karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-06-15 08:11:47

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-17 18:05:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 846
Onko kellään käsitystä, voiko kotona tehdä makkaraa, jos ei omista lihamyllyä? Haluaisin testata ensin, tykkäänkö/onko liian vaivalloista, ennen kuin alan investoida vehkeisiin.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-18 14:03:24 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6218
Liha pitää jauhaa, myllyllä se onnistuu hyvin. Suoli pitää täyttää, myllyllä ja makkarasuppilolla se onnistuu hyvin.

Googlaamalla löytyy ohjeita…

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-19 02:34:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 846
Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla?

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-19 08:27:28 
Poissa
Metsästäjä-keräilijä
Metsästäjä-keräilijä
Avatar

Liittynyt: 2017-11-15 02:25:45
Viestit: 4368
Paikkakunta: Metsässä korpikuusen kannon alla
:lol:

Pari krt tehny makkaraa. Lampaan suoleen nakki-kokoisena. Possun suoleen grillilerssiä.

-> kyl vaan kone on täysin SE värkki kun tarvii. Ite ostin verkkokaupasta. Tais olla 89. Kiinalainen. Rautasisus. Kammo mekkala on jauhaa tai tekee sit mitä tekee.

-> miksei sit kävis ihan käsipelilläkin. Tarvii ainaskin kaikki todella hyvin sekoitella että on tasainen massa. Ja joku suppilo-systeemi että saat sit suolen kii.

-> ja kyllä tarvii hommata sitä suolta.

(Santa Maria -sarjassa aika kivoja mauste-makuja. BTW)
Possua ja nautaa. Ihraa ja kamaraa. Makkarareseptejä kyl löytyy interwebistä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-19 08:41:23 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5455
Paikkakunta: Pakastin
Täällä on tehty vain verimakkaraa, ihan perinteiseen tapaan. Poronsuoleen veri-jauhoseos. Keitto runsaassa vedessä. Ei tartte myllyä.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-19 11:45:53 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6218
vanha karppu kirjoitti:
Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla?


No eikö tuota tapaa sitten voi koittaa ihan itse ja tehdä siitä sitten omia johtopäätöksiä?

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-19 19:16:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 846
Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kotimakkara
ViestiLähetetty: 2021-04-20 03:29:26 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6218
vanha karppu kirjoitti:
Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen.


Mitä sitten tapahtuu? Taputtelet sitä jauhelihaa, paistat sen uunissa ja jos siitä ei tule makkaraa, niin sinulla on paistettua kuivaa jauhelihaa.
Ei siinä sen kummempaa tapahdu.

Pointtina se, että netti on ohjeita pullollaan ja rohkeasti vain kokeilemaan.
Väärä seossuhde rasvan ja lihan kanssa ja liian huonosti sekoitetut ainekset = on tuloksena murekeen makuista ja rakenteista makkaraa.
Makkaran lihamassa vaatii paljon rasvaa ja seos pitää saada emulgoitumaan, jotta rakenne ei ole murekemainen. Monesti makkaraeokseen jauhetaan vähän jäätä joukkoon ja sillä saadaan emulgoitua seos.

Noissa minun kokkauksissa saattaa jossain olla makkaran teosta ohjeita tai kuvia. En muista

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)