karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Beef dripping naudan rasvaa mistä?
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=72935
Sivu 1/1

Julkaisija:  noobi [ 2017-04-25 10:15:06 ]
Viestin otsikko:  Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Suomessa ei kuluttajille, tietääkseni, myydä naudan rasvaa paketeissa. Mistä hommaatte ja miten käytätte?

Katselin, että koiratuotteita löytyy ja ajattelin, että sopinevat myös minulle. Ainakin yhden toimittajan löytyi, jonka valmistusprosessi kuulosti maallikon korvaan ookoolta. Eli lämmitellään alle sataan, suodatetaan ja siitä sitten purkkiin.

Briteistä http://www.sainsburys.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/gb/groceries/britannia-finest-beef-dripping-500glöytyy ja hintakin on kymmenesosa koirille myytävästä... hmm. Hyperlipid Peter muistaakseni konvertoi tällä filelihan syötäväksi :lol:

Julkaisija:  Toisinsyöjä [ 2017-04-25 10:20:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Kauppahallin lihatiskiltä löytyy, tosin irtomyynnissä eikä paketissa. Toki kauppahalleja ei ole kuin harvassa taajamassa, mutta jos sellainen löytyy niin sieltä sitten. En koskaan osta pakattuna mitään, mitä voin ostaa irtomyynnistä.

Julkaisija:  els [ 2017-04-25 10:23:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Yksityisteitä olen sitä ja vastaavia hankkinut.
Tuottajilta, teurastamoilta ja kauppahalleista kannattaa kysyä ensiksi, arvaan.

Julkaisija:  noobi [ 2017-04-25 11:40:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Kiitos vastauksista. Vieläkö paljastaisitte, että mikä on paras tapa "upottaa" tuota ruokaan tai miten itse sitä käytätte.

Julkaisija:  Hector Servadac [ 2017-04-25 12:06:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Jos paikkakunnalta löytyy lähiruokapiiriä, sieltä voisi saada. Meidän piiriltä saa silloin tällöin.

Julkaisija:  noobi [ 2017-04-25 14:09:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Kiitos tiedosta. Hämmästyttää, ettei tätäkään "tuotetta" löydy kaupan hyllyltä. Taidan poiketa läheiseen Halal-kauppaan, josta löytyy kyllä lihatiski. Pitänee opetella itse valmistamaan tuota. Nyt vaan jostain sitä rasvaa kattilaan :P Mitenkä tuota valmistetaan ja säilötään?

Julkaisija:  noobi [ 2017-04-27 15:10:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Naudan rasvaa löytyikin yllättävän helpolla, mutta nyt tuli tenkkapoo kun pitäisi osata valmistaa sitä syötäväksi. Varmaan rasvaa voisi leikata sopiviin siivuihin ja lisätä aina vaikka keittoon tai kastikkeeseen. Haluaisin kuitenkin jotenkin esikäsitellä ja poistaa rasvassa vielä olevat ylimääräiset lihan rippeet. Jostain luin, että lämmittämällä rasvat 60-70 asteessa vaikka uunissa useita tunteja ja siivilöimällä se saataisiin sopivassa muodossa olevaa huoneenlämmössä säilyvää rasvaa. Onnistuukohan näin helpolla?

Julkaisija:  meli [ 2017-04-27 19:02:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

noobi kirjoitti:
Naudan rasvaa löytyikin yllättävän helpolla, mutta nyt tuli tenkkapoo kun pitäisi osata valmistaa sitä syötäväksi. Varmaan rasvaa voisi leikata sopiviin siivuihin ja lisätä aina vaikka keittoon tai kastikkeeseen. Haluaisin kuitenkin jotenkin esikäsitellä ja poistaa rasvassa vielä olevat ylimääräiset lihan rippeet. Jostain luin, että lämmittämällä rasvat 60-70 asteessa vaikka uunissa useita tunteja ja siivilöimällä se saataisiin sopivassa muodossa olevaa huoneenlämmössä säilyvää rasvaa. Onnistuukohan näin helpolla?

Ainakin possun rasvalle prosessi on juurikin tuollainen. Paitsi että kannattaa ensin pilkkoa/jauhaa mahdollisimman pieneksi.

Julkaisija:  vanha karppu [ 2024-02-23 13:23:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Beef dripping naudan rasvaa mistä?

Kauppahallissa jauhetaan minulle rasvat valmiiksi. Niitä keittelen sitten ehkä 1,5 tuntia hissukseen. Ensin rasvakeitos haisee vähemmän miellyttävältä. Lopulta siihen tulee hyvä tuoksi, joka voimistuu koko ajan.

Talin kypsyessä rasvasolujen kollageeniosa kypsyy myös, jolloin rasvan joukossa alkaa olla ruskeita murusia. Keitos on valmis, kun muruset alkavat poksahdella ja kun kollageenia alkaa sulaa kattilan pohjaan tarttuvaksi "pihkaksi".

Jos keittää liian kauan, kollageenihiukkaset kutistuvat ja muuttuvat tummiksi, mauttomiksi ja koviksi, lopulta niin koviksi, että niitä on jopa vaikea pureskella. Rasvan laatu ei kuitenkaan siinä heikkene.

Itse otan kattilan pohjalle jäävän kollageenin tarkoin hyötykäyttöön eli laitan ne valmiin jauheliharuoan sekaan makua ja rakennetta antamaan. Ajoitus on siinä kaiken a ja o, koska tykkään syödä ne pehmeinä.

Itse tali muuttuu prosessin aikana värittömästä kellertäväksi. Se on juoksevana oikein sellaista kusenkeltaista. mutta väri vaalenee talin jähmettyessä. Valmiissa talissa on taivaallisen hyvä tuoksu, mutta maku on ainakin minun suuhuni hyvin mieto. Käytän sitä nykyisin lähes kaikkeen paistamiseen.

Talissa on ainoastaan se varjopuoli, että siihen tulee huoneenlämmössä kiteitä, joista en pidä. Jos syön sitä kylmänä, lämmitän sen ensin juoksevaksi ja käytän sen heti uudelleenjähmettymisen jälkeen, ennen kuin kiteet ovat ehtineet muodostua. Silloin sen koostumus on yhtä kermainen kuin silavalla.

Tali säilyy hyvin myös huoneenlämmössä. (Ainakin sen ajan, kunnes olen syönyt satsin.)

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/