karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 16:31:02

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-01-11 13:31:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
Näistä löytyy puhetta vähän sieltä sun täältä, mutta asiat ovat vielä itselleni vähän epäselviä, joten heitetäänpä tähän nyt kysymyksiä.

Jostakin sain sen käsityksen, että OD:llä sisäelinten osuus proteiininlähteistä pitäisi olla aika suuri? Tai toisaalta proteiini pitäisi saada pitkälti muualta kuin lihaksesta? Mutta miten niitä sisäelimiä OD:llä sitten käytetään?

Luin täältä jotakin muutaman vuoden takaista keskustelua, jossa Into Ituhippi (joskaan hän ei näkemyksissään ole kyllä lähelläkään Kwasniewskia) oli sitä mieltä, että broilerinmaksaakin voisi syödä vain pari kertaa kuussa. Vaikka broilerinmaksassa pitäisi olla sitä retinolia vielä vähemmän kuin naudan- ja sianmaksassa. Ja tuota ruokaa pitäisi tarjota lapsillekin, joiden kohdalla sitä maksansyöntiä toppuutellaan vieläkin enemmän.

Entäs ne muut? Munuaiset, sydämet... aivot? Suomesta ei taida edes aivoja saada, enkä kyllä usko, että ne menisivät edes alas, jo pelkästään mielikuvien ja kaikkien sitä kautta välittyvien tautien pelossa.

Pitäisi löytää jostakin kelvollinen lihamylly, jonka kanssa voisi jauhaa vaikka sydäntä normijauhelihan sekaan, mutta kun sydänkin on lihasta.

Sitten tietysti kysymykset siitä, miten turvallista vaikka jonkun GMO-soijalla ruokitun eläimen maksa voi olla (varmaan maukasta dioksiiniherkkua). Luomuelimiä en ole kyllä kaupassa nähnyt.

Miten ne hivenet sitten kasaan? Luuliemi ja satunnainen maksansyöminen eivät varmaan riitä. Kasviksiahan JK taas ei taida erityisemmin suositella?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-11 14:13:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47652
Paikkakunta: HomeSweetHome
Nyt oli niin mielenkiintoinen aloitus, ettei sitä voi oikein vakavana lukea. Tai ainakaan minä en voinut.

Aloitetaan vaikka näistä
1. Mikä saa sinut käyttämään erityisesti ituhippi-nimistä ei-lääkäriä varman tiedon lähteenä ja vielä tällä osiolla? Voin vakuutta, ettei oikeastaan mikään Kwasniewskin (joka *toisin-kuin-itu* ON lääkäri ja joka *toisin-kuin-itu* toimi potilastyössä vuosikymmeniä ja jonka suositus on vahingossa jopa tiedeneuvoston tutkima eikä sitä sittenkään voitu kieltää, tulosten perusteella) suosittelu mene hänen ehdotuksiensa mukaan.
2. Mitä sellaisia hiveniä saa kasvikunnasta, jota ei eläinkunnasta saisi?
3. Eikö eläinkunnassa todellakaan ole mitään muuta syötävää kuin lihasliha ja maksa?

Jatketaan näiden jälkeen ehkä vähän vakavammissa merkeissä *poistuu hihitelleen takavasemmalle*

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-11 14:57:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
1. Minulla oli sellainen käsitys, ehkä virheellinen, että hänellä olisi jonkinlainen ravintoneuvojan tms. pätevyys. En ajattele, että hän olisi varman tiedon lähde, vaan lähinnä minua hämmentää nimenomainen maksaruokien turvallisuus, josta hänen koulukunnallaan vaikuttaisi olevan selkeä mielipide. Mietin siis, mitä tietoa uskoa.

2. En tarkoittanutkaan, että kasvikunnasta saisi hiveniä, joita ei saa eläinkunnasta. Haluaisin nimenomaan löytää eläinkunnan ainekset, joista saa hivenet mahdollisimman kattavasti, mutta myös turvallisesti (eli ilman liiallisen retinolin vaaroja tms.)

3. En kai niin sanonutkaan? Onhan noita, mutta minulle on vähän epäselvää,miten OD:llä niitä pitäisi käyttää. Ja mitkä ovat ne elimet, joista hivenet saa parhaiten.

Toisaalta ainakin minun käyttämissäni kaupoissa lihatiskiltä löytyy lähinnä sitä lihasta. Vähän lisäksi maksaa ja munuaista, mutta siinä se sitten onkin. Se ei tietenkään ole ruokavalion vika vaan kauppojen valikoiman ongelma. Joka tapauksessa kattavan eläinperäisen ravinnon hankinta näyttää vähän ongelmalliselta, koska valikoima on niin rajattu. Kananmunilla sitä voi toki täydentää, mutta eipä taida kaupan muna hivenellisesti päästä lähellekään pihakanan munimaa munaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-11 15:37:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Kanan nahkaa ja luita saa melkein kaikista kaupoista, jos ei kavahda tehotuotantoa, siinä on tosin lihaa välissä. Vertakin saa, tosin itse en ole ostanut, kun joutuisin yksin syömään ja tykkään toisaalta maksasta niin hemmetisti. Joistain ihan tavallisistakin kaupoista saapi ydinluita ytimineen, ja tietysti kieltä, joka on ainakin eri makuista kuin fileet :P, tiedä sitten sen ravinteista tai aminohappoprofiilista.
Hallista broiskun maksaa ja sydäntä, eri eläinten munuaisia satunnaisesti (possua aina), possun nahkaa, sorkkia sun muuta, kivipiiraa, kateenkorvaa ja iloisempien luomukanojen munia. Pyydettäessä vielä varmaan vaikka mitä lisäkivaa.
Mulla pitäisi vissiin jo olla jotain A-vitamiiniongelmia tai retinolisellaisia (jos ituhipiltä kysytään), syön maksaa melkein kerran viikossa tai pienempiä määriä broilerin maksaa useammin.

Munuaista en ole onnistunut vielä laittamaan ruuaksi niin, että se olisi minusta hyvää, mutta se ei taida olla munuaisten vika. Enkä ole ehtinyt kokeilla edes kivipiiraa.

Kohta on muuten madesesonki, vai liekö jo päällä? Mateen maksa on aika ihanaa. (Ja ravut ja simpukat ja etanat...)

Aika pitkälle pääsee autoton kaupunkilainen ilman ennakkosuunnittelua ja arkkupakastinta. Jos muistan oikein, niin kawasuositus oli jonkun 70 g organ meatseja per päivä? Olen välillä päätynyt tuohon ikään kuin vahingossa, ja muuten aika surutta syönyt enemmän elimiä yhtenä päivänä ja vaikka filettä toisena.

Jos joku jostain löytää jonkun "söi maksaa ja kuoli"- tyyppisen tutkimuksen, niin lukisin mielelläni. Ne A/D-synergiahommelit, joita els postaili, olivat aika jänniä, en tiedä pitäisikö mun tehdä jotain deevitamiininsaannilleni niiden ja maksansyöntini valossa? Jännitykselle ei näy loppua :mrgreen:

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-11 15:40:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47652
Paikkakunta: HomeSweetHome
1. Minulla ei ole mitään ongelmia syödä maksaa vähintäin kerran viikossa. Eikä Kwasniewskilla suosituksissaan. Enkä valitettavasti osaa hermostua Juhanan tai muidenkaan suomalaisten ravitsemusneuvojien ohjeista, niin että tässä asiassa minusta ei taida olla sinulle apua. Sen verran nyt kuitenkin vihjaan, että JK'n suositukset eivät ole missään muodossa muutenkaan heidän suositustensa mukaisia (vaikka näistä saakin hivenet täyteen paljon virallisterveelistä tehokkaammin, jopa vaikka söisi sellaisia massakasvatettuja elukoita; sokeri, vilja ja tyhjäksi jalostettu kasviöljy pääkalorilähteinä eliminoivat hivenet virallisterveellisestä yllättävän tehokkaasti).

2. Jopa teollisuustuotetusta massaelikosta, massamaitorasvatuotteesta ja massamunista saa niitä Kwasniewskin kaipaamia hiveniä paljon enemmän kuin kasvipuolen ruoasta. Kaveri itse sanoo yhdessä sivulauseessa, että soija on erinomainen elintarvike - sian lihotukseen. Mistä muualta löytyy K2-MK4sta, koliinia, seleeniä, B12'sta, CLAta tms.

3. Lihaslihan lisäksi eläinkunnan valkuaislähteinä tulee äkkiä mieleen nahka ja nahallinen liha (eli nahan valkuainen läskien lisäksi), luullinen liha (ja sen jänteet, rustot ja muut ei-lihakset, rasvan ohella), luuydin, läski lihanrippeineen, keltuaiset, kerma, kananmunat, juusto, rasvainen jogurtti, munuaiset, veri, sydän - puhumattakaan kaikista ne ei-niin-priimoista teuraan osta, joita tulee syötyä mm laatumakkaroissa. Jos olisi omat elukat, niin listalle voisi lisätä tappaiskeiton ainekset (keuhkot, aivot, jen) ynnä päät, kaulat, sorkat, hännät, koivet ja sen semmoiset.
- Ja onhan JK'n listassa mukana vielä rasvainen kala ynnä tavisliha rasvaisena versiona (mieluiten sikaa). Siis liha sellaisessa muodossa jossa rasvaa ei ole poistettu ennen myyntiä vaan se näkyy reilusti muuallakin kuin vain tuoteselosteessa; niitäkin löytää vielä kaupasta kun vähän kaivelee; halvimmillaan kastikelihana, rasvaisena sikanautana ja kasslerina - tai kalleimmillaan omaan rasvaansa säilöttyinä ranskalaisina ankankoipina, tuoreena ankanfileenä, tai espanjalaisena mustana kinkkuna, josta tosin pitää pyytää vuolemaan ne palat rasvan kanssa (se tulee kokonaisena jalkana ja maksaa lihatiskin vastaleikattuina siivuina yli 100€ kilo, mutta hinta on noin paha osittain siksi, että suomalaisille kuluttajille siitä vuollaan vain lihasosaa ja sen pintaläskirasva heitetään *nyyh* pois, kun eihän kukaan halua sellaista...).
- Ja siis tuon listan tavallisemmilla valkuaislähteillä meillä elellään. Luomua ovat munat (makusyistä) melkein aina ja lihat sikäli mikäli sellaista löytyy; maitotuotteet tulee valikoitua merkin eikä luomuuden mukaan. Tappaiskeittoa, keuhkoja ja montaa muutakin asiaa en ole kokeillut, mutta verta, maksaa, kanansiipiä, häntiä, kamaraa ja siannahkaa löytyy kaupunkilaisillekin.

JK'n suosituslistan valkuaispuolelta on ollut täällä joskus esilläkin: keltuaisia, luuydintä, kermaa, munia, sisäelimiä, teuraan rasvaisimmat osat, juustoa... Verrattuna nk normiruokaan noista kaikista saa paljon hiveniä jopa vaikka valkuaisen määrä sinänsä jäisi JK'n suosituksiin eli vain grammaan per painokilo. Ja aina voi katsoa ympärilleen; parempilaatuista lihaa, munia ja varmaan maitotuotteitakin sentään vielä tuotetaan, Suomessakin. Ja kun etsii nimenomaan niitä rasvaisempia tuotteita, hintakaan ei yleensä hirvitä. Sen verran rasvapelkoisen kansan keskellä elämme tällä hetkellä että muulla kuin lihaslihalla ei ole oikein kysyntää, vaikka jokainen elikko niitä tuottaakin, sen priiman ohella.

/Ja AM jatkoi väliin ihan samaa :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-11 23:48:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 22:23:11
Viestit: 523
Kiitoksia vastauksista. Kyllähän noilla jo pitkälle pääsee. Mistä sitten mahtaa johtua tuo virallisen puolen varovaisuus maksaruokia ja erityisesti sitä retinolia kohtaan... Onkohan kyseessä joku hatusta vedetty arvo, tyyliin päivittäinen tyydyttyneiden rajoitus 10 g.

Arvo Morkkis kirjoitti:
Jos muistan oikein, niin kawasuositus oli jonkun 70 g organ meatseja per päivä?

Jos tuo pitää paikkansa, niin se helpottaa hommaa. Minulla nimittäin oli sellainen käsitys, että tuo olisi enemmänkin 70 % (päivän proteiininsaannista) kuin 70 g. 70 g on paljon helpompi saada kasaan kuin useampi sata grammaa.

Lainaa:
JK'n suosituslistan valkuaispuolelta on ollut täällä joskus esilläkin: keltuaisia, luuydintä, kermaa, munia, sisäelimiä, teuraan rasvaisimmat osat, juustoa...

Ok. Luulin, että nykyaikana tuon listan aineista hiveniä sisältäisivät enää ehkä luuydin ja sisäelimet. Kyllä meilläkin käytetään broilerinnahat, keltuaiset, juustot, kermat jne, mutta minulle oli jäänyt sellainen vaikutelma, että nuo eivät nykyaikana sisällä enää muuta kuin energiaa. Maitotuotteet pilataan syöttämällä lehmille pelkkää viljaa ja kanat eivät pääse edes pihalle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-12 06:49:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47652
Paikkakunta: HomeSweetHome
Lainaa:
Minulla nimittäin oli sellainen käsitys, että tuo olisi enemmänkin 70 % (päivän proteiininsaannista) kuin 70 g.

Virallisen puolen suosituksia en edes yritä lähteä selittämään, on kyse sitten munista, makisasta tai kolesterolista, mutta tuo selittää kyllä kysaymyksiäsi. Yleensä tänne tulevat kyselijät ovat pelästyneet Kawan karpiksi pientä pientä valkuaismäärä ja tulleet ihmettelemään siitä :) Prosenteissa valkuaisen määrä on vain noin 10% (ja tarvittaessa jopa vähemmän) eli virallisen suosituksen (ja karppien) alalaitaa.

Ja mitä tulee ravinteisiin, niin kyllä lehmä on edelleen lehmä, siinä missä ihminenkin on edelleen ihminen. Eniten ravinteita on kadonnut kasvispuolella, koska kasveja on aika paljon helpompaa jalostaa vaikkapa tuottavuuden lisäämiseksi, osin nopean kehittymisen takia, osin runsaamman uusien yksilöiden tuotannon takia ja osittain siksi, että suvullisen lisääntymisen lisäksi niitä voi kloonata eli monistaa. Eläimet ovat siinä suhteessa hitaammin kehitettävissä, onneksi.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-17 11:24:02 
Poissa
paleokatti
paleokatti

Liittynyt: 2004-05-24 09:40:32
Viestit: 8926
Paikkakunta: Tampere
Minäkin olen tyytyväisenä syönyt sisäelimiä niin paljon kuin tekee mieli. Joskus sitten tulee ihan luonnostaan jaksoja kun niitä ei tee mieli.

Mitään ihmeempiä reseptejä mulla ei noille oo, mutta esim. sydän on herkkua kun sen vaan viipaloi ja paistaa kevyesti pannulla. Ja Suomesta saa niitä aivojakin, purkitettuna. Mutta en oo itse koskaan tilannut.

Mutta muakin on kyllä mietityttänyt se, että "luomuelimiä" ei oo helposti saatavilla. Joskus kysyin niitä ja vastattiin ympäripyöreästi, että "niille on niin paljon muutakin käyttöä"...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-17 13:38:41 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56109
Paikkakunta: Kerava
Mä kans syön sisäelimiä ihan sen mukaan miten maistuu ja tekee mieli. Nyt on kausi ettei oo tehnyt niitä mieli mutta välillä niitä tekee mieli paljonkin ja silloin syön.

Sydän on hyvää myös keitettynä. Kermasinappikastikkeen kanssa sitä syön.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-17 14:14:32 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Eviran suosituksen mukaan alle kouluikäinen ei saisi syödä maksalaatikkoa kuin vajaan rasiallisen kuukaudessa. Maksapihviä tai maksakastiketta ei suositella lainkaan. Kovin on ankaraa.

Jos on pidempi tauko, niin maksahan on taivas. Mutta kyllääntyminenkin tulee minulla aika nopeasti. En syö joka viikko. Pari kertaa kuussa tuntuu minulle sopivalta. Munuaisia ja kieltä söisin useamminkin, kun näkisi vain myynnissä. Sydän on jäänyt vieraaksi, paitsi broilerin sydämet.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-18 00:03:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Mulla on ilmeisesti käynyt tajuttoman hyvä melkeinlähikauppaflaksi, kun kymmenen minuutin kauppareissun päässä on lähes aina munuaista, sydäntä, kieltä, luita tai maksaa, useimmiten melkein kaikkia noita. Ehkä seuraavaksi kokeilen possun sydäntä?

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-03 19:27:41 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-14 20:30:13
Viestit: 366
Näin kaupassa possun sorkkia ja saparoita, mitäs niistä vois tehdä? En ostanu.. vielä. Keittelenkö lientä vaan vai löytyykö joku muu hyvä valmistustapa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-03 21:51:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Vaikka Kwasniewski onkin lääkäri, mun mielestä sen kirjan perustelut on niin friikkejä, ettei ko. lääkäriä voi ainakaan niiden perusteella ottaa into ituhippiä vakavammin. Toisaalta mäkin oon sitä mieltä että Kawalla on toisaalta kuitenkin harvinaisen kivat/hyvät ohjeet. Hmm... :?

Weston A. Price Foundationin ja Chris Masterjohnin sivuilla on tosta A-vitamiinista useampia artikkeleita tutkimusviitteillä. Taitaa olla sellainen näkemys siellä, että A-vitamiini on haitallista lähinnä D-vitskun puutteessa.

Maksa on ihan kivaa syötävää, pitäis varmaan ostaa. Sydän, hyi! :?

Tässä on muuten tällainen http://thehealthyskeptic.org/natures-mo ... -superfood . Aika kivasti maksa pärjää tossa taulukossa muille ruoille vitamiinijutuissa.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-03 23:26:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-05 15:38:02
Viestit: 5571
lihanhimo kirjoitti:
Maitotuotteet pilataan syöttämällä lehmille pelkkää viljaa


ei.

tarvii heinää, tai niiden maha poksahtaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-04 06:35:21 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47652
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Jep. Oletkos katsonut netistä tuoreita kuvia amerikkalaisista teholehmistä?
Niillä näyttää kaikilla olevan semmoinen ylimääräinen "läikkä" eli reikä kyljen keskivaiheilla. Vilja on halpaa, mutta...

Meillä lehmät ovat vielä näyttäneet lisäreiättömiltä. Ja muistelen, että rakas Eu vaatii nille laitumellevientipakkoakin?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-12 10:16:16 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-14 20:30:13
Viestit: 366
els kirjoitti:
Oletkos katsonut netistä tuoreita kuvia amerikkalaisista teholehmistä?
Niillä näyttää kaikilla olevan semmoinen ylimääräinen "läikkä" eli reikä kyljen keskivaiheilla. Vilja on halpaa, mutta...


Huh! Menee jo samaan kategoriaan kuin hanhien pakkosyöttö rasvamaksan kasvattamiseksi. Eläinrääkkäystä! :x


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-12 10:59:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47652
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Mutta onneksi ihmisiä ei tarvitse pakkosyöttää saman efektin aikaan saamiseksi.
Sekin näkyy kun katsoo amerikkalaisen pikkukaupungin katukuvaa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-12 11:00:51 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Jes. Ei tartte olla jälkeenjäänyt.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-12 11:14:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Mä olisin mieluummin hanhipakkosyöttiläs vähän inhimillisemmällä hanhitilalla kuin reikälehmä tai betoniporsas (siis sellainen elävä joka ei kylkeään saa kääntää), ja ehkä elämä hanhena farmilla voittaisi myös ihmiselämän jenkkiroskaruokapotilaana. (törmäsin kivaan hanhijuttuun jokin aika sitten,laitan linkin jos löydän sen uudelleen, liittyyhän se hanhenmaksan kautta sentään aiheeseen.)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-03-13 16:26:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Var så goda: The Physiology of Foie: Why Foie Gras is Not Unethical

Tuommoiselta tilalta tuotua hanhenmaksaa söisin heti, ruutalla ruokittua tai ei.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)