karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-07-24 01:29:17

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-06 14:49:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 890
Onko kukaan muu huomannut että raa'alla (jauhe)lihalla olisi yleistä vointia parantavaa vaikutusta? Olen syönyt nyt muutaman päivän 300 grammaa sikanaudasta tekemääni raakamakkaraa. Yksi selvä muutos on, että oloni on nyt paljon lämpimämpi kuin aiemmin. Käteni eivät ole myöskään enää valkoiset, vaan sellaiset hiukan vaaleanpunaiset. Eli vaikuttaisi tosiaan siltä, että veri kiertää nyt paremmin. :)

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-06 15:32:27 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8586
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
vanha karppu kirjoitti:
Onko kukaan muu huomannut että raa'alla (jauhe)lihalla olisi yleistä vointia parantavaa vaikutusta? Olen syönyt nyt muutaman päivän 300 grammaa sikanaudasta tekemääni raakamakkaraa. Yksi selvä muutos on, että oloni on nyt paljon lämpimämpi kuin aiemmin. Käteni eivät ole myöskään enää valkoiset, vaan sellaiset hiukan vaaleanpunaiset. Eli vaikuttaisi tosiaan siltä, että veri kiertää nyt paremmin. :)

Kaksi karnivorivuotta mennyt sujuvasti.
Ihan raakaa lihaa en syö, ainakin pinnan paistan/grillaan kiinni.
Kilpirauhasen vajaatoimintaisena palelin aina ennen.
Karnilla pääsin kilpirauhaslääkkeistä ja palelusta.
Muutenkin kaikki ruokahommat helpottuneet.
Lääkkeetön/terve seiskakutonen :lol: 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-06 17:29:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 3188
Paikkakunta: Länsimetron päällä
Minä en syö raakaa sianlihaa enkä kanaa, mutta joskus syön raakaa hyvälaatuista ja mahdollisimman tuoretta naudan jauhelihaa.
Ja naudan paistin/entrecoten kypsennän vain 54 asteiseksi. Paistin pinta on ruskea mutta sisus punainen ja raaka. Näin syöden olo on hyvä, tyytyväinen ja onnellinen. Kylläisyys, lämpö ja hyvä energia säilyy pitkään.

Olen hyvinvoiva, kivuton ja särytön 75-vuotias. :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-06 22:49:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 890
Minä teen sikanaudasta "raakamakkaraa" eli sotken siihen mausteita, paprikajauhetta ja valkosipulia. Yritin tehdä kotimakkaraa ilman asianmukaisia välineitä. Makkara epäonnistui, mutta tajusin, että se "makkarataikina" oli älyttömän hyvää.

P.S.
Jotain osuutta asiaan saattaa olla myös valkosipulilla, jonka senkin tulen siis syöneeksi raakana. :D

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-07 03:24:30 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6290
Mitä enemmän tuotteita kypsennetään, sen enemmän niistä häviää ravinteita.
Itse syön naudan lihaa, maksaa ja kananmunan keltuaisia raakana. Tykkään mausta, sekä rakenteesta ja tällöin ravinnehävikki on mahdollisimman pientä.

Raaka liha tekee huomattavasti kylläisemmäksi, kuin kypsä.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-07 08:14:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-12-02 16:19:49
Viestit: 715
Minä syön raakana nautaa, riistaa ja merikalaa - ja niitä keltuaisia. Pannulla tai grillissä paistaminen on lähinnä sitä, että liha käy kuumuudessa säikähtämässä ja saamassa himpun herkullista karsinogeeniä pintaan :mrgreen: . Tuoreesta naudan- tai riistajauhelihasta tehdyt pihvit jätän aina punaiseksi keskeltä. Tänään taidan ostaa naudanfilettä palasen (sisä tai ulko) - ja tekaisen perjantain kunniaksi carne crudon :P .

_________________
Pajunköysi on epäterveellinen ja epäeettinen ruoka-aine.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-07 08:40:25 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8586
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Iltaruokana oli kokonaisena grillattu naudan sisäfilé.
54-asteisena otin pois grillistä.
Liitteet:
chateaubriand2.5..jpg
chateaubriand2.5..jpg [ 58.31 KiB | Katsottu 3963 kertaa ]

Kupeessa sienimössöä.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-07 23:43:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 890
jäbä kirjoitti:
Raaka liha tekee huomattavasti kylläisemmäksi, kuin kypsä.
Samaa mieltä. :D

P.S.
Hiukseni ovat saaneet todella hienon kiillon ja ne tuntuvat käteen silkkisiltä kuin paras kissan turkki. :)

Ne ovat lisäksi ruvenneet kasvamaan niin nopeasti, etteivät ole koskaan aiemmin kasvaneet tällaista vauhtia. Mutta kasvun nopeutuminen alkoi mielestäni jo aiemmin, ehkä silloin, kun lopetin maitotuotteiden käytön.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-08 14:47:19 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6290
Pitäisi pitää jonkin moinen tauko maitotuotteista ja katsoa miten ja mihin se vaikuttaa. Ei maitotuotteita paljoa mene ja sekin vähä lähinnä juuston muodossa mutta kun juusto vaan on hyvää. Palan kun ottaa, niin aika paljon sitä sitten tuleekin syötyä.
Vuohenjuustoa varsinkin on hyvin vaikea vastustaa.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-09 00:59:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 890
Joo, mutta kun pitää tarpeeksi pitkän tauon, juusto ja jugurtti alkavat maistumaan vähän kummallisilta eli niiden herkullisuus katoaa tai ainakin vähenee tosi paljon.

Johtunee siitä, että niistä elävien bakteerien määrä vähenee, kun niitä ei ruoki.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-09 04:24:25 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6290
Täytyy varmaan ottaa pienoinen juustottomuus tauko. Katsotaan mitä vaikutuksia sillä on.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan terveysvaikutukset
ViestiLähetetty: 2021-05-09 17:43:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 890
Mainitsemani muutokset saattavat liittyä myös siihen, että vaihdoin samalla sianlihan sikanautaan. Esim. naudanlihan sisältämä rauta parantaa ehkä jo itsessään verenkiertoa?

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)