karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:00:19

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-10-07 10:18:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Kova on parku, kun Yhdysvalloissa vaaditaan lääkeyhtiöiden ja lääkäreiden rahasuhteet julki:

Lääkäreille rahaa lääkeyhtiöiltä - "läpivalaisusivustolle" loskaa niskaan (terve.fi. )

Lainaa:
Tähän mennessä mittavin yritys tuoda päivänvaloon lääkärien ja lääkeyhtiöiden välisiä rahasuhteita, kuvaillaan yhdysvaltalaismediassa.

Valtiovallan siipien suojissa julkaistiin Yhdysvalloissa "läpivalaisusivusto" Open Payments Data. Arvostelijoita riittää.

Nyt tiedetään esimerkiksi tämä: sikäläisille terveysammattilaisille maksettiin puhuja- ja konsulttipalkkioita 380 miljoonaa dollaria eli 302 miljoonaa euroa viiden kuukauden aikana viime vuonna. Näin kertoo The New York Times.

Sivuston taustalla on sikäläinen terveydenhuollon laki, joka patistaa uudenlaiseen läpinäkyvyyteen. Lääketeollisuussidosten lisäksi mukaan sivustolle on otettu ne taloudelliset yhteydet, joita terveydenhuollon ammattilaisilla on lääkinnällisten laitteiden valmistajiin.

Lue lisää Suomesta: Lääkärien ja lääkeyhtiöiden sidokset: nimet julki 2016


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-10-08 18:04:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Ei ihme, että The British Cardiovascular Society pyrkii keinoja kaihtamatta edistämään statiinien määräämistä yhä useammalle britille. Zoë Harcombe on penkaissut tämän lääketieteellisen yhdistyksen ja sen johtohenkilöiden riippuvuusuhteita lääketeollisuuteen.

Zoë Harcombe: An underhand stunt revealed a pharma funded web


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-10-09 10:32:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Lääkärien ja lääkeyhtiöiden suhteet: 4 asiaa, jotka on opittu

Sinänsä asiallinen juttu on esimerkki siitä, miten niin Yhdysvalloissa kuin meilläkin yritetään ohjata huomio metsän asemasta puihin tai suorastaan lillukanvarsiin. Yksittäisen reseptejä kirjoittavan lääkärin uskottavuus ei ole ongelman ydin.

Todellinen ongelma, joka huutaa kunnon perkaamista on lääketeollisuuden vaikutus tutkimusrahoituksen ja lobbaamisen avulla käypähoitosuosituksina ilmeneviin yleisesti hyväksyttyihin oppirakennelmiin, joiden suurimmat puhkaisemista huutavat mätäpesäkkeet ovat diabeteksen ruokavaliohoidon kieltäminen ja statiinien turha syöttäminen ennaltaehkäisevässä mielessä kohta koko kansalle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-10-11 11:15:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Asiakirjoijoitus Iltalehdessä:

Ilmaisia matkoja ja aterioita:
Lääketeollisuus ja lääkärit oudossa symbioosissa


Lainaa:
Lääketeollisuus ja lääkärit muodostavat omituisen symbioosin, jossa vastakkain asettuvat voiton tavoittelu ja ihmisten terveys. Seurauksena kuluttajat ja valtio maksavat Suomessa vuosittain kymmeniä miljoonia ylimääräistä lääkeyhtiöille.

Paitsi, että maksamme paljon, paljon enemmän ylimääräistä jo pelkästään turhista statiineista ja diabeteslääkkeistä. Jälkimmäisten tarvetta voitaisiin vähentää diabeteksen ruokavaliohoidolla, joka on lääkeyhtiöiden toimesta demonisoitu.

Mats Lindgren: Läkaryrket, en stor skam!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-10-20 20:54:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Lääkärien ja lääketeollisuuden suhteet julkistetaan netissä

Lainaa:
Lääketeollisuuden eurooppalainen kattojärjestö EFPIA antoi kesällä 2013 jäsenilleen hankalan pähkinän purtavaksi.

Se päätti, että jäsenyritykset julkistavat kaikkien niiden lääkärien nimet, jotka ovat saaneet niiltä palkkioita tai esimerkiksi konferenssimatkoja. Tarkoitus on julkistaa myös rahamäärät.

Käännekohta on vuosi 2015.

Lääkeyritykset keräävät kaikkien ensi vuoden aikana niiltä hyvää saaneiden lääkärien nimet listalle, joka on tarkoitus panna esille nettiin vuonna 2016, kesäkuun loppuun mennessä.

Suomesta EFPIA:n jäseniä ovat Lääketeollisuus ry ja sen jäsenyritykset ja Orion.

– Uusi systeemi lisää läpinäkyvyyttä, mutta en tarkalleen tiedä, miten se toteutetaan, biolääkealan yhtiön AbbVien lääketieteellinen johtaja Anssi Linnankivi sanoo.

Hän kiteyttää alan yhteisen epätietoisuuden. Avoimuuden pelisäännöissä on vielä paljon auki, ja osa hankalista kysymyksistä täytyy ratkaista jo tänä syksynä.

Joissakin muissa Euroopan maissa esimerkiksi kilpailulainsäädäntö mutkistaa palkkiosummien julkistamista, koska sen katsotaan vääristävän kilpailua.

Meillä päänvaivaa aiheuttaa tietosuojalaki. Se uhkaa oikeastaan vesittää hyvän ajatuksen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-10-24 14:19:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Terveyssosiologian professori: ”Terveistä tehdään sairaita” (Yle 23.10. 2014)

Lainaa:
Itä-Suomen yliopiston professori Markku Myllykankaan mukaan terveitä ihmisiä hoidetaan yhä useammin turhalla lääkityksellä. Hän vaatii lääkäreiden ja lääketeollisuuden napanuoran katkaisemista.

Yhä useampia terveitä ihmisiä hoidetaan sairaina, uskoo Itä-Suomen yliopiston terveyssosiologian professori Markku Myllykangas, joka on jo vuosien ajan perehtynyt medikalisaatioon Suomessa ja maailmalla.

– Medikalisaatio on kiihtynyt 1950–60-luvuilta lähtien ja on mennyt koko ajan villimmäksi. Uusia asioita medikalisoidaan jatkuvasti, puhuu Myllykangas ja viittaa esimerkiksi masennuksen, kolesterolin ja osteoporoosin hoitoon.

Myllykankaan mukaan normaaleja elämään kuuluvia asioita hoidetaan lääkkeillä sairauksina ja terveen ja sairaan välistä rajaa lasketaan jatkuvasti.

– Tässä piilee se vaara, että mitä terveempiä lääkitään, sitä vähemmän ihmiset siitä hyötyvät, kun muut haitat eivät katoa minnekään, pohtii Myllykangas.

Medikalisaation seurauksena terveydenhuoltojärjestelmä kuormittuu ja kustannukset kasvavat, kun rahat valuvat hukkaan.

– Tämä on kaikki pois järkevästä terveydenhuollosta. Kustannukset kasvavat ilman, että saadaan minkäänlaisia terveyshyötyjä, laskee Myllykangas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-11-13 18:59:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Sidonnaisuusongelma ei koske ainoastaan lääkäreitä. Andreas Eenfeldt kirjoittaa, että Ruotsin ravitsemusterapeuttien yhdistys Dietisternas Riksförbund on myynyt itsensä margariiniteollisuudelle.

Dietisternas Riksförbund säljer sig till margarinbolag


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-29 18:24:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Ruotsalainen 40 vuotta kirurgina ja lääkärinä toimnut Nisse Simonson kirjoittaa Newsvoicessa, että lääketehtaat käyttävät lääkäreiden lahjontaan enemmän rahaa kuin tutkimustoimintaan:

Svensk läkare: ”Det satsas mer pengar på att muta läkare än på forskning”

Hänen mukaansa lahjonta kohdistuu nykyisin etupäässä mielipidejohtajiin, eli johtavassa asemassa oleviin lääkäreihin ja professoreihin, varsinkin käypä hoito- tms. suosituksia kirjoittaviin.

Kieltämättä Suomessakin käypä hoito -lääkäreiden luettelot taloudellisista sidonnaisuuksista lääketehtaisiin ovat varsin vaikuttavia. Esimerkiksi diabeteksen käypä hoito -suositukset näyttäisivät tulevan Novo Nordiskilta.

Simonson kirjoittaa myös siitä miten lääketehtaat huijaavat ja että masennuslääkkeillä on vain plasebovaikutus.

Kirjoituksesta keskustellaan myös Annika Dahlqvistin blogissa:

Det satsas mer pengar på att muta läkare än på forskning

Terveystoimittajien kirjoittelusta päätellen voisi arvailla vaikuttamisen - sanottakoon sitä sitten vaikka lahjonnaksi - ulottuvan toimittajiinkin. Nämä, jos ketkä, ovat tärkeitä mielipidevaikuttajia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-30 18:37:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Jo vuonna 2010 alan sisäinen raportti osoitti, että lääketieteellinen julkaisutoiminta on kaapattu palvelemaan lääketehtaiden markkinointia. Totta vai tarua?

Manipulerad vetenskap (LäkemedelsVärlden 1.2. 2010)

Lainaa:
Det vetenskapliga systemet har blivit kapat. Nyligen offentliggjorda interna dokument som Läkemedelsvärlden gått igenom visar hur läkemedelsföretag har förvandlat den vetenskapliga publiceringsprocessen till effektiv marknadsföring.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-28 11:23:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Lainaa:
Itä-Suomen yliopiston professori Markku Myllykankaan mukaan terveitä ihmisiä hoidetaan yhä useammin turhalla lääkityksellä. Hän vaatii lääkäreiden ja lääketeollisuuden napanuoran katkaisemista.

Helsingin Sanomat kirjoitti:
Homeopatia, reiki ja kaukoparannus saavat huuhaan vihaajan kiihtymään

Suhteemme terveyteen on kieroutunut, sanoo terveyssosiologi Markku Myllykangas. Tartumme uskomushoitoihin ja kävelemme ruokakauppaan kuin apteekkiin, sillä tarinat vetoavat paremmin kuin faktat.

"Vaihtoehtohoito kuulostaa siltä, että se olisi todellinen vaihtoehto jollekin, ikään kuin diabetesta voisi hoitaa insuliinin sijaan energiaterapialla. Mutta ei ole vaihtoehtoista lääketiedettä, on vain lääketiedettä – samoin, kuin ei ole vaihtoehtotiedettä, vaihtoehtoanatomiaa, -biologiaa tai -fysiikkaakaan."

Vaihtoehtohoitojen sijasta pitäisi puhua uskomushoidoista. Ne ovat hoitoja, joiden tehoa ei ole todistettu lääketieteellisin kokein.

Viime aikoina myös ruokakauppaan on ryhdytty kävelemään kuin apteekkiin, Myllykangas on huomannut. Ravitsemuksesta haetaan viimeistä silausta hyvinvoinnille. Intoilulla on hyvätkin puolensa, mutta moni odottaa liikoja.

"Ihmisen omalla toiminnalla on lopulta aika pieni vaikutus. On myös ympäristötekijät, kulttuuri, perintötekijät ja sattuma. Vaikka imisi itseensä kaiken tiedon, mitään ei voi taata. Hunsvotti voi elää pidempään."

En kyllä ymmärrä mitä Myllykangas (Hesari?) ajaa takaa tällä kirjoituksella? Usko vain lääkäreitä, älä vaihtoehtolääkäreitä?

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-28 11:45:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Minusta on ihan OK, että Myllykangas vihaa huuhaata. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ole huuhaata eikä esimerkiksi diabeteksen ruokavaliohoito vhh:lla mitään uskomushoitoa.

Vastustan jyrkästi vhh-ruokavaliota suosittelevien lääkäreiden nimittämistä toisinajattelijalääkäreiksi tai vaihtoehtolääkäreiksi. He jos ketkä perustavat kantansa tutkittuun tietoon.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-28 11:49:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Ehkä ne tota, netti siivottu.... mutta
http://webcache.googleusercontent.com/s ... saatio.pdf

Terveystarpeiden lietsontaa: mistä medikalisaatiossa on kyse
Markku Myllykangas


Onko ei-lääketiedettä kohta olleenkaan?
Lääketieteen nopea kehittyminen biologisine mahdollisuuksineen ja sen mukanaan tuomat keinot muokata
ihmisruumista houkuttavat medikalisoimaan elämää mahdollisimman paljon. On esitetty kysymyksiä, kuten
missä kulkee soveliaan medikalisoitumisen raja? Jos elämä tuottaa ahdistusta ja murhettä, pitääkö sitä hoitaa
lääkkeillä;



Monet meistä kuvittelevat omistavansa terveen paperit. Mutta lääketiede etenee niin huimaa vauhtia, että
lopulta heidänkin terveyden illuusionsa romutetaan ja heidät luokitellaan sairaiden kirjoihin. Lääketieteelli-
sen leimakirveen käyttöä ohjaavat pitkälle porvarilliset, keskiluokkaiset arvot. Orgasmivaikeuksia pidetään
sairautena, itkukyvyttömyyttä ei, huumeista riippuvainen on sairas, mutta rahan ja vallan himon riivaama
ihminen ei.


http://viesverk.uta.fi/terveysviestinta/3_medikalisaatio.pdf

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-06-03 10:09:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Antti Heikkilä ihmettelee sitä, ettei Myllykangas tunne samanlaista raivoa lääketeollisuuden vedätystä kohtaan:

TODELLISTA HUUHAATA


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-06-03 10:29:22 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-07-29 19:32:13
Viestit: 424
Paikkakunta: Helsinki
Hikikomori kirjoitti:
Antti Heikkilä ihmettelee sitä, ettei Myllykangas tunne samanlaista raivoa lääketeollisuuden vedätystä kohtaan:


Mutta onhan Markku Myllykangas kirjoittanut myös kirjan: RAHAN RAISKAAMA TERVEYDENHUOLTO
Kustantajana Heikkilän Rasalas :)

http://www.rasalas.fi/kirja/markku-myllykangas-rahan-raiskaama-terveydenhuolto/

Hyvä kirja muuten

t. Kari


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-02-23 16:34:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Hyvä juttu siitä, miten lääkeyhtiöt vaikuttavat lääkäreihin Kanadassa (Andreas Eenfeld puhuu aivopesusta):

The Star: Drug Companies Wine and Dine Family Physicians


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-02-24 12:50:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Lainaa:
Itä-Suomen yliopiston professori Markku Myllykankaan mukaan terveitä ihmisiä hoidetaan yhä useammin turhalla lääkityksellä. Hän vaatii lääkäreiden ja lääketeollisuuden napanuoran katkaisemista


Leino Utriainen on poiminut hyvän esimerkin medikalisaation lähtemisestä lapasesta. Hän kirjoittaa VHH-terveysravinto -sivustolla:

Lainaa:
HYVÄ TERVEYS KERTOO

Aloita kuntoremontti lääkkeillä (linkin takana sivulla 2)

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... U5ODc3NDI4

Hyvä terveys-lehti
• Julkaisijat : Suomalainen Lääkäriseura Duodecim r.y. ja Tieteen Tiedotus r.y


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-02-24 14:22:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Avaruudesta tippuvia sairauksia!

660 000 suomalaista syö statiineja, kun ennen 90-lukua se oli nolla.
Jo puoli miljoona ihmistä kärsii sokeritaudista, kun asian voisi hoitaa ruokavaliolla, eli kunnon ruoalla.
Miljoona(!) suomalaista syö verenpainelääkkeitä, kun 80-luvulla se oli kolmannes.
Mielialalääkkeitä syö noin 400 000 suomalaista, joiden myynti on ainakin kolminkertaistunut vuodesta 1990-2015.
Alzheimer-kuolemia oli vuonna 1985 1000 kpl, vuonna 2014, niitä oli 7500, miehillä 2200 kpl ja naisilla 5300 kuolemaa.
Suomalaisista yli 50 % on ylipainoisia, joka on ollut 1985 asti nousussa(!).
(Kiitos Facebookin alkuperäiselle kirjoitukselle/luvuille. Itse hieman täydensin/muokkasin.)

Joku voi korjata tai esittää tarkempaa tietoa. Mutta eihän tässä mitään epänormaalia ole. Meillä vain kiinnostaa se miten saadaan ihmiset pysymään hengissä, välittämättä yhtään mistään muusta.

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-05 12:41:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Antti Heikkilä: LÄÄKÄRIT JA LISÄTIENESTIT


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-31 12:26:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Iltalehti: Summat julki ensimmäistä kertaa: Lääkeyritykset antoivat miljoonia terveydenhuollon ammattilaisille
Lainaa:
Lääkeyritykset käyttivät lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön viime vuonna 27 miljoonaa euroa
.

Jutusta on oma ketjunsa:

viewtopic.php?p=2069273#p2069273


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-31 12:39:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Muistelen kuulleeni että ihan vain diabetesläkitys maksaa Suomen valtiolle jo nyt noin kaksi miljardia.
(Luku tuli esille tänä keväänä, mutta en ole varmistanut)

Siihen verrattuna 27 miljoonaa täsmämainontaan Suomessa on vain kärpäsenlikaa lääkeyhtiön ovenkahvassa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)