els kirjoitti:
... ja tietenkin laatikainen unohti mainita että TMAO'ta on huomattavasi punalihaa enemmän kalassa ja äyriäisissä.
Kuten muuten arakidonihappoakin...
TMAO-rich seafood, which is an important source of protein and vitamins in the Mediterranean diet, has been considered beneficial for the circulatory system.
TMAO'ta kun haukutaan niin olisiko siitä jotain hyötyä, vähän niinkuin kovasta naudanrasvasta vrt rypsäri?
Google schollaria kun kaivelee syvemmältä löytyy kaikenlaisata, vastaan ja puolesta, voi olla hyvinkin että ilman kyseistä TMAOta ei ihminen olisi edes ihminen vaan simpanssin tasolla oltaisiin viellä.
Syötiksi:
Although in humans TMAO is known mainly as a waste product of choline metabolism, a number of studies suggest an involvement of TMAO in important biological functions in numerous organisms, ranging from bacteria to mammals.Viellä mielenkiintoisempi on:
The osmolyte trimethylamine N-oxide (TMAO) accumulates in the cell in response to osmotic stress and increases the thermodynamic stability of folded proteins.Tai:
For example, cells use TMAO to maintain cell volume under conditions of osmotic and hydrostatic pressure stresses.
Hmm:
Entropic Stabilization of Proteins by TMAO: Our work highlights the potential similarities between the action of TMAO on long polypeptide chains and entropic stabilization of proteins in a crowded environment due to excluded volume interactions. In this sense, the chemical chaperone TMAO is a nanocrowding particle.
Olikohan noista osa vastaan, kun on niin pitkiä sanoja ettei ymmärrä, joka tapauksessa...