karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=81460
Sivu 1/2

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-12 11:33:24 ]
Viestin otsikko:  Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Tämä tieto saa hälytyskellot soimaan.

Lainaa:
The research is led by Prof Jim Mann’s team


Jim Mannin tiimin johdolla WHO:n toimeksiannosta tehty tutkimus liittää runsaan kuitujen syönnin pienempään sydän- tai syöpä- ja diabetesriskiin. Korrelaatio ei tietenkään todista kausaatiota ja täysin metsään Mann menee väittäessään tutkimuksensa olevan tyrmäys vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle. Vähähiilihydraattisuus kun ei ole yhtä kuin vähäkuituisuus.

Uransa aikana sokeriteollisuudelta vahvasti tukea saanut Mann (jonka jokainen Ralf Sundberginsa lukenut tuntee hyvin - Mann on aikaisemmin tutkinut mm., että sokeri sopii laihduttajalle ja diabeetikko voi hyvin syömällä sokeria) väittää siis, ettei hiilareita rajoittavalla ruokavaliolla muka voi saada riittävästi kuituja, koska siinä jää täysjyvä pois. Todellisuudessa moni vhh-ruokavliota noudattava syö runsaasti vihanneksia ja saa niitä parempia, liukoisia kuituja vt-syöjää enemmän. Vhh-ruokavalion voi suunnitella hyvinkin runsaskuituiseksi, nollakuituiseksi tai johonkin siltä väliltä.

Guardianin virallisterveellisen biasin omaava terveystoimittaja Sarah Bosley teki ison jutun Mannin tutkimuksesta ja tämän väitteistä.

Blow to low carb diet as landmark study finds high fibre cuts heart disease risk

Linkki Lancetissa julkaistuun tutkimuksen löytyy tuolta

Uutispalvelu Duodecim varmasti huolehtii tämän tutkimuksen ja Mannin tulkintojen esittelemisestä meille. Ralf Sundberg puolestaan esitteli aikanaan Mannin näin:

Ralf Sundberg: Tror du på Mephisteles?
Lainaa:
Låt oss ta fallet Jim Mann. Efter sitt första vetenskapliga arbete på uppdrag åt sockerindustrin i Sydafrika, som visade att det är lättare att gå ned i vikt om man undviker socker, befann han sig som genom ett trollslag vid Oxford-universitet. Han förväntades där göra några studier som visar att diabetiker utan problem kan äta mer kolhydrater och, ja varför inte socker? Studierna riggades genom att lära de nyblivna diabetikerna att glass och sötad konserverad frukt hörde till en traditionell lågkolhydratdiet, medan de som skulle lära sig den nya högkolhydratkosten fick låta bli sockret, det som är den enskilt starkaste faktorn för att framkalla sjukdomen hos de som har anlag. Inte förvånande togs studierna in i de finaste tidskrifterna, trots tydliga brister i metodik och felaktigt dragna slutsatser. Mefistofeles var nämligen i görningen lite varstans. Så gick karriären vidare till uppdrag som FN- och WHO-expert. För att inte tala om posten som ordförande i den expertgrupp som bestämmer riktlinjerna för kostråd till diabetiker i Europa med uppdraget att tona ner hälsofaran med socker.

Tutkimuksen teettäjä WHO kunnostautui aikaisemmin pitämällä suositustensa capin kontekstistaan irrotetulle sokerille 10E%:ssa, vaikka joutuikin myöntämään tutkimusnäytön osoittavan, että 5E% olisi parempi ja on menettänyt loputkin uskottavuudestaan liioittelemalla tolkuttomasti prosessoidun lihan yhteyttä suolistosyöpään ja antamalla ymmärtää, että prosessoimattomallakin punaisella lihalla olisi jotain yhteyttä siihen, vaikka sellaisesta ei ole mitään kelvollista tutkimusnäyttöä.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-12 11:36:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan

Aseem Malhotra ja muutama muu brittiasiantuntija tyrmäävät Guardianin jutun ja Jim Mannin väitteet, joiden mukaan vhh aiheuttaisi kuituvajetta ja lisäisi siksi sairastumisriskiä:

Guardian article claiming blow to low carb diets criticised by healthcare professionals


Lainaa:
Dr Aseem Malhotra, a leading cardiologist, author of The Pioppi Diet and co-founder of Action Sugar, criticised the "agenda driven, not scientific" narrative of the article, and said "the truth will out eventually".

Dr Malhotra has also asked The Guardian and the BBC for "immediate corrections that a low fibre diet does not equal a low carbohydrate diet".

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-12 20:46:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Ihan tuon otsikon inspiroimana ihmettelen että paljonko kuituja sokerissa on?

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-12 20:52:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Hyvä kysymys.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-12 20:53:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Rubertin ketosafkoissa näyttäisi olevan liukoisia kuituja ihan mukavasti:

https://twitter.com/hubertlepicki/statu ... 2974679046


Tyypillinen vähäkuituinen safka näyttää tältä (ei ole vhh:ta nähnytkään):

https://twitter.com/tednaiman/status/10 ... 0765655043

Vhh puolestaan voi näyttää tältä:

https://twitter.com/FLEAGLEBEAGLE/statu ... 4241713153

Gaafikin sen osoittaa: vähähiilihydraattinen ruoka ei ole yhtä kuin vähäkuituinen ruoka

https://twitter.com/mikebuttery/status/ ... 0221825025

Kummassa enemmän?

https://twitter.com/DiscoStew66/status/ ... 2664671232

Julkaisija:  Leenuliinutiinu [ 2019-01-12 21:07:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

No mutta juuri tällä viikollahan THL totesi Finravinto --tutkimuksessan, että suomalaiset saavat "liian vähän hiilihydraatteja". Kyllä, suora lainaus. Suomalaisten pitäisi siis lisätä sokereita? Minä kun luulin, että ylensyönti oli se ongelma, mutta ei kai sitten, kun tätä tutkimusta kommentoimaan tuotu Patrick Borg sanoi, että monen aamiainen on liian pieni. Tuota lausetta hiilihyraattivajeesta ei selitetty millään.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-12 21:32:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Väite tarkoitti sitä, että hiilihydraattien osuus energiansaannista jää melko yleisesti alle VRN:n suosituksen. Niinhän se esimerkiksi meillä ketoilijoilla tuppaa jäämään! VRN laski suosituksiaan viimeksi uusiessaan alarajan 50 prosentista 45 prosenttiin. Muutos osoitti, että edellinen raja oli mielivaltainen. Nin on uusikin. Alarajalle on vaikea löytää perustetta tutkimuksista. Siitä sitä vastoin on paljon näyttöä, että esimerkiksi diabeetikoiden ja esidiabeetikoiden ja monien muiden ryhmien kannattaa pudottaa hiilareiden osuus PALJON tuota ALEMMAKSI. Oikein paljon alemmaksi.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-12 22:01:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Jos he haluavat jatkaa kasvisruokailun suosittelua, niin hiilarit pompsahtaa useimmilla? varsinkin kun lisäksi vähärasvaista pitäisi olla. Eli leipää kuluu.

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-01-13 10:43:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Sekä hiilihydraateissa että kuiduissa optimi omalla kohdalla on 0. Ainakin toistaiseksi.

Julkaisija:  Leenuliinutiinu [ 2019-01-13 21:03:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Väite tarkoitti sitä, että hiilihydraattien osuus energiansaannista jää melko yleisesti alle VRN:n suosituksen. Niinhän se esimerkiksi meillä ketoilijoilla tuppaa jäämään! VRN laski suosituksiaan viimeksi uusiessaan alarajan 50 prosentista 45 prosenttiin. Muutos osoitti, että edellinen raja oli mielivaltainen. Nin on uusikin. Alarajalle on vaikea löytää perustetta tutkimuksista. Siitä sitä vastoin on paljon näyttöä, että esimerkiksi diabeetikoiden ja esidiabeetikoiden ja monien muiden ryhmien kannattaa pudottaa hiilareiden osuus PALJON tuota ALEMMAKSI. Oikein paljon alemmaksi.

Kolme neljästä suomalaisesta olisi siis (lähestulkoon) joko karppaaja tai prodaaja? En oikein usko.
THL olisi kyllä siinä tapauksessa melko naurettava, kun siellä on yritetty julistaa karppausmuodin olevan ohi.

Kyllä suomalaiset edelleen syövät liikaa sokereita. Hiilihydraateista ei voi olla puutetta.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-19 06:40:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Suojaako täysjyvä todella pumppuasi? Varjeleeko se todella sinua sairastumasta diabetekseen? Pelastaako se todella sinut ennenaikaiselta kuolemalta?

Marika Sborosin asiakirjoitus Jim Mannin porukan johtamasta tutkimuksesta:

FIBRE: WHOLEGRAIN STAFF OF LIFE TO HALT EARLY DEATH?

Lainaa:
The study’s co-author is Jim Mann, professor of Human Nutrition and Medicine at Otago University in Auckland. Mann has come under special scrutiny for his media statements knocking low-carb diets. More so, since the study says nothing at all about low-carb diets.
The real target?
Critics say it can look like the study authors’ aim from the outset was to discredit LCHF diets. The New Zealand researchers wouldn’t be the first to do that. There are distinct parallels with the Naudé Review published in PLoS One in 2014.

Julkaisija:  els [ 2019-01-20 11:59:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

N=2 kokeessa täysjyvään uskova lähisukulainen on taas siellä terveydenhuollon ykköspaikassa aka sairaalassa tutkittavana, uskomattomien labra-arvojen takia. Siinä missä tällainen lähtiään kehnon alun saanut ja täysjyvät jo yli vuosikymmen sitten jättänyt sai ongelmiensa aikaankin likipitäen täydelliset labra-arvot...

Julkaisija:  JR62 [ 2019-01-20 14:33:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Lainaa:
Marika Sborosin asiallinen juttu Jim Mannin tutkimuksesta:

FIBRE: WHOLEGRAIN STAFF OF LIFE TO HALT EARLY DEATH?

Tätä tulosta voisi kommentoida kuten Taubes viimeisimmässä videossaan, että jos luonnostaan hoikat ja terveystietoiset syövät näin ja siksi sitä suositellaan kaikille, niin se on sama kuin katsottaisiin millä autoilla rikkaat ajavat, millaisissa taloissa ja osoitteissa asuvat, että köyhät tehkää samoin, niin teistäkin tulee rikkaita.

Lisäksi se, että 1% sai jonkinlaista hyötyä runsaammasta kuitumäärästä, niin 99% ei hyötynyt siitä. Tämä + epämääräiset lähtötiedot (oma raportointi syömisistä) tekevät tyhjäksi koko tutkimuksen, että se siitä.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-21 18:01:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Zoe Harcombe: Why do studies conclude that fiber is associated with better health?

Lainaa:
I will do the usual dissection of the Lancet paper in a future note (and there is some fun to be had), but this note is going to take a different approach, as I’m fed up with researchers claiming something that they cannot.

Lyhyesti: Ei voi väittää kuten nuo väittivät, koska vähähiilihydraattisuus ja vähäkuituisuus ovat eri asioita, kuten ZH osoittaa.

Julkaisija:  Kasari [ 2019-03-05 09:14:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Kaksi kuitu-uutista
Virta Healthin uutisia:
Fiber and Colon Health On A Well-Formulated Ketogenic Diet: New Insights Question Its Role As An Unconditional Requirement

ja toisen hehkutusta...
Lainaa:
Mikael Fogelholm
‏ @MikaelFogelholm

Hieno tutkimus, mutta ei tietenkään iso uutuus. Harva juttu on ollut vuosia niin selkeä kuin kuidun ja kuitupitoisen ruoan myönteinen merkitys terveydelle.

Mikael Fogelholm lisäsi,
Kaisa Poutanen
@Kaisa_Poutanen
Nyt on järeää dataa kuidun hyödyistä! Jollet ennen uskonut, lue tämä: Carbohydrate quality and human health: a series of systematic reviews and meta-analyses. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30638909

Julkaisija:  Clog my arteries [ 2019-03-05 10:05:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Missä ovat ne tutkimukset, jotka osoittavat kuidun hyödyn jossakin muussa kontekstissa, kuin runsashiilihydraattisen ruokavalion kanssa tai kun täysviljoilla korvataan prosessoidumpia viljoja?

Julkaisija:  els [ 2019-03-05 10:07:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

^^ Ei sellaisia ole.

Julkaisija:  Clog my arteries [ 2019-03-05 18:07:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Tutkimukset todistavat, että tyydyttynyt rasva "tukkii suonet" - jos valikoi vain tietyt tutkimukset ilman lähdekritiikkiä ja tekee erilaisia johtopäätöksiä esimerkiksi kolesterolista. Mutta kuidun ylistys muistuttaa pikemminkin uskontoa, jossa hoetaan kuidun terveellisyyttä, vaikka väitettä puoltavat tutkimukset puuttuvat ja horisontissa näkyy vain yksinäinen arokierijä.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-03-05 19:05:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

60-luvulla alkoi tulvia lehtiin juttuja kuidun hyvistä puolista. Ja jatkuu edelleen. Ja muistaakseni Afrikassa nimenomaan punnittiin ulosteita, kun tutkittiin kuitujen hyötyjä. Mun käsittääkseni siinä vain ulostemassa kasvaa. Liika kuitu voi aiheuttaa suolistosairauksia, ainakin mulle IBS:n joka meni remissioon karppauksen myötä. Pienmpikin määrä liikkuu siellä suolessa kyllä ihan hyvin.

Julkaisija:  JR62 [ 2019-03-05 19:12:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Sokeriteollisuuden rahoittama tutkija hyökkää vhh:ta vastaan: "Liian vähän kuituja"

Maailma hukkuu paskaan ja silti pitäisi vääntää sitä lisää. Ihme meininkiä.

Sivu 1/2 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/