karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-08-06 02:13:52

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-12-31 10:02:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24838
Kuka?

Kokemusasiantuntija, jolle vegaaninen ruokavalio aiheutti terveyskatastrofin, mutta ketogeeninen palautti terveyden. Tosin poistettua paksusuolta ei tietenkään voinut saada takaisin.


Lainaa:
Lakto-ovo-vegetarismi vaihtui vähitellen vegaaniseksi ruokavalioksi ja lopulta raakaravinto – elävä ravinto Ann Wigmoren, Elsa Ervamaan ja Ritva Alkun malliin – tuntui siltä oikealta. Myös yrttien merkitys terveydelle kiinnosti ja Elviira lukikin paljon aiheesta.
Vaikka terveys oli välillä parempi, erilaiset sairaudet alkoivat kuitenkin vähitellen vaivata Elviiraa yhä enemmän ja enemmän. Ärtynyt paksusuoli pahentui, samoin anemia, migreeni sekä masennus. Paniikkihäiriöön Elviira söi SSRI-lääkkeitä 12 vuoden ajan. Vuonna 1999 paksusuoli oli päässyt niin huonoon kuntoon, että mitään ei tullut läpi ja koko paksusuoli täytyi poistaa.
Paksusuolenpoistoleikkauksen jälkeen kaikki oli vähän aikaa hyvin ja terveys mallillaan, mutta vähitellen ankarat vatsakivut alkoivat vaivata ja Elviira laihtui todella alipainoiseksi. Lääkärit eivät löytäneet diagnoosia eikä myöskään esim. verikokeissa tai tähystyksissä näkynyt mitään.
Painoindeksi oli alimmillaan 12, aivot sumuiset ja hiukset lähtivät päästä. Nivelvaivat etenkin ranteissa pakottivat pitämään rannetukia lähes koko ajan. Jälleen Elviira alkoi etsiä apua ravinnosta. Vähitellen hän huomasi, että viljat aiheuttavat hänelle pahimmat kivut sekä anemiaa. Viljoista luovuttua vatsakivut, ärtynyt suoli, anemia tai nivelvaivat eivät enää vaivanneet mutta paniikkihäiriö tai masennus eivät olleet hellittäneet sekä mm. PMS-oireet olivat kovia.
Elviira tuli yhä tietoisemmaksi liiallisten hiilihydraattien vaaroista ja lisätyn sokerin haitoista. Hän huomasi olleensa pahassa sokerikoukussa koko elämänsä ajan ja tästä oli aiheutunut lukuisia terveysongelmia, luultavasti juurikin masennusta, paniikkihäiriötä ja PMS-oireita.
Tutkittuaan ja opiskeltuaan lähinnä englanninkielistä materiaalia Elviira löysi ketogeenisen ruokavalion, josta oli paljon apua sekä mielen että kehon hyvinvoinnissa ja terveyden palauttamisessa. Tänä päivänä Elviiralla ei ole enää anemiaa, paino on normalisoitunut, migreenikohtauksia ei ole ollut ollenkaan ja myös masennus ja paniikkihäiriöt ovat pitkälle taaksejäänyttä elämää.


Mikä kirja?

Lainaa:
Ketogeeninen ruokavalio on paitsi historiallisesti luonnollisin ruokavaliomme myös tulevaisuuden ruokavalio, jossa aktivoidaan ihmisen kehon omat parantavat voimat vähentämällä hiilihydraatteja, rajoittamalla ruoan proteiinien määrää ja lisäämällä terveellisiä rasvoja.

Parantava ketoosi perehdyttää ketogeenisen ruokavalion perusteisiin ja sen pitkään historiaan. Kirjassa käsitellään niin nykyisten ravintosuositusten mukaisia luonnottoman suuria hiilihydraattimääriä kuin proteiinidieettien vaarojakin. Samalla paneudutaan terveellisten rasvojen hyötyihin.

Parantava ketoosi opastaa, miten kuka tahansa pystyy valmistamaan nopeasti herkullista ja ennen kaikkea terveellistä ja parantavaa ruokaa - vain muutamasta tavallisesta ainesosasta ja ilman monimutkaisia menetelmiä. Kirjassa annetaan vinkkejä, mitä ruoka-aineita terveellisessä ketogeenisessä ja gluteenittomassa ruokavaliossa yleensäkin tulisi käyttää, sekä kerrotaan, miksi ne ovat parempia vaihtoehtoja kuin esimerkiksi virallisten suositusten täysjyväviljat. Kirjassa on myös yli 80 reseptiä, joissa on veden ja suolan lisäksi korkeintaan viisi ainesosaa.


Hupsista, tuli avattua uusi ketju, kun en heti löytänyt vanhaa:

viewtopic.php?p=2065023#p2065023

_________________
What are your thoughts?


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)