maiskuli kirjoitti:
Miten äyriäisiä/meren eläviä syödään? pitääkö niistä poistaa joku kuori tmv. ennen syömistä? onko ehdottaa jotain aloittelijalle helppoa äyriäistä/merenelävää?
Mä en osaa poistaa kuoria varmaan

jos tarvii. ihan perus katkaravut on tuttuja mutta muuten kaikki ihan ihan vieresta.
Rapujen kuoriminen on melkoinen taiteenlaji, mutta kun sen on oppinut, se on tosi hauskaa näpertelyä. Koita kalastella kutsua jonkun tutun rapukutsuille niin saat mallia siitä miten muut käsittelevät rapuja.
Katkarapuja opin kuorimaan jo ihan pienenä Ruotsinlaivojen buffeteissa

. Se on varmaan monelle ensimmäinen kosketus kokonaisiin äyriäisiin.
Hummeri on mielestäni ihan yliarvostettua. Saksien liha on herkkua, mutta iso lihakimpale keskellä on välillä aika sitkeää ja mautonta. Kyllä suomalaiset jokiravut ovat parempia!
Onhan nuo perus pakastekatkaravutkin hyviä ja monipuolisia, ja Pirkalla ainakin ihan kohtuuhintaisia. Tuosta sun lohesta sais tosi hyvää jos panet sen uunivuokaan sipulin, kerman ja katkarapujen kanssa.
Sinisimpukoita olen joskus keittänyt valkoviinissä ja syönyt joko sellaisenaan tai gratinoinut uunissa omissa kuorissaan. Netistä löytyy hyviä liemireseptejä. Niitä saa ainakin Sittarista isoissa verkkopusseissa. Niiden kanssa ei tarvitse miettiä kuorimista. Ensimmäisen simpukan kuoria voi käyttää pinsetteinä joilla muiden simpukoiden lihat noukitaan kuorista.
Etanat nyt eivät ole äyriäisiä, mutta hyvin samantapaista ruokaa. Huomasin, että olet Tampereelta, joten pakko suositella 4vuodenaikaa-ravintolaa. Se on ainoa paikka Tampereella jossa etanat tarjotaan omista kotiloistaan, ei siis etanapannusta. Ja siihen kotiloon mahtuu PALJON enemmän valkosipulivoita kuin etanapannun kuppiin. Kannattaa kokeilla! Siellä on muutenkin usein tosi karppiystävällisiä ruokia. Ruokalista vaihtuu siis päivittäin.
4vuodenaikaa.fi