Mielenkiintoista, että Hesarin ruokateollisuutta nuoleskeleva linja on saanut säröjä. Ehkä syynä on valistuneiden lukijoiden katoaminen ja jäljellä ovat ne, jotka lukevat vain kuolinuutiset. Oliiviöljystä kerrotaan nyt positiiviseen sävyyn. Edelleenkin kuitenkin toistetaan, että rypsiöljyn Omega-6/ Omega-3 -suhde on ideaalinen, mikä on karkea vale. Rypsiöljyn Omega-3 (linoleenihappo ALA) on Omegan esiaste, mitä ei juuri lainkaan ole eläimillä ja ihmisillä. Osalla ihmisistä ALA ei muutu varsinaisiksi Omega-3-rasvoiksi lainkaan, joillakin keskimäärin noin 4 %–5%. Rypsiöljyä käytettään täysin surutta lähes kaikkeen. Öljyn teollinen kovettaminen ja kuten myös kotoinen ruuanlaitto muuttaa ALA:n transrasvoiksi, jotka ovat hengenvaarallisia aiheuttaen sydäntautia ja syöpää. Tanska kielsi transrasvat 2004. On arvoitu yli 10000 tanskalaisen säästyneen tähän mennessä ennenaikaiselta kuolemalta. Silloinen terveysasioista vastaava Pekka Puska ei nähnyt syytä tehdä samaa Suomessa. Nyt ruokateollisuus on paniikissa asioiden noustessa pintaan ja kovettaminen tehdään lisäämällä rasvoihin palmuöljyä, jonka rasvoita puolet on samaa ”kovaa ” rasvaa kuin eläinrasvassa. Pian sitten tekopyhästi voidaan kertoa, ettei margariini sisällä transrasvaa. Miksi lehti ei kirjoita tästä, sillä massiivinen palmuöljyn käyttö tuhoaa sademetsät ja sen alkuperäisen eläimistön. Terveydellisesti palmuöljy on ihan ok ja muistuttaa eläinrasvoja. Miksi eläinrasvoja ei käytettä? Siten suojeltaisiin sademetsiä. Nyt eläinrasvat ovat ongelmajätettä. Ilmastohysterian mukaan lehmät ovat vaarallisia, mutta sademetsää saa vapaasti kaataa pyhän vegeliikkeen takia.
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006365482.html