karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2023-12-07 01:47:31

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 38 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kumpi?
karppaus 97%  97%  [ 152 ]
Painonvartijat 3%  3%  [ 5 ]
Ääniä yhteensä: 157
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Karppaus vs. Painonvartijat
ViestiLähetetty: 2011-01-08 03:17:27 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2010-12-21 00:18:22
Viestit: 14
En oikein tiedä että mihin tää topic ois kuulunut, enkä samanlaistakaan löytänyt, joten...

Painonvartijat olisi minulle tuttu ja turvallinen keino aloittaa nk. elämäntapamuutos eli tuttavallisemmin vain laihduttaminen, koska olen sitä ennenkin harrastanut, mutta myös siitä myöhemmin repsahtanut. Kaipaisin siis suuresti teidän vakuuttelujanne, että karppaus on parempi vaihtoehto kuin Painonvartijat. Molemmille saa esittää plussaa ja miinusta, ja tottakai kunnon perusteluiden kera!

_________________
Kuva
updates


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 03:24:19 
Poissa
nörttikarppi
nörttikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-05-04 14:59:26
Viestit: 8323
Paikkakunta: Lahti
Kannattaa lukea niitä karppikirjoja niin tietää että miksi nämä ovat periaatteeltaan ihan erilaisia juttuja. Karppaus ei perustu kaloreiden vähentämiseen vaan insuliinin tasoittamiseen hiilihydraatteja rajoittamalla. Painonvartijat ja muut kitukaloridieetit sisältävät liikaa hiilareita jotta se liikainsuliinin antama läskinvarastointisignaali hiljenisi tarpeeksi (ja kitukaloridieeteillä keho alkaa hyvinkin helposti syödä lihaksia, luita ja sisäelimiä, mikä ei ole terveellinen juttu). Joten ovat ihan eri asia. Karppaus on lähinnä sen elimistön hormonitasapainon korjaamista ja paluuta ihmiskunnalle luontaisemman metsästäjä-keräilijäruokavalion kaltaiseen syömiseen (maanviljelys kun on ihmiskunnan historiassa hirvittävän uusi juttu johon geenimme eivät ole vielä edes sopeutuneet, joten lihomme kun niitä hiilareita tuleekin enemmän kuin mitä kehomme sietää). Elikkä tämä ei ole kituilua vähäisillä kaloreilla eikä mitään rääkkäystä, ennemminkin tervehtymistä jossa samalla paino putoaa kun keho ei enää ole varastointivaihteella. Näin hyvin lyhyesti sanottuna :D

_________________
Kuva

Riekon nyrkkisääntöjä ketoilijoille, kliks


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 03:28:07 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2010-12-21 00:18:22
Viestit: 14
Mua vaan karmii toi nk. rasvasten tuotteiden kanssa läträäminen, piilorasvana se ei oo niin paha mut sitku pitäis siirtyä noista kaikista 0% rasvaa -tuotteista yhtäkkiä siihen "aitoon tavaraan", niin tuntuu jotenkin pelottavalta - tässä vaiheessa ei oo meinaan enää kauheesti varaa antaa painon nousta. Painonvartijat ois nimenomaan sitä tuttua ja turvallista kitkuttelua, vaikka mä kyllä ymmärrän hyvin karppauksen logiikan :f

_________________
Kuva
updates


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 03:39:47 
Poissa
nörttikarppi
nörttikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-05-04 14:59:26
Viestit: 8323
Paikkakunta: Lahti
Tämän takia täällä just huudetaan tätä "lue karppikirjoja"-mantraa, koska parissa foorumivastauksessa on hirveän vaikeaa antaa kattavia selityksiä ja pian se ketju meneekin sitten nahisteluksi. Kirjoissa on selitetty näitä periaatteita paremmin. Mutta jos pidät hiilarit kurissa niin kyllä sitä rasvaa voi syödä. Se on ihan aikuisten oikeasti se insuliini mikä varastoi sitä rasvaa persuksiin eikä rasva itse. Pitää muistaa että myös rasvattomalla elelevät lihovat hiilareista, koska se liika insuliini tekee hiilareista ja prodestakin vararasvaa vyötärölle. Elikkä rasvan välttämisessä ei ole mitään pointtia koska ne ovat ne hiilarit jotka sitä insuliinia stimuloivat, ei rasva. Sitä rasvanpelkoa voi olla vaikea voittaa, mutta kokeilemallahan sen näkee. Täällä on satoja ihmisiä jotka ovat ennen pelänneet rasvaa ja monta entistä Painonvartijaa (olin itsekin jäsen pari kuukautta teinityttönä) mutta vain karppaus on auttanut kokonaisvaltaisesti. Eikä tässä tarvitse edes kitua! :D

Tästä paikasta tulee tuttu ja turvallinen aika nopeasti ja karppaajat ovat pirun fiksua ja sympaattista porukkaa. IMHO täällä kuulee paljon järkevämpää juttua ja saa paljon parempaa vertaistukea kuin PV-ryhmässä. Kommunikaatio sujuu netissä tuppisuisilta suomalaisiltakin paremmin. Onhan tälläkin foorumilla tietty hullunsa, mutta ainakin niitä on vähemmän kuin jossain Suomi 24:ssä :mrgreen:

Mutta tosissaan, alan juttujen lukeminen auttaa hirvittävästi. Mä itse vakuutuin siitä kun näin tuttujen tuloksia ja luin aiheesta hyvän kirjan (Protein Power) jossa selitettiin just tätä homman biologiaa ja sitä kehityshistoriallista taustaa (nykypäivänäkin vaikkapa Australian aboriginaalit ja eskimot ovat sairastuneet hirvittävästi siirryttyään vasta hiljattain kalastuksesta ja metsästyksestä länsimaiseen vilja-ja sokeripitoiseen ruokavalioon, ja Suomessakin elettiin melkein keskiajalle saakka lähinnä metsästyksellä, kalastuksella ja rehuilla).

_________________
Kuva

Riekon nyrkkisääntöjä ketoilijoille, kliks


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 09:06:51 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14384
Paikkakunta: Imatra
Ei enää ikinä paikkareita, olkoot kui tuttu hyvänsä, siihe en ala enää... [-X
Tää oli elämäni paras ratkasu ja tällä pysyn... [-(

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 11:44:17 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Lainaan taas (jälleen kerran) itseäni eräästä aikaisemmasta Paikkareita koskevasta keskustelusta:
Siperia kirjoitti:
ölli kirjoitti:
Tuleeko painonvartioilla edes proteiinin tai rasvan yleisesti terveydelle suositeltu määrä täytettyä? Tai paljonko se on yleisesti/karppaajalla?
Ei se ainakaan helppoa ole. Jos kuvitellaan, että paikkareissa laihduttaisi 70-kiloinen nainen, hänellä olisi käytössään 18 Pointsia päivässä. Proteiinintarve vähintään 0,8 * 70 (kg) = 56 (g) = 4,5 Pointsia (teoriassa, puhtaasta proteiinista, todellisuudessa enemmän), rasvantarve 60 g (Sydänliiton mukaan) = 14 Pointsia, yhteensä 18,5 Pointsia tai 100 g (karppifoorumin konsensuksen mukaan) = 23 Pointsia, yhteensä 27,5 Pointsia, joten Pointsit paukkuu yli jopa virallisilla suosituksilla, vaikkei ole kasassa vasta kuin puhdas proteiini ja puhdas rasva. Ensimmäisen vaihtoehdon mukaan energiaa tulisi 764 kcal ja toisen vaihtoehdon mukaan 1124 kcal. Terveellistä laihduttamista.
Toinen lainaus toisesta keskustelusta:
Siperia kirjoitti:
Luojan kiitos Painonvartijat on jo lopettanut toimintansa. Sitäkinhän kovasti mainostettiin terveellisenä laihdutusruokavaliona, jota ylläpidetään lopun ikää. Itsekin paikkariaikoinani ihmettelin sitä, että se ylläpitoruokavaliokin on ihan mielettömän vähäkalorinen. Tyypillisesti muistaakseni jotain 24 pistettä, eli komeasti alle 1500 kcal. Jos syö sen enemmän, lihoo. Ihan älytöntä! Eihän tuossa ole takana muuta kuin se, että kitukuurilla laihduttamalla on saanut hidastettua aineenvaihduntansa niin etanatasolle, että ei enää pysty lihomatta syömään niin paljon, että saisi kaikki tarvitsemansa rakennuspalikat. Terve kroppa tosin jossain vaiheessa kieltäytyy moisesta touhusta ja pistää mässäämään vahingot takaisin - korkojen kera.

EI ENÄÄ IKINÄ! on siis tämän entisen on/off-painonvartijan mielipide.

muoks. Laitan nyt vielä lempilainaukseni Schwarzbeinilta vastaukseksi tähän:
bullygirl kirjoitti:
tässä vaiheessa ei oo meinaan enää kauheesti varaa antaa painon nousta. Painonvartijat ois nimenomaan sitä tuttua ja turvallista kitkuttelua, vaikka mä kyllä ymmärrän hyvin karppauksen logiikan

Diana Schwarzbein @ The Schwarzbein Principle II kirjoitti:
If you begin eating real foods and balancing your food groups and you gain weight, you have a damaged metabolism. Resist the temptation to cut back on portions, skip meals or go on a fad diet to lose this weight. You will just dig yourself into a deeper metabolic "hole" if you do. You have to eat well to heal your metabolism. There is no other way. Once you have healed your metabolism, you will burn off your fat weight without having to decrease the amount of food you eat by dieting.

Ja vielä kökkö suomennos:
Lainaa:
Jos painosi nousee, kun alat syömään oikeita ruokia tasapainoisesti kaikista ruokaryhmistä, se tarkoittaa, että aineenvaihduntasi on vahingoittunut. Vastusta kiusausta pienentää annoksia, skipata aterioita tai alkaa pikadieetille pudottaaksesi tämän painon. Sillä tavalla kaivat itsesi vain entistä syvemmälle aineenvaihdunnalliseen kuoppaan. Sinun täytyy syödä kunnolla, jotta aineenvaihduntasi paranisi. Ei ole muuta tietä. Kunhan aineenvaihduntasi on parantunut, poltat rasvakilot pois ilman, että sinun tarvitsee rajoittaa syömisiäsi.

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 11:55:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Komppaan siis niin Siperiaa!!

Mutta en ole tiennyt, että paikkarit on lopettanut!!??

Kaikilla kavereilla on yhä piste ja pointsit tallessa.. Poltin omani kun olin lukenu Atkinssin :)
Minulla oli oikeen se laskinkin :shock: Olin niin näppärä paikkarilainen...

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 11:59:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Tämä on aika turha kysely kun Painonvartiat ei toimi enää Suomessa.

Mutta kuvitteellisesti ajateltuna, EN MISSÄÄN NIMESSÄ menisi sinne ENÄÄ!

Karppaus rulettaa. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 12:02:13 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Ronja-Aliisa kirjoitti:
Mutta en ole tiennyt, että paikkarit on lopettanut!!??
Suomessa vaan - kannattamattomana. :mrgreen: Omat ohjeeni oon vieny jo aikoja sitten kierrätyskeskukseen. Parashan ne olis tietty ollu hävittää, ettei niihin kukaan muu enää sortuisi. :? Karppien ja muiden kituuttamiseen kyllästyneiden pitäiskin järjestää joku pistevihkoroviotempaus. :lol:

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 12:11:33 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-06 18:23:02
Viestit: 325
Paikkakunta: Vantaa
Itse olen kokeillut (ja tulostakin saanut) Painonvartijoissa ja Keventäjissä. Jälkimmäinen oli musta parempi.
Tulostakin tuli viime vuonna puolessa vuodessa -17 kg. Sairasteluni vuoksi se pikkuhiljaa vuoden sisällä palautunut (ei kaikki). Ainut ongelma edellisissä oli, että menetin lihasmassaa enemmän kuin läskiä. Söin siis kittuutamalla ja väärin. Nyt yritän sitä saada takaisin proteiinin ja liikunnan avulla.

PV ja Keventäjät pitävät ruokapyramidia, joka löytyy kyllä eräistä opuksista => Karjankasvatuksesta! Eli niillä pyramiideilla saadaan tosi makoisia ja lihavia possuja :? Enkä halua olla kuin lihotettu possu...

Vaikka minulla ei kolesteriarvot olekkaan koholla, sanotaan tämän karppauksen siihen vaikuttavan. Toivon myös, että verenpaineeseen joka on hiukan koholla.

_________________
Kokonaistavoite:
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 12:21:11 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-01-01 18:28:49
Viestit: 87
Paikkakunta: Sawo
Painonvartijat oli minulle liian ruokailukeskeinen ja luonnoton. Pienen jojoliikkeen kautta totesin, että ainut mikä laihtui oli lompakko.

_________________
Jos tämä peilikuva valehtelisi edes hetken, ei tarvitsisi hajota hampaanpaloiksi, ienkuopiksi, lopunajoiksi. STAMINA- Uudet Kymmenen Käskyä - Edessäni


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 12:26:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47384
Paikkakunta: HomeSweetHome
En harrasta laihduttamisia, mutta tässä on yli puolen vuosikymmenen ajan tullut aktiivisesti kuunneltua ihmisiä, jotka harrastavat. Ja sitä ennen muutama vuosikymmen vähän passiivisemmin.

Tuon perusteella:
- Tunnen monta entistä painonvartijaa, jotka nyt karppaavat ja vannovat rasvan nimeen.
- Mutta eipä ole vielä tullut vastaan yhtäkään entistä karppaajaa, joka olisi sen jälkeen viihtynyt ja saanut itseään kuntoon painonvartioinnilla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 12:30:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Sainhan minäkin tuloksia paikkareissa.
Mutta kuka sellaista ottaa elämäntavaksi?
Pitäsi elää loppu elämä -500 kaloria..

Heti kun lopetin kaikki tuli korkoineen takaisin.

Mutta kun lopetin karppauksella laihdutuksen. Niin eipä tullut yhtään :D
Siinä on aika hemmetin iso ero!!

_________________
Kuvahttp://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 14:49:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-05-01 08:56:14
Viestit: 1662
bullygirl kirjoitti:
En oikein tiedä että mihin tää topic ois kuulunut, enkä samanlaistakaan löytänyt, joten...

Painonvartijat olisi minulle tuttu ja turvallinen keino aloittaa nk. elämäntapamuutos eli tuttavallisemmin vain laihduttaminen, koska olen sitä ennenkin harrastanut, mutta myös siitä myöhemmin repsahtanut. Kaipaisin siis suuresti teidän vakuuttelujanne, että karppaus on parempi vaihtoehto kuin Painonvartijat. Molemmille saa esittää plussaa ja miinusta, ja tottakai kunnon perusteluiden kera!


Mulla pistää niin silmään tuo "elämäntapamuutos eli tuttavallisemmin laihduttaminen". EIH! Laihduttaminen ei ole mikään elämäntapamuutos, laihduttaminen on aina väliaikaista, tai ainakin pitäisi olla, jos se yhtään onnistuu. Voin kyllä helposti kuvitella, että paikkareissa laihduttaminen on ikuista, Siperia selittikin syyt edellä.

Elämäntapamutos taas on sitä, että teet pysyviä muutoksia ruokavalioon ja muuhunkin, sellaisia joita noudatat lopun elämäsi. Laihtuminen tulee siinä sivussa, jos muutokset ovat oikean suuntaisia.

Pakko kyllä sanoa, että aloittaessani karppausta, en minäkään mitään pysyvää muutosta ollut tekemässä, vaan mielestäni extreme-kokeilua tarkoituksena nimeenomaan laihtua nopeasti, että saisin sitten vasta miettiä miten tulos säilytetään. Siinä ensimmäisten viikkojen aikana karpaus vaan tuntui sopivan mulle niin hyvin ja kun foorumin avustuksella hain tietoa karppauksesta, tajusin, ettei tässä mitään niin kovin vaarallista kokeilua ollakaan tekemässä. Samaten osaaminen keittiössä ja oikeiden ainesten valinnassa kasvoi. Voin niin paljon paremmin ja ruoka maistui, että tiesin voivani noudattaa hommaa lopun ikäni. Laihtuminen oli sitten enää vain kiva lisä, mikä vaan rohkaisi siihen, että muutokset olivat oikeansuuntaisia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 21:47:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-29 19:52:49
Viestit: 697
Paikkakunta: Stadi
Aika hassu kysely näillä sivuilla :D :D

_________________
Kuva
aloitus 21.6.2010


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 21:49:58 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
aija2004 kirjoitti:
Aika hassu kysely näillä sivuilla :D :D
Jep, Paikkareille odotettavissa varmasti aikamoinen äänivyöry! :lol:

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 22:36:33 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55361
Paikkakunta: Kerava
Jotenkin on aika helppo tietää kumpi voittaa :)

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 22:51:37 
Poissa
sinnikäs
sinnikäs
Avatar

Liittynyt: 2010-06-26 08:30:41
Viestit: 2117
Paikkakunta: Kuopio
No nälkä. Paikkareista jäi ainoa mielikuva, että oli jatkuva nälkä, suolaisen himo ja odotus, että milloin saa syödä seuraavan kerran ruisleivän raejuustolla, kevytlevitteellä ja kurkulla. Voi jeesus. Never again!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 23:03:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-03-17 12:19:10
Viestit: 697
Paikkakunta: London town
Sisäinen keittiöpsykologini on sitä mieltä, että laittamalla tän kyselyn tälle tietylle foorumille aloittaja on jo päätöksensä laihdutustavasta tehnyt, mutta tahtoo vielä varmistella asiaa. Tsemppiä hei! Tää toimii.

_________________
If I had a dime every time you walked away
I could afford to not give a shit


Liikkapäikky ja muuta räpellystä
Blogi elämästä ja Englannista


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-01-08 23:36:09 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-09-14 12:04:03
Viestit: 218
ainaista pisteitten laskua ja seuraavan ruoan odottamista, ja tinkimistä pisteissä että sai viikonloppuna herkutella pisteet täyteen... ja kyllä mulla nälkä oli lähes aina. Vakioaamupala 2ruisleipää kevytkinkulla ja kevytjuustolla + kevytlevitettä niin vähän että hyvä kun sitä pystyi leivälle sivelemään ja vakioiltapala oli rasvaton vaniljajogurtti mustikoilla :roll: .

_________________
aloitus BMI 28.7 nyt noin 22

Kuva Kuva Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 38 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)