karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-11-30 21:36:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-07-08 11:12:38 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Sunwilk- jauhetta ja Didaa... Ei auttanu gavisconit eikä mitkää ummetuslääkketkää...

Kyl mieki aloin olla jo aika epätoivonen, ku mikää ei tuntunu auttavan... hermot alko jo mennä ainaisee turvotuksee. #-o

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-07-08 13:53:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 16077
Olisko fodmap-ruokavaliosta apua? Katsois aineosa kerrallaan mikä sopii mikä ei.
Mulla se toi helpotusta. Hassua mm se, että kukkakaali ei sovi mutta parsakaali on okei.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-07-09 15:52:01 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
No yhtä ettimistä tää on ollu...
Nyt vasta tuntus, et jotai apua alkanu löytymää... Kuten sanoin, edellä mainituista tuotteista ON ollu apua. Enää en ole joka ilta ollu potkupallona. [-o<

Joo, tuli sitten oltua yövuorossakin tuolla... no, olihan se erilaista... pareittain tehtiin työt, eikä paljoo paikoillaa oltu. Sanoisinko, et aika liikkuvaista on yövuoro partios.

Autol kyl liikuttii muutaman asiakkaan luona tarkistuskäynneil, mut sitte palvelukeskuksis käveltii rappuja ees sun taas. Voi sanoo, et tykkäsin, eikä valvominenkaa nii pahalta tuntunu.

Kotiuduttua en kyl meinannu heti saaha unen päästä kiinni, mut sitte ku nukahin, ni vetäsin muutaman tunnin unet... ja iltapäiväl uudestaa. Taas jaksaa valvoa yön.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-07-22 18:58:38 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Taas on väliä, kun olen viimeks kirjotellu tänne.

Viikko sitten käytii miehen ja kuopuksen kanssa Heinävedellä, iskän kotimaisemis. Ja etsimisen jälkee löydettii kotitilaki, oli just sellanen ku muistin -80 luvulla käyneeni.

Ja mummon ja ukinki hauta löytyi, kauniilla paikalla olikin. Mummon muistan hämärästi, ku olin kuiteki 6- vuotias kun kuoli, ukkia en muista, koska silloin olin vasta 3-vuotias. Ja käytii myäs kattomassa Heinäveden kirkkoakin, se oli tosi nätillä paikalla mäen päällä ja sininen vesi näkyi. Ja muutenkin ajeltiin pitkin kyliä.

Sit mies oli järjestänyt meidät illaksi Valamon risteilylle, ihana ilma olikin käydä ja upea kokemus kaiken kaikkiaan.
Ja koska istuttii nii paljo autossa, sehän kostautu miule heti kotiuduttua, maha oli kipeä pari päivää ja nii turvoksis, et voi jessus sentää... #-o

Kokeilin paastota reissun jälkee, mut eihä nuo tuotteet sopinukaa miun mahalle ja taas kärsittii turpoamisesta ja kipuilusta. :evil:

Ja punainen liha ei käy miule enää ensinkää, sen syömistäki joutunu rajottaa, kun sitäkää kipua ei kestä enää ja varsinki painon tunnetta mahassa, niiku ois iso kivi ja huono olo sen jälkee. Kaurapuuroa voisilmällä ja kanelilla pystyn syömää, eikä koske. Jotain toivoa sentään on... [-o<

Kanaa pystyn syömää, kun ostan naturelleina ja maustan oman maun mukaa. Ja kalaa ja munia. Hemmetti, et saa olla tarkkana, mitä voi syy ja mitä ei... ja harha-askeleen otettua, se kostautuu heti. Hermot täs on menny jo monta kertaa. #-o

Kävelyä olen yrittänyt lisätä tällä viikolla ja tavoite on täyttynyt, joka päivä olen jonkun lenkin käynyt kävelemässä aamuisin. Juosta en vielä uskalla, maha ei oikein tykkää siitä, eikä se turvonneella mahalla kivaa olekaan.
Jospa jonkun ajan päästä sit... [-o<

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-08-16 18:40:39 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Ja taas ollu taukoa, kun tänne oon kirjotellu... Mahan kanssa tilanne edellee taistelua... tänää TAAS pitkästä aikaa huono olo ja turvotusta. En ala miettiä, mitä oon syöny ja mitä en... en aio stressata yhtää enempää tän kans, täts it.

Sen huomannu, et aamusta heti herättyä pystyn käymää juoksemas, maha ei heti aamusta oo nii turvoksis, et mahtuu juoksuvaatteet päälle. Ja se olo jälkeepäi, voi tsissus sentää... ei sitä voi kuvata. Ehkä verrata avantouintii talvel...
Mut illasta tai päiväl lenkkeily ei enää onnistu, niinpä se on tehtävä aamul, ku voi.

Painosta, no se tippuu sit ku alkaa muut asiat olla kondikses... ei se ainakaa enää ole noussu.

Fodmappia en oo kokeillu, enkä kokeile... syön vaa nyt niitä, mitkä sopii miule. Jos tänkin taistelun joskus voittas. [-o<
Kävin funtionaalisel lääkäril, ni sieltä tuli hyviä ohjeita, mitä noudattanu jonkin aikaa ja katotaa jatkoki, mite edistyn.

Ja tavallisel lääkäril käyny alkaneiden vaihdevuosien takia, sieltä sain kokeiluu hormonaalista hoitoa, kattoo kui siinä käy. Mut on oireet vähentyny kummasti, jotai sekaannusta hormooneis sit oli. Pelkona vaa, et uskallanko jatkaa vai vaihtaa johoki muuhu... ettei oireet pahenis uudellee... :?

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-08-24 09:12:26 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Joo, juoksemas käyny nyt joka päivä, poikkeuksena sunnuntai ja eilen pidin lepopäivän. Lauantaina lenkkeilin sit mein mökille, mies oli jo menny eeltä ja lämmittäny saunanki, ja viel tehny vastanki valmiiks. Matkaa tuli yhteesä sen 12,5 km... puolet siitä juoksin ja sit ties juosseensa.

Kävin sen sijaan hierojalla, kyllä oliki vasen puoli nii jumis, et huh huh... Mut yön nukuinki sit tosi hyvin kellon soittoo asti, et oli siitä sit jotai hyötyäki.

Mietin omaa alottamista karppina aikoinaa, ni kävinki kaivamas ohjeet taas esille, ja ja aloin kattoa uudestaa, mitä söisin... olihan niissä taas fiksaamista, mut alku on parempi ku aikoinaa. Ihan induktiolle en rupea, mut laskin hiilarit nii alas ku voin, mutta että jaksan muute viel touhuta.

Väsymys voi kyl iskeä, ja ehkä jonkinlaiset vierotusoireetkin, mutta kun en makeaa nii paljoo enää syö, eikä edes maistu, ni en usko, et siitä pahempaa tulee. Karkkia ei tee enää mieli, et siitäki päässy eroo, mitä en kyl entisenä syömishäiriöisenä karkkihirmuna ois uskonu itestäni?!? [-o<

Joskus voi muutaman maistaa kuopuksen karkeista, mut ei tartte sen enempää, eikä tee ees mieli salas napostella mitää. Jäätelöä syön, ehkä pienen tuutin päiväs, mut se jää siihe, ei tartte litran pakettia vetää enää, ei kyl mahtuskaa, eikä maistus. [-X

Nyt kun sais mahan viel kuntoo, ainaki nii, ettei ain turvottas tai kipuilis, ni hyvä ois. Kaikkea on kokeiltu, mut tiukempaa karppausta en ollu viel uskaltanu. Nyt on pakko, mihikää kitukuureihi en ryhdy enää, niillä saa vaa kroppasa sekasin, ja tää on jo ihan tarpeeks, ni ei kiitos enempää. [-X

Ja koska mahan kans tilanne on mikä on, ni päivä- enkä iltaliikuntaa voi enää harrastaa, paras ajankohta miul olluki ain aamulla. Sillo jaksan, minkä jaksan ja silti tulee se hyvä olo.
Huomasin lauantaina, kun mökille juoksin, ni loppumatka oli jo yhtä tuskaa, ku mahaa oikeesti koski, ni mietin, et pitääkö soittaa miehelle, et tulee hakee pois vai pääsenkö mökin risteyksee asti, tiukkaa se teki, ja hetken kesti kipuilu, ajastaa se meni ohi, mut ei se kivaa ollu. Että maratoonaria miusta ei ainakaa tule...
Juoksemisen riemun löysin taas, enkä aio siitä enää luopua, se on miun henkireikä pään nollaamisee.

Ja liikuntaa tykkään harrastaa omaks iloks, en kenenkää pakottamana enkä varsinkaa mihikää ryhmii lähtis mukaa, varsinkaa ku en voi sitoutua mihikää. Hoitsuna työajat kun sanelee aika paljon, varsinki vuorotyö... sillo ku niitä on. Mut juoksemaa pääsee aina, ei vaadi ku lenkkarit jalkaa ja ulos. Täts it.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-01 10:02:42 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
No joo... taukoa ollu, vähä pitempääki. Yhtä taistelua ollu mahan ja refluksin kanssa, yksityislääkäril käyty, sieltä sentää sai apua. Nii ja kilpparin vajis muuttunu liikatoiminnan puolelle, mitä se oliki enne leikkauksia, et kestä seki täs vielä.
Ja ihana kaveri toi miule kokeiltavaks aloe veera-juomaa, mikä hänellä autto refluksii, ja huomasin iteki, et oireet helpottanu pikku hiljaa. Saa jättää nuo happosalpaajat pois, kokonaa.
Ja alotin taas tiukalla Atkinsilla tän viikon, ja huomannu,et sehän tepsii vieläkin. JOS tää nyt sit tästä lähtis... j loppus nuo kärvistelyt.
Ainaki maha on nyt tykänny, ainut vaa, etten voi enää syödä kaalia ees kypsennettynä, se käy heti mahaa. Mut jätin myös pois gluteenittomat viljatkin, enkä syö ees kauraa enää.

Ja painoki piiiiiitkästä aikaa putoamissuunnassa... [-o<

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-01 10:21:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 44265
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yleensä Atkins auttaa, jos sen tekee täysillä.
Sopiiko hapankaali sinulle?
Se auttoi siipan närästykseen, eikä sitä tarvitse kuin pienen lusikallisen päivässä, vaikka salaatin mausteeksi (viinietikan sijaan).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-01 11:04:43 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Kyllä, täysillä nyt teen tuon. Ei tullu ees vierotusoireita, niinkuin ekalla kerralla vuosia sitten.

Kun miusta tuntuu, ettei sopis... ainaki turvottaa älyttömästi, jos sitä syö. Pitää kokeilla uudestaa, en mie sitä muutekaa paljoo kerral ole syöny.
Tykkään kyllä.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-01 14:06:51 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 44265
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jos maha ärtyilee, niin kannattaa ottaa vain pikkuriikkisiä annoksia, ainakin aluksi, josko mahan pöpöt saisi hiljalleen kuntoon.
Ja juujoo, kun en tiedä mitään ruoistasi tai lääkityksistäsi, niin enpäs lähde neuvomaan enempää.
Pärjäilemisiä o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-11-07 19:49:15 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Joopa, aloe veera on auttanu refluksiin, oireet tosi paljo helpottanu. Muute en oikeestaa liiku, mut kun maalla asun, ni saa täs joka päivä kantaa puita sisälle ja ulkosaunallekin, ja sinne myös pakkasten tultua vedet täältä sisältä, kun putket jäätyy. Sisällä kun on 2 uunia ja hella, ei tosiaa tartte mitää kuntosalia enää.

Kävelyillä käyn omaks iloks, kun jaksan ja melkei joka päivä on posti haettava, niin tuleehan siinä sitä hyötyliikuntaa myös.

Ite en sitä ole huomannut, mutta vanhempi tyttö sano miun siellä käydessä, et "äiti, sie oot laihtunu"... olin, et täh... ai jaa. Et kait tästä sitten jotai hyötyä nyt on. Ja onha miula muutama kilo lähteny painooki, en sitä kiellä, mut turvotusta se on ollu ja nestettä. Mutta jos vihdoinkin pääsis takasin 70-luvulle, sit vois jo kokeilla OMIA vaatteita... ne kun ei ole päälle mahtunu parii vuotee, tän turvotuksen takia. [-o<

Atkinsilla edellee, ei tullu ees vierotusoireita, mut sen huomasin tänää, et annokset pienentyny ja enkä jaksanukaa syödä annosta, jonka olin ittelleni tehny... eikä se ees ollu iso. Vähemmästäki tulee kylläseks, makeaakaan ei tee enää mieli niin usein, et sekin helpottanu.

Ainut, mikä on lisääntyny, ni hikoilu, kun ennen aina palelin, niin nyt saan kulkea kesätopeis sisälki?! Tätä oiretta en muistanukaa, sitähän se oli jossai vaihees alottaessani vuosia sittenkin, tai sitten nää on niitä hemmetin vaihdevuosioireita. Mut en kyl enää hikoile nukkuessa, vaan kun teen jotain ns. liikunnallista, ni sit se tulee ja rajuna?!

Mutta miulahan on nyt kilpparin liikatoimintaa, ni sekin voi vaikuttaa asiaan... ainaki mahaan se tekee sen. Enne olin ummella ja nyt saa ravata wc vähän väliä, eteki tänää piti istua tunnin verran, ei kivaa.

Että tällästä tällä kertaa.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-01 09:36:39 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Joopa, tosiaa saanu taistella ihan urakalla... mut JOS nyt vihdoinkin ois apu löytynyt. [-o<

Eräs ihminen oli sitä mieltä, et miun pitää jättää maitotuotteet pois, ja kokeilla sitä kautta, mitä tapahtuu. Ja anto miule listan, mitä vältellä... joo, olihan se pitkä lista, mut kertoo aika paljon, ku ei siin ollu miule ku maitotuotteet, mitkä jättää pois?! ( ja kerroin noudattavani vhh, ei tullu vastaväitteitä)
Ja enpä valita yhtää, kokeilu tuntuu hyvältä. Pahimmat oireet on poissa ja turvotuskin vähentynyt, nesteitäkin lähtenyt kropasta. Eikä tarvii enää ostaa isompia vaatteita, voi olla jo toivoa vuoden vaihteen jälkee alkaa mahtua omii vaatteisii. [-o<

Tosin, tää on VASTA alkua, mut voi sanoo, et hyvä sellanen. Jätin happosalpaajat pois jo pitkän aikaa sitten ja aloe veeraakaan ei ole tarvinnut enää nii usein käyttää.

Ja painokin putoamissuunnassa nyt oikeesti, kuukausein taistelun jälkeen. #-o

Ja fodmapista, no se on, kelle nuo käy, kelle ei. Ja miula taitaa olla nii, et siitä ei ole miule mitää hyötyä, kun en uskalla viel kokeilla sitä, koska nii moni aine aiheuttaa oikeesti ärsytystä, ilmankin olen pärjännyt. Lukuunottamatta poikkeustilanteita, niinkuin huomennakin on kylän 100- vuotis päivälliset, ni saa kattoa, mitä syö ja mitä ei.

Mut ihmettelen, et viime viikonloppuna ei koskenu mahaa, vaik käytii hirvipäivällisil ja maistelin siel kaikkea, valkoviinilasin kera.
Nii, miule ei käy punkkukaa, ni on siirryttävä valkkarii.

Että tällästä.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-11-10 12:58:09 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14265
Paikkakunta: Imatra
Jep, taisteluaha tää on ollu ja on... mut no, on kyl paljon tapahtunuki parin vuoden sisää...

Tuosta edellisestä vuos eteepäi, lähin pois miehen luonta, koska oli pettänyt ja jatkoi juomista... siitä vajaa puol vuotta eteepäi, hää kuoli... oli ajanu kännipäissää autolla raivoissaa pitki pihaa ja no... siitä suoraa puuta päi...ja kuollu... (samainen eukko, jonka kanssa petti, oli pettäny häntä... karman laki, etten sanos...), ite sain tietää töihi, ku kaveri oli yrittäny soittaa ja soitin sit takasi ku pystyin... ni hää sit kehotti istumaa ja kerto vast sen jälkee, mitä oli tapahtunu... :(

No saikulleha miut sit laitettii ja no, hautajaisii asti olin... ne kyl oli nii karsee kokemus, et huh huh... sekä teinille myös... ja siitä sit päätin, et muutetaa pois tuolta ja tullaa takasi miun kotikaupunkii... ja joo, se oli paras ratkasu, mitä olin tehny. [-o<

Siitä sit muutama kk eteepäi, ni A alko viesteilee miule ja pyyteli syömää... menin ja siit alko mein yhteiselo. Hänes on se hyvä puoli, ettei ole alkoholisti ja tukee minuu oikeesti syömistenki kans, eikä tuomitse. Ja varsinki, ku jouduin sairaalaa, ni kävi siel myös kattomas, vaikka olin letkuis ja monitoris kiinni...ei säikähtäny eikä lähteny karkuu. Ihana mies ollu ja on.

Ja miun vatsataistelut jatkuu, mut nyt ei tiietäkää, onko syy jossai muual, sapes tai ruokatorves... niissä kun häiriötä on ollu ja on, edellee. Ku ain koskee tai tuntuu syömisen jälkee ruokatorves epämiellyttävältä ja täl hetkel joudun syömää esomepratsolia, mut se on vieny pahimmat kivut pois, mutta ei turvotuksia.
Ja nyt uutena riesana miula on myös vaihdevuodet... et seki vielä. Hormoneja en vielä syö, enkä viel tartte niitä.

Ja stressiä on kyl ollu, mut neki on helpottanu, sain vihdoinkin kuolinpesäasiat hoidettua ja viimessenki rakennuksen myytyä, joka oli kyl se pahin, mut A on auttanu siinäki asiassa minuu tosi paljon. Hääki ku osas neuvoo minuu tuos, mistä en tienny, ni kerto.

Ja joo, syömiset on erittäin karsittua, ku en tiiä, mitä uskallan syödä ja mitä en. Voi sanoo, et mikää, mitä enne pystyin syömää, ei käy. Et atkinsiaki mietin, mut... ehkä ens viikon gastron jälkee... nyt syön, mitä uskallan ja pystyn. Ja joo, karppina olen edellee, se ei ole muuttunu. Karkkia en syö, suklaata voi ees aatellakaa, refluksi yltyy siitä ja niit kipuja en enää halua kokea. Hiilihapollisia juomia en pysty enää juomaa, maha ei tykkää yhtää, vaa turpoon siitäki.

Mut no, näillä mennää, toistaseks.

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)