karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 11:55:21

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 163 64 65 66 6779 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-06-09 07:41:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hieno homma tosiaan! Ja paljon tärkeämpää kuin ne nimet o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-10 05:14:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Ari kirjoitti:
3 voissa paist. keltuaista + 3 kinkkusiivua + 2 siivua kylmäsavulohta + pala espanjalaista lampaanjuustoa + 1cm siivu HK-maksamakkaraa + siivu keltaista paprikaa + 250mg C:tä purkista + vettä + kaakaomuki glukoosilla veteen.
Kuva
Lohikalassa ja kananmunan keltuaisessa on runsaasti E-vitamiinia ja C-vitamiin (paprikan) kanssa, nämä E ja C nimenomaan yhdessä syötynä vähentää LDL hapettumista

ps. kuvan paprikaa voi syödä enemmän, mutta se vaan loppu aamulla, sen takia kuvassa vain pikkusiivu, äkkiä kauppaan :!:
no ite otan vielä pikkusen C:tä purkista lisää.
Ari kirjoitti:
C ja E hyvä yhdistelmä = lohta, keltuaista ja paprikaa.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10969031/

miten sairaudet kuten eri syövät, alzheimer tai kaihi ja vanhuus ja ikä liittyy C-vitamiini tasoon veressä.
haluatko vanhana nähdä vielä taivaan sinisenä ja nurmikon [/url]vihreänä?
jokainen voi arvata, mutta lukemalla se selviää (C:tä tarvitaan vanhempana enempi, ja se tulee syödä yhdessä E-vitamiinin kanssa)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17884994/
molemmista fulltext
https://academic.oup.com/ajcn/article/69/6/1086/4714888
tai C ja E vitamiit ja Sydän-ja verisuonitautit.
https://academic.oup.com/jn/article/137/10/2171/4664436

Suomenkieliset kirjoitukset
Harri Hemilä Biokemian ja lääketieteen tohtori
https://orcid.org/0000-0002-4710-307X
MD 1999 University of Helsinki, Helsinki, Finland;
PhD (epidemiology) 2006 University of Helsinki, Helsinki, Finland;
PhD (biochemistry) 1993 University of Helsinki, Helsinki, Finland
Docent (adjunct professor), biochemistry 1996
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/FinnishVitC.htm
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/Finnish.htm
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/F/HH_Duod_1994.pdf
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/F/HH_BPCardio_2018.pdf

ps. muuten keltainen paprika on ruoka jossa on eniten C-vitamiinia joka on luonnollinen ruoka-aine jota meidän tavan kaupoista saa. (kotimaistakin paprikaa saa tähän aikaan vuodesta kaupasta)
C:tä 204 mg / 100 g:ssa
ja huomaa että on todella vähän hh ja vähän fruktoosia hedelmiin nähden. ja on myös sitä E:tä.
älä kypsytä, keitä tai paista paprikaa, koska C-vitamiinia häviää kuumentaessa helposti.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/388

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-10 05:44:43 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Jaa, alkoikin tekemään mieli kalaa. Tässä on pari viikkoa oltu vesistöjen ääressä ja vain kerran tullut syötyä kalaa.
Täytyykin koittaa hankkia sitä tänään jostain.

Itse otan C-tä jos tuntuu, että olisi tulossa kipeäksi tai toisinaan muuten mutta en halua elimistööni liikaa antioksidantteja. Haluan elimistön myös olevan vähän kurituksessa, ettei kroppa totu liian helppoon ”elämään” Näin toimin vähän kaikkien muidenkin vitamiinien ym. Kanssa.
Elimistö osaa mukautua vallitseviin olosuhteisiin ja tulee helposti laiskaksi jos kaikki tulee tarjottimella, niin sanoakseni.

Samoin todennäköisesti käy influenssarokotteiden kanssa. Ne ketkä niitä ottaa joka vuosi, niiden keho ei osaa enää itse kunnolla kehittää immuniteettiä normaali influenssaa vastaan. Noidan kehä on valmis.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-13 07:27:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Nyt on kovaa settiä C-vitamiinista :)

Osaatko Ari sanoa miksi vain hedelmän Ceevitamiini imeytyy/näkyy verikokeessa? Söikö ne koehenkilöt siellä labrassa ne vihannekset ja sitten mitattiin vai perustuiko se omaan ilmoitukseen syödystä määrästä? Ihmisethän nimittäin aina liioittelevat syömiensä vihannesten määrää. Jos ottaa vaikka lautasmallin mukaan puoli lautasellista salaattia, niin eihän sellainen lehtevä höttö sisällä juuri mitään. Toisaalta hedelmät on makeina helppoa syötävää, on ihan eri juttu syödä 200g appelsiinia kuin jotain vihannesta.

Toinen juttu: oliko kyse vain sokerihedelmistä? Kurkkukin on hedelmä. Mainitsit paprikan, itse vältän sitä siksi että se on koisokasvi ja jonkin teorian mukaan koisokasvit vahingoittavat suolistoa.

Mietin myös kun otat puhdasta glukoosia, eikö se sokerimäärä olisi parempi ottaa ceevitskupitoisetsa hedelmästä? Viime aikoina kaupoista on saanut satsumoita joista itse pidän niin olen syönyt yhden satsuman päivässä samasta syystä kuin sinä otat glukoosia + siitä saa ceevitamiinia.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-13 09:16:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Erfis kirjoitti:
Nyt on kovaa settiä C-vitamiinista :)

Mietin myös kun otat puhdasta glukoosia, eikö se sokerimäärä olisi parempi ottaa ceevitskupitoisetsa hedelmästä? Viime aikoina kaupoista on saanut satsumoita joista itse pidän niin olen syönyt yhden satsuman päivässä samasta syystä kuin sinä otat glukoosia + siitä saa ceevitamiinia.

Huomenta
mukavia kysymyksiä kaikki, joihin kaikkiin löytyy vastaus tutkimuksista, lyhyesti sanottuna tai pitkän kaavan mukaan selitettynä.
tähän glukoosi asiaan lyhyesti.
glukoosi on puhdasta glukoosia hh jossa ei ole fruktoosia.
ite käytän hh vain sen takia etten mene ketoosiin.

fruktoosi nostaa voimakkaasti veren triglyseridiä. jota kuten muistat olen nyt pudottanut noin 9kk ajan ja viime toukokuun mittaus oli kaikkien aikojen alhaisin mitä minulta on ikinä mitattu. vaikka on siinä vieläkin laskun varaa vaikka on pudonnut jo 62%

myös fruktoosi hapettaa OxLDL todella voimakkaasti, ed. linkit.

kun en käytä viljaa enkä juureksia, ja olen koivun siitepöly ristiallerginen, allerginen näille useille hedelmille.
ja hh pitäs jostain saada otan osan hh määrän pussista glukoosina.

nyky hedelmät on jalostettu niin että niiden maku eli fruktoosipitoisuus on saatu korkealle.
kyllä jalostusta voi hyvin tehdä eikä siinä ole suurtakaan ongelmaa.
satsumasta on saatu makea fruktoosipitoinen C-vitamiinia sisältävä hedelmä, tarkoituksella.
Lainaa:
MANDARIINI Sitruspuiden sukuun kuuluva mandariini on peräisin Kiinasta, mutta sitä viljellään nykyisin eri puolilla maailmaa.
Hedelmässä on runsaasti siemeniä, joten mandariineja ei juurikaan suomalaisissa kaupoissa myydä.
Kaupoissa on tarjolla mandariinista jalostettuja lajikkeita, kuten satsumia ja klementiinejä. Niitä nimitetään usein virheellisesti mandariineiksi. Se on jäänyt arkikieleen yleisnimitykseksi kaikille pikkusitrushedelmille.
KLEMENTIINI Klementiini on välimerenmandariinin ja vanhan appelsiinilajikkeen risteymä. Se on lähes siemenetön.
Sen kuori ja hedelmäliha ovat oransseja ja hedelmäliha mehukasta. Klementiinin kuori irtoaa helposti.
SATSUMA Japanista tuleva satsuma muodostaa oman lajinsa Citrus unshiu. Satsuma poikkeaa monin tavoin tavallisesta mandariinista (Citrus reticulata).

https://www.aamulehti.fi/ruoka/art-2000007390841.html
juu kyllä satsumoita voi ihan hyvin syödä kohtuudella C-vitamiinin takia, etenkin jos veren triglyseridi on alhainen.
karppaajana kuitenkin suosisin, koska meillä on mahdollista valita vähäfruktoosisia hedelmiä tai vihanneksia ja suhteessa C-vitamiiniin nähden.
silloin vaaka kallistuu paprikaan, punaiseen tai etenkin keltaiseen paprikaan, jossa on vähän hh vähän fruktoosia ja todella paljon C-vitamiinia.

mitä tulee sitten veren glukosiin mmol ja C-vitamiiniin, jos tarkkoja ollaan C-vitamiini ruoka tai lisäravinne on hyvä nauttia vähän hh kanssa. imeytymis kilpailutilanteen takia. ainakin 2x vrk:ssa, miks ei kolmesti vrk:ssa on vielä parempi.

imeytymisnopeus tai hyötysuhde riippuu etupäässä veren C-vitamiini mikro-mmol tasosta ja ohutsuolen kunnosta.
- jos taso on alhainen, imeytyminen on nopeaa ja tehokasta
- jos taso on hyvä eli optimaalinen, keho ei anna nostaa veren C-vitamiinitasoa kuin muutamaksi tunniksi ja laskee sen takas optimaaliin, ylimäärä C-vitamiini poistuu virtsan mukana, aina ja etenkin jos kerta-annos on yli 400 mg.
* huono suoliston kunto kuten mm. ripuli heikentää C-vitamiinin imeytymistä.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-13 10:08:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Erfis kirjoitti:
Nyt on kovaa settiä C-vitamiinista :)

Osaatko Ari sanoa miksi vain hedelmän Ceevitamiini imeytyy/näkyy verikokeessa? Söikö ne koehenkilöt siellä labrassa ne vihannekset ja sitten mitattiin vai perustuiko se omaan ilmoitukseen syödystä määrästä? Ihmisethän nimittäin aina liioittelevat syömiensä vihannesten määrää. Jos ottaa vaikka lautasmallin mukaan puoli lautasellista salaattia, niin eihän sellainen lehtevä höttö sisällä juuri mitään. Toisaalta hedelmät on makeina helppoa syötävää, on ihan eri juttu syödä 200g appelsiinia kuin jotain vihannesta.

"kaikki" suomalaiset marjat ja vihannekset on tutkittu ja dataa löytyy, miten C-vitamiinipitoisuus vähenee varastoinnin, pakastamisen ja mehustuksen toimesta/takia.
suomalaisten marjojen ravintoarvot alla
https://www.researchgate.net/profile/Riitta-Toerroenen/publication/267703601_Tutkimustietoa_marjojen_terveellisyydesta_ja_terveysvaikutuksista/links/554c9b660cf29752ee7f1f63/Tutkimustietoa-marjojen-terveellisyydestae-ja-terveysvaikutuksista.pdf
mm pakastaminen laskee C-vitamiinitasoa noin 2,6mg / 2kk.
https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2020/04/03/miten-pakastaminen-vaikuttaa-marjojen-ja-hedelmien-c-vitamiinipitoisuuteen/
eli esim. tammikuun lopussa mustikassa joka on kerätty heinä/elokuussa, siinä on 7,7 mg vähempi C:tä kuin tuoreena.
mustikassa on tuoreena 15mg C:tä, puolen vuoden pakastuksen jälkeen puolet enää.
Sulatus, sitten mehustus, keittäminen tai kuumentaminen tuhoaa helposti pienten marjojen C-vitamiinit.
Lainaa:
Pointti
C-vitamiini tuhoutuu herkästi tavallisessa ruuanvalmistuksessa ja väärän säilytyksen vuoksi. C-vitamiini liukenee keitinveteen, tuhoutuu kuumennettaessa, hajoaa valon ja lämmön vaikutuksesta sekä hapettuu ilman vaikutuksesta. Siksi hedelmät, marjat ja kasvikset olisi parasta syödä mahdollisimman tuoreina ja raakoina. Esimerkiksi syksyllä perunassa on kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin talvella!

https://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=C-vitamiini
kaikkien marjojen C-vitamiinipitoisuus vähenee voimakkaasti, ajan funktiona, etenkin marjojen = mitä pitempi varastointiaika, sen vähempi C:tä.
niin että kevättalvella pakastuksen ja ajan takia C taso on jo todella alhainen.

Joo voihan niitä syödä, mutta annokset pitäisi olla isompia että saadaan sama C-vitamiini kuin tuoreena.
siksi veren tasot laskee vaikka syödään sama marja tai vihannes tai perunamäärä.

Hedelmien kohdalla asia on ihan toinen. hedelmiä tuodaan milloin mistäkin päin maailmaa ja ovat tuoreita vaikkakin ovat osin halleissa kypsytettyjä C-vitamiinitaso on sitä samaa liki ympäri vuoden. Ja mitä tärkeintä, hedelmiä syödään ilman kypsentämistä ja keittämistä, eli C-vitamiini ei katoa sen takia.

salaattien C-vitamiinitasot ovat aika isot mutta ne ovat kevyttä tavaraa painoltaan, joutuu syömään pesuvatitolkulla.
harva kuitenkaan näin tekee. koska meidän suoli ei kestä suurta raakaravinto määrää, (lehmät ovat asia erikseen useine vatsoineen ja pitkine suolineen)

siksi hedelmät veti "pidemmän korren".

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-13 10:32:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Erfis kirjoitti:
Nyt on kovaa settiä C-vitamiinista :)

Mainitsit paprikan, itse vältän sitä siksi että se on koisokasvi ja jonkin teorian mukaan koisokasvit vahingoittavat suolistoa.

Juu aivan
mm nämäkin: peruna, munakoiso, tomaatti ovat koisokasveja.
kaikissa kasveissa ja marjoissa on omat suojamekanismit, mikä missäkin.
lyhyesti: kasvit suojelee itseään että niitä ei syötäisi määrätyssä vaiheessa, suojelee kaikelta mm. homeilta.
ja lopulta ne houkuttelee syömään itsensä maun takia = fruktoosin takia.
siemen ei kuitenkaan sula vaa poistuu ulostuksen kautta ja kierto jatkuu...

täytyy valita semmoinen C-vitamiinipitoinen hedelmä tai vihannes josta ei ole itselle haittaa.
jollekin käy tai sopii kaikki, toisille ei käy mikään.

allergiat ainakin ovat todellisia.
kuitenkin rajoittaminen rajoittamisen ilosta ei kannata. mutta jos rajoittaa, C:tä saa purkista.

en kuitenkaan ymmärrä joidenkin vastahankaa C-vitamiiniin nähden, jonka puutteeseen on kuollut miljoonia ihmisiä ajan saatossa.
joka ois voitu usein estää, jos olis ollut tietoa. nyt on tietoa, eikä tarvitse olla minimi C tasolla vaan voi hyvin olla optimaalisella tasolla.

monet syövät monenlaisia lisäravinteita, mutta jääräpäisesti vastustavat C:tä ... en todellakaan ymmärrä.
jos joku dieettiguru sanoo että C:tä ei tarvii syödä (tarkoitan vihanneksia, marjoja tai hedelmiä), niin silloin koko lahko menee mukana.

keripukki on vihonviimeinen tulos pitkään jatkuneen veren alhaisen C-vitamiinitason jälkeen.
ongelmat alkaa jo kauan aikaisemmin, ennenkuin keripukki iskee.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409678/
vaikka ei ole keripukkia, veren C-vitamiinitasot voi silti olla alhaiset, joka mm laskee immuniteettiä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2649700/
optimaalinen taso saavutetaan isommilla C-vitamiinitasoilla kuin RDA keripukin mg estomäärä on.
sama kuin D-vitamiinissä ja riisitaudissa. optimaalinen taso on parempi kuin minimitaso.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-13 11:04:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Aivan, olen kyllä itse ottanut laskelmissani huomioon pakastamisen, keittämisen yms. Ja huomannut, että riittävän ceen saaminen on oikeasti työn takana varsinkin talvella ja keväällä. Nyt alkaa olla tuoretta vihannesta saatavilla. Meillä tulee omalta pihalta salaattia ja retiisiä.

En muistanut triglyjäsi, ymmärrän hyvin että vältät fruktoosia. Mulla on hyvät triglyt niin en ole niin tarkka.

Olen samaa mieltä ettei kannata rajoittaa rajoittamisen ilosta. Mutta mulla on vuotava suoli niin siksi vielä toistaiseksi paprika on kieltolistalla. Tomaattia en syö muutenkaan, se kirvelee suupieliä. Vähän tekisi kyllä mieli kokeilla taas paprikaa.

Karnivoori on valitettavasti ihan puhdas taloudellinen huijaus. Amerikan ihmemaassa monenlainen evankelista ja humpuukimestari saa miljoonatulot. Ihan oikeat evankelistat (uskonnolliset) kuten myös ruokavalioevankelistat. Myös BLM-liikkeen johtohahmo on miljonääri/miljardööri tällä hetkellä.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-19 10:29:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Ari kirjoitti:
en kuitenkaan ymmärrä joidenkin vastahankaa C-vitamiiniin nähden, jonka puutteeseen on kuollut miljoonia ihmisiä ajan saatossa.
joka ois voitu usein estää, jos olis ollut tietoa. nyt on tietoa, eikä tarvitse olla minimi C tasolla vaan voi hyvin olla optimaalisella tasolla.

monet syövät monenlaisia lisäravinteita, mutta jääräpäisesti vastustavat C:tä ... en todellakaan ymmärrä.
jos joku dieettiguru sanoo että C:tä ei tarvii syödä (tarkoitan vihanneksia, marjoja tai hedelmiä), niin silloin koko lahko menee mukana.

keripukki on vihonviimeinen tulos pitkään jatkuneen veren alhaisen C-vitamiinitason jälkeen.
ongelmat alkaa jo kauan aikaisemmin, ennenkuin keripukki iskee.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409678/

vaikka ei ole keripukkia, veren C-vitamiinitasot voi silti olla alhaiset, joka mm laskee immuniteettiä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2649700/
optimaalinen taso saavutetaan isommilla C-vitamiinitasoilla kuin RDA keripukin mg estomäärä on.
sama kuin D-vitamiinissä ja riisitaudissa. optimaalinen taso on parempi kuin minimitaso.


Huomenta
haluatko laskea tulehdustasoja ja nostaa immuuniteettia?
Lainaa:
Effect of vitamin C on inflammation and metabolic markers in hypertensive and/or diabetic obese adults: a randomized controlled trial.
Vitamin C (500 mg twice daily) has potential effects in alleviating inflammatory status by reducing hs-CRP, IL-6, and FBG in hypertensive and/or diabetic obese patients.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4492638/

Askorbiinihappo (AA), on välttämätön immuunijärjestelmän stimuloimiseksi.
Asia on hyvin yleisesti tiedossa kertoo tutkimus.
C-vitamiini edistää immuunipuolustusta tukemalla immuunijärjestelmän erilaisia ​​solutoimintoja.
Lisäravinne, C-vitamiini näyttää estävän ja hoitavan hengitystieinfektioita ja muita infektioita.
Infektion ennaltaehkäisevä ehkäisy vaatii ravinnosta saatavaa C-vitamiinin saantia, joka tarjoaa vähintään riittävän, kyllästävän plasmapitoisuuden (ts. 100–200 mg / vrk), mikä optimoi solu- ja kudostasot.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/

Askorbiinihappo: sen rooli immuunijärjestelmässä ja kroonisissa tulehdussairauksissa
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24766384/

Vitamin C and immune cell function in inflammation and cancer.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195639/

ja nyt kaiken kukkuraksi korona aikaan lisä C on VAIN hyväksi.
Lainaa:
Vitamin C levels in serum and leukocytes are depleted during the acute stage of infection owing to increased metabolic demands. High-dose vitamin C supplement helps to normalise both serum and leukocytes vitamin C levels. Vitamin C has multiple pharmacological characteristics, antiviral, anti-oxidant, anti-inflammatory and immunomodulatory effects, which make it a potential therapeutic option in management of COVID-19


Lainaa:
There were no reported adverse reactions with the short-term use of high dose of vitamin C. Given the fact that vitamin C is cheap, available and safe drug with beneficial effects in management of viral infections and critically ill patients reported in previous clinical trials, it is sensible to add it to COVID-19 management protocol particularly if the current ongoing clinical trials testing the effect of vitamin C in management of COVID-19 show positive results.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7592143/

kuusenkerkkiä ja keltaista paprikaa sopii hiilihydraattitietoiselle todella hyvin ja tarvittaessa purkista C:tä pikkusen lisää.
älä kypsennä tai kuumenna C-vitamiini ruokalähteitä yhtään.
Kuva
muita C- puutosoireita
https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-c-deficiency-symptoms

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-19 15:29:40 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Tsekkaan ceet, kun pääsen Suomeen :smt060

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-19 15:53:30 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Hiukan samaa olen miettinyt ja ihmetellyt. C-vitamiinin tarve antioksidanttimielessä riippuu paljon siitä, kuinka paljon hapettavaa materiaalia kroppaan päästetään. Paremmat ruokavalinnat vähentävät oleellisesti myös kehon ulkopuolisten hapetuksenestoyhdisteiden tarvetta. Kropan itse tarpeeseen (ja vain paikallisesti) valmistamat antioksidantit ovat hemmetin paljon tehokkaampia ja turvallisempia kuin nämä syömäceet. Suunnilleen näin sen selitti Nick Lane, kirjassa jossa myös kertoi mitä Pauling oikeasti teki niissä syöpäkokeissaan (eikä se ollut C-vitamiinin syöntiä lain).

Nimmarilla "laskoarvo hyvin lähellä nollaa jo monen vuoden ajan".

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Inuiittien paradoksi
ViestiLähetetty: 2021-06-19 16:51:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Inuiittien paradoksi
moni luulee että Inuiitit aikoinaan eivät syöneet C:tä
aivan oikein, eivät syöneet hedelmiä tai vihanneksia, mutta C:tä söivät jopa enempi kuin suomalaiset talvella.
jos jotain kiinnostaa, mistä he saivat C:tä ja mitä he söi ja se mitä he söivät, se syötiin ihan oikeesti raakana.
https://www.discovermagazine.com/health/the-inuit-paradox

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-19 20:44:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
els kirjoitti:
turvallisempia kuin nämä syömäceet.

mitä tulee suurin antioksidantti lisiin.
A, E ja beettakaroteeni. yliannostus lisäravinne muodossa ovat lisänneet useissa tutkimuksissa eri syöpien määrään. tästä on paljon näyttöä.
tosin C:tä yksin pikkusen yli tarpeen annoksista ei ole ollut haittaa.
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/F/HH_Duod_2006.pdf
Lainaa:
In 1994 one of the first inklings that high doses of antioxidants may be harmful surfaced with the completion of the ATBC study, a randomized, placebo controlled experiment of 29,133 male smokers.2 The idea behind this experiment was to determine if beta carotene or vitamin E supplementation could reduce lung cancer incidence in this group of heavy smokers. Following 5 – 8 years of supplementation, the researchers were shocked – treatment with beta carotene actually increased lung cancer rates by 16 –18% and overall death rates by 8%. Further, the men taking vitamin E suffered more hemorrhagic stroke than those taking placebo pills.2 A similar randomized placebo controlled trial known as the CARET study had been on-going concurrently with the ATBC study. In the CARET trial smokers and former smokers received beta carotene (20 mg) in combination with high doses of vitamin A (25,000 I.U.) for an average of five years.31 The men who received the antioxidants experienced a 28 % greater incidence in lung cancer and a 17% higher death rate than those taking an inert placebo pill. The CARET trial was immediately stopped when the results of the ATBC trial were reported.

In the years since the ATBC and CARET trials, more convincing data have verified the harmful effects of antioxidant supplementation. A 2007 meta analysis of 67 randomized controlled trials studies involving 232,606 participants showed that supplementation with either vitamin E, beta carotene, or vitamin A increased overall death rates.5 In 2008, a large randomized controlled trial (The SELECT study) of vitamin E and selenium supplementation in 35,533 men was prematurely halted when it was discovered that these two antioxidants increased the risk for prostate cancer and type 2 diabetes.23 A large m eta analysis involving 20 randomized controlled trials and 211,818 subjects revealed antioxidant supplementation (beta carotene, vitamin A, vitamin C, vitamin E and selenium) did not protect against gastrointestinal cancer, but rather increased overall death rates.3

A series of recent meta analyses (combined results from many studies) show that high vitamin E intake may be particularly dangerous. Dr. Miller and colleagues at Johns Hopkins School of Medicine analyzed 19 randomized trials that included more than 136,000 subjects and stated, “High-dosage (> or =400 IU/d) vitamin E supplements may increase all-cause mortality and should be avoided.” 28 In a meta analysis of 118,765 people and 9 randomized controlled trials evaluating the effects of vitamin E on stroke, Dr. Schurks and co-workers at Harvard Medical School concluded, “In this meta analysis, vitamin E increased the risk for haemorrhagic stroke by 22% . . . indiscriminate widespread use of vitamin E should be cautioned against.”37

Even the once acclaimed and vaunted vitamin C may have little therapeutic value for cancer or heart disease. In The Physicians' Health Study, a randomized, placebo-controlled trial of vitamins E and C in 14,641 male doctors, the authors summarized, “. . . neither vitamin E nor C supplementation reduced the risk of prostate or total cancer. These data provide no support for the use of these supplements for the prevention of cancer in middle-aged and older men.”14 The situation for cardiovascular and vitamin C and other antioxidants appears to be the same as for cancer – they are a waste of your money as Dr. Bleys and colleagues have demonstrated in a meta analysis of 11 randomized controlled trials. His concluding remarks were as follows: “Our meta-analysis showed no evidence of a protective effect of antioxidant vitamin-mineral or B vitamin supplementation on the progression of atherosclerosis. . . Our findings add to recent skepticism about the presumed beneficial effects of vitamin-mineral supplementation on clinical cardiovascular endpoints.”7

Here’s one final point regarding vitamin C supplementation that may be of interest. If you are an athlete a series of recent human and animal experiments suggest that mega doses of vitamin C may have detrimental effects upon your performance.12, 15, 33 Surprisingly, supplementation with vitamin C may decrease training efficiency, cancel beneficial effects of exercise on insulin sensitivity, and delay healing after exercise. In addition, vitamin C supplementation did not decrease free radical damage to DNA that may occur following exercise18

https://thepaleodiet.com/vitamin-nutritional-supplements-increase-chronic-disease-morbidity-incidence-mortality-death

Lainaa:
Antioxidant Supplements do More Harm than Good
Of all the supplements people take, antioxidants are one of the most popular, particularly with seniors and cancer patients. The most commonly supplemented antioxidants are beta carotene, vitamin A, vitamin C, vitamin E and selenium. About 11% of the U.S. population supplement their diets with antioxidants on a daily basis, whereas this number rises to almost 20% in adults 55 years of age and older.27 A near universal perception with most antioxidant consumers is that these nutrients increase longevity and may prevent cancer, heart disease and whatever else ails them.34, 35 It goes without saying – more is almost always thought to be better.

Let’s examine the “U” shaped curve once again. If people are deficient in these nutrients, there is little doubt that health will suffer. On the other hand more is definitely not better. Biological systems, like our bodies operate optimally when nutrients are supplied to them in the ranges for which they were designed.


Jos meillä on puutetta näistä ravintoaineista, ei ole epäilystäkään siitä, että terveys kärsii. Toisaalta lisäannokset yli tarpeen ei todellakaan ole parempi. vaan yleensä huonompi.
tai vähintään niiden ylisyönti on turhaa. optimaalinen taso on ok.

Tämä C tuli puheeksi kun huomasin että jotkut ihan tarkoituksella haluaa olla ilman C-vitamiinia ja karttavan niiden käyttöä ravinnosta. näin ei ole tehnyt mikään alkuperäiskansa.
https://www.catalystathletics.com/article/50/The-Protein-Debate-Dr-Loren-Cordain-T-Colin-Campbell/
https://thepaleodiet.com/fresh-fruits-vegetables

C-vitamiinin puutteesta on kyse, joka hankitaan ihan tarkoituksella.

C-vitamiinin alhainen taso veressä aiheuttaa ongelmia ja tästä on vahvaa näyttöä. pitkään jatkuessaan aiheuttaa kuoleman.

mutta on hyvä muistaa allergiat ja astma ja yliannostus.
Lainaa:
A closing thought. Supplementation can also be hazardous to our children’s health as well. A number of studies have demonstrated that multivitamin supplementation increases the risk for food allergies and asthma as do supplements of vitamin A, D, E and C

Cordially,
Loren Cordain, Ph.D., Professor Emeritus

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: C-vitamiinia
ViestiLähetetty: 2021-06-20 05:23:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
Kun otetaan huomioon yleinen terveydentila, suositeltu C-vitamiinin ruokavalion määrä (RDA) on seuraava:

voisko sanoa että ei ole paljon, mutta saanti on todella tärkeää.

0-6 kuukauden ikäiset lapset: 40 mg vrk, rintamaito
7-12 kuukauden ikäiset lapset: 50 mg vrk, rintamaito
1-3-vuotiaat lapset: 15 mg vrk
4 ja 8-vuotiaat lapset: 25 mg vrk
9-13-vuotiaat lapset: 45 mg vrk
Naiset 14-18-vuotiaat: 65 mg vrk
14-18-vuotiaat miehet: 75 mg vrk
Naiset 19 ja yli: 75 mg vrk
Miehet 19 ja yli: 90 mg vrk
Raskaana olevat naiset 14-18: 80 mg vrk
Raskaana olevat naiset 19 ja yli: 85 mg vrk
Imettävät naiset 14-18: 115 mg vrk
Imetävät naiset 19 ja yli: 120 mg vrk

Tupakoivien tulisi ottaa vielä enempi eli 35 mg vrk:ssa enempi. Niiden, joilla on diagnosoitu C-vitamiinipuutos, tulisi ottaa 100-200 mg vrk:ssa, kunnes veren taso normalisoituu.

Tulehdukset lisää C:een tarvetta.

C-vitamiini pitoiset ruuat tulee nauttia ilman kypsennystä tai kuumentamista, koska lämpö tuhoaa C-vitamiinit ruuasta helposti. Tuoreissa just poimituissa tuotteissa on paljon enempi C:tä kuin vanhoissa varastoissa pitkään olleissa ja pakastetuissa tuotteissa. älä sulata tai lämmitä mikrossa. äidinmaitoa ja korvikkeita ei pidä kuumentaa. lasten piltti hedelmä soseita ei pidä lämmittää.

Parempi imetymistulos saadaan aikaan kun otetaan C:tä 2x vrk:ssa, eli päivän annos kahdessa osassa mieluumin kuin kerta annoksena.

Aina yli 400 mg kerta annoksista, tutkimuksissa on huomattu että osa C:stä tulee jo virtsan mukana pois.
1000 mg annos voi jo yleensä aiheuttaa ripulia.
https://www.houstonmethodist.org/blog/articles/2020/apr/does-getting-more-vitamin-c-really-keep-you-from-getting-sick/

Jos veren C-vitamiinitaso on jo optimaalinen, ylimäärä annokset ei nosta veren C:tä kuin muutamaksi tunniksi ja keho tuhlaa ylimäärän virtsaan ja taso laskee taas normaaliin.

Keuhkokuumeessa on saatu hyviä tuloksia, isoista C-vitamiini annoksista.
treenin jälkeiset isot C-lisäravinne annokset näyttävät aiheuttavan haittaa.

https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-vitamin-c-supplements-89083

finelli kertoo mistä saat helposti C:tä
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?component=2270&sortByColumn=component&sortOrder=desc&offset=0

meidän suomalaisten hyviä ja helposti saatavia ruokia, C:tä on 100 g:ssa ruokaa.
- kelt. ja pun. paprikat 200-180 mg
- tyrnimarja 140 mg
- mustaherukka 128 mg
- ruusukaali 108 mg
- kuusenkerkkä 66 mg
- herne tuore 66 mg
- parsakaali 65 mg
- lehtikaali 65 mg
- kiivi 64 mg
- lakka, hilla 61 mg
- papaija 61 mg
- pinaatti 60 mg
- appelsiinitäysmehu lisätty C-vitamiinia 60 mg
- kukkakaali 51 mg
- appelsiini 51 mg
- sitruuna 51 mg
- mansikka 45 mg
- greippi 33 mg
- mandariini 32 mg
- hapankaali 32 mg
- useat erilaiset hedelmät 10-35 mg
- lanttu 30 mg
- punaherukka 30 mg
- karviainen 30 mg
- vitaminoidut mehut 30-40 mg
- salaatti sekoitukset 20-25 mg
- vadelma 20 mg
- karpalo 20 mg
- mustikka 15 mg
- retiisi 15 mg
- tomaatti 15 mg
- vesimeloni 11 mg
- banaani 10 mg
- omena 8 mg
- kaki, persimon 8 mg
- ananas purkissa 7 mg
- päärynä 6 mg
- luumu 5 mg
- kuivattu taateli 4 mg

- poron ja naudan maksa 31 mg
- maksamakkara 6 mg

huom. vain 100 g. ja nyt tähän aikaan vuodesta saat C:tä mansikka 45 mg on kova sana ja tuore herne 66 mg ja etenkin kotimaiset keltaiset paprikat 200 mg :shock: . myöhemmin kesällä mustaherukka 128 mg ja lakka 64 mg. hapankaalia 32 mg saa kaupoista ympärivuoden. mansikka torilta heti syötäväksi tai kotona kermavaahdon kanssa. =D>

ja tietenkin jos ruuat ei sovi C:tä joutuu ottamaan purkista

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-20 06:36:14 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
C-vitamiinihan on antioksidantti. Onko antioksidanttien jatkuva käyttö hyvästä?
Elimistö tarvitsee haasteita ja rasitusta tullakseen vahvemmaksi. Vähän sama kuin puntilla käynti, rasitus tekee entistäkin vahvemmaksi. Tämän johdosta ei antioksidantteja tulisi käyttää jatkuvasti.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-20 06:57:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
jäbä kirjoitti:
C-vitamiinihan on antioksidantti. Onko antioksidanttien jatkuva käyttö hyvästä?
Elimistö tarvitsee haasteita ja rasitusta tullakseen vahvemmaksi. Vähän sama kuin puntilla käynti, rasitus tekee entistäkin vahvemmaksi. Tämän johdosta ei antioksidantteja tulisi käyttää jatkuvasti.

ks. edellä lisäravinne antioksidantit A, E ja beettakaroteeni, aivan näistä on todella huonoja uutisia.
tähän C juttuun käy sanonta: "älä heitä lasta pesuveden mukana pois".
täytyy muistaa että puhutaan todella pienistä määristä C:tä kun tarve jo täyttyy ja ylimäärästä ei näytä olevan terveelle mitään hyötyä (niille joiden veren C-vitamiini taso on jo optimaalinen). optimaalinen taso saavutetan helposti, kun C:tä saadaan pikkusen ruuasta kokoajan. kuten edellä kerroin inuiiteillä oli todella huippu hyvät C-vitamiini ruokalähteet.

mutta C ja B12 vitamiinit ovat kriittisiä aineita ihmisille, pakko saada ruuasta. (B12, maksa, liha, kala, keltuainen ovat hyviä lähteitä)
B12 vitamiini voi olla ongelmallinen niille joille se ei imeydy edes ruuasta tai purkista, he joutuvat ottamaan B12 vitamiinipiikin kerran vuodessa.
veget älyää ottaa B12:sta purkista.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-20 08:36:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Muuten hyvää settiä mutta eri mieltä kypsennyksestä. Riippuu ihan lähteestä kannattaako kypsentää. Jossain mustikkapiirakassa joka tehdään pakastemustikasta ja joka on tunnin uunissa ei ole varmaan yhtään ceetä jäljellä. Toisaalta taas joku ruusukaali on aika mahdoton syödä raakana ja keitetyssä on vielä 70mg per 100 g jäljellä joka on paljon ja helppo syödä keitettynä. Sekin sitten että imeytyvyys on joissain parempi kypsennettynä. Muistan lukeneeni porkkanan beetakarotenista ettei raa'asta porkkanasta imeytyisi juuri mitään mutta kypsennetystä kyllä (ja ihan oma havainto: raakana syöty porkkana tulee oransseina murusina ulos eli tuskin mitään on imeytynyt). Voisiko sama päteä esim. kaalien ceevitskuihin?

Itse yritän pelata varman päälle juuri näiden imeytymisasioiden takia niin että valitsen erilaisia lähteitä ceelle. Jotain tulee hedelmästä, jotain kypsennetystä kaalista, jotain hapankaalista. Toi 100-200 mg tulehdussairaustren estämiseen oli hyvä tieto. Olen tähdännyt tohon 70:een mutta varsinkin näin kesällä kun on saatavilla tuoretta vois tähdätä yli sataseen.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-06-20 09:17:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Erfis kirjoitti:
Muuten hyvää settiä mutta eri mieltä kypsennyksestä. Riippuu ihan lähteestä kannattaako kypsentää. Jossain mustikkapiirakassa joka tehdään pakastemustikasta ja joka on tunnin uunissa ei ole varmaan yhtään ceetä jäljellä. Toisaalta taas joku ruusukaali on aika mahdoton syödä raakana ja keitetyssä on vielä 70mg per 100 g jäljellä joka on paljon ja helppo syödä keitettynä. Sekin sitten että imeytyvyys on joissain parempi kypsennettynä. Muistan lukeneeni porkkanan beetakarotenista ettei raa'asta porkkanasta imeytyisi juuri mitään mutta kypsennetystä kyllä (ja ihan oma havainto: raakana syöty porkkana tulee oransseina murusina ulos eli tuskin mitään on imeytynyt). Voisiko sama päteä esim. kaalien ceevitskuihin?

Itse yritän pelata varman päälle juuri näiden imeytymisasioiden takia niin että valitsen erilaisia lähteitä ceelle. Jotain tulee hedelmästä, jotain kypsennetystä kaalista, jotain hapankaalista. Toi 100-200 mg tulehdussairaustren estämiseen oli hyvä tieto. Olen tähdännyt tohon 70:een mutta varsinkin näin kesällä kun on saatavilla tuoretta vois tähdätä yli sataseen.

kyllä, aivan kaikki C ei häviä kuumentaessa, ei edes mehustaessa tai keitetystä perunasta.

porkkanan beetakaroteeni on kuin sanoit.
mutta C imeytyy ohutsuolessa. juu ja jos "suolenkierto" on nopeaa, eli löysää paskaa tai ripulia on uloste. suurella varmuudella kaikki syöty C ei kerkiä imeytymään ohutsuolessa. no ei siellä kerkiä moni muukaan vitamiini imeytymään, josta arvaten saattaa tulee muistakin kuin vain C vitamiineista, kuten B, K, Mg ja D puutetta. siksi ripuli ja löysä uloste on saatava pois. siinä vaiheessa kaikki kuitu on pahasta. samoin allergia ruuat jotka aiheuttaa ripulia/löysää ulostetta.

vuotava suoli aiheuttaa toisenlaista ongelmaa, josta ehkä pahimpia ovat kun proteiinit pääseen vereen. josta seuraa pahoja mielialaongelmia, etupäässä alakuloa, melankoliaa (hautajaistunnelma), masennusta, ahdistusta, harhaluuloa, uniongelmia, iho-ongelmia, ärtyisyys, väittely mieliala, yleensä vois sanoa että on paska fiilis.
tässä vaiheessa proteiinin syönti pikkusenkin yli tarpeen (yli 30g vrk:ssa) pahentaa tilannetta. ripuli pahentaa tätäkin juttua. vesipaastossa ongelmat tuntuvat häviävän, mutta jo eka ruoka jossa on vähänkin proteiinia pahentaa mielialaa. eli vuotava suoli tuntuu mielialassa.

näissä molemmissa tapauksissa sinun parjaama karni helpottaa, kun kaikki allergiaruuat ja kuidut poistuu (vihannekset, hedelmät, juurekset, vihreät, mausteet kuten pippuri ja sinappi).
MUTTA heti kun ripuli katoaa, voi sitten ottaa jotain C ruokaa mukaan (vaikka purkista pikku annoksina). yleensä MCT ja kookosöljytkin pitää jättää pois, jotta suoli asettuisi ja rauhoittuisi.
monesti kaikki lisäravinteetkin on jätettävä kokonaan pois, myöskin se C jos suoli on huonossa kunnossa. lisäravinne magnesium on pahasta ripulissa.

eli vain lihaa ja kalaa, suolaa ja vettä hetken aikaa (muutama päivä). :shock: mutta joo sillä ripulit ja vuotava suoli asettuu todella nopeasti.
eli joudut muutamaksi päiväksi parjaamallesi karni kuurille :? heti kun ripuli hellittää, ihan karvalakki C:tä purkista, ei pidä olla acerola eikä muitakaan makuja.
no glukoosia pussista ei aiheuta ongelmia. heti kun ripuli hellittää yksi ruoka-aine kerrallaan lisätään ruokavalioon ja kuunnellaan josko pysyisi sisällä.
minulle oli paha sekoittaja Nestle Kulta murukahvi, joka oli mukana ja sain ripulia jo 1/2 teelusikallisesta. oikee "paskaaine".
mutta minulla on ruokapäiväkirja joka kertoi kuitenkin aika äkkiä mikä mättää.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Perfect Keto
ViestiLähetetty: 2021-06-23 04:42:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
yleisesti. Will Vitamin C Boost My Immune System?
Tarvitsemmeko C-vitamiinia.
Faktantarkistus juttu.
Todella mukava ja kattava helposti luettava yhteenveto Perfect Keto sivulla C-vitamiinista
https://perfectketo.com/does-vitamin-c-help-immunity/
tutkimus lähdetietoineen. jossa korjataan huhut.
Lainaa:
Fact-checked news.
Medically reviewed articles.
Looking for the best and most reliable information to support your low-carb, keto lifestyle? You’ve come to the right place.

kirjoittanut
Dr. Anthony Gustin, DC, MS

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: TRF osapäiväpaastoa
ViestiLähetetty: 2021-07-11 06:40:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
uutta
vanhoilla rotilla... insuliinit menee eri tavalla kuin nuorilla.

joo aivan, nyt se on tutkittu ja sillä on vankka tutkimustulos.
UUSIN IF KETO ROTTATUTKIMUS vuodelta 2020
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7244089/
aivan huipputekstiä kuvineen, keto sopeutumisesta ja siitä miten ikä liittyy keto adaptioon.

lyhyesti:
Intermittent Fasting = IF on hyvä = TRF = time-restricted feeding
KETO on hyvä = KD = low carbohydrate ketogenic diet = joo runsasrasvainen
mutta kun nämä yhdistetään KD + TRF, voivat vanhat rotat todella hyvin.
vanhat rotat tulee ruokkia kerran tai pienessä aikaikkunassa vrk:ssa runsasrasvaisella vhh ruualla.
tässä ed. tutkimuksessa rotat olivat TRF 21/3 = 21h paastoa ja 3h ruokinta aika.

pahinta mitä voi vanhoille rotille tehdä on antaa hh ruokaa aamusta iltaan. (kuten vanhusten laitosruokailu)
ja ei nuoret lihomisesta ole suojassa. nuoret rotat jotka sai hh ruokaa aamusta iltaan, lihoivat tässä tutkimuksessa eniten.
kannattaa tutustua tutkimukseen.

vanhojen rottien insuliini lähtötasot olivat todella korkeat.
ja mielenkiintoista että nuoret rotat lihoivat ja heidän insuliinitasot olivat korkeammalla 28 IF vrk jälkeen kuin alussa :shock: , molemmilla Keto IF ja HH IF kuurilla.
VAIN vanhoilla rotilla insuliini laski aloitustasosta 28 vrk:ssa :idea: ja myös VAIN vanhat laihtuivat, mutta keto IF laihdutti enempi. vanhoilla insuliini laski molemmilla IF tyyleillä todella paljon.

mutta vaikka nuorilla rotilla keto adaptio tuli todella nopeasti, nuoret rotat eivät laihtuneet. vanhoilla keto sopeutumiseen meni paljon pitempään, mutta he laihtuivat ja insuliinit laski todella paljon. vanhoilla paino ja insuliini laski koko 28 vrk ajan tasaisesti.
nuoret rotat lihoi ja insuliinit tasot nousi koko 28 vrk ajan IF HH kuurilla.
tästä vois äkkiseltään vetää johtopäätöksen että IF sopii paljon paremmin iäkkäille rotille.

tutkimusten valossa näyttää siltä että nuorten on rajoitettava tietoisesti kaloreita myös KETO IF kuurilla eli CR mukaan.

alla linkistä enempi
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=37&t=79151&p=2409061#p2409061

taitaa olla liki 10 vuotta siitä kun ekaa kertaa kokeilin IF, Martin Berkhan LEANGAINS
https://leangains.com/the-leangains-guide/

mutta joo nyt kun olen jo vanhus tai seniori vois kokeilla uudestaan... takana 4 vrk:ta TRF osapäiväpaastoa eli IF
18/6, 18/6, 20/4 ja 19/5 päivät, hh olleet 60-140g vrk:ssa, ilman tietoista kalorirajoitusta, eli olen syönyt sen verran kun on tehnyt mieli.

IF = TRF aloitus:
7.7.2021 ke 76,6 kg ep t-paita lyh.kal
tänään 11.7.2021 su paino 75,0 kg ep t-paita lyh.kal
takana siis 4 vrk:ta ja vettä pois 1,6 kg

eilen mittasin huvikseen verensokerin 1h ison 755 kcal ruuan jälkeen oli 5,3 sitten toinen mittaus 2h ruuan jälkeen vs 4,7

tässä nyt aamu menee paastoten tuonne noin puolille päivään asti. vain kahvia ja vettä.
nämä 4 ed. vrk:ta ainakin oli tosi helppoa.
ps. suolistoni on ollut kunnossa nyt yli 2kk ja olen täysin lääkkeetön.
en ole ollut vuosikymmeniin niin hyvässä kunnossa kuin nyt olen. =D>
voin kaikin puolin todella hyvin.
katellaan

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 163 64 65 66 6779 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)