karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 09:53:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-02-04 17:21:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ilta-Sanomat: Nämä kaikki lisäävät suolistosyövän riskiä – ”turvallisessa” lihansyönnissä riskiraja tulee nopeasti vastaan

Kansainvälinen tutkijaryhmä totesi, ettei ole kunnon näyttöä siitä, että lihan syönti aiheuttaisi suolistosyöpää tai muutakaan sairautta. Ilta-Sanomat kuitenkin suoltaa ahtopaineella lihanvastaista pelottelupropagandaa.

Mitä jos kirjoittaisivat vaihteeksi siitä mitä fruktoosi tekee:

Science Direct: The dark face of fructose as a tumor promoter

Tai hiilarit yleensä:

Harvard Gazette: Insulin and colon cancer linked

Kannattaa huomata, että tämä tulee Harvard Medical Schoolista, ei Hun ja Willettiin Harvard T.H. Chan School of Public Healthista.
Lihaa syytetään siitä mitä ylenmääräinen hiilareiden syönti tekee.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-04 17:34:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Nyt on melkoinen kampanja menossa. Vähän väliä joku personal trainer neuvoo, kuinka pitää syödä. Soittaako vokeli aina eri tyypille, että nyt lehteen. Teksti on jo sinne lähetetty. Sitten välillä, kun saliniilot ovat loppuneet, lehti saa julkaista tällaisia tuulesta temmattuja juttuja. Ketodieetin aiheuttama paniikkireaktio :lol:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-04 17:59:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ihan kuin olisi arvon tutkijoilla, anteeksi ravitsemuseliitin mediapuolella hätä kädessä tjsp

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-04 18:37:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Juurikin siltä vaikuttaa - ja tämä ilmiö ei rajoitus Suomeen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-04 20:05:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Iltalehtikin (Heljä) saatiin mukaan syöpäpäivän kauhukampanjaan
Voit vahingossa kasvattaa omaa syöpäriskiäsi syömällä väärin – jo pieni määrä makkaraa ja kinkkua vaikuttaa
Lainaa:
Lihajalosteita eli esimerkiksi makkaraa ja kinkkua ei pitäisi syödä 50 grammaa enempää päivässä.

Lihan ja lihajalosteiden syöminen nostaa helposti suolistosyöpien riskiä.
Suolistosyöpä ovat toiseksi yleisin syöpä sekä naisilla että miehillä.
Miehistä neljä viidestä syö lihaa ja lihajalosteita yli riskirajan ja naisista niin tekee joka neljäs.

Punaista lihaa ja lihavalmisteita kannattaisi syödä vähemmän kuin puoli kiloa viikossa.

Punaiseksi lihaksi lasketaan naudan, porsaan ja lampaan liha. Liharuoka nostaa paksu- ja peräsuolisyövän riskiä 17 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 100 grammaa kohden.

Jos syöt joka päivä lihaa 100 grammaa, tämä tapasi nostaa siis paksu- ja peräsuolisyövän riskiäsi 17 prosenttia.

Jos syöt lihaa 200 grammaa päivässä, näiden syöpien riski nousee 34 prosenttia.

Lihavalmisteita syömällä riski nousee vielä herkemmin. Lihavalmisteita ovat esimerkiksi erilaiset makkarat ja kinkut.

Jos syöt lihavalmisteita joka päivä 50 grammaa, nousee paksu- ja peräsuolisyövän riskisi 18 prosenttia.

Riski nousee 18 prosenttia kutakin päivittäin syötyä 50 grammaa kohti. 100 grammaa lihavalmisteita päivässä nostaa riskiäsi jo 36 prosenttia.

Lihan sijaan kasviksia


Lihan ja lihavalmisteiden yhteydestä syöpäriskiin muistuttaa Syöpäjärjestöt.

Syöpäjärjestöt suosittelee, että viikossa punaista lihaa ja lihavalmisteita syödään enintään puoli kiloa. Kasviksia kannattaa nauttia runsaasti.

Suolistosyöpä on Suomessa toiseksi yleisin syöpä sekä naisilla että miehillä.

Vuosittain todetaan yli 3000 uutta suolistosyöpää. Suolistosyöpään kuolee noin 1200 henkeä vuodessa.

Terveyden kannalta on hyväksi korvata punainen liha kanalla, kalalla ja kasviksilla. Vaikka lihasta saadaan paljon tärkeää proteiinia, proteiinia saadaan muustakin ruuasta.

Syöpäjärjestöjen mukaan on terveellisempää syödä broileria, kalkkunaa, kalaa ja kasviproteiinia kuin lihaa ja lihajalosteita.

Kasvisten käyttö pienentää syövän vaaraa.

Syöpäjärjestöt suosittelee lautasmallia, jossa lautasen annoksesta puolet on kasviksia, yksi neljännes täysjyväviljaa, perunaa tai muita juureksia sekä toinen neljännes lihaa, kanaa, kalaa tai palkokasveja.

– Kasvikset ehkäisevät syöpää monin eri tavoin, toteaa kehittämispäällikkö Virve Laivisto Syöpäjärjestöjen tiedotteessa.

Reippaasti yli rajan

Ravitsemussuositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä.

Kasviksiksi lasketaan vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat.

Naisten ruokavalio oli FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan sekä kasvisten että punaisen ja prosessoidun lihan käytön osalta lähempänä suosituksia kuin miesten ruokavalio.

Edelleen miehistä vain 14 prosenttia ja naisista 22 prosenttia syö suosituksen mukaisesti.

Punaisen ja prosessoidun lihan käyttösuositus eli enintään puoli kiloa viikossa ylittyi 79 prosentilla miehistä ja 26 prosentilla naisista.

Proteiinin saannista kaksi kolmasosaa tuli eläinproteiinista. Tyydyttyneiden rasvahappojen suosituksen saavutti vain yksi aikuinen kahdestakymmenestä.

Ravitsemussuosituksia uusitaan aika ajoin.

Seuraavan kerran päivitys pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin on luvassa vuonna 2022.

Aloitekilpailu käynnissä

Syöpäjärjestöt kertoo, että Euroopan komissio on satsaamassa syövän kukistamiseen miljardi euroa vuosina 2021-2027.

Suomi järjestää nyt kansalaisille, tutkijoille ja yrityksille aloitekilpailun, jolla kerätään ideoita, kuinka syövän ehkäisyä, hoitoa ja potilaiden osallisuutta voitaisiin parantaa.

Kilpailu huipentuu finaaliin Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 16.3., jossa parhaat ehdotukset esitellään ja palkitaan.

Voittajien valinnan tekee raati, joka koostuu potilaiden, tutkijoiden, hoitajien ja elinkeinoelämän edustajista.

Kampanjan toteuttamisesta vastaa Helsingin yliopisto. Mukana kampanjassa ovat mm. HUS, Kansallinen syöpäkeskus FICAN, alueelliset syöpäkeskukset ja Syöpäjärjestöt.

Syöpähaasteen löydät täältä.

4.2. on maailman syöpäpäivä.
Heljä Salonen

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-07 07:23:11 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 262
Jos uskoo, että suuri punaisen lihan syönti lisää kolorektaalisyövän riskiä, pitää myös hyväksyä, että sama tutkimusnäyttö sanoo, että myös vähäinen punaisen lihan kulutus on yhtä suuri riski. :lol: Pienin riski näyttäisi olevan, jos syö punaista lihaa 50 grammaa päivässä.

Kuva

https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 14.992553#


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-07 08:54:35 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Eikö 50g/vrk ole aika vähäinen määrä?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-07 13:10:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Greda Carpo kirjoitti:
Eikö 50g/vrk ole aika vähäinen määrä?


Se sanaleikki sen kun sanoi "Lihajalosteita eli esimerkiksi makkaraa ja kinkkua ei pitäisi syödä 50 grammaa enempää päivässä."

Siihen perään sanoi että "Lihan ja lihajalosteiden syöminen nostaa helposti suolistosyöpien riskiä."

Itselleni 50 grammaa makkaraa päivässä olisi aika hurja annos jauhoja ja muita kasvi paloja.

Olipa hyvä että Clog my arteries postasi tuon kuvan en nyt ihan sitä osaa lukea mutta ymmärsin että jos syö liian vähän lihaa päivässä niin saa syövän.
Taidanpa varmuuden vuoksi syödä nyt tältä istumalta huikopaloiksi 10 X määrään, oliko se nyt ravintolaillistetun ja iltalehden päivä tai viikko tavoite, en nyt enään muista, enkä välitä, kaks kertaa lenkilläkin oltu jo pelkän rasvakahvin kanssa, alkaa tulee pakkaspäivänä nälkä.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-09 12:40:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Purduen yliopistossa tehtiin vuonna 2016 metatutkimus 24 RCT-tutkimuksen aineistosta ja kas kummaa: suosituksia suurempi punaisen lihan syönti ei nostanut sen enempää kolesterolia kuin verenpainettakaan.

https://www.foodnavigator.com/Article/2 ... tack-risk#


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-10 13:41:08 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 262
Greda Carpo kirjoitti:
Eikö 50g/vrk ole aika vähäinen määrä?


On toki, mutta seuraava kuva samasta meta-analyysista taas näyttää, että jos data on muodossa "annosta/viikko" on kaikenlainen (semi)-vegeily kaikkein suurin riski kolorektaalisyövälle. Uskoo ken tahtoo.

Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)