karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-12-08 23:51:35

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1332 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 162 63 64 65 66 67 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-05-31 05:55:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
lue ed. viestit jotka liitty tähän.

ALLERGIAT JA MASENNUS LITTYYVÄT YHTEEN
vuotavasuoli
masennus = yleinen alakuloa, melenakolia, ahdistys, huono mieliala
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1866437/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4857870/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/ful ... m%3Apubmed
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986428/

hyvin lyhyesti, vuotavassa suolessa on kysymys: syy on että suolesta vuotaa semmoisia proteiineja verenkiertoon jota sinne vereen ei saisi päästä.

no entä se minun verenpaine.

JOO se lähti lasku suuntaan... mutta miksi?
yksi osa tekijä on:
Lainaa:
Kohonnut oksitosiini ja noradrenaliini osoittavat korkeampia stressitasoja allergisen nuhan potilailla

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5973608/

eli kun allergia hellittää / vähenee noradrenaliini määrä kehossa, tämä laskee verenpainetta.
Lainaa:
Noradrenaliinia käytetään laajalti injektoitavana lääkkeenä kriittisen matalan verenpaineen hoitoon

eli noradrenaliini nostaa voimakkaasti verenpainetta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Norepinephrine

vie vielä useita viikkoja kun suolen tulehdus laskee riittävästi.
Lainaa:
Tulokset osoittavat, että koivu-siitepölyallergisilla potilailla, joilla on maha-suolikanavan oireita, on merkittävä suolen allerginen tulehdus, jossa on runsaasti eosinofiilejä, IgE-positiivisia soluja, CD3 + T-soluja ja CD11c + dendriittisoluja siitepölykauden aikana.
ja paljasti, että suoliston allerginen tulehdus oli ilmeinen myös oireettomilla potilailla.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4048541/
Jostain kumman syystä yksi kaki hedelmä (persimon) nostaa verenpainetta voimakkaasti jopa 40 pykälää, nousee yläpaine.
Lainaa:
Kaki / Persimoni / Sharon: Voimakkaitakin allergiareaktioita koivuallergisille.

https://www.allergia.fi/allergia/ruoka-ja-juoma/allergiaa-aiheuttavia-ruoka-aineita/hedelmat/
https://foodallergytest.co.uk/product/persimmon-allergy-test/
https://www.jacionline.org/article/S0091-6749(01)22882-6/fulltext

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-05-31 08:02:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Huomenta
nyt näin kovan koivunsiitepölyn aikaan, ristiallerginen syö, välttäen kaikki allergiaa aiheuttavat ruuat.
tällä hetkellä syön ja voin hyvin:
Kuva
esim aamupala kuten kuvassa
3 voissa pais. keltuaista suolaa, 2 kinkkusiivua
2-3 kylmäsavulohi siivua
pikkusen espanjalaista lampaan juustoa
vettä juomaksi.

päivällä lihaa tai kalaa vain suola mauste
illalla samaa kuin päivällä

hh jossain välissä, jos siltä tuntuu.
glukoosi ei aiheutta mitään ongelmaa. joten glukoosia pussista, laskee hyvin verenpainetta.
pikkusen fazerin sinistä suklaata, ei ongelmia.
oboy kaakao, ei ongelmia.
ainut lisäravinne 250 mg C:tä purkista
1 kuppi kahvia vrk:ssa

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-05-31 09:12:51 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45888
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hyvä ajatus vältellä ristiallergioita. Ja hyvä että tuo combo toimii sinulla.
Tulin kommentille vain siksi, että välteltävien ruokien valinnassa me olemme kyllä ihan erilaisia.

Minulla allergiat puhkesivat jo vauvana. Kala oli ylivoimaisesti vaikein (en kestänyt edes hajua, en lapsena enkä aikuisenakaan ennen karppia)
mutta myös munat, kaura ja pähkinät olivat lapsuuden/nuoruuden pahimpia allergeenejä, samoin kuin kaikenmaailman siite- ja eläin- ja kuitupölyt.
Oireet kypsennetylle munalle, kauralle ja kypsennetyille pähkinöille katosivat vasta teininä, mutta kala-allergia säilyi.

Sitten karppaus poisti siitepölyoireista noin 99% kypsässä keski-iässä, hiukan yli nelikymppisenä.
Samoin karppaus poisti jokseenkin kaikki ruoka-allergiat.
Sen jälkeen olen käyttänyt munia ja pähkinöitä jokseenkin surutta.
Lisäksi karppina olen maistanut kalaa muutaman kerran, pari kertaa vahingossa, ja pari kertaa jopa tieten tahtoen, ja jonkun vuoden käytin kalaöljyäkin.
Kalan maisteluista tuli oireita mutta paljon lievempiä, ja kalan hajua jo siedän aika hyvin. Sattuneesta syystä en kuitenkaan syö kalaa tieten tahtoen vieläkään.

Nyt, viisi vuotta sitten sattuneen työkatastrofin jälkeen muna-allergia näyttää palanneen.
Olen siksi ollut ilman munaa tammikuun alusta (vasta nyt, koska ennen tätä ongelma peittyi jatkuvaan oireiluun).
Mielenkiintoista tässä on se, että ennen karppia todella pahat siitepölyoireet eivät ole palanneet edes tänä keväänä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-05-31 11:44:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
tässä äsken sitten söin muutaman siivun paistia, lientä, valkosipulivoita ja vettä
mausteet vain suolaa ja voita.
valmistettu painekattilassa.
liha aivan valtavan mureaa kuten kuvasta näkyy.
en ole ikinä syönyt näin muhevaa ja mureaa lihaa ja maku aivan valtavan hyvä.
eli ei perunoita eikä muutakaan hh.
Kuva
els kirjoitti:
Minulla allergiat puhkesivat jo vauvana. Kala oli ylivoimaisesti vaikein (en kestänyt edes hajua, en lapsena enkä aikuisenakaan ennen karppia)
mutta myös munat, kaura ja pähkinät olivat lapsuuden/nuoruuden pahimpia allergeenejä, samoin kuin kaikenmaailman siite- ja eläin- ja kuitupölyt.
Oireet kypsennetylle munalle, kauralle ja kypsennetyille pähkinöille katosivat vasta teininä, mutta kala-allergia säilyi.

ei tarvii ihmetellä jos sulla oli iho ongelmia.

hyvillä mielin hyvän olon kanssa jatketaan
iltapäivällä sitten pikkusen sinistä suklaata

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-05-31 12:48:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 3537
Paikkakunta: Länsimetron päällä
Hei!
On tosi herkulliset ruuat! Sinustahan on tullut karnivori eli syöt pääasiassa eläinperäistä ruokaa? :smt023
Karnivorisapuskalla minäkin voin hyvin.
Pelkistetyimmillään syön ihan vain naudanlihaa, vettä, voita ja kahvia, välillä lisään siihen possunlihaa, kalaa ja munia. Ja välillä juhlin hirven tai karitsanlihalla. :D

Kaikkea hyvää sinulle! :smt023


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 04:45:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Palm kirjoitti:
Hei!
On tosi herkulliset ruuat! Sinustahan on tullut karnivori eli syöt pääasiassa eläinperäistä ruokaa? :smt023
Karnivorisapuskalla minäkin voin hyvin.
Pelkistetyimmillään syön ihan vain naudanlihaa, vettä, voita ja kahvia, välillä lisään siihen possunlihaa, kalaa ja munia. Ja välillä juhlin hirven tai karitsanlihalla. :D

Kaikkea hyvää sinulle! :smt023

Huomenta
aivan.
yleisesti monen kaikeinpuolinen vointi paranee kun siirtyy VHH LCHF tai vaikka karnivori tyyllille, ei välttämättä sen takia että hh vähenee vaan sen takia että allergia ruuat vähenee tai poistuu.
tästä seuraa että hh vähentäminen ei ole avain tai syy, vaan määrättyjen ruokien välttäminen on avain asia.
näin esim. minulla.
kun tulin tänne karppilaan, keväällä koivunsiitepölyn aikaan 16 vuotta sitten, näin kävi minulle. (tämän topicin eka sivulla).
kun hh on alle 20g vrk:ssa ei sinne mahdu mitään allergia hedelmä ruokia tai viljoja.
mutta sitten hivutin mukaan jotain (minulle epäsopivaa ruokaa) karppiruuan sekaan ja suolisto oli sitten taas sekaisin ja verenpaine kohosi allergia ruokien takia (tulehdus ja mm. noradrenaliini hormoni) ja verenpainetta nosti myös liian pitkään jatkunut liian pieni hh määrä (mm. kortisoli hormoni).
kun suolisto menee allergia ruokien takia huonoon kuntoon tulee IBS, vuotavasuoli ja iho ongelmat, josta seuraa että serotoni hormonin valmistus heikkee/vähenee koska serotonista suurin osa tehdään suolistossa ... tästä seuraa huonoa fiilistä ja alakuloa jopa masennusta. edellä viesteissä linkit lähdetietoihin. eli tämä mielialan lasku johtuu vain allergia ruuista.
myös tämän takia kanivorilla on niin hyvä tasainen mieliala (allergia ruuat on pois).
ite en taida "virallisesti" nimen mukaan olla karnivori tyylillä, koska syön esim pikkusen suklaata.
mulle nimi tai tyyli on ihan sama mikä se on, kunhan vain voin hyvin.
glukoosi ei aiheuta mulle mitään ongelmia, joten sitä otan pikkusen pussista sen takia että etten menisi ketoosiin ja sen takia että serotoni pääsee aivoihin vain pelkän hh ruuan takia (parempi mieliala). proteiini ruoka yhdessä hh kanssa estää serotonin nousun. puhdas hh nostaa serotonia, noin 25-35g kerta annos on tutkimusten mukaan sopiva hh kerta annos, ilman proteiinia.
eikä elimistön tarvitse tehdä yhtään glukoosia hormoneita kohottaen ja sitä kautta verenpainetta nostaen.

edit. muok. lisätty serotoni linkit
alla lähdelinkit ja juttua serotonista
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7840068/
https://www.bioseek.eu/fi/eng/research/pubmed/Neurobiochemical_mechanisms_of_a_ketogenic_diet_in_refractory_epilepsy_25518023
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7768824/
https://docemilia.com/kuinka-saada-lisaa-hyvaa-mielta-ja-mielenrauhaa-serotoniinista/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0920121111003755
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-antidepressant-diet/202003/comforting-coronavirus-stress-carbs
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-antidepressant-diet/202006/should-you-start-diet-when-you-start-antidepressants
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-antidepressant-diet/201807/too-little-good-thing-carbohydrates
http://birthfaith.org/nutrition/book-review-the-serotonin-power-diet
https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-antidepressant-diet/201008/serotonin-what-it-is-and-why-its-important-weight-loss
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2903717/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3279747/
https://europepmc.org/article/med/7675373
https://europepmc.org/article/MED/29218451
https://www.puhti.fi/tietopaketit/suolistobakteerit/#serotoniinin-ja-dopamiinin-tuotanto-suolistossa

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 05:56:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3057
Juu ei tuo karnivoria ole, koska karnivorismi on ideologia. Tuo on nähdäkseni välttämisruokavalio, vältetään aivan kaikkea joka voi tehdä oireita. Välttämisruokavalion noudattamisesta liian pitkään aiheutuu ongelmia siitäkin. Esim. C-vitamiini on oikeasti ihmiselle tarpeen toisin kuin karnivoristit uskottelevat.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6
https://youtu.be/paIFO9g5TLw


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 06:12:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Erfis kirjoitti:
Juu ei tuo karnivoria ole, koska karnivorismi on ideologia. Tuo on nähdäkseni välttämisruokavalio, vältetään aivan kaikkea joka voi tehdä oireita. Välttämisruokavalion noudattamisesta liian pitkään aiheutuu ongelmia siitäkin. Esim. C-vitamiini on oikeasti ihmiselle tarpeen toisin kuin karnivoristit uskottelevat.

juu aivan.
C:tä otan ite purkista. koska syön lihan kypsytettynä.

mutta mitä tulee karnivoriin... lihan täytyy olla RAAKAA LIHAA joka syödään raakana ja TUOREENA, ei siis kypsytettyä lihaa.
samoin maksa syödään raakana.
lihassa oleva pieni C- vitamiini voi riittää, KUN JA JOS kaikki muu on kohdallaan ja hh tarjonta on liki nolla.

karnivori joka syön lihan kypsytettynä, joutuu huolehtimaan riittävästä C-vitamiinin saannista jostain muusta lähteestä.

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 06:21:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3057
C-vitamiinia ei saa purkista. Se on askorbiinihappoa eikä se riitä siihen tapahtumaan elimistössä joka tarvitaan, että muodostuisi kokonaisuus jota lyhyesti C-vitamiiniksi kutsutaan ja jossa askorbiinihappo on kyllä päätekijä. Lisäksi tarvitaan useaa muuta ainetta joista rutiini on kakkostekijä. Kaikkien tekijöiden haaliminen ja nauttiminen sopivissa suhteissa on niin työlästä ettei kannata. Pelkkä askorbiinihappo on myrkky. Sitä voi nauttia yhdessä sinkin kanssa jos haluaa tappaa elimistöstään koronaviruksia tai muita pöpöjä. Ne pöpöt kuolee siksi että askorbiinihappo + sinkki tuottaa myrkkyä eikä siksi että ne vahvistaisivat elimistöä. Siksi kyseinen cocktail kannattaa ottaa vain kun tuntee ekat oireet.

Katsoin ettei listoissasi näkynyt kaalia? Esim. hapankaalista saisit ceen ja maitohappobakuja varsin pienestä määrästä ja helposti sulavassa muodossa.

Tiedän maksajutun ja ne karnivoristit jotka *oikeasti* syövät riittävästi raakaa maksaa ovat kiven alla. Sinä olet niin kurinalainen että saattaisit sihen pystyäkin. Mutta eräänkin palstalta jo poistuneen karni-evankelistan hehkuttamat karnivorismilla rikastuvat heput kuten Saladino eivät syö maksaa "koska se maistuu pahalta". Sen sijaan Saladino kauppaa lisäravinteita kuten maksapillereitä. Hänelle kyse ei ole ideologiasta vaan rahanteosta. Kaikki *rehelliset* karnivoorit ovat lopettaneet jossain vaiheessa kun on alkanut tulla terveysongelmia.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6
https://youtu.be/paIFO9g5TLw


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 06:47:01 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6543
Samaa mieltä Erfisin kanssa C-vitamiinia on turha ottaa purkista, samoin muutkin synteettiset lisä-ravinteet ovat turhia.
Raaka maksa on mitä parhain ravinteiden lähde, se ei ole pahaa vaan aika makean makuista. Olen ainakin itse huomannut, että minulle tulee aikakausia milloin oikein himoitsen raakaa maksaa ja kun se tapahtuu, niin silloin syön sitä hyvinkin runsaasti.
Muitakin sisäelimiä kannattaa suosia. Niissä on paras ravinnetiheys ja määrä

Onhan raaka liha hyvää muutenkin mutta niin on paistettukkin vaikkakin ravinnehävikki on suurempaa mutta paistettu naudan jauhelihapihvi on käytännöllisempi kuin raaka. :)


Edit: Raaka maksa on helppo paloitella ja pakastaa, sulaa nopeasti ja kahden viikon pakastaminen varmistaa, ettei loisia tai maksamatoja ole (ainakaan paljoa) omasta pakastimesta löytyy aina kilo- pari valmiiksi pakastettua ja paloiteltua maksaa ja muita sisäelimiä.
Pakastaminen tuo vähän ravintohävikkiä mutta ei paljoa.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 12:16:13 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8670
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Karnilla ei tarvita lisäravinteita.
Lihassa kuitenkin on myös Ceetä (vähempi tutkittu)!
Saadut vitamiinit ovat riittäviä, koska ei ole kuitu/hh-kuormaa kuluttamassa ravinteita.
Jotenkin näin tri Shawn Bakerin mukaan.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 14:09:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3057
tuulimumma kirjoitti:
Karnilla ei tarvita lisäravinteita.
Lihassa kuitenkin on myös Ceetä (vähempi tutkittu)!
Saadut vitamiinit ovat riittäviä, koska ei ole kuitu/hh-kuormaa kuluttamassa ravinteita.
Jotenkin näin tri Shawn Bakerin mukaan.


Karnivorismi on tosiaan ideologia eikä tunnetuilla tosiasioilla ole merkitystä kun ideologia jyrää.

On vaarallista ja vastuutonta uskotella, ettei ceevitamiinia tarvitsisi.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6
https://youtu.be/paIFO9g5TLw


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 17:33:19 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6543
Onhan tuo karnivore aika hyvä eliminaatio ruokavalio mutta ei sekään ole pidemmän päälle hyvä.
Itse koitan syödä ihmiselle lajityypillistä ruokaa. Välillä mennään lihalla, välillä jotain joukkoon. Mutta ei teollista tai keinotekoista ruokaa ollenkaan.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-01 17:54:47 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8670
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Erfis kirjoitti:
tuulimumma kirjoitti:
Karnilla ei tarvita lisäravinteita.
Lihassa kuitenkin on myös Ceetä (vähempi tutkittu)!
Saadut vitamiinit ovat riittäviä, koska ei ole kuitu/hh-kuormaa kuluttamassa ravinteita.
Jotenkin näin tri Shawn Bakerin mukaan.


Karnivorismi on tosiaan ideologia eikä tunnetuilla tosiasioilla ole merkitystä kun ideologia jyrää.

On vaarallista ja vastuutonta uskotella, ettei ceevitamiinia tarvitsisi.

Kuka sitä uskottelee?
Purkkiceetä ei tarvita.

Inuiitit eli pelkällä eläinperäiellä.
Turha uskomus, ettei elukoista saisi ceetä.
Liitteet:
allmeatC.jpg
allmeatC.jpg [ 88.67 KiB | Katsottu 2826 kertaa ]

MD Shawn Baker, The Carnivore Diet-kirjasta s. 50.
Eikä karnivoreilla ilmene keripukkia.
Hyvin elelen näin :roll:
Ilman mitään ideologioita.
Jos tulee tarve muuttaa, niin avot!

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-04 17:26:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
tuulimumma kirjoitti:
Inuiitit eli pelkällä eläinperäiellä.
Turha uskomus, ettei elukoista saisi ceetä.allmeatC.jpg
MD Shawn Baker, The Carnivore Diet-kirjasta s. 50.
Eikä karnivoreilla ilmene keripukkia.
Hyvin elelen näin :roll:
Jos tulee tarve muuttaa, niin avot!

aivan mutta jos puhutaan Inuiiteistä
https://en.wikipedia.org/wiki/I%C3%B1upiat
he söivät valaan rasvat ja hylkeet ja kalatkin osin raakana
lue yllä
Lainaa:
Maktak, which is the skin and blubber of bowhead and other whales, is rich in vitamins A and C.

Muktuk on ihoa, rasvaa ja grönlanninvalasta.
valaat syötiin raakana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muktuk

Muktukissa on 38mg C:tä 100:ssa grammassa.
joka ON JO TODELLA PALJON C:TÄ
joo ja vielä D:täkin
lähde:
http://pubs.aina.ucalgary.ca/arctic/Arctic32-2-135.pdf
https://illuminaija.com/entertainment-news/can-you-try-the-whale-dish-this-food-made-with-whale-will-amaze-you-see-this/
JOO kyllä naudan lihassakin on C:tä, mutta VAIN ruoholla kasvatetussa elukassa on paljon enempi.
mutta meidän markettien lihat taitaa paljolti olla viljalla ja soijalla kasvatettua. = C:tä todella vähän.
kypsytetystä lihasta katoaa se vähäkin C pois.

Vilhjalmur Stefansson kertoo tutkimusmatkoistaan että eskimot söivät hylkeen rasvat ja pitivät niitä parhaimpina paloina ja lihat heittivät vetokoirille.

karnivori: keripukki on se pahin skenaario, mutta ongelmat alkavat jo paljon ennen keripukin syntymistä.
on sanonta:
Lainaa:
Tieto lisää tuskaa ja tiedonpuute vielä enemmän

https://www.psychologytoday.com/us/articles/201801/the-cognitive-benefits-vitamin-c

mutta tähän C:een tarpeeseen ja asia liittyy muutakin eikä vain ruuasta saatu C.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3197848/
- kehossa oleva C-vitamiinin takaisinotto järjestelmä.
- antioksidantti virtsahappo
- geeni perimä Hp 1-1, 2-1 tai Hp 2-2
- veren Hemoglobiini
- suoliston kunto
- sokeri, tupakka, stressi, antibiootit, saasteet, allergiat, kipulääkeet, e-pillerit, infektiot ja alkoholi näyttävät kuluttavan C-vitamiini varoja

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10357726/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3783921/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2649700/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499877/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC201008/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7285147/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3884093/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14642391/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/
Lainaa:
Individuals with the Hp2-2 genotype had an increased risk of deficiency if they did not meet the Recommended Dietary Allowance for vitamin C, whereas carriers of the Hp1 allele did not. The findings suggest that the greater antioxidant capacity of Hp1 might spare serum ascorbic acid.

Lainaa:
Haptoglobin genotype modifies the association between dietary vitamin C and serum ascorbic acid deficiency

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20926521/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12005209/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775232/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17644791/
Lainaa:
Haptoglobin is a hemoglobin-binding antioxidant showing a genetic polymorphism with three types: Hp 1-1, Hp 2-1, and Hp 2-2. The Hp 2-2 type has been associated with an increased risk of atherosclerosis. We investigated vitamin C metabolism in vivo and in vitro according to haptoglobin type in a study group of 135 healthy volunteers. Serum vitamin C concentrations were associated with haptoglobin type, showing lowest values in serum from Hp 2-2 subjects

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9280180/

geeni kartan mukaan suomen Hp arvo on 32 kun Kanadan inuiiteilla arvo Hp arvo on 80.
se tarkoittaa että suomalaisten C-vitamiinin tarve on liki kolmin kertainen Kanadan inuiiteihin nähden.
nuolet kertoo ihmisten muuttovirroista
kartta https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3197848/figure/Fig1/?report=objectonly
numerot kertoo mitä suurempi numero, sen suurempi on kehon C-vitamiinin kapsiteetti varasto ja sen pienempi on C-vitamiinin tarve
geeni kartan mukaan suomalaisten C-vitamiinin tarve on yksi maailma suurimmista.
ja sekin pitäisi saada luonnollisesta lähteestä eikä askorbiinihaposta.

Lainaa:
Hieman perspektiiviä ihmisten erilaisen perimän vaikutuksesta "keripukki herkkyyteen" ja C-vitamiiniin liittyen:
C-vitamiinin puutos ja skorbut eivät ole vain ruokavalion ongelma, vaan ne määritetään myös hapaptoglobiinipolymorfismin perusteella
Ihmiset eivät voi syntetisoida kemiallisesti epästabiilia askorbiinihappoa (C-vitamiinia). Ihmiskeho menettää keskimäärin ~ 3% C-vitamiinipitoisuudestaan ​​päivässä, mikä lyhentää tautivapaata ja selviytymisaikaa henkilöillä, jotka noudattavat ruokavaliota vähän C-vitamiinia. C-vitamiinin puutos ja skorbut ovat olleet suuria terveysongelmia koko ihmiskunnan historiassa , ja ihmisten muuttoliikettä ja merimatkoja on kärsinyt ikinä skorbuudista (1). C-vitamiinin in vivo epästabiilisuus johtuu sen taipumuksesta hapettumiseen, erityisesti siirtymämetalli-ionien, kuten raudan ja kuparin, läsnä ollessa. C-vitamiini on 1. linjan antioksidantti, joka toimii vapaiden radikaalien poistoaineena. Vaikka skorbuutia pidetään yleensä ravitsemuksellisena ongelmana, C-vitamiinin saannin ja C-vitamiinin pitoisuuden välinen korrelaatio on melko heikko (r = 0,42); vain ~ 17% seerumin C-vitamiinipitoisuuden vaihtelusta voidaan selittää C-vitamiinin saannilla (2). C-vitamiinin tilan määräävät paitsi ruokavalion C-vitamiinipitoisuus, myös ympäristö- ja elämäntapatekijät (esim. Tupakointi), biologiset tekijät (esim. Tulehdus, raudan ylimäärä) ja patologiset tilat (esim. Imeytymishäiriö, hemolyysi). Kliiniset ja in vitro -tutkimukset ovat osoittaneet, että runsaan plasman proteiinihaptoglobiinin (Hp) geneettisellä polymorfismilla voi olla merkitystä. Kahden kodominanttisen alleelin (Hp1 ja Hp2) läsnäolon vuoksi ihmisellä tunnetaan 3 päähaptoglobiinifenotyyppiä: Hp 1-1, Hp 2-1 ja Hp 2-2 (3). C-vitamiinin stabiilisuus seerumissa on pienin Hp 2-2 -henkilöillä (4). Tällä havainnolla on merkittäviä seurauksia useissa lääketieteellisissä ongelmissa, ja se voi tarjota selityksiä kiehtoville historiallisille kysymyksille.

https://www.tiede.fi/keskustelu/57398/ketju/c_vitamiini_ja_sen_fysiologiset_vaikutukset?page=2
tutkimus lähde https://academic.oup.com/clinchem/article/53/8/1397/5627608

ja kun ja jos KAIKKI ON kohdallaan on määritetty pienin ruuasta saatu tarve on 10mg/vrk:ssa
joka siis tulee helposti raaasta hylkeen ja valaan rasvasta.

MUTTA meillä ei välttämättä ole kaikki kohdallaan ks. yllä rans. viivat.
meillä on jo lähtökohtaisesti suurempi C-vitamiinin tarve kuin muilla, geeni perimän takia.
tuskin täyttyy yksikään kohta .. no nolla hh voi täyttyä.

JA KUKA meistä syö valaanrasvaa raakana??? jopa tulitikkuaskin kokoinen valaanrasva pala vrk:ssa riittää mainiosti täydentämään C-vitamiini tarpeen.

huonommassa tapauksessa meillä voi tulla C:een loppu jo muutamassa viikossa. mutta yleensä vasta 1-2kk päästä.

Lainaa:
Ihmisillä L-askorbiinihappo päätyy soluihin natriumriippuvaisten C-vitamiini kuljetinproteiinien (SVCT) kautta. Näitä on 2: SVCT1 (geeni SLC23A1) ja SVCT2 (SLC23A2). Näiden kalvoproteiinien läpi siirtyy 2 Na+-kationia per askorbaatti (Asc–) natrium-kaliumpumppujen ylläpitämän Na+-pitoisuuseron avulla. Kationit ja askorbaatti siirtyvät samaan suuntaan eli SVCT:t ovat symporttereita. SVCT1 siirtää askorbaattia noin 9-kertaa nopeammin kuin SVCT2, joka taas sitoo askorbaattia voimakkaammin (suuremmalla affinititeetilla).[24] SVCT2:tä on useimmissa kudoksissa. SVCT1:tä taas ei ole – sitä on kuitenkin muun muassa ohutsuolessa,[4] jossa lähinnä se vastaa askorbiinin imeytymisestä.[24] Dehydroaskorbiinihappoa (DHA) soluihin siirtävät glukoosin kuljetinproteiinit, joita ovat GLUT1, GLUT2, GLUT3, GLUT4 ja GLUT8 – näitä on useimmissa soluissa ja ne ovat uniporttereita. Kuljetus ulos soluista tapahtuu tuntemattomalla tavalla.[4]

Soluihin otettu DHA pelkistyy lähes heti L-askorbiinihapoksi suoralla kemiallisella pelkistyksellä tai entsymaattisesti dehydroaskorbiinihapporeduktaasin (EC-numero 1.8.5.1) aktiivisuuden omaavien glutaredoksiinien vaikutuksesta glutationia disulfidiksi hapettaen.[4]

Suolistosta imeydyttyään C-vitamiini kulkee veressä muihin kudoksiin. 120–180 min kuluttua askorbiinihapon syönnistä sen pitoisuudet plasmassa ovat suurimmillaan.[4] Veren vitamiinista 80–90 prosenttia on L-askorbiinihappoa. Loput ovat DHA:ta. Terveillä ihmisillä plasman askorbiinihappopitoisuus on 30–70 µmol/l tai enemmän.[9]

https://fi.wikipedia.org/wiki/C-vitamiini

C:een puutteessa on ihan turha kituuttaa, askorbiinihappoa voi ottaa purkista, jos pelkää hapankaalia, sokerisia hedelmiä tai paprikaa.
tai voi ottaa jopa piikkinä kuten B12 vitamiinia.

Askorbiinihapon keskimääräinen puoliintumisaika aikuisilla ihmisillä on noin 10–20 päivää. Siksi askorbiinihappoa on säännöllisesti täydennettävä ruokavalion tai tablettien avulla askorbiinihappopoolin ylläpitämiseksi kehossa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC201008/
https://www.psychologytoday.com/us/articles/201801/the-cognitive-benefits-vitamin-c
Minkä ihmeen takia pitää leikkiä C-vitamiinin tarpeella, kun jo pienikin vaje tai jopa alhainen arvo aiheuttaa monia ongelmia kehossa. lue ks. ed. kaikki linkkit, jos epäilet.

JOS haluaa olla kuten inuiitit, pitää syödä kuin inuiitit, hylkeet ja valaan rasvat raakana samoin muukin riista raakana (päästä häntään myös maksaa).

no mitä voi tehdä?
käykää verikokeessa niin asia selviää ja niin ei tarvii arvella tilannetta.
C-vitamiini, plasmasta (1218 fP-C-Vit)
https://www2.synlab.fi/laboratoriokasikirja/tutkimuskuvaukset/c-vitamiini-plasmasta-1218-fp-c-vit/
hinnasto 2021 https://ihosairaala.fi/wp-content/uploads/2021/01/2021-hinnasto_Laboratoriotutkimukset.pdf
mutta tämäkin kertoo mikä on tilanne nyt, mutta mikä on tilanne seuraavan 3 viikon päästä? Askorbiinihapon keskimääräinen puoliintumisaika aikuisilla ihmisillä on noin 10–20 päivää.

edit. lisätty juttua ja lisätty ncbi lähdelinkit

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-05 00:58:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Huomenta
miten sitten kävi Kanadan alkuperäis kansoille inuiiteille?
tutkimusten mukaan:
viimeisen 60 vuoden aikana heidän alkuperäinen ruokavalio on muuttunut.
Miksi on muuttunut?
viimeiset vuodet ovat osoittaneet että ilmastomuutos on muuttaanut heidän ruokavaliota niin että heillä EI OLE saatavilla heidän perinteisiä ruokia, mm. hylkeitä eikä valaita tarpeeksi.
he eivät saa tarpeeksi ravinteita, ei sitä C:tä eikä D:tä eikä monia muitakaan ravinteita, heidän alkuperäisellä inuiitien ruokavaliolla, kun sitä alkuperäistä ravintoa ei vaan ole tarpeeksi saatavilla.
ovatkin siirtyneet osin "länsimaiseen" ravintoon ja sydän ja verisuonitaudit ovat nyt valtava ongelma, alkoholi ongelman kanssa.
no jos hekään Kanadan alkuperäis kansat eivät pysty syömään niinkuin ennen, miten sitten me joilla on suurempi C-vitamiinin tarve ja pienempi kapasiteetti geeni perimän takia, voidaan täällä matkia inuiiteitä?
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489579/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26239003/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4937722/

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-08 04:24:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Ari kirjoitti:
Minkä ihmeen takia pitää leikkiä C-vitamiinin tarpeella, kun jo pienikin vaje tai jopa alhainen arvo aiheuttaa monia ongelmia kehossa.
no mitä voi tehdä?
käykää verikokeessa niin asia selviää ja niin ei tarvii arvella tilannetta.
C-vitamiini, plasmasta (1218 fP-C-Vit)
https://www2.synlab.fi/laboratoriokasikirja/tutkimuskuvaukset/c-vitamiini-plasmasta-1218-fp-c-vit/

Huomenta
THL ja suomen tutkijat ovat suomessa tehneet useita C-vitamiinin veri plasma kokeita.
mm. Pohjois-Karjalassa ja rajan takana venäjällä Pitkärannassa.
ja vertailleet tuloksia :shock:
ei auttanut marjojen eikä vihannesten syönti... ainoastaan hedelmät nosti hyvin veren C-vitamiini tasoa.
venäjän arvot oli TOSI matalat ja Pohjois-Karjalan arvotkin alle normaalin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23987990/
tutkimuksesta löytyy täys full versio.
tutkimusta on referoitu laajasti maailmalla.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8641247/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7400679/
tutkijat arvelee että suomalaisten geeniperinä Hp2-2 vaikuttaa voimakkaasti veren C-vitamiinin alhaisiin lukemiin vaikka suomen puolella syötiin marjoja ja vihanneksia ja hedelmiäkin.
Silti plasman C vitamiini taso oli alle normaalin.
THL tutkijat arvelevat tämän nostavan itä-suomalaisten sydän ja verisuoni sairausten ja kuolleisuuden määrää muuhun maahan nähden enemmän.
eli itä-suomalaisten on nostettava hedelmien kulutusta isommaksi (siis C:tä yleensä enempi), C-vitamiinin alhaisen tason takia.
(minä ite luulen että etelä-suomalaiset yleensä syövät enempi hedelmiä, kuin itä-suomessa)
vaikka tupakointi, verenpaine, kuolleisuus ja kolesteroli on laskenut, kun C-vitamiini taso on noussut, se ei riitä, vaan C-vitamiini taso ois saatava vielä nousemaan itä-suomessa.
Lainaa:
Vitamin C deficiency and risk of myocardial infarction: prospective population study of men from eastern Finland
Vitamin C deficiency, as assessed by low plasma ascorbate concentration, is a risk factor for coronary heart disease.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9066474/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24792921/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775238/
tutkimus näyttöä on ja alla Liposomi C:tä suositellaan
https://www.mdpi.com/2076-3921/9/12/1227/pdf
ite itä-suomalaisena vanhuksena voin sanoa että ei täällä paljon vihanneksia ja hedelmiä ole syöty ennen, mutta se on lisääntynyt kaikenkaikkiaan. mutta C-vitamiini tasot täyttää meillä itä suomessa olevan vieläkin liian alhaiset.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9066474/

tutkimus kertoo että alhaiset C-vitamiini tasot eivät nouse normaaliin edes 75 mg / vrk annoksella vaan tarvitaan 200 mg / vrk annos että alhaiset lukemat nousee normaaliin
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27271663/

tässä tutkimuksessa kerrotaan syitä miksi vielä nykyäänkin on vielä C-vitamiinin vajetta ihmisillä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7400679/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835439/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC381605/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32384616/

tutkijat ovat yksimielisiä siitä että RDA minimiarvot (joka estää keripukin) on liian alhainen määrä turvaamaan normaalin C-vitamiini tason veressä.
jonka riittävä taso korreloi hyvää terveyttä.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19032072/
tutkijat suosittelee 200 mg /vrk:ssa
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22698272/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7400810/
ja mm. sairaana, raskausaikana, IBS, erikois ruokavaliolle ja tupakoiville enemmänkin
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835439/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5725835/

muuten C-vitamiinin suurinosa imeytyy ohutsuolessa.
https://academic.oup.com/jn/article/130/1/63/4686080
Joten nyt vois nostaa C-tasoja.
joo eli olenkin ottanut askorbiinihappoa (C:tä) purkista, eilenkin 425 mg, mutta viime aikoina noin 250 mg / vrk:ssa
ja kokeeksi eilen kuusenkerkkiä jossa C:tä enempi kuin appelsiinissä ja keltaista paprikaa jossa C:tä on 4x enempi kuin appelsiinissä
Kuva
Lainaa:
USA:n terveysviranomaiset, Kiina, Espanja sekä HUS ovat hyväksyneet C-vitamiinin vakiintuneeksi COVID-19-infektion hoitokeinoksi sairaaloissa. USA:n johtavat terveysviranomaiset myöntävät tutkimustietoon perustuen myös sen, että D-vitamiini saattaa ehkäistä SARS-COV-2-tartunnan kehittymistä vaaralliseksi COVID-19-taudiksi.
HTT Pasi Malmi
Julkishallintotieteiden tohtori

https://www.japha.org/article/S1544-3191(21)00200-4/fulltext
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pasi-malmi/kannattaako-c-vitamiinia-ja-d-vitamiinia-kayttaa-covid-19-infektion-ehkaisyyn/
nyt on hyvä aika ottaa myös D:tä auringosta.

sairaudet kuten mm. syövät, alzheimer, kaihi ja C-vitamiini.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17884994/
https://academic.oup.com/ajcn/article/69/6/1086/4714888

C ja E hyvä yhdistelmä = lohta, keltuaista ja paprikaa.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10969031/

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-08 21:06:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45888
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hedelmistä ja kasviksista puheenollen, luitko aikoinaan tai myöhemmin tämän?
Linkki peterin vanhaan juttuun http://high-fat-nutrition.blogspot.com/ ... -post.html

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-09 05:02:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Huomenta els
kyllä on luettu monipelissä, olenhan referoinut tätä suomalaista tutkimusta tänne ennenkin, johon Peter ed. linkissä linkittää.
molemmista löytyy fulltext
runsas hh, vähä SAFA rasvainen, korkea fruktoosi ruokavalio.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14739118/

runsas SAFA rasvainen vähempi hh
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9327759/

tämä vähä rasvainen on suomalainen hyvin tehty tutkimus.
jossa oletus oli että OxLDL hapettuminen pienenisi. .. mutta niin ei vaan käynyt :shock:
eli kun ruuasta oteettiin pois SAFA rasvat ja rasvanmäärää muutenkin vähennettiin ja hh nostettiin 50% kokonais kaloreista. (vähän vihanneksia ja vain 1 hedelmää = 147mg C:tä vrk:ssa)
1. saatiin vähärasvainen runsas hh ruokavalio joka nosti OxLDL hapetusta 7%
2. toinen samanlainen vähärasvainen, jossa vihanneksia lisättiin mutta osa hh vaihdettiin hedelmiin (kokonais hh pysyi samana) ja niin että fruktoosin määrä nousi entisestään KOLMIN kertaiseksi, OxLDL hapetus nousi vielä enempi eli 9%
samalla syöty C-vitamiini nousi 3x. hedelmien määrä kun nostettiin niin että saatiin 430mg C:tä vrk:ssa joka vastaa noin 4 appelsiiniä vuorokaudessa :shock:
molemmissa HDL laski, mutta enempi hedelmä ruualla = 2. ruokavaliolla.
eli yli runsaat hedelmät pahensi terveyttä, kun ruokavalio oli = vähä SAFA rasvaisen, korkea hh ruokavalio, runsaasti fruktoosia.
suomalaiset tutkijat todella ihmettelivät tulosta ja tuumasivat että statiinit tekee ihan samaa!!!

suomalaiset myös viittasivat runsas SAFA rasvaiseen tutkimukseen jossa OxLDL LASKI 10% eli hapettuminen laski = parani, kun SAFA rasvaa lisättiin = terveys parani.
samalla HDL nousi

Juu niin kuin peter sanoo runsas fruktoosi on pahasta ja etenkin muutenkin runsailla hh ja etenkin JOS ruokavalio on vähä SAFA rasvaisen.

juu olen ennenkin sanonut ja sanon nytkin, että ei vaan tästä korkea hh, vähä SAFA rasvaisesta suomalaisesta hedelmä tutkimuksesta ole missään mediassa huudeltu.

myöskin runsas hh ja fruktoosi ruokavalio tuppaa hapettamaan OxLDL
Lainaa:
Reducing saturated fat or any other component from one’s diet almost inevitably means replacement with something else. When carbohydrates (particularly refined carbohydrates like sugar) replace saturated fats, the result can be unfavorable effects on lipid profiles: TC tends to increase,40, 41 HDL tends to fall12,42, 43 and triglycerides (TGs) —also associated with CHD44 — tend to rise.12,45, 46... Consuming moderate amounts in sugar has been shown to increase TC and TGs... In addition to lipid derangements, consuming a diet high in sugar for just a few weeks has been found to cause numerous changes seen in CHD and other vascular disease ... Fructose, as compared to glucose, increases oxidized low-density lipoprotein (oxLDL)... Excess fructose or fructose-containing sweeteners also markedly increases risk for non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) .. In fact, the TC/HDL ratio is a better predictor of CHD risk than TC, LDL alone

lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4856550/

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-09 07:15:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4592
Huomenta
aamupala:
3 voissa paist. keltuaista + 3 kinkkusiivua + 2 siivua kylmäsavulohta + pala espanjalaista lampaanjuustoa + 1cm siivu HK-maksamakkaraa + siivu keltaista paprikaa + 250mg C:tä purkista + vettä + kaakaomuki glukoosilla veteen.
Kuva
olen päässyt verenpainelääkkeistä eroon, \:D/ siis oli pakko lopettaa kun vp laski liian alas. =D>
olen ollut jo jonkun aikaa täysin lääkkeetön.
ainut lisäravinne C:tä purkista.
en ole ollut näin hyvässä kunnossa liki 50 vuoteen, suoli toimii 100% ok (ripulit on pois, kun vain pysyn allergia ruuista pois), iho, kynnet, huulet, hiukset huippukunnossa.
ei nivelkipuja, ei turvotusta, ei pieruja, ei suoliääniä, ei närästystä, ei röyhtäilyä, ei finnejä, ei yskimistä, ei ainaista aamunenän niistoa (ei räkää). mieliala mitä mainioin.. ja mikä parasta en muista olenko ikinä ollut näin hyvillä mielin O:)
kun kaikki minulle allergiaruuat jätin pois (koivun siitepöly ristiallergia, lateksiallergia), verenpaine laski normaaliin ja olenhan jo vanha ukko.
eilen keltuaista, porsaanfilettä, kylmäsavulohta, sinistä suklaata, kaakaomuki glukoosilla, kelt. paprikaa, esp. lamp. juustoa, maksamakkaraa.
tänään tiedossa mm. naudanfilettä painekattilassa, ym. edellä mainittuja.
tämä on todella ihmeellistä, tämä huippu olotila kaikinpuolin.
ruokavalion nimellä ei ole väliä, kunhan vain voin hyvin.

Lohikalassa ja kananmunan keltuaisessa on runsaasti E-vitamiinia ja C-vitamiin (paprikan) kanssa, nämä E ja C nimenomaan yhdessä syötynä vähentää LDL hapettumista
Ari kirjoitti:
C ja E hyvä yhdistelmä = lohta, keltuaista ja paprikaa.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10969031/

_________________
Mukana yli 16 vuotta.
Kalorivajeella laihtuu, oli ne makrot miten päin vain, mutta hh vain sopivasti, keltuaista, proteiinia lihasta ja kalasta ja öljytön jatkuu. Ei hedelmiä, mehut ja vihannekset pois. Lektiiniä ja gluteiinia vältellen.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1332 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 162 63 64 65 66 67 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)