jäbä kirjoitti:
Henki voi haista asetoonilta alkuun ja tarpeeksi syvässä ketoosissa mahdollisesti haisee uudelleenkin mutta vaikka henki ei haisisi, tuottaa keho edelleen asetonia rasvanpolton seurauksena mutta sen havaitsemiseen tarvitaan mittalaite.
No mutta eihän kehon välttämättä tarvitse tuottaa ketoneita lain rasvapoltossa!
Tuo riippuu ihan siitä, miten syö.
JOS aivot ja sydän ynnä muut glukoosia tarvitsevat saavat sitä riittävästi hiilareista ja valkuaisesta (ja viinasta), glykogeenikierron kautta,
ja JOS lihaskudos on riittävän insuliiniresistenttiä (mitokondioiden signaloimana) niin että ne eivät ota vastaan kyseistä glukoosia,
niin rasva voidaan sujuvasti käyttää sellaisenaan lihaksissa, mitokondrioiden beettahapetuksen kautta.
Sen tuloksena tulee vain energiaa ja vettä ja hiilidioksidia, ei asetonia.
Eikä asetonia tehdä rasvasta missään muuallakaan, koska sitä ei tarvita, ja koska näin ollaan energiatehokkuudessa optimissa.
Vähintäin pieninä määrinä ketonit ovat silti ihan ok. Varsinkin sydän tykkää. Enkä sano mikä olisi se paras,
mutta mielipiteissä ainakin Kwasniewski suosii tällaista vain ei-näkyvää ketonimäärää.
Moni viihtyy toki pysyvästi ketoosissakin, eikä se ole vaarallista.
Mutta kaikille se ei sovi (jooei, en ole se ainoa, vaikka karppaus sopiikin)
Virran suunnitelmissa ketonien mittaus on silti nerokas juttu. Ei siksi että ne olisivat pakollisia, vaan siksi että ne ovat pettämätön mittari kertomaan hiilareista silloin kun kroppa ei vielä ole rasvapolttoinen. Semmoinen täydellinen merkkiaine.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)