karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2023-10-02 02:32:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 68 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-02-12 11:47:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mietin vähän mihin tätä postittaa, ja uusi ketju täällä tuntui lopulta sopivimmalta paikalta. Elikkä:

Suomesta kunnollisen eläinrasvan löytyminen on pikkuisen haasteellisempaa kuin monessa muussa maassa. Lihatiskin tai lihahyllyjen tuotteista suurimmasta osasta on luonnonrasva kaavittu tiukasti pois eikä sitä irrallisena näy oikein missään. Vastapainoksi toki suomalainen voi on sekä laadukasta että hyvää (niille joille se sopii), mutta pelkkä voi tai maitorasva on aika yksioikoista eläinrasvausta ruoanlaitossa, siinä missä pelkkä oliiviöljykin noilla öljykarpeilla. Joten koottaisiinko tänne vihjeitä ja kokemuksia sellaisille karpeille, jotka eivät kasvata omia elikoitaan?

Aloittelen:
- Tuottajilta saa ainakin jos ostaa kerralla isomman satsin ja muistaa kertoa ettei rasvaa tarvitse poistaa.

- Jos lähikaupoista joku harrastaa lihatiskiä, niin rohkeasti vain kyselemään, varsinkin kaupasta jossa käyt vakituisesti. Vähemmän kysytyt ja oikeasti elukan tai rasvaisen näköiset epäseksikkäät tuotteet (luut, kamara, ihra, tali...) eivät välttämättä löydä tietään tiskille näytille, mutta kun sentään suomalaisessakin teuraslihassa on kaikki eläimet osat luineen ja rasvoineen, niin sellaisia pyytää ainakin tilaamaan. Yllättäen tämä on onnistunut jo monta kertaa.

- Karppifoorumin parempiosaisilta eli metsästäviltä / kasvattavilta / sellaisten naapureina asuvilta karpeilta voi kysyä. Maansisäiset kuljetukset saa yleensä järjestettyä päivässä mikä riittää pitämään tuotteen kunnossa - kunhan itse on valmis hoitamaan jatkokäsittelyn oikeana päivänä. Tämä tarvitsee molemminpuolista joustavuutta ja suunnittelua, muttei ole ollenkaan niin hankalaa kuin miltä se aluksi tuntuu.

- Ja joskus kaupasta bongaa ihan kysymättäkin rasvatuotteita, muitakin kuin pekonin ja kastikelihaa. Varsinkin näistä olisi kiva saada vihjeitä, että tietäisi kysellä omaan kauppaan niitäkin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 12:01:50 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Älkää unohtako munuaisrasvaa. Parasta on karitsanmunuainen, jonka pintarasva on tallella, mutta semmoista saanee vain tilaamalla. Tavallisen naudanmunuaisenkin sisällä on rasvaa, joka kannattaa pitää pannulla munuaisia paistaessa ja sitten poistaa ennen syömistä.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 12:49:48 
Poissa
tustustuskykyinen
tustustuskykyinen
Avatar

Liittynyt: 2006-05-11 16:13:40
Viestit: 4667
Paikkakunta: Espoo
Tähän mennessä olen nähnyt yhdessä paikassa tiskillä possunläskiä (ja kaunista olikin, vai mitä els!): Heinolan Heilassa Lahden motarin kupeessa. Sieltä sai kyllä ihan kaikkee muutakin ruhonosaa.
(Siat muuten tulee tuolta ja jopa mun ultraherkkä vatsani tykkäsi. Nyt tarvis enää saada tota tavaraa jostain lähempää...)

_________________
Kahvakuulalähettiläs.
(Sh)it's my life! | Sporttiteevee
Blogissa murkuloita ja satunnaisesti oikeetakin elämää.
"Tätä en olekaan koskaan yrittänyt, joten luulen, että se ihan varmasti onnistuu!" -Peppi Pitkätossu-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 13:17:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Heilasta minäkin laardin ainekset haen ja ukko hakee linturestoranttiinsa läskinpalat, eivätkä ole hinnankiroissa. Taviskaupassa saattaa läski, silloin harvoin kun sitä on, maksaa jopa 5 euroa kilo. Paistetun ankan pannulle sulaneet ylimäärärasvat otin talteen ja pakastin paistinrasvoiksi pieniin pussukoihin, voi mitä herkkua! :smt049

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 13:24:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ostin siansilavaa eli läskiä tänään Selloin Sittarista ja hinta oli tosiaan tuo melkein 5€ kilo.
Oikeasti älysin tänään vasta ensi kertaa kysyä - tyhmä minä kun kerran kysymällä sieltä löytynyi potkaluitakin luuliemeen #-o
Mutta kun muualta ei saa senkään vertaa, niin kyllä oli hyvä mieli kotiin palaillessa.
Ja joo, ei ollut niin nättiä kuin traaniksen mainitsema sisäelinläski :smt049 , mut silti.

Samaissa paikassa myydään äkykalliilla ranskalaisia rasvaan säilöttyjä hanhenkoipia ynnä kotimaista hanenhrasvaa pienissä lasipurkeissa. Tai kallista ja kallista; jos katsoo kalorien hintaa, niin moni karppienkin yleisesti ostama juttu on p-a-l-j-o-n kalliimpaa.

Ainiin, mirkalle: Piti muuten erikseen keskustella sinänsä hyvin asiansa tuntevan Sellon Sittarin lihamestarin kanssa jo sisäelinrasvastakin. Mitäköhän olisi sanonut jos olisin pyytänyt erikseen vielä munuaisrasvaa? Ei silti, sitäkin voi varmaan vielä joskus kysellä. Mutta ennen niitä lähtisin varmaan neuvottelemaan tiskissä näkyvän espanjalaisen mustan kinkun pintarasvasta, joka tavataan vuolla siellä pois asiakkaiden tilaamista kinkkusiivuista. Kun kerran suomalainen kuluttaja ei voi sietää rasvaa, niin ei sitten...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 14:20:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:shock: Kauhistus, hyvä rasva vuollaan pois. Lahdessa kauppahallista saa naudan ja muidenkin elikoiden munuaisia ainakin tilaamalla ja niissä on ollut rasvaakin mukana, mutta ei paljoa. Minulle tuo naudanrasva on jotenkin ongelmallista, ainoa rasva joka nostaa ja vääristää kolesteroliarvoja, voi ei kuitenkaan sitä tee vaikka lehmästähän sekin on peräisin. Olis kiva tietää että mikä siinäkin on taustalla.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-12 16:53:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
En ole muistanut kertoa, että kokeilin joulun alla Hakiksen hallin Puola-kaupasta löytynyttä possunihra(?vaimuurasva?)purkkia. Melko suolainen hinta, nelisen euroa. Vähän lihanmurua ja tujusti valkosipulia seassa, ja arominvahvennetta. Aika hyvää, ja tosi pehmoista, jos haluaa maistella vahventeista huolimatta, ehkä sitten on parempaa ruokaa saaneesta puolanpossusta se pläski.

Muutenkin luotan halliin rasvahankinnoissa. Liha-Hakassa näkyy ihan tiskissä usein possunpintaa, jota en ole ehtinyt edes ostaa, kun ydinluiden keittelystä tulee niin paljon paistorasvaa, ja karitsankyljestäkin sain purkillisen todella pehmeää ja suhteellisen mietoa rasvaa. Kysyttäessä saisi varmaan niitä sisusrasvojakin.

Teoreettinen kysymys: mitä sanotte (liemessä keittyneestä) kananrasvasta? Mark Sisson sanoo tuolla, että heittäisi sen menemään, pilallisen pufan, eli on ihan eri linjoilla kuin meidän mummi ja jokanaisen niksikirja. Teoreettinen siksi, että suurin osa mun syömästä kananrasvasta tulee nopsasti paahdetusta kanan nahasta.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 02:56:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
Arvo Morkkis kirjoitti:
Teoreettinen kysymys: mitä sanotte (liemessä keittyneestä) kananrasvasta? Mark Sisson sanoo tuolla, että heittäisi sen menemään, pilallisen pufan, eli on ihan eri linjoilla kuin meidän mummi ja jokanaisen niksikirja.

Tätä olen kyllä minäkin miettinyt. Itse kun olen toistaiseksi tykännyt keitellä luuliemen juuri rasvaisista koipireiden jämistä. Tiedä sitten, arvaako sitä enää noiden Sissonin kommenttien jälkeen käyttääkään. Jälleen kerran mainitsen PaNu-Harriksen, joka on vähän samalla linjoilla. Tai on sanonut jotakin tyyliin, että ei siihen kuole, mutta ei se mitään kovin terveellistäkään ole. Tosin hän on vähän samaa mieltä myös sikapossuista.

Joten jäljelle jää se nauta, mutta mitä kauemmin karppaan, sitä ikävämmän makuista ja hajuista nauta mielestäni on. Tajua tätä yhtään. Ellei sitten kyse ole jostakin samanlaisesta jutusta kuin dieselillä, ja vaistot vain yrittävät kertoa, että naudanrasva kannattaa jättää vähemmälle.

Mitä alkuperäiseen aiheeseen tulee, niin Prismasta (jos siellä on myös liha- eikä vain kalatiski) on kyllä minun kokemuksieni mukaan turha kokeilla onneaan. Joskus kyselin, niin heille suojakaasuttamattomat lihat tulevat fileinä, eli sieltä ei mitään kovin ihmeellistä saa. Näin ainakin Turun alueella. Korpelan muoviin pakkaamaa silavaa joskus oli, ja sen perään kun kyselin, niin oli otettu pois valikoimista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 07:46:15 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Lainaa:
Teoreettinen kysymys: mitä sanotte (liemessä keittyneestä) kananrasvasta? Mark Sisson sanoo tuolla, että heittäisi sen menemään, pilallisen pufan, eli on ihan eri linjoilla kuin meidän mummi ja jokanaisen niksikirja. Teoreettinen siksi, että suurin osa mun syömästä kananrasvasta tulee nopsasti paahdetusta kanan nahasta.

Ja niinikään teoreettisesti pähkäiltynä:
IMO, omega3/6 suhde tai kuutosen määrä ei ole se ainoa asia noissa rasvoissa. Tuoreus eli kunnollisina pysyneet rasvamolekyylit ja rasvan mukana tulevien muiden yhdisteiden kunnollisuus (lue tuoreus, imeytyvyys, määrä) saattaa olla paljon tärkeämpi juttu kuin mitä karppikirjallisuudesta voisi käsittää, mutta selittää kyllä hyvin sen, miksi "kaikkiruokainen" ihminen voi tilastollisesti niin huonosti nykyisin syödyllä ja kaikkea muuta kuin tuoreella ruoalla.

Koko pakkaa en edes yritä avata joten tässä vain jotain. Suurin osa omega-kolmosen tutkimuksista on tehty kasvirasvojen valtakaudella eli käsitellyistä rasvoista. Mikä noissa rasvoissa on erilaista verrattuna vaikka siihen kanankoipirasvaan? Paljon.
- Jo se kuutonen on pikkuisen erilaista öljyksi puristetussa rasvassa: jo valmistusprosessi altistaa herkimmat (lue monityydyttämättöät) rasvamolekyylit ilman hapelle. Lisäksi: valmistuksen jälkeen juokseva öljy ei tee suojakalvoa päälleen, vaan periaatteessa sen jokainen molekyyli pääsee öljy-ilma-rajapintaan tervehtimään happea uudestaan niin kauan kuin pullossa riittää tavaraa. (kovetus poistaisi tämän ongelman, mutta siitä ei tarvinne puhua enää tässä, :) ). Puhumattakaan siitä että muoviin pakatut öljyt pääsevät tervehtimään myös pullonsa ftalaatteja ja bisfenoleita...
- Ja jotta päästäisiin edes noin pitkälle (lue öljyn käyttökelpoisuuteen kuukausien kuluttua puristamisesta) sieltä on poistettu tai muuksi muutettu koko joukko kasvin muita yhdisteitä. Entsyymien sielunelämä on liian monimutkaista tähän, mutta alunperäiset antioksidantit on poistettu ja tilalle laitettu uusia, jonka lisäksi mm se kuuluisa K1-vitamiini (jota on kasveissa ja rypsiöljyssä, siinä missä eläin- ja baskteerikunnasta löytyy K-kakkosia) on jalostusrytäkässä reagoinut ja muuttunut (ainakin kokeellisten tutkimusten mukaan) varsin ikäväksi yhdisteeksi
- ... jonka lisäksi osa kasvirasvojen yhdisteistä, mm ne sterolit, ovat kasvikunnalle välttämättömiä (siinä missä kolesteroli meille, solukalvojen ylläpidossa) mutta eläinkunnalle hankalia, varsinkin jos suolistossa sattuu olemaan vuoto-ongelmaa. Ne eivät todellakaan sovi eläinkuntaisen metaboliaan - eivätkä terveellä ja luontaista ruokaa syövällä yksilöllä koskaan sinne pääsekään, onneksi.

Tuoreiden lihojen ja maitotaloustuotteiden rasvat ovat laadusta riippumatta tuoreita joka ikiseen kasveista eristettyyn rasvaan verrattuna, ellet itse purista päiväittäistä tarvettasi siemenistä. Kovina eli kiinteinä rasvoina ne lisäksi muodostavat suojapinnan ilma-rasva rajalle, niin ettei happi pääse pilaamaan koko rasvaerää edes pidennetyssä käytössä, koska happi ei koskaan "tapaa" kuin kovarasvan ylimmän atomikerroksen (mikä on tosi vähän). Ja eläinperäisissä kotitarvikerasvoissa K2 ja kolesteroli pysyvät kunnollisina ruoanvalmistuksesta syöntiin, siinä missä rasvaliukoiset vitamiinitkin. Ja niissä on koko joukko eläinperäisiä, helposti imeytyviä muitakin yhdisteitä (kollageenista alkaen) joille on käyttöä.

*****
Vaikka kyllähän te sen jo tiedättekin. Siis sen etteivät muna ja munajauhe tai maito ja maitojauhe ole sama asia, vaikka ne samasta lähtivätkin. Miksi ihmeessä siemen ja siitä puristettu öljy tai jauho/hiutale olisivat? Kaikkia näitä on tutkittu ja erot todettu, mutta tuoremuona ei sovi massatuotantoon eikä suurteollisuuteen, joten tämmöisten tutkiminen pyritään yleensä aktiivisesti unohtamaan jo kauan ennen kuin ne on julkaistu. Luonnon oma sokeri mehukattiin jalostettuna, puhdas piltti (steriilivesineen ja tärkkelyksineen) ynnä raisionkeltainen rypsipelto auringonpaisteessa ovat ne mielikuvat, joita kuluttajille tarjotaan. Ja ovathan ne kaikki luonnontuotteita olleetkin. Joskus.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 11:54:06 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-10 12:25:44
Viestit: 82
Paikkakunta: Helsinki
Taisin jo siihen niittyliha-ketjuun mainitakin että http://www.hanhifarmi.fi/index.html tuolla myydään puhdistettua hanhen rasvaa 4kg ämpärissä. Saatavuus tosin voi olla heikkoa jos ei asu tilan lähellä ja postituksestakin sivuilla mainitaan vain että "Isompien tuote-erien lähetyksistä voidaan sopia erikseen."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 12:19:10 
Poissa
Kätevä emäntä
Kätevä emäntä
Avatar

Liittynyt: 2007-01-17 19:32:28
Viestit: 3333
Paikkakunta: Pusikon ja pellon välissä, JKL
Jyväskyläläisiä saattaisi lykästää Seppälän Cittarissa. Sinne tulee possua Laukaasta ja lihalakonkin aikaan siellä oli lihaa yllin kyllin. Ymmärtääkseni kauppiaalla on "suhteita", liekö lihatillan poikia. Silavaa olen siellä nähnyt myynnissä ja kysymällä saanee tiskin takaa muutakin. Vois ainakin kuvitella.

_________________
Kuva
iherbin koodi DIR831


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 12:20:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-11-03 11:08:08
Viestit: 4205
Paikkakunta: Turku
Kiitos els tuostakin ^^

_________________
"Kukaan kuluttaja ei voi olla niin herkkäuskoinen, että pitää yhtiömme vitamiinivettä terveellisenä virvoitusjuomana." by Coca Cola


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 15:26:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Kiitos, els, taas,

Sissonin poinnti taisi olla juuri se, että pitkään keittäessä kananrasva hapettuu :
Lainaa:
a day of simmering has probably damaged it beyond repair.


Mutta onhan tuossa keittoajassa maailmojen ero niihin aikoihin, mitä pulloöljy viettää pullossa hyllyssä, plus sitten vielä tuo hivenpuoli sekä prosessointi. Vaikka varmasti siinä laakeassa kattilan pintakerroksessa brownianmotioneeraava sula kananrasva kerkiää käyttää pinnalla rasvamolekyylin jos toisenkin.

En osaa huolestua siis minäkään, varsinkaan kun suurin osa kananrasvasta menee tosiaan nahan mukana suoraan napaan kulkematta liemipadan kautta, meitsin kanaliemien pinnalla ei monta kymmentä grammaa rasvaa killu.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 17:35:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
Arvo Morkkis kirjoitti:
Kiitos, els, taas

Liityn kuoroon.

Voisit els varmaan kirjoittaa jonkun kirjan; pistäisit rahoiksi ja eläisit leveäksi. Eikä aina tarvitsisi olla vastailemassa.

Lainaa:
meitsin kanaliemien pinnalla ei monta kymmentä grammaa rasvaa killu.

No ei, mutta kuinkas paljon siinä alapuolisessa osassa sitten sitä rasvaa on? Omat luuliemet ovat aina sen verran vähänesteisiä keittämisen lopussa, että koko klimppi menee jääkaapissa kiinteäksi. Onko näkyvän rasvakerroksen alla sitten pelkkää vettä ja gelatiinia ja hiveniä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-13 18:37:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Arvo Morkkis kirjoitti:
Sissonin poinnti taisi olla juuri se, että pitkään keittäessä kananrasva hapettuu :
Lainaa:
a day of simmering has probably damaged it beyond repair.

Eikä tähän tietty viitteen viitettä?
... ja eikös sama kaveri kummiskin käytä surutta extra vergine oliiviöljyä ja pähkinöitä/siemeniä?

Sitäpaitsi, kiehuessaan siellä kannellisessa tai vaikka kannettomassakin kattilassa rasvan pinnan yläpuolella on lähinnä vesihöyryä eikä irtohappea, niin että aika steriilit oltavat on rasvalla padassa. Toisaalta, suunnilleen 100 asteen kuumuus ei ole vielä lämpö eikä mikään rasvahapoille, eikä se kattilassa pääse tuota kuumemmaksi. Rasvat pitää katalysoida ikävien katalyyttien avulla ja uskomattomissa paineissa reagoimaan (näin tehdään "terveellisille" pehmeille margariineille) tai niille pitää antaa happea lähettyville - mikä puolestaan onnistuukin jo huoneenlämmössä eli tapahtuu jokaisessa avatussa öljypullossa, puhumattakaan höttöpullista tai ihan mistä leivonnaisista vaan...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-14 12:43:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
No eipä ollut viitteen viitettä. Mä en tiedä mitä se kaveri syö, aika kursorisesti oon blogia kattellut, mutta sä varmaan tiedät :D ? Vähän on kaupallisen näköinen blogi, mutta se luuposti oli ihan kivan näköinen --olisi vaan kiva nähdä lähteet noille liemen sisällysluetteloillekin.

Ei mulle tullut mieleenkään vesihöyrypointti eikä sekään, että vaikkapa pannulla rasvan havaittavasti pilaavat lämpötilat ovat paljon korkeampia, niin kuin ei näköjään tullut Sissonillekaan. Mutta se tosiaan ihmetytti, että voiko perinteisesti niin suosittu rasva olla niin huonolaatuista kuin MS antaa ymmärtää.

Mun mielestä on muuten tosi vitsikästä, että näitä kawaruokien ravintosisältöjä urkkiessa tulee vastaan semmoisia aineita, joita aikaisemmin oon nähnyt mainittavan vain äipän megakalliiden voidepurkkien kyljissä: kollageeni, ubikinoni, hyaluroni...

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-14 13:11:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-02 13:04:27
Viestit: 7845
Tohtisiko tässä kysyä (vaikka aihe liippaa eläinrasvametsästystä vain läheltä), että mites noi eläinperäiset hivenet sitten? jos ei kerkiä ihan keittelemään luita ja nahkoja, niin ajaisko esim http://www.tiesydameen.fi/tuote?id=14760789 aidon ja alkuperäisen luuliemen asian? onko nuo eläinhivenet vielä hyviä ja pilaantumattomia? mites liivate :oops: noin niinkuin sisäisenä ihovoiteena..?

_________________
karppi nro 3729
"ihanvähänvaanhiilihydraatittomalla vuodesta 2007"
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-15 17:40:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ei niissä fondeissa lene rasvaa juuri lainkaan, eikä siten ainakaan rasvaliukoisia eläinperäisiä hiveniäkään (suurin osa siitä kaikesta hyvästä tulee juurikin tuoreen luonnonrasvan mukana)? Onhan niissä varmaan makua ja varmaan muutakin kivaa enemmän kuin lihaliemikuutiossa, jollaisia itse käytin maunvahvistimena sujuvasti elämäni ensimmäiset vuosikymmenet...

...mutta vähän tulee sama tunne kun silloin kun joku kysyy että eikös appelsiinimehussa ole kaikki se mikä appelsiineissakin?
Ja jos on, niin eikös sillon Fantakin ole ihan hyvä, kun siinäkin on oikeaa hedelmää...? :wink:

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-15 21:53:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Keitetty lihaliemi (vesi, naudan lihaiset luut, porkkana, sipuli, selleri, tomaattipyre, valkosipuli, suola, mausteet [mustapippuri, valkopippuri, persilja, basilika, timjami]). Suolapitoisuus 0,9 %.

Ei tuolla liivatetta näy, eikä kyllä rasvaakaan, mutta muuten ihan kelpo tuotteelta vaikuttaa, jos ei aina jaksa itse luita keitellä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-02-16 10:23:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-02 13:04:27
Viestit: 7845
juu tuo Demi Glace on vähärasvainen, mutta pohdin sitä kun on kuiteskin ihan luista ja rehuista keitelty, että eikö aja saman asian? Rasvaa siinä ei ollut paljoa mutta prodea kyllä.. kuvittelin että vastaisi kotona luista ja rehuista keitettyä.. paketissa ei luettu että pastöroitu/rasva poistettu tms tms. joten ei kai siitä noita eläinperäisiä hiveniä oo mitenkään kadonnut minnekään.. :-k Itse en ole enää karppausaikaan käytellyt lihaliemikuutioita/fondeja ym, tuosta demi glacesta tulee vaan kiva rakenne ja lihaliemen maku kastikkeisiin/keittoihin... no juu tuon liivatteen ymmärrän, ei mitenkään luonnollinen tuote enää oo, mut josko siitä sitä kollageenia sit imeytyis kermavaahdon rasvan kanssa :lol:

_________________
karppi nro 3729
"ihanvähänvaanhiilihydraatittomalla vuodesta 2007"
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 68 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)