karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Refluksi, sappi vai joku muu...
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=41&t=104711
Sivu 1/1

Julkaisija:  KristiinaK [ 2020-11-10 11:13:12 ]
Viestin otsikko:  Refluksi, sappi vai joku muu...

Joo, on aikaa menny tuosta, mut eipä mikää ole helpottanu... päivastoin, vajaa kk sitte sain nii rajun kipukohtauksen, et se vei miut sairaalaa ensiavun kyydis.

Sydäntä epäiltii, ku en osannu selittää kipua tarkemmin, muuta ku et koski rintaa ja rinnan alle, enkä saanu kunnol henkee. Sydänosastol olinki sit sen 5 päivää ja tutkimuksia tehtii enemmä ku ikinä ennen.
Oli ultraa, röntgeniä, varjoainekuvaus ja lukuisa määrä verikokeita... (nyt tiiän, miltä neulatyynystä tuntuu... ku kädet ja mahaki täynnä mustelmia...kipulääkkeidenkin takia, mitä annettii yöllisiin kipuihin).
Ja kun pahin kipu oli ohi, alettiinkin verikokeiden perusteella ja kipupisteenkin paikasta, epäillä sappikohtausta, ja kun kipu tuntuu välillä edelleenkin samassa, missä oli, mietittiin myös ruokatorven tulehdusta...koska sitä koskee aina ruokailun jälkeen.

Mutta, se oli positiivista, kun tehtiin varjoainekuvaus (mikä oli kyl nii karsee kokemus, et uhhuh...), ni kun tutkittiin sydän ja verisuonet, ni nepä oliki puhtaat (niitä kun epäiltiin ja kyseltii kolesterolista)... eipäs niissä mitään ollutkaan... (ja mieki vuosia ollu karppina) :twisted:

Verikokeet otettiin vielä sairaalakeikan jälkeenkin, ja siellä olikin häikkää maksassa ja sapessa... ja ens viikolla on sitten mahatähystys... sit selviää, missä mennään ja mikä on jatko. Mut kyl sitä on ootettukin... yhtä kärvistelyä, kun mitään ei oikein voi syödä, ettei koskisi tai alkaisi turvottaa. #-o

No katellaan, mihin tulokseen gastrolääkäri päätyy... en kyllä hevin anna periksi nyt ja luulis, että nyt tekevät oikeasti jotain... [-o<

Julkaisija:  els [ 2020-11-10 12:02:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Refluksi, sappi vai joku muu...

Hei Kristiina.
Muistanko oikein, että jouduit harrastamaan mahan happosalpaajia aika pitkään, vai oliko se joku muu?
Noilla lääkkeillä on ikävä vaikutus mahan entsyymeihin.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/