mutenvain kirjoitti:
Mikäli joku viitsii katsoa myös kaupasta ostettua hillon tuoteselostetta huomaa kuin kuluttajille myytävän sokerin hinta onkin marjoihin sekoitettuna pompsahtanut moninkertaiseksi alkuperäisestä 0,5€ hinnasta.
No ei kovin moninkertaiseksi, jos halvimmat hillot maksavat siinä kolme euroa kilo ja sisältävät 40% marjoja ja 50% sokeria.
Paholaisen asianajaja -hengessä pitää kyllä olla jokseenkin samaa mieltä HaPan kanssa. Onko piilosokeri aina paha asia? On toki. Mutta miten merkittävää se on? Noh, tuskin järisyttävän. Jos sokerijugurtissa on 10-15 grammaa lisättyä sokeria per purkki, niin noita saa syödä yhden joka päivä viikon ajan päästäkseen siihen määrään, mikä on sokeria yhdessä puolen litran sokeroidussa limussa. Tai jos kauhoo 200g karkkipussin yhdeltä istumalta, niin siinä on jo kahden viikon edestä sokerijugurtteja. Hiilarimäärissä verraten yhdessä leipäviipaleessa on yhtä paljon hiilaria kuin siinä jugurttipurkissa.
Sivuhuomautuksena en kyllä koskaan ole pitänyt esimerkiksi 80-prosenttisesti sokerista koostuvaa karkkia piilosokerina. Olen ehkä käsittänyt termin väärin, mutta luulen kuitenkin toimittajan erehtyneen tässä.