els kirjoitti:
Mitkäs olivatkaan niitä LCHFän lähtöperiaatteita tässä ja nyt?
- Valkuainen enimmäkseen eläinperäisenä (rasvamaitotuotteet hyviä), ei yli normikulutuksen
- Hiilareita alle 50g (joskus paljonkin alle), ja tämä muusta kuin sokerista tai viljasta
- Loppu rasvaa. Ja rasvat mieluiten eläinperäisiä ja aivan erityisesti maitorasvaa suosivaa
- Margariinille ja peruskasviöljyille tiukka ei, niin että edes sallituiksi jää käytännössä vain kylmäpuristetut kookos, oliivi ja rypsi
- Viljalle ja keinotekoisille makeutteille varsin kielteinen kanta eikä erityistä hypetystä edes pähkinöille
- ... ja selvä kannustus lähi- ja luomutuotannon kulutukseen.
Oho, näinköhän tässä kävi, että hiiviskelen ujona tähän ketjuun..?
Kohta on pari vuotta karppausta takana. Olen koko ajan mennyt rentokarppina, laskematta. Pääasiana hyvä ruoka ja kylläinen olo. Ja hyvä olo on kaikin puolin lisääntynyt.
Lähestyvän "kaksivuotissynttärin"

kunniaksi päätin vihdoin syventyä laskentatoimeen. Kirjasin kaksi kaikkein tavallisinta päivää aamiais-, lounas- ja iltaruokineen. Kaksi ihan perussettiä.
Tulos kyllä pääsi yllättämään. Hiilarit jäivät alle 50 gramman, prode asettuu melkein siihen 1,5g per painokilo, mutta rasvaa tulee komeasti yli 200g.
Laskutikusta päivän makrot yhteensä:
2414 kcal, 41,1g hh, 211,7g r, 84g p
HH: 41 g (7 E%) + P: 84 g (14 E%) + R: 212 g (79 E%) = 2408 kcal
(Näiden lisäksi peruspäivään voi vielä kuulua parit suklaat, kourallinen pähkinöitä, muutama tummalla suklaalla päällystetty manteli tms.)
Kaloreitakin kertyy siis aika kivasti, kun ottaa huomioon että tämä täti-ihminen on jo melkein 59... ja siitä huolimatta paino on pudonnut kymmenisen kiloa näiden parin vuoden aikana. Siis normaalipainon sisällä.
Helppo jatkaa samalla tiellä, kun ei tarvitse olla nälkäisenä!
