Uudet ravitsemusohjeet
-
- Viestit: 20
- Liittynyt: To Elo 22, 2024 8:45 am
Uudet ravitsemusohjeet
Tervehdys kaikille, uusille ja vanhoille!
Huolimatta arvovaltaisissa äkkikuoleman ennusteista karppauksen seurauksena (Itä-Suomen Yliopisto), huomaan, että uudistuneeseen foorumiin on lähtenyt mukaan väkeä, joiden kohdalla ennusteet ovat osoittautuneet virhepäätelmiksi, fiaskoksi.
Foorumin saneerattu käyntiin lähtö myös ajoittuu hyvin, kun uudet ravitsemusohjeet julkaistaan syyskuussa.
Uskon kokemusasiantuntijoilla riittävän kommentteja.
Huolimatta arvovaltaisissa äkkikuoleman ennusteista karppauksen seurauksena (Itä-Suomen Yliopisto), huomaan, että uudistuneeseen foorumiin on lähtenyt mukaan väkeä, joiden kohdalla ennusteet ovat osoittautuneet virhepäätelmiksi, fiaskoksi.
Foorumin saneerattu käyntiin lähtö myös ajoittuu hyvin, kun uudet ravitsemusohjeet julkaistaan syyskuussa.
Uskon kokemusasiantuntijoilla riittävän kommentteja.
-
- Viestit: 20
- Liittynyt: To Elo 22, 2024 8:45 am
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Nyt ne sitten tulivat.
Lipunkantaja julkisuuteen on SUOMEN KUVALEHTI.
Sain juuri luetuksi evp, pitkäaikaisen SK:n päätoimittaja TAPANI RUOKASEN tänä vuonna ilmestyneen kirjan (Tapani Ruokanen silminnäkijänä). Lukemisen jälkeen kommentoin ensi kerran elämässäni sekä kirjaa että kirjailijaa. Kehuin harvoin tavattavaa kirjailijan ominaisuutta, asiastaan vakuuttamiseen jälkeistä ROHKEUTTA! Valittelin myös sitä, että ravitsemuskeskustelusta on puuttunut hänen kaltaisensa (huom.1. RUOKANEN on diminutiivi sanasta RUOKA)
(huom.2. RUOKANEN on myös TEOLOGI ja kelpo joukon muutakin).
SK:n artikkeli on erinomainen. JA KANSA ON TAAS VÄÄRÄSSÄ. Hulvaton lihan ja nyt lisänä rasvaltaan huonojen juustojen ahmiminen tekee meistä Euroopan sairaimman kansan (johtoasema mm lihavuudessa, tyypin 2 diabeteksessa, rasvamaksassa / -kirroosissa jne aineenvaihduntahäiriössä).
Taas kerran tulee mieleen Itä-Suomen Yliopiston ennuste (vai oliko se prof. Matti Uusitupa) karppauksen seurauksena alkavasta ”tippumisesta”. Vuosikausia pähkäiltiin syyllistettyjen joukossa, milloin se ”tippuminen” oikein alkaakaan. Vieläkin ihmetellään.
Vankat virallisten ravitsemussuositusten onnistumiset on vahvistettu sekä KTL:n että seuraajansa THL:n tilastoissa onnistumisen näytöksi. Kymmenyksen heitot ”pahan kolesterolin” (LDL) muutoksista seurantaryhmissä, puhumattakaan ”kokonaiskolesterolista” on joskus tuottanut kehuja ja joskus madonlukuja.
Ohjeistetun ravitsemuksen ”voitollisuuden” vastapainoksi en juurikaan ole havainnut kehuja niille, joille se kuuluisi. 1970-luvulla alkanut sepelvaltimoiden leikkaushoito ja sen edelleen välineiden kehittymistä seurannut laajennushoito yli kymmenkertaistuneine kapasiteetteineen ja valtakunnan jokseenkin kaikkiin keskussairaalapiireihin levinnyt saatavuus pystynyt pitämään hengissä kuolemaan vihittyjä sepelvaltimosairaita niin, että kansakunnan tasolla tilastoelämät ovat lisääntyneet. Tosin negatiivinen kehitys on jo näyttäytynyt joitakin vuosia.
Mitä katetroinnilla ei voi parantaa on erilaiset dementiat. Alzheimerin taudin voi mainita erikseen nimeltä.
Elintapojen sanotaan olevan juurisyy erityisesti aineenvaihdunnan (metabolian) häiriöille ja sen jopa 80 erilaisen edustajan synnylle. Usko on järkkymätön kolesterolilääkityksen voimaan, arvostelu on majesteettirikos. Sentään mm Pohjois-Karjala hankkeessa sivuraiteelle jätetty tupakoinnin vastustus on jo tajuttu harakiri käyttäytymiseksi AIKA-ihmisten joukossa.
Suosittelen lämpimästi SUOMEN KUVALEHDEN artikkelin lukemista. Saa sitä varmaan kommentoidakin ennustettujen ”putoamisten” osalta. Ja juuri siksihän minäkin kynään tartuin tuotapikaa 86 vuotias ”putoajaksi” ennustettu, mutta vankasti suositusten vastavirtaan kroolannut ja vuonna 1998 kolesteroli-”vitamiinit” hylännyt poloinen. Näytöksi olisi tuore, laaja veritutkimus (Terveystalo/Nightingale), jonka kattavaan kolesteroli-lipidiprofiiliin yltää runsas 20% suomalaisista.
Lipunkantaja julkisuuteen on SUOMEN KUVALEHTI.
Sain juuri luetuksi evp, pitkäaikaisen SK:n päätoimittaja TAPANI RUOKASEN tänä vuonna ilmestyneen kirjan (Tapani Ruokanen silminnäkijänä). Lukemisen jälkeen kommentoin ensi kerran elämässäni sekä kirjaa että kirjailijaa. Kehuin harvoin tavattavaa kirjailijan ominaisuutta, asiastaan vakuuttamiseen jälkeistä ROHKEUTTA! Valittelin myös sitä, että ravitsemuskeskustelusta on puuttunut hänen kaltaisensa (huom.1. RUOKANEN on diminutiivi sanasta RUOKA)
(huom.2. RUOKANEN on myös TEOLOGI ja kelpo joukon muutakin).
SK:n artikkeli on erinomainen. JA KANSA ON TAAS VÄÄRÄSSÄ. Hulvaton lihan ja nyt lisänä rasvaltaan huonojen juustojen ahmiminen tekee meistä Euroopan sairaimman kansan (johtoasema mm lihavuudessa, tyypin 2 diabeteksessa, rasvamaksassa / -kirroosissa jne aineenvaihduntahäiriössä).
Taas kerran tulee mieleen Itä-Suomen Yliopiston ennuste (vai oliko se prof. Matti Uusitupa) karppauksen seurauksena alkavasta ”tippumisesta”. Vuosikausia pähkäiltiin syyllistettyjen joukossa, milloin se ”tippuminen” oikein alkaakaan. Vieläkin ihmetellään.
Vankat virallisten ravitsemussuositusten onnistumiset on vahvistettu sekä KTL:n että seuraajansa THL:n tilastoissa onnistumisen näytöksi. Kymmenyksen heitot ”pahan kolesterolin” (LDL) muutoksista seurantaryhmissä, puhumattakaan ”kokonaiskolesterolista” on joskus tuottanut kehuja ja joskus madonlukuja.
Ohjeistetun ravitsemuksen ”voitollisuuden” vastapainoksi en juurikaan ole havainnut kehuja niille, joille se kuuluisi. 1970-luvulla alkanut sepelvaltimoiden leikkaushoito ja sen edelleen välineiden kehittymistä seurannut laajennushoito yli kymmenkertaistuneine kapasiteetteineen ja valtakunnan jokseenkin kaikkiin keskussairaalapiireihin levinnyt saatavuus pystynyt pitämään hengissä kuolemaan vihittyjä sepelvaltimosairaita niin, että kansakunnan tasolla tilastoelämät ovat lisääntyneet. Tosin negatiivinen kehitys on jo näyttäytynyt joitakin vuosia.
Mitä katetroinnilla ei voi parantaa on erilaiset dementiat. Alzheimerin taudin voi mainita erikseen nimeltä.
Elintapojen sanotaan olevan juurisyy erityisesti aineenvaihdunnan (metabolian) häiriöille ja sen jopa 80 erilaisen edustajan synnylle. Usko on järkkymätön kolesterolilääkityksen voimaan, arvostelu on majesteettirikos. Sentään mm Pohjois-Karjala hankkeessa sivuraiteelle jätetty tupakoinnin vastustus on jo tajuttu harakiri käyttäytymiseksi AIKA-ihmisten joukossa.
Suosittelen lämpimästi SUOMEN KUVALEHDEN artikkelin lukemista. Saa sitä varmaan kommentoidakin ennustettujen ”putoamisten” osalta. Ja juuri siksihän minäkin kynään tartuin tuotapikaa 86 vuotias ”putoajaksi” ennustettu, mutta vankasti suositusten vastavirtaan kroolannut ja vuonna 1998 kolesteroli-”vitamiinit” hylännyt poloinen. Näytöksi olisi tuore, laaja veritutkimus (Terveystalo/Nightingale), jonka kattavaan kolesteroli-lipidiprofiiliin yltää runsas 20% suomalaisista.
-
- Viestit: 538
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Tapani Ruokanen silminnäkijänä meni juuri kuunteluun.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 65
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Mikä SK:n julkaisemassa Virpi Salmen artikkelissa on erinomaista? Minusta se on kirjoitettu täysin harhaanjohtavalla tavalla.Timo Kuusela kirjoitti: ↑Ke Loka 16, 2024 8:27 am Nyt ne sitten tulivat.
Lipunkantaja julkisuuteen on SUOMEN KUVALEHTI. SK:n artikkeli on erinomainen.
Esimerkiksi alussa lukee "Saksalainen kemisti Justus von Liebig esitteli ajatuksen, jonka mukaan liha oli ihmisen ruokavalion tärkein raaka-aine. Sen proteiini oli osoittautunut aikansa tutkimuksissa kasviproteiineja paremmaksi. Näkemys levisi tehokkaasti ympäri Eurooppaa."
Se, että Salmi käyttää sanaa näkemys eikä esim. sanaa tieto, on omiaan saamaan lukijan ajattelemaan, ettei kyse olisikaan tieteellisestä faktasta, joka pätee yhä.
Lisäksi jutussa väitetään, että ravitsemussuositukset perustuisivat tutkittuun tietoon ja luonnehditaan ravitsemussuosituksia noudattamattomia ihmisiä sanoin "vähän kuin uhmakas lapsi, joka ei kiusallaan toimi niin kuin itselle olisi hyväksi". Aikamoista tekstiä.
-
- Viestit: 20
- Liittynyt: To Elo 22, 2024 8:45 am
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Mielestäni artikkeli on edelleen erinomainen kuten monesti Suomen Kuvalehdessä.
Faktat sitävastoin ovat ns perseestä eli valtavirta-ajattelua myötääviä. Vaan miten muutat valtavirta-ajattelua?
Kokenut toimenpidekardiologi vastikään kirjoitti, että vankasti yleistyneen eteisvärinän tutkimiseksi TARVITTAISIIN UUTTA POHJOIS-KARJALA PROJEKTIA.
Asia siis istuu suomalaisissa päissä kuin ”paska Junttilan tuvan seinässä”. Miten sen muutat?
Faktat sitävastoin ovat ns perseestä eli valtavirta-ajattelua myötääviä. Vaan miten muutat valtavirta-ajattelua?
Kokenut toimenpidekardiologi vastikään kirjoitti, että vankasti yleistyneen eteisvärinän tutkimiseksi TARVITTAISIIN UUTTA POHJOIS-KARJALA PROJEKTIA.
Asia siis istuu suomalaisissa päissä kuin ”paska Junttilan tuvan seinässä”. Miten sen muutat?
-
- Viestit: 538
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Se artikkeli oli täyttä potaskaa alusta loppuun. Turpaduunari mielestäni hyvin kuvasi tätä ilmiötä vuosia sitten: kansalaiset ovat sammuttaneet tulipaloja väärin menetelmin.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Oliko tuossa jotain uutta? *ja tähän se vanha karppilan pomppuhymiö*Anssi H. Manninen kirjoitti: ↑La Loka 19, 2024 9:11 am Se artikkeli oli täyttä potaskaa alusta loppuun. Turpaduunari mielestäni hyvin kuvasi tätä ilmiötä vuosia sitten: kansalaiset ovat sammuttaneet tulipaloja väärin menetelmin.
Voisi myös miettiä taivaanpojan sanoja suolasta joka on mennyt mauttomaksi...
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
-
- Viestit: 538
- Liittynyt: Su Elo 25, 2024 4:00 pm
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Kutsuin aikoinaan Krisua ”vittumaiseksi mieheksi” ja hänen kustantajansa ymmärsi sarkasmini täysin väärin. Se oli siis positiivinen kuvaus.
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
https://kant-2.blogspot.com/
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222
-
- Viestit: 65
- Liittynyt: To Elo 29, 2024 4:30 am
Re: Uudet ravitsemusohjeet
Hesari julkaisi eilen artikkelin, joka käsitteli tulevien ravitsemussuositusten kehotusta lisätä kasvisten syöntiä entisestään. Artikkelista taisi tulla ihan vahingossa viljojen vähentämistä propagoiva.
Artikkelin kirjoittaja kokeili kasvattaa hedelmien ja vihannesten syöntiään 800 grammaan. Se onnistui vaihtamalla leivät ja perunalastut hedelmiin ja vihanneksiin. Veikkaisin, että viljan vaihtaminen hedelmiin ja vihanneksiin on oikein hyvä vaihtokauppa, koska ne kohottavat vähemmän verensokeria. Ja sipsit kannattaa myös jättää pois, koska niissä on transrasvaa ja muitakin vähemmän kivoja rasvoja.
https://www.hs.fi/lifestyle/art-2000010647166.html
Artikkelin kirjoittaja kokeili kasvattaa hedelmien ja vihannesten syöntiään 800 grammaan. Se onnistui vaihtamalla leivät ja perunalastut hedelmiin ja vihanneksiin. Veikkaisin, että viljan vaihtaminen hedelmiin ja vihanneksiin on oikein hyvä vaihtokauppa, koska ne kohottavat vähemmän verensokeria. Ja sipsit kannattaa myös jättää pois, koska niissä on transrasvaa ja muitakin vähemmän kivoja rasvoja.
https://www.hs.fi/lifestyle/art-2000010647166.html
Re: Uudet ravitsemusohjeet
^^ Luitko jutun?
Se "leivän ja sipsien" korvaus kasviksilla toi ainakin kaksi ateriakertaa lisää - ja kurnivan mahan iltasella.
Ateriakerrat olivat ammattilaisen suosimia. Ja mahan kurninta johtui tietysti siitä, ettei kalorintarve tullut täyteen.
Kumpikaan ei kuullosta minusta järin terveelliseltä muutokselta...
Se "leivän ja sipsien" korvaus kasviksilla toi ainakin kaksi ateriakertaa lisää - ja kurnivan mahan iltasella.
Ateriakerrat olivat ammattilaisen suosimia. Ja mahan kurninta johtui tietysti siitä, ettei kalorintarve tullut täyteen.
Kumpikaan ei kuullosta minusta järin terveelliseltä muutokselta...
Erkki eli eläinrasvakarppi terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla (Art Ayers)
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)