karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2023-12-03 09:15:09

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-02-25 10:11:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28663
Vaan heppoiset ovat eväänsä. Hänen viittaamansa tutkimus "suolistosyöpään liitettyjen aineenvaihduntatuotteiden" löytymisestä karppaajien kakasta ei todellakaan kelpaa näytöksi siitä, että karppauksen ja suolistosyövän välillä olisi kausaalisuhde. Karppausruokavalioita voi sitäpaitsi koostaa monella tavalla ja joihinkin tapoihin voi liittyä näitä aineita kun taas toisiin ei. Ja näitä aineita voi löytyä kakasta vaikka noudattaisi jotain ihan muuta kuin karppausruokavaliota.

Se, ettei Ursulalla ole parempaa lyömäasetta karppausta vastaan osoittaa kuinka turvallista karppaus on. Aivan ultimate vahvistusharhan äärimanifestaatio on se, että kaikista karppausruokavalioita koskevista tutkimuksista Ursula viittaa tuohon ja vain tuohon. On ilmeisesti tavannut sen ravitsemusterapeutin kirjasta, jossa tämä teki ison numeron kyseisestä tutkimuksesta. Mikä hänen nimensä nyt taas olikaan? Hetkonen ... sehän taisi olla Putkonen.

MeNaiset: Trendiruokavaliot voivat aiheuttaa suolisto-ongelmia – asiantuntija kehottaa välttämään yhtä terveelliseksi miellettyä välipalaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-26 19:25:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28663
Antti Heikkilä facetti:

Lainaa:
Kuopion professori Ursula Schwab esittää mietteitään ”trendiruokavalioista” Me Naisissa. Erikoista on, että hän on nykyisin ravitsemusterapian, ei ravitsemustieteen professori. Erikoista, sillä mikäli professori Juhani Knuutia on uskominen, ravinnolla ei paranneta ketään. Vain lääkkeet parantavat. Muu on huuhaata. Schwab puhuu potilaista. Vain lääkäreillä on potilaita, muilla on asiakkaita. Sitten hän heittää seuraavaksi: ”Karppaamista tutkiessa kävi ilmi, että karppauksen myötä ulostenäytteissä oli aineenvaihdunta-tuotteita, jotka on yhdistetty paksu- ja peräsuolisyöpään. Eikö professori pysty parempaan? Joitakin hippuja ulosteessa. Eikö ole mahdollista kertoa jotain täsmällisempää? Tai onko pelottelu ainoa motivaatio moiselle? Aihe on laaja, mutta sen verran tässä, että insuliiniresistenssillä on vahva yhteys paksusuolen syöpään. Ketodieetti on tehokkain tapa hoitaa insuliiniresistenssi:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2815827/
Ketodieettiä käytetään maailmalla (ei Suomessa, jossa uskotaan vain patenttilääkkeiden voimaan) osana syöpähoitoja. Lopuksi vielä sekin, että ketodieetillä kaikki tuntemani potilaat ovat päässeet suolivaivoista, joiden todellinen syy on virallisterveellinen ruokavalio ja liika linolihappo.
https://www.is.fi/mena.../hyva-fiilis/a ... 23661.html


Niinpä. Jos tietäisin ketosta yhtä vähän kuin Ursula, en menisi aukomaan siitä päätäni julkisuuteen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-26 22:00:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1107
Paikkakunta: Luhanka
Apulaisprofessori Ursula Schwab on Agronomiliiton Vuoden Vaikuttaja?
https://www.agronomiliitto.fi/liitto/uu ... aikuttaja/
Mitä ne tutkii tai yleensä tekee, kun 50-vuotta on jauhettu samaa jargonia. :roll: Ursula ei muista että ihmisellä ja lehmällä on erilainen ruuansulatusjärjestelmä, se mitä löytyy lehmän paskasta ei löydy ihmisen tuotoksesta. :lol:

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-26 22:44:53 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18259
Paikkakunta: Jämtland
Onhan se hyvä että ne syöpään yhdistetyt aineenvaihduntatuoteet tulevat ulos kehosta ja löytyvät sieltä ulostusnäytteistä eivätkä ole jäljellä vaikkapa verenkierrossa (aivoissa?).

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-27 03:00:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1158
Jos ruokavalion hiilihydraattipitoisuus moninkertaistaa tutkimusten mukaan paksusuolen syövän riskin, niin eihän hiilihydraatin vähentäminen ruokavaliosta voi voi silloin mitenkään lisätä paksusuolen syöpää. :roll:

_________________
ME-tauti (G93.3)
lannerangan nivelrikko


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-21 18:18:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4830
Koville ottaa edelleen kova rasva
Ravitsemusterapian professori huolestui jogurteissa tapahtuneesta muutoksesta
Lainaa:
Valmistajat ovat vähentäneet sokerin määrää tuotteissaan, mutta ravitsemusterapian professori Ursula Schwab on huolissaan aiempaa korkeammasta rasvapitoisuudesta.

Milloin muodissa on hiilihydraattien välttäminen, milloin kaloreiden. Nykyajan ykkösvihollinen tuntuu olevan sokeri – ainakin, jos pakkauksia tarkastelee.

Sokeriton, Zero Sugar, 30 prosenttia vähemmän sokeria ja enemmän marjoja, vähemmän sokeria.

Muun muassa näin elintarvikevalmistajat kuvailevat tuotteitaan.

Osa elintarvikevalmistajista on vähentänyt sokeria tai esimerkiksi makeuttanut tuotteitaan sokerin sijaan mehulla, mikä sinänsä on hyvä asia, sanoo Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab.

”Mutta mitä maitovalmisteiden osalta on lähes poikkeuksetta samaan aikaan tapahtunut on se, että rasvan määrää on lisätty. Ja se on huono juttu.”

Viimeisen muutaman vuoden aikana ilmiö on näkynyt esimerkiksi jogurteissa.

Maustetussa jogurtissa oli Schwabin mukaan aiemmin yleensä kaksi prosenttia rasvaa. Nyt maustetussa jogurtissa, josta on vähennetty sokeria, saattaa olla rasvaa kolmesta neljään prosenttia, sanoo Schwab. Häntä asia huolestuttaa, sillä maitotuotteiden rasva on lähinnä kovaa rasvaa.

”Se on noussut aika huomattavasti, jos ajattelemme prosentuaalisesti.”

Esimerkiksi Juustoportin sokeroimattomissa Hyvin-jogurteissa rasvaa on 3,5 grammaa rasvaa sataa grammaa kohden ja Valion Luonnonjogurtti plus -tuotteissa 3,4 grammaa.

Monissa jogurteissa rasvapitoisuus on edelleen alle kahden gramman, mutta joitakin vuosia sitten markkinoille tuoduissa sokeroimattomissa tuotteissa siihen ei ole päästy. Valmistajien mukaan syynä on rakenne.

Juustoportin markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Niklas Keski-Kasari kertoo, että sokeroimattomissa Hyvin-tuotteissa on tavallista enemmän hedelmää.

”Se vaatii hiukan korkeampaa rasvapitoisuutta, että tuote pysyy jogurtin muodossa”, sanoo Keski-Kasari.

Samaa sanoo Valion liiketoimintapäällikkö Anna Ylitalo.

”Hedelmäpitoisuus on niin suuri, että jogurttimassan tulee olla riittävän sakeaa. Rasvapitoisuus vaikuttaa tuotteen rakenteeseen ja koostumukseen ilman, että käytetään sakeuttamisaineita, kuten maissitärkkelystä”, Ylitalo kommentoi sähköpostitse.

Kyse ei siis ole siitä, että vanhojen tuotteiden rasvapitoisuuksia olisi nostettu, valmistajat painottavat.

Finnravinto-tutkimuksen mukaan naisista 94 prosenttia ja miehistä 97 prosenttia saa liikaa kovia eli tyydyttyneitä rasvoja, sanoo Schwab.

Sen sijaan sokerin saanti on suunnilleen kohdillaan, vaikka melko lähellä ylärajaa. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan lisättyä sokeria tulisi saada vuorokaudessa korkeintaan 10 prosenttia kokonaisenergiasta. Nyt päivittäinen saanti on 8–9 prosentin kohdilla, sanoo Schwab.

Suosituksen mukainen sokerin saanti tarkoittaa ihmisen koosta ja energiantarpeesta riippuen noin 50–75:tä grammaa sokeria päivässä, mikä vastaa noin 20–30:tä sokeripalaa.

Suurimmat sokerin lähteet, kuten makeiset, keksit, leivonnaiset ja sokeroidut juomat, ovat sellaisia, jotka ihmiset tunnistavat. Siten niitä on kohtuullisen helppo välttää. Hedelmissä olevaa sokeria sen sijaan ei tarvitse kavahtaa.

Rasvan päivittäinen saantisuositus on aikuisilla 25–40 prosenttia energiasta. Sydänliiton mukaan 30 prosenttia energiasta vastaa miehillä keskimäärin 80:tä grammaa ja naisilla 60:tä grammaa rasvaa päivässä.

Kovan rasvan osuus päivän energiasta tulisi olla korkeintaan kymmenen prosenttia.

Kovan rasvan lähteitä ovat muun muassa voi, voita sisältävät leipärasvat, rasvaiset lihavalmisteet, rasvaiset maidot, piimät, viilit, kermat, juustot, kookosrasva ja palmuöljy.

Runsas kovan rasvan nauttiminen kohottaa kolesterolia, mutta sillä on myös muita vaikutuksia.

”Kova rasva vaikuttaa hyvin monipuolisesti elimistössä ja nimenomaan sinne huonompaan suuntaan.”

Se on yhteydessä muun muassa sydän- ja verisuonisairauksiin, heikentyneeseen sokeriaineenvaihduntaan, matala-asteiseen tulehdukseen sekä uusimpien tutkimusten mukaan ikääntyneillä jopa lihasmassan säilymiseen ja luuston kuntoon, sanoo Schwab. Siksi Schwabia huolettaa kovan rasvan määrän lisääntyminen ruuassa.

”Kyllä olen huolissani, koska kovan rasvan saanti ei lähtökohtaisestikaan ole meillä lähes kenelläkään kunnossa. Tarvittaisiin kansanterveysprojekti, että siihen ryhdyttäisiin kiinnittämään huomiota.”

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-21 19:56:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1107
Paikkakunta: Luhanka
"Kasari" Koville ottaa edelleen kova rasva
Liekkö Ursula sukua Klaus Schwabille - Väite: Klaus Schwab kirjoitti, että 4 miljardia ihmistä tullaan eliminoimaan organisoiduilla epidemioilla- hih!

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-01 07:53:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-12 17:24:12
Viestit: 3166
Paikkakunta: Kotka
-nemo- kirjoitti:
"Kasari" Koville ottaa edelleen kova rasva
Liekkö Ursula sukua Klaus Schwabille - Väite: Klaus Schwab kirjoitti, että 4 miljardia ihmistä tullaan eliminoimaan organisoiduilla epidemioilla- hih!


No hitto, näinhän voi ollakin. Piikkiä tullaan taas kohta tarjoilemaan kunhan keksitään sopivan pelottava syy sen ottamiseen.

_________________
- Ruisleipä on suomalaisten ravinnon multitabs -


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)