Jeanne c'Arb kirjoitti:
Miksi se on paha tie? Hyvin ne hindutkin tuntuvat pärjäävän ilman lihaa, kalaa ja munaa. Maitorasvaa tosin menee senkin edestä.
Paikallista, perinteisin tavoin tuotettua lähiruokaa syövillä ja antibiootittomilla paikallisilla hinduilla voi suoliston bakteerikanta olla kunnossakin, mutta sieltä pois muuttaneet eivät näytä selviävän kovin hyvin. Eikä homma toimi enää oikein sielläkään. Kasvighee ja kaukoruoka näyttävät tekevän tepposensa myös Intiassa, jossa diabetes on räjähtänyt käsiin, köyhyydestä huolimatta.
Täällä lähempänä, karppilassa, on vuosien varrella näkynyt monta Toisinajattelijan tapaista pitkän linjan ex-vegeä, joiden oli tervehtyäkseen vaihdettava syömisiään. Ja tunnen monta linjan vegeä, jotka eivät ole vaihtaneet ruokavaliotaan, ja jotka selkeästi kärsivät siitä. Mikä kertonee ainakin sen, että kaikille lihattomuus ei todellakaan sovi.
Tehdasmaisesti tuotettu, kuljetettu ja jalostettu ruoka yhdessä antibioottien kanssa ottaa veronsa,
eikä väärä suolistosymbioottikanta enää avusta pakollisten hivenien hankinnassa meitä poloisia.
Siksi tilanteemme on mutkikkaampi kuin alkeellisissa mutta keholle tutuissa oloissa eläville lähiruokailijoille.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)