karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-28 05:47:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 173 74 75 76 7779 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2022-12-10 05:53:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
11 vk nutrilet kuurin jälkeen...
eka siirtymävaiheen osanutraus vk. takana ja
aamupaino 65,4 kg eli +1,0 kg viikossa lisää :wink:
tuntuu siltä että rasvaa sulaa eli palaa, no ei ne ainakaan lisäänny.
no ei kai ne lisäänny kun kalorit on vieläkin kalorivajeen puolella. :smt118
eli nesteitä on tullut lisää, mikä oli ihan hyvin tiedossa.

niin parina päivänä teki lihaa ja suklaata mieli ja sitä sitten annoin. :lol:
mieliala on pysynyt hyvänä.
jatketaan ja katsotaan, pysy mukana niin tiedät miten tässä oikein käy :smt104

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-12 04:50:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
toinen siirtymävaiheen vk menossa
aamupaino 65,6 kg :wink:
onhan se Luomu Ylämaankarjan highland cattle liha ja kananmunan keltuainen, sitten hyvää =D>
500 g Luomu Ylämaankarjan jauhelihaa rautapannulla voissa paistettu + 4 keltuaista + vain Himalajan Jodioitua Kristallisuolaa mausteena.

voi pojat ja tytöt tämä on oikeesti aivan valtavan hyvää.
Kuva
paistoin niin sanotusti "aamutuimaan" heti aamusta, vaikka ei mitään rapulaa olekaaan :idea:
heti herättyä vain vettä. sitten...
tämä lautanen oli sitten äsken ihan oikee aamupala kello 3:45 :lol: + otin sitten pikkusen lisää, niin että noin puoli paistinpannua meni =P~ + sitten vasta kahvia mustana (ei siis kermaa tai maitoa tai sokeria).
keltuaiset rikottu kypsän kuuman lihan päälle ja kansi päälle, pannu levyllä sen aikaa että keltuainen hyytyy.
Kuva
Lainaa:
Ylämaankarja eli Highland Cattle on vanha skotlantilainen nautarotu, joka on sopeutunut vuosisatojen saatossa elämään hyvin karuissa olosuhteissa ja rotu on näihin päiviin saakka pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan. The Highland Cattle Society on perustettu Skotlannissa vuonna 1884, mutta rodun juurten uskotaan ulottuvan paljon kauemmas menneisyyteen

Kuva

tämän tilan Luomua
Lainaa:
Tapiola Highland
Olemme Jaana ja Sami Jääskeläinen Lieksan Viekijärveltä. Olemme kasvattaneet Tapiola Highland -tilallamme luomu ylämaankarjaa vuodesta 2013 lähtien.

Kuva
https://lihhoolieksasta.fi/tapiola-highland/
Lainaa:
Lihan suoramyynti

Myymme suoramyyntinä asiakkaillemme Highland Cattle-pihvikarjan luomulihaa

eli tämmönen on Ylämaankarja, hyvin tunnistaa pitkät sarvet ja pitkäkarva.
youtube video luomutilalta. mullit pääsee kesäisin jopa uimaan =D> :smt049 :smt045
https://www.youtube.com/watch?v=GuHdoBwTnGU
kuvagalleria myös sivulla mulleista
http://www.tapiolahighland.com/1_8_lihan-suoramyynti.html
suosittelen ps. löytyy sitten muitakin lihatuotteita.
tuo nettisivu saatavuus ei taida pitää paikkaansa, kun myö käytiin suoramyynti ostoksilla.
oli siellä jauhelihaa ym. lihaa pakasteessa. kypsää purkkilihaakin ostettiin.
kannattaa soitella ja tiedustella mikä on tilanne.

Tuisa Himalajan Jodioitu Kristallisuola suolalinkki alla.
tämä suola on todella hyvän makuista, meillä on tätä syöty jo vuosia.
tätä kun maistaa raakana silloin tietää että suolassakin on makua. eikä vain pistävää natriumia, kuten tavan karvalakki valkaistussa suolassa
https://www.hyvinvoinnin.fi/products/tuisa-himalajan-jodioitu-kristallisuola?variant=45742665935&gclid=EAIaIQobChMI0sfb9Yrz-wIVXRDmCh0sNQuPEAQYCCABEgJ2y_D_BwE
Kuva
jatketaan hyvillä mielin hyvän olon kanssa. :smt118

tämmöstäkin lihaa saa, eikä ole mikään kauhuvideo vaan näyttää miten Palviaisen tilalla Mangalitzasika pärjää ja voi hyvin
https://www.youtube.com/watch?v=5LFqLpwusaA
Lainaa:
Mangalitzat tarhataan isoissa ulkotarhoissa joissa niillä on tilaa touhuta ja tonkia eli ne voivat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. Huonon sään yllättäessä ne pääsevät säältä suojaan koppeihin jotka suojaavat sateelta ja lumelta. Talvella kopit kuivitetaan täyttämällä ne aina tarpeen vaatiessa kuivalla oljella. Sinnepä on possujen mukava kaivautua!

Lainaa:
Palviaisen tila sijaitsee Lieksan Jamalissa, Kylänlahdentien varrella ja tilan pidosta vastaavat Henna ja Jari Palviainen. Tilalla on isäntäväen iloksi ja muihin tarkoituksiin aika liuta eläimiä mutta Lihhoo Lieksasta porukan Mangalitzasiat eli villasiat kasvavat meillä.

tämän sian läskikin on oikeesti hyvää.
https://lihhoolieksasta.fi/palviaisen-tila/
https://www.palviaisentila.fi/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-12 06:55:42 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Ylämaankarja on kyllä hyvää, sekä erittäin ravinteikasta ja se on minun perus jauheliha jota syön päivittäin tai vähintäänkin lähes päivittäin. Toisinaan sekoitan rasvaisempaa nautaa tai muuta lihaa joukkoon, koska tämä liha on hyvinkin rasvatonta, varsinkin kun on luomua.
Tosiaan aino aongelma siinä on, että se on kovin rasvatonta (5-8%) joten kaipaa rasvaa mutta sehän on helposti ratkaistu.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-12 15:02:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5435
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Upeita eläimiä ja hyvää ruokaa.
On ollut kiinnostavaa lukea painonpudotuksestasi. Lämpimät onnittelut onnistumisesta!

Oletko siirtymässä karniksi?
Karnivorella saisit runsaasti ravitsevaa ja hyvää ruokaa, joka korjaisi kroppaasi jos jotain korjattavaa olisi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-13 05:01:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Palm kirjoitti:
Upeita eläimiä ja hyvää ruokaa.
On ollut kiinnostavaa lukea painonpudotuksestasi. Lämpimät onnittelut onnistumisesta!

Oletko siirtymässä karniksi?
Karnivorella saisit runsaasti ravitsevaa ja hyvää ruokaa, joka korjaisi kroppaasi jos jotain korjattavaa olisi.

Huomenta
ensiksi SUUR Kiitos onnitteluista.

niin. tämä on niin iso juttu ja tähän menisi pitkään kirjoitellessa.
joten anna muutaman linkin jos asia sinua kiinnostaa tai luulis kiinnostavan kun kerran harrastat sitä "pikkusen myrkky kasveja" juttua.
on minullakin muutama "kasvismyrkky" käytössä: kahvi, kaakao ja suklaa. [-o< :wink:
JOO kyllä on anti vaikutuksia, mutta T-solut muistaa kyllä jo eka kosketuksesta että kun joku ei sovi Th1 ja Th2 ja tappaja solut aineet nousee ja samalla verestä voidaan mitata IgE koholla.
http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-201702251291.pdf
ei siis ole tarvetta T-soluja muistutella allergia ruuilla. :idea:
no onko se hyvä vai paha?

kun sanoin että en leiki tai en urheile allergia ruuilla, se perustuu siihen että
nämä Th22 aineet ovat aina koholla ja mukana monissa syövissä siis SYÖPÄ ja monessa muussakin taudissa.

sinä ja joku muukin voi arvella näin:
Lainaa:
Kuinka ehkäistä?
Allergioiden ehkäisy on uusien ajatusten myötä kääntymässä osin päälaelleen. Ei ole itsestään selvää, että allergiariskin takia pitäisi mahdollisimman paljon välttää allergeeneja ja esim. lemmikkejä, vaan ehkä pikemminkin stimuloida oikeita asioita altistamalla elimistöä sopiville "harjoitusvastustajille". Näiden teorioiden soveltaminen käytäntöön on kuitenkin aivan alkuvaiheessa, joten yksiselitteisiä neuvoja saataneen odottaa useita vuosia.

mutta teksti jatkuu heti näin:
Lainaa:
Allergeenien välttäminen on edelleen olennainen osa hoitoa silloin, kun allergia on jo todettu, joten kovin omatoiminen testailu immuunivasteen saamiseksi oikeille raiteille voi olla tulella leikkimistä.

Duodecim lähde: https://www.terveyskirjasto.fi/asy00311
mikä tuo edellä lainaus "tulella leikkimisestä" tarkoittaa?
SE TARKOITTAA SYÖPÄRISKIÄ.
JOO
Th22-solu arvot ovat koholla kaikilla syöpäpotilailla ja monessa monessa muussakin taudissa katso alla linkki.
tutkimus viime vuodelta 2021
Lainaa:
Uudet tutkimukset osoittivat kuitenkin, että sekä Th22 että IL-22 liittyvät läheisesti tulehduksellisten, autoimmuuni- ja allergisten sairauksien sekä pahanlaatuisten kasvainten patogeneesiin

lue ihmeessä tämä ja jos et osaa google kääntää.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/sji.13030
eli kun yritetään saada näitä anti vaikutuksia aikaan allergia vihanneksia syömällä tuleekin syöpä. mutta ei niille joille ne kasvikset ei muutenkaan aiheuta ongelmia.
mutta T-solut B-solut Th1 Th22 liittyy syöpiin voimakkaasti.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8290841/
jopa niin että lääketehtaat yrittää kehittää niin.
Lainaa:
Syöpäsairauksien lääkehoidossa ovat perinteisten solunsalpaajien rinnalle tulleet kahden viime vuosikymmenen aikana monoklonaaliset vasta-aineet, proteiinikinaasin estäjät ja immunologiset hoidot. Syksyllä 2018 Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan kahdelle täysin uudenlaiselle kehittyneisiin terapioihin kuuluvalle immunologiselle syöpälääkkeelle, CAR-T-soluiksi kutsutuille geneettisesti muokatuille T-soluille. Tällainen on esimerkiksi leukemiasoluissa ilmentyvä CD19-molekyyli , jonka avulla muokattu T-solu tunnistaa kohdesolun ja kiinnittyy siihen. T-solun kiinnityttyä syöpäsoluun CAR:n solun sisäisen osan signaaliosan viestinviejämolekyyli aktivoi T-solun ja antaa niin sanotun tappokäskyn. T-solun tappokoneiston aktivoituessa se tappaa kohdesolun ja alkaa samanaikaisesti tuottaa immuunireaktioita aktivoivia sytokiineja, kuten gammainterferonia ja interleukiini 2:ta.

https://sic.fimea.fi/verkkolehdet/2018/3_2018/vain-verkossa/syovan-laakkeet-muuttuvat-elaviksi-car-t-solut-tulevat#:~:text=T-solun%20kiinnitytty%C3%A4%20sy%C3%B6p%C3%A4soluun%20CAR%3An%20solun%20sis%C3%A4isen%20osan%20signaaliosan,immuunireaktioita%20aktivoivia%20sytokiineja%2C%20kuten%20gammainterferonia%20ja%20interleukiini%202%3Ata.

ja sitten suomeksi juttua
näistä
vanhojen immuunivaste on aika tavalla jo tehty
Lainaa:
Tutkimustulokset viittaavat siihen, että syntymän jälkeiset kuukaudet ja varhaislapsuus ovat allergisen immuunivasteen kypsymiselle ratkaisevia, ja vaikka perimällä on tärkeä rooli sairastumisherkkyyden kannalta, on ympäristön vaikutuksella imeväisiässä ilmeisen ratkaiseva osuus allergisen fenotyypin synnyssä. Erityisesti ympäristön Th1-vastetta tehostavat tekijät, kuten mikrobialtistus, saattavat olla merkittäviä allergioiden synnyn estämisessä.

https://www.duodecimlehti.fi/duo92070
eli niillä mennään mitä lapsena on saatu, eli jos on allergiaa niin allergia ei parane allergia ruokaa syömällä. vaan se allergia jatkuu koko loppu elämän.
Lainaa:
Auttaja-T-solujen toiminta immuunivasteen säätelyssä on ollut jo pitkään tunnettua, mutta aivan viime aikoina on selvinnyt, että nämä solut erilaistuvat antigeenikontaktin jälkeen kahteen toiminnallisesti erilaiseen alaryhmään 1 ja 2. Alaryhmät poikkeavat toisistaan tuottamiensa liukoisten tekijöiden (interleukiinit ja --interferoni) suhteen ja sen mukaisesti auttavat eri tavoin elimistön immuunivastetta. Tämä jako on osoittautunut myös kliinisesti merkittäväksi. Useassa infektiotaudissa on havaittu, että vasteen tyyppi (1 tai 2) määrää, minkätyyppinen tautimuoto ihmiselle kehittyy. Atooppiselle reaktiolle on ominaista vain tyypin 2 reaktio. Koska vastetyyppiä voidaan ainakin kokeellisesti muuntaa, tämä avaa myös uusia hoitomahdollisuuksia.

https://www.duodecimlehti.fi/duo20364
Lainaa:
Allergian syyt paljastuvat vähitellen Säätelijä-T-solujen ja dendriittisolujen osuutta selvitetään
Maria Kuronen
Immunologien jo pari vuosikymmentä tuntemien säätelijä-T-solujen toiminta allergioissa ja autoimmuunitaudeissa on alkanut selvitä. Näitä soluja on nyt opittu entistä paremmin tunnistamaan, ja niiden tärkeänä tehtävänä näyttää olevan hillitä elimistön immunologisia puolustusreaktioita. Säätelijä-T-solut voivat estää sekä Th1- että Th2-solujen toimintaa. Silloin kun säätelyn puute koskee Th2-soluja, seurauksena erityisesti atooppisella henkilöllä voi olla allergia. Kun se koskee Th1-soluja, seurauksena voi olla autoimmuunitauti. Autoimmuunitaudin puhkeaminen edellyttää kuitenkin lisäksi mm., että immuunijärjestelmän omiin rakenteisiin kohdistuva immunologinen toleranssi tavalla tai toisella murtuu.

lääkärilehti
https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/allergian-syyt-paljastuvat-vahitellen-saatelija-t-solujen-ja-dendriittisolujen-osuutta-selvitetaan/
Lainaa:
Allergiassa elimistö on kehittänyt immunologisen vasteen – esimerkiksi vasta-aineita tai herkistyneitä valkosoluja – allergiaa aiheuttavaa ainetta eli allergeenia kohtaan. Allergia voi välittyä monella erilaisella immunologisella mekanismilla, joista tavallisin on välitön IgE-välitteinen allergia. Toiseksi tavallisin allergiamekanismi on viivästynyt soluvälitteinen allergia. Muut allergiamekanismit ovat harvinaisia.

Välitön allergia
Välitöntä eli IgE-välitteistä allergiaa sanotaan atooppiseksi allergiaksi. Elimistössä muodostuu IgE (immunoglobuliini E) -vasta-aineita ympäristömme tavallisia valkuaisia, kuten siitepölyjä, eläinten hilseitä ja ruoka-aineita kohtaan. Joskus vasta-aineita syntyy myös yksinkertaisia kemikaaleja, kuten formaldehydiä tai lääkeaineita kohtaan. Vasta-aineet kiinnittyvät ihossa ja limakalvoilla olevien syöttösolujen pintaan. Kun allergian aiheuttaja, allergeeni, reagoi IgE-vasta-aineiden kanssa syöttösolun pinnassa, syöttösolusta vapautuu histamiinia ja muita verisuoniin vaikuttavia ja tulehdussoluja paikalle kutsuvia välittäjäaineita. Seurauksena on kohde-elimestä riippuen kutina, nokkosihottuma, allerginen nuha, allerginen silmätulehdus, allerginen astma, atooppinen ihottuma tai anafylaktinen reaktio. Oirekuva kehittyy nopeasti allergeenille altistumisen jälkeen, jopa minuuteissa, yleensä viimeistään tunnin kuluessa.

Taipumus atooppiseen allergiaan on perinnöllistä. Atooppiset allergiat ovat yleistyneet etenkin kehittyneissä teollisuusmaissa niin nopeasti viimeisten vuosikymmenten aikana, että perinnöllisen taipumuksen lisäksi ympäristötekijöiden arvellaan vaikuttavan näiden allergioiden kehittymisessä (mm. väestön yleinen hygieniataso, ympäristön mikrobeille altistuminen, ravintotekijät). Jopa noin 40 % suomalaisväestöstä on atooppisesti herkistynyt, mutta vain osa herkistyneistä saa oireita herkistymiseen liittyen.

Jos oireet ovat lievät tai allergeeni vaikuttaa selvältä, ei allergiaoireita tarvitse selvittää allergiatesteillä. Esimerkiksi vuosittain toukokuussa koivun siitepölykautena ilmaantuva vetinen nuha, aivastelu ja silmien kutina sopivat koivun siitepölyallergiaan, eikä tätä tarvitse allergiatestillä varmentaa.

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00561

Lainaa:
Elimistön tehokkaimpia ja tarkimpia tappajia
Veren valkosoluista noin 30 % on lymfosyyttejä, joista 75 % on T-soluja. Elimistön 2 x 1012 lymfosyyttiä takaavat sen, että lähes kaikkia vieraita antigeeneja tunnistaa spesifinen T-solu. T-soluja on tehtävältään ja erilaistumisasteeltaan hyvin monenlaisia. Tärkeimmät T-solujen alaluokat ovat auttaja-T-solut ja tappaja-T-solut, joilla on pinnallaan vastaavasti CD4- ja CD8-molekyyli. Auttaja-T-solut tunnistavat antigeeneja dendriittisolujen ja makrofagien MHC II -molekyylistä ja tappaja-T-solut sen sijaan kaikkien tumallisten solujen MHC I -molekyylistä. Auttaja-T-solujen tehtävä on ohjata immuunivasteen laatua, intensiteettiä ja kestoa. Tappaja-T-soluja tarvitaan puolestaan soluvälitteiseen immuniteettiin solunsisäisten patogeenien ja syöpäsolujen tuhoamiseksi. Muita merkittäviä T-solujen alaluokkia ovat säätelijä-T-solut, luonnolliset tappaja-T-solut ja gamma-delta-T-solut.

T-solut voidaan lisäksi ryhmitellä toiminnallisiin alaluokkiin, kuten erilaisiin muisti- ja efektorisolupopulaatioihin. Rajanveto näiden ryhmien välille on kuitenkin keinotekoista, sillä todellisuudessa T-solut muodostavat jatkumon erilaistumattomien (naiivien) ja erilaistuneiden solujen välillä.

Syöpäantigeenit aktivoivat T-solut
T-soluvasteen kehittyminen syöpää vastaan on monivaiheinen tapahtumaketju. Naiivin T-solun täytyy ensin tunnistaa vieras syöpäantigeeni, aktivoitua, jakaantua ja siirtyä taistelemaan muuntuneita syöpäsoluja vastaan samalla, kun nämä rakentavat ympärilleen puolustusjärjestelmän toimintaa lamauttavan mikroympäristön.

tämä on hyvä linkki suomeksi
https://www.duodecimlehti.fi/duo13382

eli kumman valitset ruton vai koleeran :shock:
kerroin edellä tästä SYÖVÄSTÄ että:
Ari kirjoitti:
öljyä ja makaroonia lisääkö?
syö välimeren tyylillä. niinhän meille hoetaan. [-o<
italialaiset uusimmat uutiset kertoo, että syöpään sairastuu Italiassa joka vuosi noin 370000 henkilöä.
ja nyt syöpäsairaita maassa on yhteensä 3 miljoonaa 600000 tuhatta.

ja että likalihavuus on räjähtänyt käsiin.
Ylipainoisia italialaisia on nyt jo 25 miljoonaa ... HALOO :shock:
tämä saa aikaan että kehittyy kroonisia sairauksia, kuten sydänsairauksia, tyypin 2 diabetesta, luusto- ja nivelongelmia joidenkin syöpä kasvainten kasvua ja lisääntymistä.
Nämä ovat hälyttäviä tietoja, kertoo uutiset.

kertoo 2 päivää sitten ilmestyneet uutiset.
https://www.chesuccede.it/2022/12/07/tu ... -pazienti/
https://www.chesuccede.it/2022/12/05/ob ... ecialisti/


niin kumman valitset.
hei, ei tarvitse valita kumpaakaan :shock:
Lainaa:
Th22-soluilla on myös rooli sydän- ja verisuonitautien patogeneesissä. Osoitettiin, että Th22:n tuottama IL-22 indusoi aorttaplakin muodostumista ja ateroskleroosin kehittymistä aktivoimalla IL-6/STAT3-signalointireittiä.112 Muut tutkimukset osoittivat, että Th22-prosenttiosuus ja IL-22-sytokiinitasot nousivat epästabiililla angina pectoris (UA) ja akuutti sydäninfarkti (AMI) -potilailla.56, 61

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/sji.13030

joku vastasi kun kerroin näistä allergia jutuista "salaisissa" että ei ole haittaa olla tietämätön. :?

joo silloin -70 ja -80 luvulla ei ollut tietoa, mutta nyt on.
allergiat liittyy monella tapaa tulehdukseen ja verisuoni tautiin ja myös syöpiin.
ja niinkuin edellä linkeistä olet lukenut kaikille ei tule allergiaa ruokiin tai muuhunkaan vaikka ovat ja kasvavat samoissa oloissa. osalle ei tule allergiaa ja hyvä niin, se johtuu osin geeneistä ja perimästä.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-13 05:43:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
jäbä kirjoitti:
Tosiaan aino aongelma siinä on, että se on kovin rasvatonta (5-8%) joten kaipaa rasvaa mutta sehän on helposti ratkaistu.

juu, rasvatonta on. tällä hetkellä minun rasvalisä tulee suoraan mahaläskistä. :shock:

Palm kirjoitti:
Oletko siirtymässä karniksi?
Karnivorella saisit runsaasti ravitsevaa ja hyvää ruokaa, joka korjaisi kroppaasi jos jotain korjattavaa olisi.


niin lue edellä jos et ole vielä lukenut.
Paleolithic Ketogenic Diet = PKD, karni, Lion Diet, eläinperäinen, zero diet, lihansyöjä. ym. ym.
minun kohdalla homman eli ruokavalion nimi on, oli se mikä tahansa perustuu.
Lainaa:
Allergeenien välttäminen on edelleen olennainen osa hoitoa silloin, kun allergia on jo todettu, joten kovin omatoiminen testailu immuunivasteen saamiseksi oikeille raiteille voi olla tulella leikkimistä.

Duodecim lähde:
https://www.terveyskirjasto.fi/asy00311

eli "Allergeenien välttäminen on edelleen olennainen osa hoitoa"

se että niin moni voi kaikin puolin hyvin eläin peräisellä ei perustu siihen että hh tai valkoiset sokerit ovat alhaiset tai liki nolla.
vaan se perustuu siihen että kaikki allergia ruuat ovat kokonaan pois, JOO ja aivan kuten sanoit: Karnivore on ravinteikas ruokavalio

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-13 14:57:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5435
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Kiinnostavia linkkejä ja juttuja. Pitää lukea ajan kanssa. Minulla toimi tuo Navetta suojaa –tekijä pitkälti yli 50-vuotiaaksi eli olin terve eikä mitään allergioita eikä atopioita.
Kasvissyönnillä kai sitten romutin vähitellen terveyttäni mielenterveysjutuista alkaen. 2000-luvun alussa iski 1. poskiontelotulehdus ja allerginen nuha.

Olen samaa mieltä. Karnivore-ruokavalio on sitten se lääke.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-14 04:47:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
Palm kirjoitti:
Kasvissyönnillä kai sitten romutin vähitellen terveyttäni mielenterveysjutuista alkaen.

[-X
et ole ainut.
mutta nyt on toisin, molemmilla. :D

9h unet
toinen siirtymävaiheen vk menossa
aamupaino 65,2 kg :shock: :smt120 :smt103 kun paino ei vaan nouse.
paistoin äsken eli heti aamusta kilon naudanliha palan rautapannulla ja laitoin
HAMILTON BEACH PAINEKATTILAAN
Kuva
https://www.veikonkone.fi/7350086390780-hamilton-beach-painekattila
ajaksi laitoin 1h 10 min. ohjelma MEAT HIGH paine.
vettä ja rkl merisuolaa.

nyt just Kultakatriina aamukahvia mustana (minusta on tullut Presidentti kahvin jälkeen ihan Kultakatriina fani) :wink: ja espanjalaista lampaan juustoa. ai ai mikä yhdistelmä. Lindlistä tätä saa.
Kuva
https://offers.kd2.org/fi/fi/lidl/pfPRu/
eilen meni: Tapiola Highland Luomu ylämaankarjan mullin jauhelihaa + 5 keltuaista + Isokari kylmäsavukirjolohta + esp lamp juustoa + 1 John West sardiini prk vedessä. sinistä suklaata ja Oboy kaakaomuki veteen + 3 nutrilet pussia.
joo ja tietenkin Kultakatriina kahvia, eilen ei mitään lisäravinteita.
Kuva
https://www.s-kaupat.fi/tuote/kulta-katriina-perinteinen-suodatinkahvi-500g/6420101441542
Kuva
kuvat on vanhoja, mutta kun samoja ruokia vaan syön
Kuva
Isokari Kotimainen kylmäsavustettu kirjolohifile
Kuva
Omega-3:sta
https://johnwest.fi/tuotteet/sardiineja-vedessa-120g/
sinistä suklaata kuuman kaakaon kanssa :shock: huh huh mikä maku yhdistelmä. kyllä Fazer osaa suklaan tehdä aikuiseen makuun.
Kuva
yleensä menee eli otan suklaan mustan kuuman kahvin kanssa.
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/fazerin-sininen/artikkelit/fazerin-sininen-syntyi-ystavanpalveluksesta/
https://www.nutrilett.fi/vlcd-dieetti/
tätä menee vielä siirtymävaiheessa :shock:
Kuva
hyvin menee hyvillä mielin.
jatketaan vaan

edit lisätty.
paisti on sitten valmis :shock:

eli arvatkaa onko mureeta, jo vain on.
tämmöstä otin äsken muutaman siivun aamupalaksi + paistinlientä + ripaus himalajan suolaa.
Kuva
verenpainelääkkeiden syönnin olen joutunut lopettamaan jo aikaa sitten eli olen täysin lääkkeetön.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-15 06:17:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
8h unet
toinen siirtymävaiheen vk menossa lopuillaan, mutta ei ole vielä täysi, koska la on virallisesti vasta 2 vk.
aamupaino 65,2 kg ep t-paita lyh.kal
eli +0,8 kg tullut nesteitä lisää sen 11 viikon ja yli 10 kg nutrilett painonpudotus kuurin jälkeen.
peili näyttää ja tuntuu siltä että läskiä ei ole tullut yhtään lisään. =D> ehkä päin vastoin :wink:
mutta aamupala
2 mukia kultakatriina kahvia + 20g esp lamp juusto pala
ja sitten kohta
eilistä naudanpaistia ja pikkusen lientä kostukkeeksi + 3 pais keltuaista + juomaksi vettä + kahvia
Kuva
tämä kuva on ihan uusi äsken otettu, sen minkä äsken söin.
muuten jostain syystä jo aikoinaan huomasin että kananmunan valkuainen teki huonoa paskalle (=löysää paskaa), se on sen takia ollut jo vuosia pois ruuastani, enkä oikeasti sitä kaipaa, proteiinista kun ei ole yhtään pulaa muutenkaan.
kun tuota lihaa ja kalaa tulee ihan tarpeeksi.

mutta nyt, todella hyvillä mielin hyvän olon kanssa jatketaan :lol:

en ole ollut näin laiha yli 30 vuoteen :!:
ja arvatkaa olenko ottanut ilon irti uudesta ulkonäöstä ja painosta, jo vain.
ystävät, kaverit ja sukulaiset on ihmeissään. :lol:
ja voin todella todella hyvin kaikin puolin.
tämä menee suorastaan yli-ilon puolelle :lol: mutta menköön :smt080

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-17 05:24:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
10h unet takana. 8) no sitten kai ens yönä vuorostaan vähempi.
Tänään tuli siis 3kk täyteen siitä kun aloitin tämän homman 17.9.2022 75,2 kg painosta. :idea:
alla linkki mistä tämä kaikki alkoi [-o<
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=6537&start=1360#p2454490
VOI nutrilett minkä mulle teki :smt049 :smt049 :smt038
nyt ollaan taas topic aiheessa. :lol:
11 vk nutrilet kuurin jälkeen... ja -10,8 kg painonpudotuksen jälkeen. \:D/ 64,4 kg :smt107
nyt toka siirtymävaiheen osanutraus vk. takana ja
aamupaino 65,4 kg eli +1,0 kg kaikkiaan tullut vain lisää :wink: :smt103
EN OLE OLLUT NÄIN LAIHA YLI 30 VUOTEEN :smt119 :smt118 :smt101
Kuva
eli 2. viikolla paino ei noussut eikä laskenut. :smt119
tuntuu siltä että rasvaa sulaa eli palaa, no ei ne ainakaan lisäänny. :smt118

äsken aamulla kello 4:20 paistoin 500g Luomu Tapiola Highland ylämaan karjan mullinjauhelihaa rautapannulla 1tl voita, johon lopuksi kaadoin päälle 5 vispattua keltuaista, kansi päällä hyydytin keltuaiset, mausteena vain himalajan jod. suolaa.
sitten söin noin 220g lihaa raakapainon verran eli samalla meni 2 kelt + lisä vit. 100 D:tä + 200mg Q10 vettä + kahvia
Kuva
tuon verran ja tuon näköstä + otin pikkusen vielä lisää. tämä on minun suuni makuista, eli maistuu todella hyvin :wink:
Kuva
ps. eilen meni naudanlihaa, kylmäsavulohta, keltuaista, espanjalaista lampaan juustoa, kahvia, sinistä suklaata, kaakaota. + 3 nutrilett pussia.

miten tästä eteenpäin?
tänään alkaa siis 3. vk nutraus kuurin jälkeen, jotain vois kai muuttaa tai sitten ei :-k
nyt kirjoitus hetkellä en vielä itekään tiedä miten tarkalleen jatkan...
mutta jatketaan, ainakin vain noilla samoilla ruuilla (ei siis mitään muuta ruoka "urheilulajia"). olen hyvillä mielin ja hyvä olo vain jatkuu ilman mitään ongelmia ja ruuan mielitekoja.
suolistoni ja paska toimii kuin ohjekirjassa, eli todella mallikkaasti.
täytyy vähän suunnitella ja miettiä ...
mutta pysy mukana niin teidät miten minulle oikein käy :smt104 :lol:

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-22 07:37:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
Ari kirjoitti:
miten tästä eteenpäin?
nyt kirjoitus hetkellä en vielä itekään tiedä miten tarkalleen jatkan...
mutta jatketaan, ainakin vain noilla samoilla ruuilla (ei siis mitään muuta ruoka "urheilulajia"). olen hyvillä mielin ja hyvä olo vain jatkuu ilman mitään ongelmia ja ruuan mielitekoja.
suolistoni ja paska toimii kuin ohjekirjassa, eli todella mallikkaasti.
täytyy vähän suunnitella ja miettiä ...
mutta pysy mukana niin teidät miten minulle oikein käy :smt104 :lol:

niin asiat vain kirkastuu kun vähä miettii ja tutkii.
Antti Heikkilä on ja oli aikaansa edellä =D> :!:
Lainaa:
Artikkeli elo 3, 2016 Antti Heikkilän haastatteli Reetta Reinman.

Sokerit pois, krooniset sairaudet kuriin
– Sokeri aiheuttaa monille hyvin voimakkaan riippuvuuden, josta on vaikea päästä irti

Lääkäri Antti Heikkilä pitää sokeria kroonisten kansansairauksien suurimpana syyllisenä. Sokeri aiheuttaa elimistössä matala-asteista tulehdusta, mitä pidetään rauppeumasairauksien todellisena syynä. Heikkilä korostaa, että ravinto on myös keskeisin geenien säätelijä, toinen on mieli.

Antti Heikkilän haastatteli Reetta Reinman.

Vuosikymmenten rasvapelottelusta huolimatta Suomen kansa sen kun lihoo. Kakkostyypin diabetes ja mielenterveysongelmat lisääntyvät, samoin tuki- ja liikuntaelinten ongelmat sekä monenlaiset pehmytkudoksen rappeutumissairaudet, kuin myös krooninen väsymysoireyhtymä. Antti Heikkilä, milloin rupesit ajattelemaan, että sokeri onkin terveyden suurin pahis?

– Olen aina pitänyt sokeria ja puhdistettuja hiilihydraatteja pahimpina terveyden kannalta. Periaatteessa ne eivät ole koskaan kuuluneet ihmisen terveelliseen ruokavalioon, vaan ne ovat teollisuuden ruokapöytään tuomia aineita. Nuorena lääkärinä 1970-luvulla luin brittiprofessori John Yudkinkin kirjan sokerin vaaroista.

https://kauppasuomi.fi/artikkelit/890/sokerit-pois-krooniset-sairaudet-kuriin/

Kyllä sokeri ja fruktoosi on TODELLA pahis, näin kertoo ja vahvistaa uudet tutkimukset.
puhdas sokeri ja fruktoosi ei todellakaan kuulu meidän ruokavalioon. EI KUULU EI.
Ja niin tämä fruktoosi tietenkin liittyy virtsahappoon :shock:
Fruktoosi liittyy aina lisääntyneeseen virtsahapon tuotantoon.
alla lainaukset ovat google käännös ("google puhu huono suomi") :lol:
mutta asia kyllä selviää :wink:
Fruktoosi stimuloi rasvan ja glykogeenin varastointia
Lainaa:
Fruktoosi stimuloi rasvan ja glykogeenin varastointia
Fruktoosi voi lisätä painoa ja rasvavarastoja useilla mekanismeilla 18. Ensinnäkin fruktoosin nauttiminen aiheuttaa huonon kylläisyysvasteen, koska se ei stimuloi suoraan insuliinia tai leptiiniä 19. Suurempi merkitys on kuitenkin havainnolla, että fruktoosin aineenvaihdunta edistää sentraalisen leptiiniresistenssin kehittymistä, mikä johtaa jatkuvaan nälkään (ja/tai heikentyneeseen kylläisyyteen), mikä johtaa liioiteltuun ruoan saantiin 20. Mekanismeja ei ole täysin ymmärretty, mutta virtsahapon syntymisellä ja solunsisäisen oksidatiivisen stressin kehittymisellä voi olla merkitystä 21.

tuon on varmaan jokainen tuntenut.

Lainaa:
Abstrakti
Joukkosukupuuttoja esiintyy usein luonnonhistoriassa. Vaikka sukupuuttoon kuolleiden eläinten tutkimukset voivat olla informatiivisia, selviytyjät tarjoavat vihjeitä sopeutumismekanismeista, kun olosuhteet ovat epäsuotuisat. Tässä kuvataan selviytymisreittiä, jota monet lajit käyttävät keinona tarjota riittävästi polttoainetta ja vettä, samalla kun se suojaa hapen saatavuuden heikkenemiseltä. Fruktoosi, riippumatta siitä, toimitetaanko sitä ruokavaliossa (pääasiassa hedelmiä ja hunajaa) vai endogeenisesti (polyolireitin aktivoinnin kautta), siirtää organismin ensisijaisesti kohti polttoaineen (rasva, glykogeeni) varastointia, jota voidaan käyttää energian ja veden tuottamiseen myöhemmin. Fruktoosi aiheuttaa natriumin kertymistä ja nostaa verenpainetta ja todennäköisesti auttoi selviytymään kuivumisen tai suolan puutteen asettamisessa. Siirtämällä energiantuotantoa mitokondrioista glykolyysiin fruktoosi vähensi hapenkulutusta auttaakseen selviytymistä tilanteissa, joissa hapen saatavuus on heikkoa. Fruktoosin toimintaa ohjaa osittain vasopressiini ja virtsahapon muodostuminen. Kaksi kertaa historiassa mutaatioita esiintyi joukkosukupuuton aikana, mikä lisäsi fruktoosin aktiivisuutta rasvan tuottamiseksi, joista ensimmäinen oli mutaatio C-vitamiinin aineenvaihdunnassa liitukauden ja paleogeenisen sukupuuton aikana (65 miljoonaa vuotta sitten) ja toinen oli mutaatio virtsatapauksessa, joka tapahtui keskimmäisen mioseenin häiriön aikana (12–14 miljoonaa vuotta sitten). Nykyään fruktoosin liiallinen saanti puhdistetun sokerin ja runsaasti fruktoosia sisältävän maissisiirapin saatavuuden vuoksi lisää "elämäntapasairauksia", mukaan lukien liikalihavuus, diabetes ja korkea verenpaine.


Lainaa:
Näyttää siltä, että on olemassa yhteinen mekanismi, jolla monet eläimet selviävät, ja että siihen liittyy ainutlaatuinen aineenvaihduntareitti, jota välittää fruktoosi, yksinkertainen sokeri, jota esiintyy hedelmissä 5. Fruktoosia tuotetaan myös elimistössä stressiolosuhteissa. Fruktoosin metabolia puolestaan aktivoi ainutlaatuisesti eloonjäämistä stimuloivia prosesseja, ja se toimii spesifisten hormonien (kuten vasopressiinin) sekä aineenvaihduntatuotteiden (virtsahappo) kautta välittääkseen sen vaikutuksia. Tässä annamme lyhyen kuvauksen tästä keskeisestä reitistä, jolla näyttää olevan keskeinen rooli lajien kehityksessä (kuva 1).

Lainaa:
Yhteinen selviytymisreitti. Yksinkertaisella sokerilla, fruktoosilla, oli todennäköisesti tärkeä rooli evoluutiossa sen ainutlaatuisen aineenvaihdunnan vuoksi, joka aktivoi prosesseja, jotka valmistavat eläintä odottamaan ruoan, veden tai hapen puutetta. Erityisesti fruktoosi siirtää ravintoaineiden tarjoaman energian polttoaineen varastointiin (rasva, glykogeeni) ja pois energian (ATP) tuotannosta vähentämällä mitokondrioiden aineenvaihduntaa ja suosimalla glykolyysiä. Rasva ja glykogeeni tarjoavat energian ja aineenvaihduntaveden lähteen, kun ruokaa ja vettä on niukasti. Siirtyminen glykolyysiin liittyy energiantarpeen vähenemiseen ja johtaa suojaan hypoksisilta ja iskeemisiltä tiloilta. Glukoneogeneesi ja insuliiniresistenssi nostavat seerumin glukoositasoja polttoaineen saamiseksi aivoihin. Natrium säilyy ja verisuonia supistavia aineita stimuloidaan verenpaineen nostamiseksi, ja myös synnynnäistä immuniteettia stimuloidaan. Ravinnonhaku kehittyy, ja jano ja nälkä esiintyvät mekanismina painon lisäämiseksi, suurelta osin leptiiniresistenssin ja hyperosmolaalisuuden aiheuttaman janon kehittymisestä. Näitä prosesseja välittävät fruktoosin aineenvaihdunnan lopputuotteet, jotka sisältävät vasopressiiniä, laktaattia ja virtsahappoa. Vaikka liiallinen fruktoosi tarjoaa keskeisen eloonjäämisedun niukkojen resurssien olosuhteissa, se voi stimuloida aineenvaihduntasairauksia, dementiaa ja syöpää.

Lainaa:
Fruktoosi eloonjäämistekijänä
Fruktoosi on ainutlaatuinen kaikista muista ravintoaineista, koska sen aineenvaihdunta johtaa solunsisäiseen hälytyssignaaliin, joka laukaisee organismin siirtymään "turvatilaan" 5. Erityisesti, vaikka fruktoosi voidaan metaboloida heksokinaasin avulla, fruktokinaasi C -entsyymi (tunnetaan myös nimellä ketoheksikinaasi tai KHK) on ensisijainen entsyymi, joka metaboloi fruktoosia ja tuottaa fruktoosi-1-fosfaattia niin nopeasti, että ATP- ja solunsisäiset fosfaattitasot laskevat (kuva 2). Vaikutus riippuu fruktoosipitoisuudesta ja voi johtaa solunsisäisen ATP: n ja GTP 6: n merkittävään vähenemiseen (20–60%) elimissä, joissa fruktokinaasi C ilmenee, mukaan lukien maksa, munuaiset, aivot, haimasaarekkeet ja rasvakudokset 7, 8. Fruktokinaasi C:tä voidaan indusoida myös kudoksiin, kuten sepelvaltimotautiin 9. Solunsisäisen fosfaatin menetys aktivoi AMP-deaminaasientsyymin, mikä nopeuttaa inosiinimonofosfaatin (IMP) ja virtsahapon 6 tuotantoa. Vaikutusta vahvistaa entisestään se, että IMP estää aldolaasi B:tä, jonka tehtävänä on metaboloida fruktoosi-1-fosfaatti lopulta vapauttamaan sekvensoitu fosfaatti. Fruktoosin metabolia ajaa myös vasopressiinin tuotantoa hypotalamuksen 10 supraoptisessa ytimessä, ja stabiilin metaboliitin, kopeptiinin, havaitsemia kiertäviä vasopressiinitasoja säätelee osittain myös fruktoosi 11, 12.

Lainaa:
Fruktoosin aineenvaihdunnan biokemiallinen perusta. Fruktoosia voidaan saada joko ruokavaliosta tai sitä voidaan tuottaa glukoosista endogeenisesti aldoosireduktaasi-sorbitolidehydrogenaasi (polyoli) -reitin kautta. Fruktoosiaineenvaihdunnan ainutlaatuinen piirre on, että se vähentää solun energiaa (ATP) ja solunsisäistä fosfaattia aineenvaihdunnan aikana, mikä laukaisee "hälytyssignaalin", joka laukaisee eloonjäämisreitin. Erityisesti fruktoosi metaboloituu fruktokinaasi C:n (KHK-C) kautta erilaisissa kudoksissa, kuten suolistossa, maksassa, munuaisissa, saarekkeissa, rasvakudoksessa ja aivoissa, missä se aiheuttaa fruktoosin nopean fosforylaation fruktoosi-1-fosfaatiksi. Tämän jälkeen aldolaasi B ja muut entsyymit metaboloivat fruktoosi-1-fosfaattia edelleen glukoosin, laktaatin, glykogeenin ja triglyseridien tuotantoon. KHK-C: n fruktoosin alkuperäinen fosforylaatio johtaa kuitenkin solunsisäisen fosfaatin laskuun, joka aktivoi AMP-deaminaasi-2: n, joka laukaisee AMP: n hajoamisen IMP: ksi ja lopulta virtsahapoksi. Vasopressiiniä stimuloi myös fruktoosin aineenvaihdunta, vaikka ei tiedetä, välittääkö se energian ehtymisreitin. Nämä prosessit johtavat mitokondrioiden toimintahäiriöihin ja siirtymiseen energiantuotannosta energian varastointiin.

Lainaa:
Vaikka fruktoosia löytyy ruokavaliosta, joka luonnossa on pääasiassa hedelmistä ja hunajasta, toinen fruktoosin lähde on tuotannosta polyolireitin kautta. Aldose-reduktaasi muuntaa glukoosin sorbitoliksi, joka sitten metaboloituu fruktoosiksi sorbitolidehydrogenaasin avulla (kuva 2). Aldose-reduktaasia voidaan puolestaan stimuloida korkeilla glukoositasoilla (kuten diabeteksessa), runsaasti suolaa sisältävällä ruokavaliolla (joka lisää osmolaliteettia, joka on tunnettu aldoosireduktaasin stimulantti), lämmöllä, kudosten hypoksialla, oksidatiivisella stressillä sekä fruktoosilla ja virtsahapolla 13-17. Länsimaisissa yhteiskunnissa fruktoosin tärkeimmät lähteet ovat pöytäsokerista (sakkaroosi) ja makeutusaineesta, runsaasti fruktoosia sisältävästä maissisiirapista (HFCS).


Lainaa:
Fruktoosi stimuloi rasvan ja glykogeenin varastointia
Fruktoosi voi lisätä painoa ja rasvavarastoja useilla mekanismeilla 18. Ensinnäkin fruktoosin nauttiminen aiheuttaa huonon kylläisyysvasteen, koska se ei stimuloi suoraan insuliinia tai leptiiniä 19. Suurempi merkitys on kuitenkin havainnolla, että fruktoosin aineenvaihdunta edistää sentraalisen leptiiniresistenssin kehittymistä, mikä johtaa jatkuvaan nälkään (ja/tai heikentyneeseen kylläisyyteen), mikä johtaa liioiteltuun ruoan saantiin 20. Mekanismeja ei ole täysin ymmärretty, mutta virtsahapon syntymisellä ja solunsisäisen oksidatiivisen stressin kehittymisellä voi olla merkitystä 21.

Lisäksi fruktoosi ajaa rasvamaksan tuotantoa, jota välittävät sekä maksan lipogeneesin lisääntyminen että rasvahappojen hapettumisen väheneminen 22. Nämä vaikutukset johtuvat NADPH-oksidaasin aiheuttamasta solunsisäisestä ja mitokondrioiden oksidatiivisesta stressistä, mikä johtaa akonitaasi-2:n vähenemiseen ja lipogeneesireittiä stimuloivan sitraatin nousuun 23 ja enoyyli-CoA-hydrataasin (rasvahappojen beetahapetusreitin komponentti) vähenemiseen 24. Lisäksi fruktoosin aineenvaihdunta johtaa malonyyli-CoA:n kertymiseen ja vähentää rasvahappojen imeytymistä mitokondrioihin vähentämällä karnitiinipalmitoyylitransferaasi 1a:n aktiivisuutta 22.

Fruktoosi stimuloi myös glukoneogeneesiä ja glykogeenin kertymistä. Suuri osa fruktoosista metaboloituu glukoosiksi ja laktaatiksi, joista jälkimmäinen on myös glukoneogeeninen substraatti. Vaikka fruktoosi lisää glukoosin tuotantoa, suuri osa glukoosista imeytyy maksaan stimuloimalla glukokinaasia glukoosi-6-fosfaatin 25, 26 valmistamiseksi ja käytetään sitten glykogeenin 27, 28 tuottamiseen.

Fruktoosin aineenvaihdunnan aiheuttama rasvan ja glykogeenin lisääntyminen on paljon suurempi kuin pelkällä glukoosilla havaittu, ja se on yhdenmukainen mitokondrioiden energian (ATP) tuotannon suhteellisen vähenemisen kanssa energian edullisella varastoinnilla polttoaineena 22, 24. Sellaisenaan fruktoosin aineenvaihdunta on ensisijainen ravintoaine, jota monet eläimet käyttävät rasvamassan saamiseksi. Tämän on osoitettu esiintyvän pitkän matkan muuttolinnuilla ennen niiden lentoja 29, karhuilla ja muilla nisäkkäillä, jotka valmistautuvat lepotilaan 30, sekä tietyntyyppisillä hedelmiä syövillä kaloilla, kuten Pacu 31: llä.

Lainaa:
Mielenkiintoista on, että fruktoosin nauttiminen voi myös lisätä janoa, mikä toimisi toisena mekanismina stimuloimaan vesipitoisuuden lisääntymistä edelleen. Kun fruktoosia nautitaan, stimuloidaan seerumin vasopressiiniä, joka vähentää virtsan vesihäviöitä stimuloimalla virtsan pitoisuutta 36. Kuitenkin, kun vesi säilyy, seerumin osmolaliteetti ei putoa, vaan pysyy koholla (kuva 3). Syynä on se, että vesi siirtyy solunulkoisesta solunsisäiseen tilaan, mikä johtuu todennäköisesti glykogeenin nopeasta muodostumisesta. Koska seerumin osmolaliteetti on edelleen kohonnut, jano stimuloi edelleen veden saantia.

Lainaa:
Fruktoosi ylläpitää verenpainetta säilyttämällä natriumin ja virtsahapon vaikutukset
Fruktoosin nauttimisen on osoitettu nostavan verenpainetta akuutisti ihmisillä (toisin kuin glukoosilla) 47. Mekanismiin liittyy todennäköisesti suolan imeytymisen stimulointi munuaisissa 48, seerumin vasopressiinitasojen 11 lisääminen ja virtsahapon tuotanto 49, 50. Itse asiassa virtsahapon vaikutukset verenpaineen nostamiseen välittyvät oksidatiivisen stressin induktiolla ja endoteelin typpioksidin biologisen aktiivisuuden vähentämisellä 51, 52.

On joitain todisteita siitä, että endogeenisesti tuotettu fruktoosi voi säädellä verenpainetta. Korkean seerumin osmolaliteetin, kuten dehydraation tai runsaan suolan saannin, on havaittu stimuloivan endogeenistä fruktoosireittiä aldoseredutaasin aktivoinnin kautta. Tässä suhteessa verenpaineen nousua voidaan estää hyperosmolaarisilla eläimillä, joilla ei ole fruktokinaasia 15. Runsassuolainen saanti on myös vuorovaikutuksessa ruokavalion fruktoosin kanssa verenpaineen nostamiseksi 53.

Vaikka on yhä enemmän todisteita siitä, että suolan saanti voi säännellä verenpainetta akuutisti osmolaliteetin ja mahdollisesti endogeenisen fruktoosin tuotannon kautta, verenpaineen pitkäaikainen nousu näyttää välittyvän munuaistensisäisestä tulehduksesta, joka johtaa jatkuvaan munuaisten vasokonstriktioon, joka heikentää natriumin erittymistä 54. On myös joitain todisteita siitä, että virtsahapon välittämä korkea verenpaine saattaa siirtyä tähän mekanismiin ajan myötä 55.

Lainaa:
Vaikka C-vitamiinilla on monia tehtäviä, yksi toimenpide on estää fruktoosin vaikutukset rasvasynteesin stimuloimiseksi, todennäköisesti estämällä fruktoosin 23, 81 välittämä mitokondrioiden oksidatiivinen stressi. Ryhmämme on havainnut, että fruktoosin aiheuttama metabolinen oireyhtymä C-vitamiinin puutteesta kärsivillä hiirillä voidaan estää annoksesta riippuvaisesti lisäämällä C-vitamiiniannoksia.

Tämä voi johtaa mielenkiintoiseen kysymykseen siitä, miksi C-vitamiinia on hedelmissä, kun otetaan huomioon, että monet lajit käyttävät hedelmiä fruktoosin lähteenä rasvan saamiseksi valmistautuessaan pitkän matkan muuttoliikkeeseen tai lepotilaan. C-vitamiinipitoisuus on kuitenkin korkein kauden alussa, ja kun hedelmä kypsyy, se makeuttaa (lisäämällä fruktoosipitoisuuttaan), kun taas sen C-vitamiinipitoisuus laskee 82. Näin ollen, kun eläimet nauttivat hedelmiä syksyllä, ennen talvea, hedelmät ovat maksimaalisesti makeita ja alhaisin C-vitamiinipitoisuus.

mutta alla enempi
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joim.12993
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27053647/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195650/

Lainaa:
Liikalihavilla tyypin 2 diabetesta sairastavilla potilailla, jotka kuluttavat suurempia määriä fruktoosia, maksan adenosiinitrifosfaatin (ATP) - solujen väliseen energiansiirtoon osallistuvan yhdisteen - tasot ovat alentuneet. Tulokset, jotka julkaistiin syyskuussa Hepatology-lehdessä, joka on American Association for the Study of Liver Diseases -lehden lehti, osoittavat, että kohonneet virtsahappotasot (hyperurikemia) liittyvät vakavampaan maksan ATP-ehtymiseen vasteena fruktoosin saannille.

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120913104121.htm
Lainaa:
erittäin voimakas asia, joka kääntää tämän polun päälle, on kuivuminen. Tarkoittaa, mistä kehomme tietää, kun emme löydä vettä? Mitä tapahtuu? Kun kuivumme, seerumin natrium nousee. Se on ensimmäinen merkki. On käynyt ilmi, että kohonnut seerumin natrium laukaisee tämän polyolireitin fruktoosin valmistamiseksi, koska fruktoosi kytkeytyy virtsahappoon rasvan valmistamiseksi.

https://chriskresser.com/rhr-the-secret-biomarker-for-optimal-health-with-dr-david-perlmutter/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-22 07:50:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
tämä on jatkoa ed. viestiin
Virtsahappo - keskeinen toimija aineenvaihduntasairauksissa
uusinta uutta Huhtikuu 28, 2021
alla google käännös
Lainaa:
Olemme nyt uuden aikakauden kynnyksellä, koska se liittyy ymmärrykseemme tärkeistä kroonisista sairauksista, kuten metabolisesta oireyhtymästä, verenpaineesta, tyypin 2 diabeteksesta, liikalihavuudesta ja alkoholittomasta rasvamaksasairaudesta. Nyt on selvää, että virtsahapolla, jota aiemmin pidettiin vain aineenvaihdunnan jätetuotteena, on mekanistisesti keskeinen rooli näissä laajalle levinneissä ongelmissa.

European Journal of Internal Medicine -lehdessä äskettäin julkaistussa katsauksessa Uric Acid in metabolinen oireyhtymä: Viattomasta sivullisesta keskeiseksi toimijaksi tutkijat tutkivat, kuinka virtsahapolla on keskeinen rooli, joka antaa keholle signaalin rasvan valmistamiseksi ja varastoimiseksi, verenpaineen nostamiseksi ja glukoosin tuotannon parantamiseksi. Me kaikki kannamme tämän tyyppistä fysiologiaa kädellisten esi -isiemme perintönä, joille esimerkiksi rasvan valmistaminen ja varastointi osoittautui selviytymismekanismiksi ruoan niukkuuden aikoina.
Virtsahappoa tuotetaan fruktoosin ja puriinin aineenvaihdunnan sivutuotteena. Ja juuri täällä virtsahappo toimii signalointimekanismina lisääntyneelle rasvantuotannolle. Niille, jotka haluavat tietää erityispiirteet, fruktoosin ja puriinien hajoaminen parantaa tietyn entsyymin, adenosiinimonofosfaattideaminaasin (AMPD) aktiivisuutta. Juuri tämän entsyymin aktivointi lisää rasvan varastointia ja insuliiniresistenssiä. Toinen reitti, jonka kautta AMP voidaan hajottaa, käyttää entsyymiä, AMP-kinaasia tai AMPK: ta. AMPK:n aktivoituminen johtaa itse asiassa rasvan hajoamiseen, vähentää insuliiniresistenssiä ja vähentää glukoosin tuotantoa. Näin yleinen lääke metformiini toimii tyypin 2 diabeteksen hoitona. AMPD: n tuote on virtsahappo, ja virtsahappo jatkaa sitten tämän koko biokemiallisen reitin aktivoimista suosimalla AMPD: tä samalla kun se sammuttaa AMPK: n, ja tämä kannustaa kehoa tekemään rasvaa, tuottamaan glukoosia ja parantamaan insuliiniresistenssiä. Joten näemme nyt, kuinka virtsahapolla on niin keskeinen rooli näissä tärkeissä tapahtumissa, jotka uhkaavat ihmisten terveyttä, kun otamme huomioon kaikki liikalihavuuteen ja insuliiniresistenssiin liittyvät asiat sekä kohonnut verensokeri, kuten sepelvaltimotauti, munuaissairaus, syöpä ja jopa Alzheimerin tauti.

Tämä on varmasti hyvin uutta tiedettä. Viime aikoihin asti virtsahappoa pidettiin huolestuttavana vain joko munuaiskivien tai kihdin yhteydessä. Mutta kuten niin usein tapahtuu, luonto on säästäväinen - monikäyttöinen fysiologiamme eri osat.

Virtsahapon kohoaminen ennustaa korkeaa verenpainetta, ja itse asiassa uudet tutkimukset osoittavat sekä koe-eläimillä että ihmisillä, että virtsahapon alentaminen lääkkeellä, allopurinolilla, on johtanut verenpaineen alenemiseen.

Kohonneen virtsahapon suhdetta diabetekseen on kuvattu 1800-luvulta lähtien. On olemassa useita mekanismeja, joihin on vedottu, mukaan lukien insuliiniresistenssin kehittyminen edellä kuvatulla tavalla. Lisäksi virtsahappo vaarantaa typpioksidin (NO) toiminnan. NO: lla on tärkeä rooli verisuonten rentoutumisessa, mikä voi myös yhdistää virtsahapon korkeaan verenpaineeseen. Lisäksi NO: n heikentynyt toiminta vähentää insuliinin kykyä tehdä työnsä vähentämällä insuliinin kykyä päästä verisuonten seinämien läpi sekä vähentämällä sen kykyä päästä lihassoluihin, joissa sitä tarvitaan glukoosin muuntamiseksi varastointimuotoonsa, glykogeeniin.

Joten, kuten nämä kirjoittajat huomauttavat, on aika asettaa virtsahappo keskipisteeseen, koska sillä on niin tärkeä rooli haastaessamme kykymme pysyä terveenä. Ja kun tunnustamme, että virtsahappo on fruktoosin aineenvaihdunnan suora loppupään tuote, ei pitäisi olla yllätys, että viime vuosisadan aikana virtsahappotasot ovat nousseet lukossa jatkuvasti kasvavan fruktoosin kulutuksemme myötä, varsinkin viime aikoina, kun runsaasti fruktoosia sisältävä maissisiirappi on lisätty laajalti niin moniin elintarvikkeisiimme.

https://www.drperlmutter.com/uric-acid-a-pivotal-player-in-metabolic-diseases/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-22 09:56:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
No mutkat suoraksi:
Jos syömme vähänkin sokeria tai hh yli tarpeen meillä on rasvanvarastointikytkin päällä.
tämä nostaa fruktoosin ja virtsahapon määrää veressä.

miten kytkeä tämä tila pois päältä:
- rajoita voimakkaasti kaikkea hh syöntiä, lähteestä riippumatta.
- sokerit pois
- fruktoosi pois
- hedelmämehut pois
- sokerijogurtit pois
- karkit pois
- hunaja pois
- limsat pois
- jäätelöt pois
- suklaat pois
- keksit, murot pois
yleensä kaikki mihin on lisätty sokeria tai fruktoosisiirappia tai maissisiirappi (HFCS): jalostetut tuotteet, paketit, pullot, laatikot ja pussituotteet.

virtsahappo nousee ja rasvanvarastointikytkin menee päälle.
- koholla oleva verensokeri
- olut
- alkoholi
- lämpöstressi kuten saunominen
- kuivuminen: saunominen, kahvinjuonti kuivattaa , hikoilu, etenkin jos juodaan janoon olutta tai limsaa tai hedelmämehua
- suolaisen syönti

virtsahapon nousua estää:
- sokeriton ruokavalion
- vhh dieetti
- C-vitamiini
- hyvä vesinesteytys
- juo kahvin kanssa aina vettä
- älä liioittele hikoilua saunassa, juo vain vettä ennen saunaa ja heti jälkeen
- kevyt liikunta

vain 1-2 koko hedelmää tai marja-annos vrk:ssa on ok. JOS ja kun noudatat ed. ohjeita

näin siis tutkimusten mukaan
https://dhrupurohit.com/try-this-uric-acid/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7352635/
https://www.levelshealth.com/blog/dr-richard-johnson-on-fructose-and-how-we-store-fat
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24336030/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195650/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33152951/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332220309884?via%3Dihub
https://www.levelshealth.com/blog/how-uric-acid-drives-weight-gain-disease-and-more
https://chriskresser.com/rhr-the-secret-biomarker-for-optimal-health-with-dr-david-perlmutter/
https://www.levelshealth.com/podcasts/116-uric-acid-a-key-cause-of-weight-gain-diabetes-heart-disease-and-dementia-and-simple-steps-to-lower-it-dr-david-perlmutter-dr-casey-means
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29669261/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27053647/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28924378/
https://www.drperlmutter.com/books/drop-acid/
https://lewishowes.com/podcast/how-your-diet-affects-your-behavior-risk-of-disease-what-you-should-do-about-it-with-dr-david-perlmutter/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9257186/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joim.12993
https://www.levelshealth.com/blog/why-fructose-is-bad-for-metabolic-health
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5893377/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16234313/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393133/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30060512/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8624633/
https://www.bmbreports.org/journal/view.html?doi=10.5483/BMBRep.2018.51.9.197
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31276916/
https://www.urologyofva.net/articles/category/healthy-diet/6462152/05/25/2022/why-sugar-and-fructose-are-so-deadly-with-dr-richard-johnson-dr-mark-hyman
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK576381/
https://wikinfi.icu/wiki/Polyol_pathway
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30651350/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3833672/

* * * alla 3 huippu linkkä lue * * *
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8117086/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6684314/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6422088/
* * *

C-vitamiinilisän vaikutukset seerumin virtsahappopitoisuuksiin:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18464304/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15934094/
https://holisticprimarycare.net/topics/functional-medicine/dropping-uric-acid-with-dr-david-perlmutter/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 02:27:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
kyllä vähänkin korkea virtsahappo ja fruktoosi näyttää olevan todella huono juttu meille jotka olemme koko ajan ruokapatojen ääressä [-X
uutta uusinta juttua.
Julkaistu verkossa 2020 24. kesäkuuta
google käännös
Lainaa:
Fruktoosi ja virtsahappo: tärkeimmät sydän- ja verisuonitautiriskin välittäjät.

Fruktoosi liittyy lisääntyneeseen virtsahapon tuotantoon.

Fruktoosi on erityisen tehokas aiheuttamaan painonnousua, aiheuttamaan leptiiniresistenssiä ja stimuloimaan lisääntynyttä ruoan saantia. Lisäksi fruktoosilla ruokittujen eläinten on osoitettu kehittävän korkeaa verenpainetta, rasvamaksaa, korkeita seerumin triglyseridejä ja insuliiniresistenssiä kontrolliryhmään verrattuna. Näitä vaikutuksia on kuvattu fruktoosilla ruokituilla eläimillä verrattuna kontrolliryhmiin, vaikka kalorien saanti ja ruumiinpaino ovat samanlaiset [14].

Ihmisillä on osoitettu, että fruktoosi voi aiheuttaa sisäelinten rasvan kertymistä, dyslipidemiaa, insuliiniresistenssiä, heikentynyttä aterian jälkeistä rasvan hapettumista ja vähentää lepoenergian kulutusta [15].

Fruktoosi on ainoa hiilihydraatti, joka tuottaa virtsahappoa aineenvaihdunnan aikana. Henkilöillä, jotka syövät fruktoosipitoisia aterioita, verenkierron virtsahappotasojen on osoitettu nousevan muutamassa minuutissa fruktoosin nauttimisen jälkeen ja pysyvän koholla aterian jälkeisessä vaiheessa.

Itse asiassa seerumin virtsahappoon on liittynyt lisääntynyt kardiovaskulaarinen riski, kun otetaan huomioon sen kyky indusoida endoteelin toimintahäiriöitä, erityisesti vähentämällä typpioksidin tuotantoa ja proliferatiivisia vaikutuksia endoteeliin.

Suuri fruktoosin saanti edistää natriumin (Na) imeytymistä sekä munuaisissa että suolistossa, mikä voi edistää verenpainetaudin kehittymistä.

Saatavilla olevat tulokset, jotka viittaavat siihen, että hyperurikemialla on haitallinen vaikutus munuaisten toimintaan.

Fruktoosi ja sen aineenvaihduntaan liittyvä virtsahapon tuotanto edistävät maksarasvan kertymisen patogeneesiä normaaleissa ja sairaissa tiloissa [89]. Fruktoosi on suoraan lipogeeninen ja stimuloi myös triglyseridisynteesiä puriinia hajottavan reitin kautta. Itse asiassa fruktoosin nopea fosforylaatio fruktokinaasin avulla tuottaa AMP: tä, joka tulee puriinin hajoamisreitille AMP-deaminaasin aktivoinnin kautta, mikä johtaa uraatin tuotantoon (Kuva 1). Virtsahappo indusoi mitokondrioiden hapettimien muodostumista, mikä johtaa de novo lipogeneesiin. Fruktoosin metabolia suolistossa johtaa ahtaiden liitosten häiriintymiseen ja on todennäköisesti vastuussa lisääntyneestä suoliston läpäisevyydestä, jota on havaittu fruktoosin nauttimisen yhteydessä. Lisäksi se johtaa endotoksiinien pääsyyn porttilaskimoon, mikä on tärkeä rasvamaksan muodostumisen laukaiseva tekijä ja jonka on osoitettu kohonneen lapsilla, joilla on NAFLD.

Virtsahapolla on osoitettu olevan myös muita tulehdusta edistäviä vaikutuksia.

lähde:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7352635/

Lainaa:
Tohtori Richard Johnson oli aiemmin Coloradon yliopiston munuaisosaston ja verenpainetaudin päällikkö yhdeksän vuoden ajan. Hän on lääkäri, joka on koulutettu sisätautiin, tartuntatauteihin ja nefrologiaan. Aktiivisen kliinisen käytännön lisäksi hän on laajalti mainittu NIH:n rahoittama tutkija, joka on luennoinut yli 40 maassa ja kirjoittanut kolme kirjaa, Sokerin korjaus, Rasva-kytkinja uusi Luonto haluaa meidän olevan lihavia. Tohtori Johnson on erityisen kiinnostunut sokerin ja erityisesti fruktoosin ja sen sivutuotteen virtsahapon roolista aineenvaihdunta- ja munuaissairauksien ajamisessa.

Kuva
alla linkistä juttua aiheesta, kannattaa lukea, google kääntää tämän todella hyvin.
erityisesti fruktoosi ja mm. nestevaje eli kuivuminen laukaisee lihomiskytkimen päälle, virtsahapon avulla. :idea: :idea: :idea: :idea:
https://www.levelshealth.com/blog/dr-richard-johnson-on-fructose-and-how-we-store-fat

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 04:28:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
3. osanutraus viikko pikkusen isommilla kaloreilla kuin ed. viikot on lopuillaan.
tein pientä oman painodatan tutkimusta ja mitä ihmettä, siellä se on?
viikolla 10 ja 11 paino putosi yhteensä -2,8kg :shock:
eihän tämä voi olla mahdollista ... niin tai siis on, mutta painonpudotus ei voi olla läskiä.
SE ON IHAN PAKKO OLLA NESTEVAJETTA, KOSKA EI LÄSKIÄ VOI SULAA, EI VOI PALAA TUOLLA NOPEUDELLA TUOSSA VAIHEESSA JA YHTÄKKIÄ.
mutta niin vain mittasin 64,4 kg lukemat... joo pakko olla jonkunlaisessa nestevajeessa.
joka kyllä on ihan luonnollista pitkällä tiukalla VLCD kuurilla tai vhh:lla, eli normaali ilmiö.
Lainaa:
Jos noudatat vähähiilihydraattista ruokavaliota ja insuliinitasot laskevat, tapahtuu, että poltat ensin kaiken glykogeenin kehossasi. Glykogeenissä on myös paljon vettä. Kun poltat sen, saat tämän erittäin nopean virtsanerityksen kasvun, joka on glykogeenistä vapautuva vesi. Sitten kun poltat rasvaa, vapautat myös vettä, kun poltat rasvaa, mutta glykogeenissä on itse asiassa eniten vettä.

https://www.urologyofva.net/articles/category/healthy-diet/6462152/05/25/2022/why-sugar-and-fructose-are-so-deadly-with-dr-richard-johnson-dr-mark-hyman

JOS katsotaan
19.11.2022 oli 67,0 kg tämä on varmaan ok eli ei kovassa nestevajetta.

huomenna tulisi 5 viikkoa tuosta lukemasta ja jos lasketaan että paino putoaisi tässä vaiheessa noin -0,4kg viikossa.
se tekee 0,4 x 5 = 2,0 kg
eli 67-2 = 65 kg

niin jos huomenna virallinen mittaus näyttää 65,0 olen tasaisessa -0,4 kg viikko painonpudotuksessa. =D>

nyt tänä aamuna paino oli 65,0 kg mutta eilen kävin saunassa, ja vaikka kuinka nesteytin ennen ja jälkeen voimakkaasti, mutta huomenna on oikea mittaus.
ja vaikka huomenna olisi enempikin ei haittaa mitään, koska se 64,4 paino on ollut pakko olla jonkunlaisessa ylimääräisessä nestevajeessa mitattu tulos. mitattu kuitenkin.

sekin kertoo kun aikaisemmin arvelin että tuntuu ja näyttää siltä että rasva vain palaa mahasta, vaikka paino ei putoa (painoa on jopa enempi).
no minulla oli tuoreet mahan ympärys mitat tallessa 65,0 kiloisena ja painossa 66,0 ja HUOM. mahan ympärys oli -2cm vähempi 66 kiloisena.
eli painoa tullut 1kg enempi ja mahanympärys silti -2cm vähempi.

eli on hyvä pitää data aina tallessa :wink:

tänään aamupala
heti aamusta vettä eli nesteytystä tehostaen + kahvia ja vettä.
2 paistettua keltuaista suolaton + 15g esp lamp juustopala + Pharma Nord Bio-Qinon Active 300mg Q10 + Pharma Nord 100 orgaanista seleeniä + 100 D:tä + 125mg C:tä + mustaa kultakatriina kahvia + vettä
Kuva
https://www.pharmanord.fi/tuotteet/selenoprecise
ja keho käy kuumana heti aamusta, käsissä ihan suonet pullottaa :shock:

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 06:35:39 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Oletko katsonut paljonko lihasmassaa on lähtenyt?
Bodymajalla nykyisin on useita edullisia mittauspaikkoja.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 07:24:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
jäbä kirjoitti:
Oletko katsonut paljonko lihasmassaa on lähtenyt?
Bodymajalla nykyisin on useita edullisia mittauspaikkoja.

yhden kerran mittasin hauiksen ja rintakehän ympäryksen.
niin kuin tiedät lihaksesta, että suurin osa on siitä nestettä. VLCD dieetin aikaansaama insuliinin lasku poistaa nestettä ja lihas glykogeenin poistuminen lihaksista supistaa/pienentää lihas cm mittaa.
joten ne cm mitat ja lihasmassa kg ei oikeastaan kerro mitään, kun vielä lihas treeniä ei ole tehty yhtään.
joten semmoset mittaukset ovat aika turhia.
KOSKA ne nesteet palautuu lihakseen jo muutaman kerran lihastreenin jälkeen glykogeenin muodossa, JOS ja kun annetaan riittävästi hh heti treenin jälkeen.
ja näin cm ja lihasmassapaino on heti muuttunut.
kertaakaan en ole puntteja liikuttanut tämän yli 3kk aikana. eikä siis mitään muutakaan lihasvoima liikuntaa ole tehty.
muutaman kerran olen viikossa käynyt 30 min. kävelyllä niin että ei kainalot kastu. ja muutaman ykköskerran uimassa.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 08:40:31 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Eli varmaan on lähtenyt jonkin verran lihasmassaakin.
Jos kiinnostaa, niin käy tsekkaamassa Inbody laitteella. Sillä saa kehosta hyvää dataa

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 08:51:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
jäbä kirjoitti:
Eli varmaan on lähtenyt jonkin verran lihasmassaakin.

kyllä, tietysti on. se on itsestään selvää. siitähän oli meillä jo juttua joku viikko sitten.
mutta miten paljon, sitä ei edes nyt just tehdyt tai tänään tehdyt mittaukset kerro.
kun ei ole mitään vertailu dataa. kun ne ennen nutriletin aloittamista olevat lihas cm mitat sisältää lihas glykogeenin.

kuitenkin olen ollut kokoajan +yli proteiinimäärällä. mutta kalorivaje "rokottaa" AINA lihasta, kaikilla.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-12-23 10:48:25 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Proteiinin laadulla on erittäin suuri vaikutus.
Kasviperäisestä proteiinista ei imeydy, kuin murto-osa, sama koskee myös muita keinotekoisia proteiineja. Eläinperäinen proteiini on omaa luokkaa ja ainoa oikea imeytyvyyden ja ravintoarvojen kannalta

Oliko niissä pusseissa mainittu proteiinin alkuperää?
Kyselen ihan mielenkiinnosta, en väittelyn vuoksi tms.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 173 74 75 76 7779 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)