karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Matt Stonen blogi - 180degreehealth
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=61&t=67005
Sivu 1/3

Julkaisija:  westie_75 [ 2009-01-20 09:28:06 ]
Viestin otsikko:  Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Ketju jaettu, alkuviestit ja Optimal Diet -videolinkki täällä: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=61&t=38169 -chiman

Erinomainen blogi ja uusin postaus (Master Broda) kilpirauhasen merkittävästi roolista tukee juuri niitä ajatuksia joihin itsekin olen päätymässä. Nuo käytännön havainnnot sydänkohtausten vähenemisestä ja diabeteksen kuviosta poistuminen on molemmat hyvin merkittäviä asioita ja ne kertovat että olemme liikkumassa oikeaan suuntaan...

Master Broda jutun kommenteissa Matt kirjoittaa:

Lainaa:
Broda did have a theory on diet as well. He noticed that many of his patients were hypoglycemic, and that a diet that reduced carbohydrates was a sure fix for that. However, he plainly knew protein to be a potent metabolism-lowering substance, especially when combined with low carb which forces GNG - the conversion of protein to glucose.

Therefore, Broda recommended the emphasis be on fat - a substance that could provide extra calories without leading to excess fat storage. He found through his own personal experimentation that he could maintain the same weight by adding 1,000 fat calories to a typical 2,000 calorie high protein, low carb diet.

I agree completely. He was particularly fond of saturated fat.

Tuossa ollaan juuri siinä asian ytimessä joka kertoo myös siitä MIKSI painonpudottaminen VHH:lla toisella kertaa on vaikeampaa. Vaikuttaisi siltä että on hyvin olennaista kuinka paljon maksaan saadaan glyserolia glukoneogeneesin lähteeksi korvaamaan proteiineja. Ylimäärä proteiinia ajaa rasvametabolian ohi maksassa ihan kuten hiilaritkin ja sen seurauksena kilpirauhanen inaktivoituu ja siitä seuraa tiukasti kiinni pysyvää rasvakudosta ja hormonaalisia ongelmia.

THYROID HORMONES REGULATE GLUCONEOGENESIS FROM GLYCEROL

Eli on tärkeää syödä (eläin)rasvaa triglyinä jos haluaa saavuttaa normipainon sekä pitää lihakset ja elimistön hormonitoiminnan kunnossa...

Julkaisija:  haili [ 2009-01-20 09:33:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Videopätkä Optimaldietistä Amerikkalaiseen tapaan

Vaihdanpa otsikon viittaamaan tuohon blogiin, niin löytyypi helpommin. -haili

Julkaisija:  Narf [ 2009-01-20 10:56:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Videopätkä Optimaldietistä Amerikkalaiseen tapaan

westie_75 kirjoitti:
Erinomainen blogi ja uusin postaus (Master Broda) kilpirauhasen merkittävästi roolista tukee juuri niitä ajatuksia joihin itsekin olen päätymässä. Nuo käytännön havainnnot sydänkohtausten vähenemisestä ja diabeteksen kuviosta poistuminen on molemmat hyvin merkittäviä asioita ja ne kertovat että olemme liikkumassa oikeaan suuntaan...

Master Broda jutun kommenteissa Matt kirjoittaa:

Lainaa:
Broda did have a theory on diet as well. He noticed that many of his patients were hypoglycemic, and that a diet that reduced carbohydrates was a sure fix for that. However, he plainly knew protein to be a potent metabolism-lowering substance, especially when combined with low carb which forces GNG - the conversion of protein to glucose.

Therefore, Broda recommended the emphasis be on fat - a substance that could provide extra calories without leading to excess fat storage. He found through his own personal experimentation that he could maintain the same weight by adding 1,000 fat calories to a typical 2,000 calorie high protein, low carb diet.

I agree completely. He was particularly fond of saturated fat.

Tuossa ollaan juuri siinä asian ytimessä joka kertoo myös siitä MIKSI painonpudottaminen VHH:lla toisella kertaa on vaikeampaa. Vaikuttaisi siltä että on hyvin olennaista kuinka paljon maksaan saadaan glyserolia glukoneogeneesin lähteeksi korvaamaan proteiineja. Ylimäärä proteiinia ajaa rasvametabolian ohi maksassa ihan kuten hiilaritkin ja sen seurauksena kilpirauhanen inaktivoituu ja siitä seuraa tiukasti kiinni pysyvää rasvakudosta ja hormonaalisia ongelmia.

THYROID HORMONES REGULATE GLUCONEOGENESIS FROM GLYCEROL

Eli on tärkeää syödä (eläin)rasvaa triglyinä jos haluaa saavuttaa normipainon sekä pitää lihakset ja elimistön hormonitoiminnan kunnossa...


Voi hyvät hyssykät sentään, löytyhän selitys tuollekin! Mulle on vaan tosiongelma saaha eläinrasvaa tarpeeksi syömättä liikaa lihaa. Miksei ne voi myydä kaupassa pelkkää eläinrasvaa :? Voita meneekin paljon, auttaakohan se sitten samalla lailla asiaa?

Julkaisija:  els [ 2009-01-20 16:06:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Maitorasva käy ihan hyvin ainakin noiden gurujen mielestä; eläinrasvaahan sekin on.
Samoin munien rasva ja kookoskin ovat vielä varsin ok (vähä-Pufaisia kaikki)

Jäin kaivelemaan saittia ja kuinka ollakaan löysin sieltä myös mielenkiintoisen kuvauksen kaverin yrityksestä (ilmeisesti tietämättään) toistaa Ancel Keys'sin muinainen nälkiintymiskoe.

Hyvin mielenkiintoinen lukukokemus oli tämä. Etenkin kun käytetyt kalorimäärät ovat aika lailla samanlaisia kuin mitä sekä nykyisissä kitudieeteissä että myös protskupuolen "rasvapoltoissa" käytetään, jos nyt olen ymmärtänyt oikein:
http://180degreehealth.blogspot.com/200 ... -diet.html

Julkaisija:  misukisu [ 2009-01-20 16:25:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Kiitos hyvistä linkeistä. Tämä onkin ihan ajankohtaista kun samasta aiheesta juuri lueskelin Grovesin Trick and Treatista. Taitaa olla muuten Schwazbeinin kirjan lisäksi tähän mennessä ainoa kirja, joka puhuu myös kilpparista karppauksen yhteydessä.

Julkaisija:  tuulimumma [ 2009-01-20 17:18:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Mitämitämitä :?: kilpparista...
Kiinnostais kovasti kuulla

Julkaisija:  misukisu [ 2009-01-20 18:22:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Videopätkä Optimaldietistä Amerikkalaiseen tapaan

westie_75 kirjoitti:
Tuossa ollaan juuri siinä asian ytimessä joka kertoo myös siitä MIKSI painonpudottaminen VHH:lla toisella kertaa on vaikeampaa. Vaikuttaisi siltä että on hyvin olennaista kuinka paljon maksaan saadaan glyserolia glukoneogeneesin lähteeksi korvaamaan proteiineja. Ylimäärä proteiinia ajaa rasvametabolian ohi maksassa ihan kuten hiilaritkin ja sen seurauksena kilpirauhanen inaktivoituu ja siitä seuraa tiukasti kiinni pysyvää rasvakudosta ja hormonaalisia ongelmia.

Samaa mieltä itse asiassa, mutta oletko varma että tuon linkkaamasi tutkimuksen voi lukea noin? Siis onko sulla fulltext? Siis kun itse jäin arpomaan jo tuossa ekassa lauseessa:

Lainaa:
We have previously reported that glucose production assessed using radioiso-topic methods is 50% increased in hyperthyroidism but 30% decreased in hypothyroidism. These studies, however, do not distinguish between glycogenolysis and gluconeogenesis.


Siis hä? Kumpaa mitattiin isotoopeilla vai molempia? Sen jälkeen kun tuo jäi epäselväksi, en oikein osannut lukea tuota loppuakaan. Selvästi yhtäaikainen normaali glukoositaso veressä ja hidastunut glysesolin liike viittaisi tietysti tuohon tulkintaan, että kilpirauhasen vajauksessa glukoneogeneesi kiihtyy. Mutta sitten taas suoraan lukien tuo 30% vähennys olisi glukoosintuotannon kokonaismäärä... Ehkä mä alan olla jo liiankin kyyninen näiden tutkimusabstractien suhteen, mutta olisi kiva saada varmistus.

Kuinkahan suuri rooli tällä kilpparilla on säätelyyn verrattuna esimerkiksi insuliinin vastaavaan vaikutukseen?

Olen miettinyt mikä tässä mahtaa olla muna ja mikä kana. Siis kun glukoneogeneesi kiihtyy jos insuliinitaso on sen verran koholla, että rasvan kunnollinen mobilisointi ei toimi. Sitten kun siitä nostetaan vielä aavistus, saadaan katkaistua glukoneogeneesi. Mutta mitkä ovat ne tekijät, jotka jättävät sen insun koholle? Ja vielä jotain sellaista, mikä koskee lähes kaikkia karppaajia kun aiheesta on kerran kirjoitettu se kuuluisa "one golden chance"-artikkelikin...

Tulee mieleen Schwarzbeinin kommentit siitä, kuinka usein kilppari- ja insuliiniongelmat sekoittuvat keskenään (ja tavallaan esiintyvätkin ristiin). Sitten vielä siihen stressikuviot päälle ja tässä onkin mielenkiintoinen ongelma, jonka lopputulos saattaa olla se, että OD on ihan oikeasti OD ja optimoi kaikki nuo hormonitasot kerralla...

Julkaisija:  haili [ 2009-01-20 20:29:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

els kirjoitti:
Maitorasva käy ihan hyvin ainakin noiden gurujen mielestä; eläinrasvaahan sekin on.
Samoin munien rasva ja kookoskin ovat vielä varsin ok (vähä-Pufaisia kaikki)

Jäin kaivelemaan saittia ja kuinka ollakaan löysin sieltä myös mielenkiintoisen kuvauksen kaverin yrityksestä (ilmeisesti tietämättään) toistaa Ancel Keys'sin muinainen nälkiintymiskoe.

Hyvin mielenkiintoinen lukukokemus oli tämä. Etenkin kun käytetyt kalorimäärät ovat aika lailla samanlaisia kuin mitä sekä nykyisissä kitudieeteissä että myös protskupuolen "rasvapoltoissa" käytetään, jos nyt olen ymmärtänyt oikein:
http://180degreehealth.blogspot.com/200 ... -diet.html


Vertaus proteiinidieetteihin. Kalorimäärät päivää kohden alhaisemmat ja energian lähde aivan eri. Tuossahan energialähteenä käytettiin maissia ja kauraa. Juuri eilen kertasin Lylen UD2:en ja siellä varsin selkeästi kerrotaan, että pääosa energiasta tulee prodesta. Hiilareita ketoosin rajoilla ja kalaöljyä sekä keskipitkiä rasvahappoja loput. Kookos listalla alkupäässä. Tuo ancel keys (hauska kommentti muuten siinä kohtaa) kopio olisi kelle tahansa teurastus. Kaikki lukemani miinuskaloriset prodedieetit keskeytetään kaikki säännöllisin ajoin tavoitteena estää liiallinen metabolian hidastuminen. Onnistuuko niillä ...ei omakohtaista kokemusta. Melkoista kikkailua kaikenkaikkiaan. Pääsee vähimmällä kun syö sen verran ettei oo nälkä. Oli se sitten prodea tai rasvaa tai mieluummin molempia. Pufasta pysyn kuitenkin erossa ...saa mainita tässä kun kw-osiossa ollaan.

Julkaisija:  misukisu [ 2009-01-20 20:36:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Haili... mä olen saanut UD2.0:lla systeemini sekaisin. Homma ei ole ihan niin yksinkertainen. Elämäni ainoa kerta muuten, kun kuukautiset jäi pois. Pakkiksen ketjuja lukiessa tosin luulisi, että se on ihan normaalia.

Julkaisija:  haili [ 2009-01-20 20:58:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Eipä tuo minullekaan juuri kokeilunhalua herättänyt. Myös lylen kirjoituksia tässä kertaillut selvitellessäni syytä, miksi mulla prode pitää nälkää paremmin kuin rasva. Ei ole vielä selvinnyt, mutta kokeiluja olen tehnyt suuntaan ja toiseen eli rasvan ja proden suhteita rukkaamalla ja aina se paras on se runsas prode ja kohtuullinen rasva. Selvitellään ja ihmetellään. Tänään pääsin muuten rasvoissa tuulimumman mulle laskemaan OD-minimiin. Kiltti poika ;)

Julkaisija:  Kirrimirri [ 2009-01-21 15:48:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

tuulimumma kirjoitti:
Mitämitämitä :?: kilpparista...
Kiinnostais kovasti kuulla


Niin muakin näin kilpparivammaisena!

Julkaisija:  tuulimumma [ 2009-01-21 16:24:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Kirrimirri kirjoitti:
tuulimumma kirjoitti:
Mitämitämitä :?: kilpparista...
Kiinnostais kovasti kuulla


Niin muakin näin kilpparivammaisena!

tuulimumma kirjoitti:
Ja thyroksiinia vähennän...on liikatoiminnan oireita...
Auttaako kawa siis siihenkin

Rasvan palaminen ja sitä myötä kiihtynyt ketotuotanto näyttäisi auttavan siihen kilppariin. Taidetaan täälläpäinkin liittyä mukaan kokeilemaan JK:n oppeja, kun nuo naiset on niin lyhyt pinnaisia tuon hitaan laihtumisen kanssa... ;)

Tuo proteiinien ja erityisesti glukogeenisten aminohappojen osuuden ymmärtäminen (täyttävät maksan glykogeenivarastoja) saattaa auttaa monia eteenpäin...katsellaan mitä tuleman pitää... :)
by westie-75

Julkaisija:  haili [ 2009-01-21 19:15:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Linkki lisätiedoksi aiheeseen ketogeeninen/glucogeeninen aminohappo.

Varsin tuorekin kaiken lisäksi. Last modified: January 17, 2009
http://themedicalbiochemistrypage.org/a ... html#intro

Lainaa:
Lysine and leucine are the only amino acids that are solely ketogenic, giving rise only to acetylCoA or acetoacetylCoA, neither of which can bring about net glucose production.


JA nyt kun luin tota sivuu uudestaan, niin sehän ei ookaan lainkaan pöllömpi sivusto. Kun vaan olis energiaa lukea koko sivusto ja vielä ymmärtäisi lukemansa.

Julkaisija:  westie_75 [ 2009-01-21 23:11:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Luin tänään yhtä biokemian kirjaa (Lehringer) ja siinä oli mainintaa noista erilaisista aminohapoista oikein kivojen värikuvien kanssa. Printtasin kiinnostavat pätkät itselle mutta en ole vielä niitä lukenut.

Mielenkiintoinen on tuo aminohappoasia; niilläkin on keskenään hyvin olennaisia eroja kuten sokereillakin (esim. fruktoosi vs. glukoosi). Täytyy tutustua tarkemmin.

Julkaisija:  haili [ 2009-01-21 23:14:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Lehninger on mullakin hyllyssä. Varsin vähälle on jäänyt sen(kin) tutkiminen. Tykkäsin kyllä tosta sivustosta.

Julkaisija:  Valtz0r [ 2010-06-01 09:39:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Nyt tuolta on yks ilmainen eBook myös ladattavissa.

Tää ketju ei kyllä taida sopia tänne Optimal Diet -alueelle. Ehkä mieluummin Schwarzbeiniin tai karppilinkkeihin. Sbeinin Stone taitaa kyllä mieltää yhdeksi idolkseen, mutta suositukset on aika eri...

Julkaisija:  haili [ 2010-06-02 05:27:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Tämähän lähti videolinkistä juurikin optimal diettiin liittyen ja sitten menin vaihtamaan otsikkoa viittaamaan MS:n blogiin ja ketju jäi jostain syystä elämään. Siirtäkää toki, jos sopii toisaalle paremmin. Näyttää tuo alkuperäinen videoklippi olevan netissä edelleen. Voisko tän ketjun jakaa ja jättää ton videon tänne.

Julkaisija:  lihanhimo [ 2010-08-22 01:53:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Tavailin hieman äijän ajatuksia ja tuossa RRARF-sähkökirjassa on se "August 2010 Addendum", jonka perusteella mies näyttää kääntyneen ensisijaisesti tärkkelystä suosivalle linjalle, vaikka ei toki varsinaista vähärasvaista suosittelekaan.

Ainakin els aina toteaa, että safa olisi sitä elimistön parasta polttoainetta, mutta Stonen mielestä jalostamaton tärkkelys näyttää parhaalta, koska se nostaa eniten ruumiinlämpöä ja sitä on vaikea varastoida rasvaksi. Toisaalta sitten Stone näyttäisi mieluiten suosittelevan mahdollisimman vähäistä hedelmien käyttöä, koska fruktoosista saa helposti haitallisia vaikutuksia ruumiinlämpöön, mutta eivätkös ne terveyden perikuvat kitavalaisetkin syö paljon hetelmää?

Onko sitten Schwarzbein parempi kuin Stone? Onko Kwasniewski vielä parempi kuin Schwarzbein? Onko jokainen metrinen avaruus Hausdorffin avaruus? Olisiko ollut parempi mennä nukkumaan aiemmin kuin myöhemmin?

Julkaisija:  els [ 2010-08-22 07:00:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

Mielenkiintoista että Matt Stone surffautuu ylos Kwaniewski-ketjussa ja että tässä surffauksessa vertaillaan häntä ja Diana Schwarzbeiniä. Kumpikaan kun ei taida kuulua tänne? Dianalla on sentään ohjeet ja vuosien eikun vuosikymmenten potilastausta (vaikkei hän tänne kuulukaan) kun taas Matt Stonella näyttää olevan vain suuria teorioita ja yhden ihmisen ihmiskokeita; joka vuodelle omansa. Jotku Matinkin ajatuksista voivat olla oikein, mutta kaikki ne eivät vaan voi kun mies puhuu jatkuvasti itseään vastaan. **ihmettelee edelleen kysymystä täällä**

Asiaan:
- Mitä enemmän luen, sitä enemmän olen samaa mieltä Kwasniewskin kanssa myös siitä, että ne kaksi ravintoainetta, joiden avulla ihminen on noussut kukoistukseensa, ovat tyydytetty, pilaamaton rasva ja haitta-aineista vapaa tärkkelys.
- Kwasniewski nostaa ykköseksi eläinrasvan (kun kookos ei kasva Puolassa), mikä on ihmiskunnalle se ehdottomasti vanhempi vaihtoehto: ensin kehityttiin lihan- tai siis oikeammin eläinrasvan syöjiksi, sitten kasvatettiin aivot (ja surkastutettiin suolisto) ja sitten opittiin löytämään elanto sieltäkin missä eläinrasvaa ei ollut riittävästi. Eläinrasvan etuna on se, ettei sitä tarvitse muokata ihmiselle sopivaksi. Siinä on valmiina jo kaikkea sellaista mitä kroppa tarvitsee. Eikä sitä suojaa kemialliset aseet.
- Tärkkelyksen käyttö nykyihmisen ravintona edellyttää teknologisia taitoja, koska kasveja ei oltu alunperin tarkoitettu muiden syötäväksi, ei ihmisenkään. Siksi tärkkelyksen lähteet sisältävät ikäviä haittakemikaaleja, tärkkelyksen lähteet eivät sisällä läheskään kaikkea hivenistä, joita keho tarvitsee toimiakseen kunnolla ja tärkkelys piilotettu hankalasti saatavaksi kemiallisin asein varustettujen kuituseinien sisään... ja näistä kemiallisista aseista osa laukeaa vasta säilytyksessä, hapen avulla, kuin aikapommi.

Kummankin voi silti myös pilata.
- Rasvan voi pilata vaihtamalla tuore eläinrasva hivenettömiän säilöttyyn kasvirasvaan ja parantaa tuhotehoa vielä merkittävästi tekemällä niistä Criscoa (amerikan suosituinta ruoanlaittomargariinia 60- ja 70-luvulla, 17 prosentin transrasvoineen; on näemmä edelleen käytössä mm rottakokeissa, jes!) tai sitä vastaavia suomalaisia variantteja.
- ... ja tärkkelyksen saa kaikkea muuta kuin terveyttä edistäväksi käyttämällä väärin valmistettua viljaa, sekoittamalla kaikki sokeriin ja/tai antamalla ilman hapen sytyttää jokainen kasvin turvaksi tehty aikapommi ennen syöntiä (lue hapetusreaktiot) ja/tai vahvistamalla tuhoa niinikään ilman pilaamalla Pufalla.

Julkaisija:  lihanhimo [ 2010-08-22 10:28:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Matt Stonen blogi - 180degreehealth

els kirjoitti:
Mielenkiintoista että Matt Stone surffautuu ylos Kwaniewski-ketjussa ja että tässä surffauksessa vertaillaan häntä ja Diana Schwarzbeiniä. Kumpikaan kun ei taida kuulua tänne?

Pahoittelut, jos nostin sopimatonta aihetta. Ajattelin vaan, että kun tämä ketju on täällä ollut ja sitä ei ole minnekään siirretty, niin en viitsi kuitenkaan uutta keskustelua aloittaa. (Jos tarpeellista, niin ainakin minun viestini saa poistaa, jotta tämä ketju laskee entiselle paikalleen eikä häiritse varsinaisia OD-keskusteluita.)

Mitä tulee siihen, että vertasin Stonea ja Schwarzbeinia (ja Kwasniewskia), niin se johtui varmaankin siitä, että kaikissa tuntuisi olevan yhteistä elimistön korjaaminen ravinnolla eikä ainakaan miinuskaloreilla. Schwarzbeinin ohjeilla ja Stonen HEDillä otaksuttavasti molemmilla lihoo, ennen kuin parantuminen ja laihtuminen alkaa. Mutta oli ehkä arvostelukyvytöntä minun osaltani käsitellä niitä yhdessä. En mitenkään halua aliarvioida koulutuksen saaneiden asiantuntijoiden työtä vertaamalla tarpeettomasti johonkin netin teorioihin.

Mutta kiitos vastauksestasi. Tuo hivenaineasia on uusi ihmetyksen juttu itselleni, kun oli jotain niitä teorioita, että keho kierrättäisi hivenet luultua tehokkaammin, ja oleellista olisi lähinnä riittävä kalorien saanti. Kun on niitä superterveitä tärkkelyksenpuputtajakansojakin.

Sivu 1/3 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/