tai jopa hyviä vaihtoehtoja (siis myös maultaan, ja siis minulle). Aamiainen ja lounas ovat käytännössä aina tällaisia, kotonakin: kermakahvia, raakoja juuresia tikkuina, juustoa kera voin ja milloin minkäkin, kuplavettä lisillä ja ilman lisiä. En usko että niitä saisi millään valmisruoalla helpommaksi valmistaa ;)

Leipiä olen viime aikoina maistellut useampia (viljaton ja kauraton kun olen, niin vaihtoehtoja vähemmän), ja aika harva on jäänyt käyttöön. Änglamarkin maissikakut, Schärrin ohutleivät, Porokylän tattarihapanlimppu ovat sieltä parhaasta päästä. Kulutus noin yksi siivu päivässä.
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Vastaa Viestiin