ökkömönkiäinen kirjoitti:
Hermeliini kirjoitti:
Kyllä Heikkilä suosittelee kaalisalaattia raakana/hapatettuna päivittäin. Kaalin ja kaalin sukuisten kasviksien tulisi hänen mukaansa olla dieetin perusjuttuja, koska niissä on runsaasti C-vitamiinia ja lysiiniä, jota saa muutoin vain raakamaidosta. Lysiini ja C-vitamiini suojaavat syövältä ja verisuonitaudeilta. Mene ja tiedä sitten.....
Tilamaidossa ei ole nimeksikään C-vitamiinia 1mg/100g, lysiinistä en sitten tiedä. Lysiiniä on mm. pavuissa ja linsseissä, eli en tiedä mistä tämä vain kaalissa ja tilamaidossa tulee. Fineli ei muuten tunne lysiiniä ollenkaan.
Sori, kirjoitin vähän epäselvästi
En tarkoittanut, että raakamaidossa on C-vitamiinia, vaan sitä lysiiniä ja kaalissa puolestaan C-vitamiinia ja lysiiniä. Muistelen, että pavuista ja linsseistä se katoaa kypsennyksessä. Lysiiniä ei ole finelissä, kun se on yksi aminohapoista, eikä siellä ole kuin proteiinit. Maidosta kuulemma katoaa lysiini pastöroinnin yhteydessä. Siksi Heikkilä suosittelee myös syötäväksi raakamaidoista tehtyjä juustoja. Ovat vain niin tyyriiitä, että ei kestä ainakaan meikäläisen kukkaro

PS. juuri kun olin lähettämässä vastaustani, tuli ilmoitus että toinenkin vastaus tuli yhtäaikaa, mutta en nyt ruvennut muuttelemaan...