hadele kirjoitti:
Sama ruoka molemmille: kunnon karppiruokaa ja kun pastaa ja pottua ei ole pöydässä niin minkäs siinä tekee muuta kuin syö kunnon ruokaa! Minusta tämä on aika yksinkertaista!
Sanoo "hyi" ja syö karkkia ja sipsiä tilalta. Töihin ostaa mukaan valmisruokia. Näin meillä... ylipaino-ongelmaa ei sentään ole, mutta kaukana tuo on terveellisestä.
Tykkäämättömyyslistalle kuuluvat monet suosikkiherkkuni: parsakaali, kukkakaali, juustot, kesäkurpitsa, tomaatti... En jaksa kuitenkaan aikuisen ihmisen syömisistä kauheasti stressata ja
hänen mieltymystensä mukaan suunnitella ruokia, joita hän ei todennäköisesti kuitenkaan syö. Jos olisi omasta lapsesta kysymys, motivaatio olisi varmasti toinen. Ehkä tämäkin muuttuu, kun meille alkaa ikää tulla enemmän ja terveydestä huolehtiminen entistäkin tärkeämmäksi.
Rasvattoman maidon olen kuitenkin saanut oikeastaan kokonaan pois jääkaapista, kai sekin jokin ensimmäinen välietappi on!
Välietappi tosissaankin, kevytmaitoa tuo mieluiten tällä hetkellä juo, mutta onpahan ainakin selitetty maitorasvan edut ja rasvattomuuden kirot. Kokkikolmoseksi kun jaksaisi alkaa, pysyisi nuo sipsit ja karkitkin paremmin kaupassa... vaan kun kokkaan lähinnä itselleni, eivät ateriat aina ole parhaita mahdollisia kokonaisuuksia eivätkä esteettisiä elämyksiä vaan juuri sitä, mitä milloinkin sattuu tekemään mieli. Mies
ei helposti innostu esim. pikaisesti uunitetusta kukkakaali-parsakaali-juusto-kerma-vuoasta tai pannussa paistetuista broilerpihveistä ilman tuttua hunajamarinadia - ja ilman riisiä/pottua!