karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=96908
Sivu 1/1

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2020-04-11 19:21:00 ]
Viestin otsikko:  Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

Nutritionissa julkaistu tutkimus väittää, että ketonit olisivat yhtä haitallisia verisuonille kuin koholla oleva glukoosi.

Bret Scher on ruotinut sen:

Biased paper suggests ketones are as harmful as glucose


Lainaa:
But the most important thing to understand is that this paper doesn’t have a single piece of credible evidence to support this idea. It is a “hypothesis article,” or essentially a thought experiment. That’s all it is.


Jännä nähdä kuka ryhtyy Suomessa välittämään valeuutista.

Editoitu 14.4.: korjattu julkaisun nimi

Julkaisija:  vanha karppu [ 2020-04-11 23:45:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

Pieni tarkennus vielä toisella kotimaisella: kyseessä ei siis ole tutkimus, joka väittäisi, että ketoaineet olisivat epäterveellisiä, vaan kyse on artikkelista, jossa eräs tutkija, joka ei ole tutkinut ketoaineiden terveysvaikutuksia eikä referoi kyseisen aihepiirin tutkimuksia, esittää otsikossa mainitun spekulaation vailla minkäänlaista todistusaineistoa. :shock: :shock:

Ketogeenisessa dieetissä otetaan maksimissaan noin 5 % energiasta hiilareista eli 2000 kalorin dieetilla vain 100 kaloria saa tulla hiilareista. Yhdessä grammassa hiilihydraattia on 4 kaloria, joten 2000 kalorin ketodieetillä saisi syödä korkeintaan 25 grammaa hiilihydraattia päivässä.

Kyseisen artikkelin kirjoittanut pösilö referoi artikkelissaan kuitenkin tutkimusta, jossa syötiin keskimäärin 125 grammaa hiilihydraattia päivässä eli viisi kertaa enemmän hiilareita kuin ketodieetissä. :roll:

Ko. pösilö ei viitsinyt edes sen vertaa paneutua tutkimusaiheeseensa, että olisi käsittänyt sen, ettei 125 gramman päivittäisellä hiilarimäärällä EDES SYNNY MITÄÄN KETOAINEITA. :lol: :lol: ¨

Miksi ihmeessä tutkija kirjoittaa artikkelin, jossa vetää ketodieettiä koskevia johtopäätöksiä sellaisesta tutkimuksesta, jossa ei ole tutkittu ketodieettiä?? Sellainen on vastoin kaikkia tieteen perussääntöjä, mutta mikä tahansa näyttää nykyisin ylittävän julkaisukynnyksen. (huokaus :cry: ) (--tästä poistettu väärin muistettu lehden nimi--)

Tää taitaa olla malliesimerkki "huonosta tieteestä", vai kehtaako moista kutsua tieteeksi ollenkaan? Olisi mieluummin tutkinut ketodieetin terveysvaikutuksia ja kirjoittanut artikkelin sitten sen pohjalta...

Tuollainen tulos olisi itse asiassa varsinainen tieteellinen sensaatio, koska luonnosta löytyy vaikka kuinka paljon esimerkkejä siitä, että välillä on vain pakko paastota ja luonto on huolehtinut siitä, että se sujuu turvallisesti juurikin noiden ketoaineiden avulla. Miksi ihminen muodostaisi poikkeuksen tästä säännöstä?

Joo tosiaankin, ei ole olemassa tutkimuksia, joiden mukaan ketogeeninen dieetti voisi olla terveydelle haitallinen. Sen sijaan sellaisia tutkimuksia on paljon, joiden mukaan sillä on terveyshyötyjä...

P.S.
Mielestäni pitäisi perustaa Suomen karppaajat ry tai joku vastaava pulju, joka voisi sitten yrittää kumota näitä jatkuvia valeuutisia.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2020-04-12 00:17:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

=D>

Julkaisija:  vanha karppu [ 2020-04-12 00:21:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

Vai oliko kysessä ehkä ostettu julkaisu? Jos ketodieetti yleistyisi, yhteiskunta säästäisi toisaalta terveydenhuoltomenoissa, koska ihmiset ei sairastaisi enää yhtä paljon. Mutta säästöä vielä kertaluokkaa suurempi lasku yhteiskunnalle aiheutuisi sitten siitä, että ihmiset eläisivät paljon pidempään, jolloin heille pitäisi maksaa pitkään vanhuuseläkettä.

Tää on kieltämättä melko raadollinen selitys, mutta en minä keksi parempaakaan. Täytyyhän ihmisellä olla jokin hyvä syy levittää disinformaatiota.

No sitten olisi vielä toinen mahdollinen selitys, mutta se on niin karmea, että pelkkä ajatuskin hirvittää:

Voivatko siis tutkijat(kin) olla aidosti tyhmiä :?:

Julkaisija:  Kasari [ 2020-04-12 08:24:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

Julkaisu on Nutrition ei Nature.
Dr. Burkittin taustalla on Westcott Research and Consulting.
Ilmeisesti hänen oma yrityksensä, joka rahasta tekee...
Lainaa:
The services we offer include:

-Literature research, compilation and report writing. We will produce a report pitched specifically for your readership, whether specialized researchers or non-scientists (including PR materials).

-Project support, advice and consultation. We can assist in everything from the planning and preparation of your project (including the grant proposal) through to writing the final report.

-Expertise in the investigation of processes involving free radicals, 'reactive oxygen/nitrogen species' and antioxidants in biological systems.

-The application of specialized spectroscopic techniques to the detection and investigation of free radicals in chemical and biological systems, with particular expertise in the application of fluorescent probes and EPR/ESR spectroscopy.

-Assistance with all aspects of data analysis, report writing and manuscript preparation for submission to scientific journals.

Julkaisija:  Vargamor [ 2020-04-12 15:00:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Tutkimus väittää ketoneita yhtä haitallisiksi kuin koholla oleva verensokeri

vanha karppu kirjoitti:
Ko. pösilö ei viitsinyt edes sen vertaa paneutua tutkimusaiheeseensa, että olisi käsittänyt sen, ettei 125 gramman päivittäisellä hiilarimäärällä EDES SYNNY MITÄÄN KETOAINEITA. :lol: :lol: ¨


Riippuu liikunnasta. Sami Inkinen kirjoitti joskus blogissaan pitkän päivityksen syömisistään ultrapyöräilykisassa Afrikassa. En muista missä maassa. Se söi hiilareita yli 120 grammaa päivässä ja oli kaiken aikaa tiukasti ketoosissa. Muistaakseni mittasi verikokeella joka päivä. Blogissa oli oikein taulukko mittauksista.

En löytänyt tuota blogimerkintää enää, Inkinen varmaan poistellut tuollaisia ettei sotke Virta Healthin markkinointia.

Mutta tutkija on varmaan silti pösilö, ei sillä.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/