karppaus.info https://karppaus.info/forum/ |
|
elssin kawahtava https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=39600 |
Sivu 6/6 |
Julkaisija: | els [ 2018-08-19 14:19:15 ] |
Viestin otsikko: | Re: elssin kawahtava |
Oltiin viikko reissussa, ja pärjättiin hienosti omilla sapuskoilla ja parin kyläpaikan karppipäivällisillä. Paino oli ennen ja jälkeen matkan tasan sama, joten tästä saa ehkä jonkunlaista ajatusta kuuden päivän ylläpitosapuskoista. Kasvikset: pakkasin mukaan vihanneslaatikollisen rehua, yhden basilika-persilja amppelin ja mung-ituja, joiden idätys oli alkanut kaksi päivää ennen matkaa. Rehuista jäi yli puolet kokonaan syömättä, eikä kertaakaan tarvinnut ostaa lisää, joten käyttö taisi olla luokkaa kourallinen päivässä. Bulkkitärkkelykset: Kerran illallisella puolikas perunaa, kerran hampparipaikassa puoli annosta ranskalaisia ja kaksi schärrin gluteenitonta näkkäriä á 7g. Ai niin ja yhdellä kahvikerralla yksi sokeripala, ja suklaata yhteensä 10 grammaa koko keikalla. Ruokaruoka: Ensimmäisenä päivänä lounaalla loput jauheliha-kesäkurpitsa-kermamuna-juustopiiraasta, iltasella ostettu ja ihanan rasvainen iskender-kebab ilman leipiä, toisena päivänä lounaaksi snelmanninkinkkua, juustoa ja voita kahvin kera ja päivälliseksi viinin kera possua, pekonipannaria kera voin, juustoja ja ituja. Kolmantena päivänä lounaaksi juustohampparia kera voin ja mustaviinimarjojen ja päivälliseksi loput lihaleikkeet yrteillä ja kurkulla. Neljäntenä päivänä lounaaksi taaskin leikkelelautasta viimeisillä kinkkusiivuilla ja illalliseksi huoltoaseman leivätön hamppari kera voin ja ranskalaisten. Viidentenä päivänä leipäjuustosalaatti (rehuja, leipäjuustoa, kurkkua, punasipulia, paprikaa, porkkanalantteja, yrttejä ja "kastikkeeksi" talon normaalikombo suolaa, mustaapippuria, siiderietikkaa ja oliiviöljyä) ja illalla hulppea lihapäivällinen kera viinin ja vihreän salaatin ynnä ihanan kermarahkajälkkärin... ja viimeisenä päivänä munaa, juustoa ja metwurstia sekä lounaalla että matkan päällä nautitulla päivällisellä. Lisäksi: Ruoan seurana ja muutenkin tarvittaessa suolattua kuplavettä ja maitovoi- tai maitokermakahvia useampi kupillinen päivässä. Aamiaisilla minä join usein vain näitä; kahtena kertana sentään leiväke voin ja juuston ja metwurstin/kinkun kera; siipan aamiainen kahvin lisäksi oli sama kuin kotona: puoli purkkia ryskiä tai purkillinen smetanaa ja sen kanssa marjoja. Kuplavesiautomaatti ja suolavesipullo kulkivat mukana, samoin kahvitarpeina kattila kaasuliedelle ja puolen litran pressolasi. Kertakäyttökulttuurista: Otimme mukaan retkivarusteet kahdelle, joten kertakäyttöastioita ei tarvittu. Huoltoasemien kahveista kaksi otettiin pahvimukiin, ja nämä jatkoivat käytännössä kotiin asti. Autossa kului kaksi rullaa talouspaperia, mm astioiden saippuattomaan kuivapesuun; ne kuljtettiin mukana kunnes löysimme roskiksen (sääli ettei tätä aina näkynyt tapahtuneen). Luontoon tuli jätettyä pissijälkiä ja osa kahvinporoista, ei muuta. Makroista Kasvikunnan kaloreita viikon syömisissä oli alle 10% energiasta, kuten toki kawailuun kuuluukin. Kotona purettu pakaaseista liiallisten kasvisten ohella myös melkein puolet juustoista ja meetwurstista, eikä matkalla tarvinnut ostaa jääkaappiin mitään lisää. |
Julkaisija: | els [ 2018-12-27 11:21:42 ] |
Viestin otsikko: | Re: elssin kawahtava |
Joulu 2018, kirjailuja. . Kinkku eli pöydän snellmannilainen kunkku tuli kerrankin paistettua tasan 80 asteeseen. Sen seurana kastike (kinkkurasvaan ja -liemeen, suuruksena kasviksia ja reilusti kermaa, mausteena tsili ja sinappi), jonka rasvalla tuli mehevöitettyä kinkun lisäksi myös (voilla sopivasti tuunattuja kotitekoisia) porkkana- ja maksalaatikkoa. Maksapasteijan sijaan oli hk'n herkusta voilla ja tomaattipyreellä tuunattu massa, joka tarjottiin cocktailpalana muutaman muun pikkuherkun kanssa. Herkkusienien seuraksi tein kunnon aioolia (rasvoina mct, ooöö ja kirkastettu voi) josta riitti myös täytettyihin muniin (joita alkupalavalikoimassa) ja vihersalaattiin. Kotirosolli tarjottiin perinteisellä pinkillä kermavaahdolla. Kuplaveden ohella jokaiselle isommalle aterialle (aatonaatto, aatto ja joulupäivä sekä vielä tapanin brunssi) riitti jotain todella hyvää viiniä. . Jälkkäreitä olisi ollut, mutta vanhasta muistista onneksi vain vähän...onneksi vähän, koska tänäkään vuonna kukaan jaksanut syödä edes jälkkärijuustoja saati niitä makeampia niin että jäivät kaikki johonkin joulunjälkeiseen. Leivonnaisia ei ollut, suklaasta 90% kannettiin eilen takaisin odottamaan työkavereita ja lahjusteluja kun ei ollut kulunut; hedelmistä kului koko aikana yksi banaani ja kaksi mandariinia; saapas nähdä päätyvätkö loput kompostiin. Suomeksi: täällä syötiin (mahdollisesti viinin laatua lukuun ottamatta) ihan tavan suomalaista jouluruokaa, mutta kaikki tarjottiin rasvavalmisteisina ja sen lisäksi hyvänmakuisilla rasvakastikkeilla täydennettynä. Niistä huolimatta tai siis erittäin todennäköisesti juuri niiden takia paino pysyi joulunajankin normilukemissa. |
Julkaisija: | els [ 2021-12-25 15:47:36 ] |
Viestin otsikko: | Re: elssin kawahtava |
Hyvää joulua itse kullekin. Tänä vuonna meillä oli yksinkertaistettu joulumenu viidelle; toiveista rakennettu toki nytkin. Alkupalana porkkanakeitto, lisänä gluteenittomia leiväkkeitä niitä haluaville, juomana kuohuvaa Pääruokana noutopöydässä itse kunkin valitsemassa järjestyksessä, kera kuplaveden ja hyvä riojalaisen punaviinin . alkupalaleikkeleet eli maksaa x2, aladoobi ja leipäjuustosydämiä . salaatit eli vihreänvihreä itu-yrtti-sekasalaatti appelsiinilisällä ynnä rosolli, ja kumpaankin kastikkeet . perinteinen kinkku, sen mausteena kinkunliemeen ja -rasvaan tehtyä kastiketta ynnä sinappia . lihapullat (hirvi + snellun sikanauta, ei munaa) . porkkanalaatikko ja pottuvoi . ... ja lisäkastikkeina näihin paahdettu vaahdotettu voi, voivoi ja munaton voiooli Jälkkäriksi sitten joskun loppuillasta cafe avec; suklaatakin löytyi sitä kaipaaville |
Sivu 6/6 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |