karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-09-25 08:15:10

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-07-02 21:36:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25490
Iltalehti: Syö näin, jos haluat välttää kakkostyypin diabeteksen

Lainaa:
Tyypin 2 diabeteksen hoidossa ja ehkäisyssä toimivat pitkälti samat säännöt. Lisää pehmeitä rasvoja ja kuitua, vähennä alkoholia ja suolaa.


Näillä silmänkääntötempuilla on saatu aikaan diabetesepidemia ja talutettu diabeetikot lukemattomien insuliinipiikkien kautta kohti ikäviä komplikaatioita ja ennenaikaista hautaa.

"Hei katsokaa tuonne niin teiltä jää huomaamatta mitä sokerit, puhdistetut viljat ja siemenöljyt tekevät".

Kuitujen lisääminen kuten myös alkoholin ja suolan vähentäminen ovat diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa vähemmän merkityksellisiä asioita verrattuna sokereiden, puhdistettujen viljojen ja siemenöljyjen vähentämiseen. Ohje lisätä pehmeitä rasvoja on kontraproduktiivinen.

Tässä blogiartikkelissa on ajantasaiset tiedot liiallisten omega-6-rasvahappojen haitoista (pienen määränhän me niitä toki välttämättä tarvitsemme ravinnosta, mutta määrä tekee myrkyn):

https://yelling-stop.blogspot.com/2020/ ... -oils.html

Ennen teollisten siemenöljyjen ja niistä tehtyjen margariinien tuloa markkinoille ihminen ei käytännössö juuri mitenkään voinut saada liikaa omega-6-rasvahappoja, mutta siemenöjyteollisuuden alun perin Yhdysvalloista lobbaamissa ravitsemussuosituksissa niitä kehotetaan vetämään aina vaan enemmän ja enemmän. Seuraukset on nähty..

David Unwin on suositellut esidiabeetikkopotilailleen vähähiilihydraattista ruokavaliota. Lähes kaikki ehdotusta noudattaneet ovat saaneet esidiabeteksensa remissioon - he eivät ole ainoastaan välttyneet sairastumasta tyypin 2 diabetekseen, vaan heidän verensokerista on jopa asettunut terveen tasolle.

viewtopic.php?p=2372386#p2372386


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-03 00:46:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 911
Liian vaikeatajuista tekstiä tähän aikaan vuorokaudesta... (Ja muuhun aikaan ei ole mahdollisuutta notkua netissä.)

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-10 21:22:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4641
Juokse, juokse henkesi edestä! Kuidut eivät riitä, vai miten se oli :?
Pistä sokeriaineenvaihdunta liikkeelle – voi nitistää jopa oireettoman esidiabeteksen!
Lainaa:
Aktiivisilla ikääntyneillä sokerinsieto ja insuliinipitoisuudet olivat tutkimuksen mukaan paremmat kuin sohvalla viihtyvillä. Pelkkä liikunnan harrastaminen ei riitä, vaan liikkeellä tulee olla halki päivän.

Reipas liikkuminen ja istumisen vähentäminen pienentävät ikääntyneiden diabetesriskiä, selviää Oulun yliopiston tutkimuksesta.
Sen mukaan sokeriaineenvaihdunta parani aktiivista elämäntapaa viettävillä.
Tutkimukseen osallistui yhteensä 660 67–69-vuotiasta oululaista.

Tutkittavat jaettiin neljään liikkujatyyppiin: sohvaperunoihin, puuhastelijoihin, liikkuviin istujiin ja aktiivisiin. Heidän liikkumistaan ja paikallaanoloaan seurattiin ranteessa pidettävällä aktiivisuusmittarilla kahden viikon ajan. Sokeriaineenvaihduntaa tutkittiin verinäytteestä tehdyllä sokerirasituskokeella.

Tutkimuksessa selvisi, että aktiivisilla ikääntyneillä esiintyi vähemmän tyypin 2 diabetesta ja esidiabetesta kuin sohvaperunoiksi luokitelluilla. Sohvaperunoista joka toisella havaittiin sokeriaineenvaihdunnan häiriö.

Sokeriaineenvaihdunnan häiriö edeltää kakkostyypin diabetesta. Tämä esidiabetes-tila kestää tavallisesti useita vuosia. Ilman elintapamuutoksia se ajan mittaan muuttuu useimmilla varsinaiseksi sairaudeksi.

Esidiabetes ei aina oireile mitenkään tai oireet voivat olla hyvin epämääräisiä.

Joskus verensokereiden nopea vaihtelu voi aiheuttaa esimerkiksi heikotusta ja vetämättömyyttä. Sen voidaan ajatella virheellisesti johtuvan ikääntymisestä.

Myöhemmin, jos tila pääsee etenemään, voi esiintyä masennusta ja ärtyisyyttä, jalkasärkyjä, näön heikkenemistä ja tulehdusherkkyyttä.

Riittävä uni ja palautuminen ovat tärkeitä myös tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä. Stressi nostaa verensokeria ja väsyneenä syö helpommin mitä sattuu. Ihan kokonaan sohvaperunaksi ei kuitenkaan kannata heittäytyä.Riittävä uni ja palautuminen ovat tärkeitä myös tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä. Stressi nostaa verensokeria ja väsyneenä syö helpommin mitä sattuu. Ihan kokonaan sohvaperunaksi ei kuitenkaan kannata heittäytyä.

Puuhastelua pitkin päivää
Sokeriaineenvaihduntaa voi parantaa liikkumalla. Tutkimuksen mukaan aktiivisilla osallistujilla verensokeri- ja insuliinipitoisuudet olivat matalammat koko sokerirasituskokeen ajan verrattuna vähemmän liikkuviin. Myös sokerinsieto ja haiman tuottaman insuliinin vaikutus lihaksissa oli aktiivisilla parempi kuin sohvaperunoilla.

Nämä ovat selkeitä merkkejä alentuneesta diabeteksen riskistä.

Tutkija Miia Länsitien mukaan jo aiemmissa kyselytutkimuksissa on saatu selville, että ikääntyneiden liikunnan harrastaminen on yhteydessä sokeriaineenvaihduntaan. Aktiivisuusmittaria sen sijaan on käytetty ikääntyneiden tutkimuksissa vähän.
– Myös liikkujatyypin yhteys sokeriaineenvaihduntaan on näkökulmana uusi. Liikkujatyypin hyödyntäminen auttaa meitä ymmärtämään, että sokeriaineenvaihdunnan kannalta pelkkä liikunnan harrastaminen ei riitä, vaan aktiivisuutta ja pientä puuhastelua tulisi olla pitkin päivää.

Sokeriaineenvaihdunnan häiriöiden riski lisääntyy voimakkaasti ikääntyessä, minkä vuoksi tutkijoiden mukaan on tärkeää löytää keinoja ikääntyneiden diabeteksen ennaltaehkäisyyn.

Tutkimuksen perusteella fyysisesti aktiivinen elämäntapa voi olla merkittävässä roolissa diabeteksen ehkäisyssä myöhemmällä iällä.

Länsitien mukaan arjen puuhastelua ja istumisen vähentämistä kannattaa lisätä erityisesti silloin, jos ikääntyneellä on pitkäaikaissairauksia tai toimintakyvyn rajoitteita ja liikuntasuositukset tuntuvat siksi mahdottomilta saavuttaa.

Ehkäise sairastumista näin:
Sohvaperunan kannattaa noista ylös ja liikkua, sillä insuliiniherkkyyden kohenemisen lisäksi liikunta helpottaa painonhallintaa, vaikuttaa veren rasva-arvoihin ja alentaa verenpainetta.

Sokeriaineenvaihdunnan piristämiseksi sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista suositellaan ainakin 2 tuntia 30 minuuttia viikossa.

Kevytkin liikuskelu päivän mittaan voi alentaa verensokeri- ja rasva-arvoja. Jokainen askel kannattaa: tähän lasketaan muun muassa kotiaskareet, ulkoilu ja kaupassa käynti ja pihatyöt. Istumista kannattaa tauottaa vähintään puolen tunnin välein.

Lisäksi lihasvoimaa ja tasapainoa olisi hyvä vahvistaa kuntosaliharjoittelulla ainakin kaksi kertaa viikossa. Lihasvoimaa voi harjoittaa myös kotona erilaisilla jumpilla. Koska lihas on aineenvaihdunnallisesti aktiivinen kudos, lihasmassan kasvu on omiaan parantamaan elimistön insuliiniherkkyyttä ja sokeritasapainoa.

Myös muihin diabetekselle altistaviin tekijöihin voi vaikuttaa itse. Näitä ovat ylipaino, ruokatottumukset ja tupakointi.

Lihomista kannattaa välttää etenkin silloin, jos suvussa on diabetesta. Erityisesti vyötärönmitan kasvaminen merkitsee riskin lisääntymistä. Jos painoa on kertynyt, jo muutaman kilon laihduttaminen vähentää huomattavasti tyypin 2 diabeteksen vaaraa.

Ruokavaliossa kannattaa suosia runsaasti kuitupitoisia viljatuotteita ja kasviksia. Kuitu hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, jolloin verensokeri ei nouse syömisen jälkeen korkeaksi. Palkokasveilla ja muilla kasviproteiinin lähteillä kannattaa korvata punaista lihaa, jonka runsas käyttö liittyy suurentuneeseen sairastumisriskiin.
Myös sokerisia tuotteita kannattaa käyttää kohtuudella. Erityisesti sokerilimsojen ja sokerimehujen sekä leivonnaisten ja muiden ”höttöhiilareiden” käyttöä on hyvä vähentää. Sydän- ja verisuoniterveelliseen ruokavalioon kuuluu myös pehmeiden kasvirasvojen suosiminen.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-10 22:08:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25490
Edelleen jauhetaan tätä virallisterveellistä piperrystä, jolla ei tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ole saatu juuri mitään aikaan.
Toistan itseäni ja totean jälleen kerran, että on suorastaan rikollista, että diabetesriskissä olevilta suomalaisilta salataan se, että he voisivat hiilareiden syöntiä rajoittamalla ehkäistä tilansa kehityksen tyypin 2 diabetekseksi, joka on sangen ikävä tauti.
Virran tutkimuksessa ketoilu torppasi tuon etenemisen 97-prosenttisesti:

viewtopic.php?p=2393038#p2393038


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-26 07:51:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4641
Eiköhän IL:n Petrakin kohta valita vuoden terveystoimittajaksi
Esidiabeteksen voi saada kuriin jo ruokavaliolla – tässä 4 tärkeintä neuvoa
Lainaa:
Esidiabeteksessa sokeriaineenvaihdunta ei enää toimi normaalisti. Siihen on kuitenkin mahdollista vaikuttaa tekemällä muutoksia ruokavalioon.

Esidiabeteksessa verensokeri kipuaa vuosien aikana pikkuhiljaa ylemmäs ja ylemmäs. Hyvin usein se johtaa lopulta tyypin 2 diabeteksen puhkeamiseen.

Arvion mukaan yli kolmekymppisistä miehistä noin 15-20 prosentilla ja naisista noin 10-15 prosentilla on esidiabetes. Tämä tarkoittaa noin miljoonaa suomalaista.

Tila on tärkeä tunnistaa ajoissa, sillä on mahdollista kokonaan estää kakkostyypin diabeteksen puhkeaminen.

Käypä hoito-suosituksen mukaan onnistuneet elintapamuutokset puolittavat riskin sairastua tyypin 2 diabetekseen, vaikka sokerinsieto on jo heikentynyt tai glukoosipitoisuuden paastoarvo on suurentunut.

Ruokavalion kokonaisuus ratkaisee. Muutoksista pitäisi tulla myös uusi tapa, vain vähän aikaa kestävä kuuriluontoinen ratkaisu ei ole riittävä. Vaikeita muutoksia ei kuitenkaan tarvita, vaan melko kohtuullisilla elintapojen viilauksilla voidaan tehdä paljon.

Nämä 4 muutosta ehkäisevät kakkostyypin diabetesriskiä huomattavasti:

1. Vähennä kaloreita
Kohonneen verensokerin pääsyy on vyötärölihavuus, jossa rasvakudosta on runsaasti vatsaontelossa. Tähän liittyy rasvan kertyminen maksasoluihin. Nämä aiheuttavat insuliiniresistenssiä, eli insuliinin vaikutus soluissa heikkenee.

Kaloreita kertyy helposti esimerkiksi juustoista, makkaroista, makeisista ja makeista limsoista ja mehuista. Kaikkia näitä voi syödä joskus, mutta ei usein, sillä ne sisältävät runsaasti energiaa, kovaa rasvaa, suolaa tai sokeria, mutta eivät juurikaan tarpeellisia ravintoaineita.

Esimerkiksi puoli litraa sokeripitoista limsaa sisältää 50 grammaa sokeria ja 200 kilokaloria. Myös täysmehuissa on vastaava määrä sokeria ja kaloreita.

Vesi on paras janojuoma. Kivennäisvesistä parhaita vaihtoehtoja ovat sokerittomat ja suolattomat versiot. Ruokajuomaksi suositellaan rasvatonta maitoa, piimää tai vettä.

2. Lisää värejä lautaselle
Ruoasta saatu energiamäärä pienenee kasviksia, hedelmiä ja marjoja lisäämällä.

Yksinkertaisin tapa lisätä kasviksia ruokavalioon on käyttää lautasmallia. Puolikas lautasesta täytetään kasviksilla ja juureksilla esimerkiksi salaatteina, raasteina tai keitettyinä ja loppu lautasesta muulla ruoalla.

Tällä tavalla kasvisten lisääminen ruokavalioon voi näkyä rutkasti painossakin. Jos ei ole aiemmin syönyt aterioilla kasviksia, pelkkä lautasmalliin siirtyminen voi vähentää kaloreiden saamista jopa kymmenen kiloa.

Päivittäin syödyistä kasviksista, hedelmistä ja marjoista saa myös tärkeitä kuituja, joista on apua painonhallinnassa ja verensokerin säätelyssä.

3. Kuitua verensokerin säätelyyn
Nopeat hiilihydraatit, joita saa esimerkiksi vähäkuituisista valkoisista leivistä ja leivonnaisista, nostavat verensokeria nopeasti, mutta eivät ylläpidä verensokeritasapainoa pitkään.

Täysjyväviljoista saatava kuitu puolestaan hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, jolloin verensokeri ei nouse syömisen jälkeen korkeaksi.

Hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa kaura, ruis ja ohra. Runsaskuituisuus on aina hyvä valintakriteeri.

Kuitupitoinen ruoka auttaa myös kolesteroliarvojen hallinnassa.

4. Tarkista piilorasva
Pehmeää eli tyydyttymätöntä rasvaa tarvitaan kehon normaaliin toimintaan. Riittävä saanti hoitaa sydän- ja verisuoniterveyttä. Runsas kovien rasvojen nauttiminen taas muun muassa suurentaa veren kolesterolipitoisuutta. Kovaa rasvaa saadaan usein niin sanottuna piilorasvana esimerkiksi liha- ja lihavalmisteista, rasvaisista maitovalmisteista ja leivonnaisista. Kasviperäisistä rasvoista kookos- ja palmuöljy sisältävät myös paljon kovaa rasvaa.

Pehmeitä rasvoja saa esimerkiksi kasviöljyistä ja kasvimargariineista sekä pähkinöistä ja siemenistä.

Myös kalan rasva on terveellistä pehmeää rasvaa.

Lisäksi esimerkiksi maidot, jogurtit ja muut nestemäiset maitotuotteet kannattaa valita rasvattomina tai vähärasvaisina.

Muista lisäksi nämä:
– Suolaa on hyvä korvata muillakin mausteilla, sillä saantisuositus on korkeintaan 5 grammaa suolaa päivässä. Se vastaa yhtä teelusikallista.

– Riittävän säännöllinen syöminen auttaa painon ja verensokerin hallinnassa. Päivän aikana kannattaa syödä noin 4–5 kertaa 3–5 tunnin välein.

– Ruokavalion muutokseen kannattaa liittää säännöllinen liikkuminen, sillä sen avulla on mahdollista estää esidiabeteksen kehittyminen varsinaiseksi diabetekseksi. Liikunta helpottaa painonhallintaa, vaikuttaa veren rasva-arvoihin ja alentaa verenpainetta. Se parantaa myös insuliiniherkkyyttä ja tehostaa sokeriaineenvaihduntaa.

Liikuntaa tulisi harrastaa päivittäin vähintään puoli tuntia, vaikka pätkissä. Kevytkin liikuskelu voi alentaa verensokeri- ja rasva-arvoja.

Elimistön insuliiniherkkyyttä ja sokeritasapainoa parantaa merkittävästi lihasvoimaharjoittelu.

Jutun lähteinä käytetty: Tyypin 2 diabetes-Käypä hoito -suositus, Terveyskirjasto.fi, Diabetesliiton sivut
Petra Sneck

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-26 09:07:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-25 16:08:52
Viestit: 617
Paikkakunta: In the Pirkinning
Näitä juttuja varten tarvittaisiin VT-bingolappuja, joista voisi mantramaisesti mainittuja asioita ruksia.
Esim, piilorasva - check, kova rasva - check, kuidut - check, jne.

Ja kun saa rivin täyteen voittaa kävelymatkan talon tai korttelin ympäri, liikunta -check.

_________________
Tie pettymykseen on päällystetty hyvillä aikeilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-26 11:38:29 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ :smt023

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-29 06:46:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4641
Petra Sneck senkun petraa vaan
Jos verensokerisi on jo kivunnut haitallisiin lukemiin, tee nämä muutokset – voit estää lisävahingot
Lainaa:
Pitkään liian korkeana pysyvä verensokeritaso voi altistaa useille eri diabeteksen liitännäissairauksille, mutta vaarallisia muutoksia on mahdollista ehkäistä oikeilla valinnoilla.

---
Liikunnan lisäksi tyypin 2 diabeetikko hyötyy oikeanlaisesta ruokavaliosta. Mitään erityisruokavaliota ei tarvita, vaan suositusten mukainen monipuolinen ja terveellinen ruokavalio ylläpitää veren glukoositasapainoa ja pitää painon kurissa. Samalla valtimosairauksien riski pienenee.

Diabeetikko hyötyy runsaasti kuitupitoisia ruokia eli täysjyväviljaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävästä ruokavaliosta. Kuitu parantaa suoliston bakteerikantaa, hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja sitoo kolesterolia sekä lisää suoliston GLP-1-hormonin eritystä, millä on iso merkitys elimistön sokeriaineenvaihduntaan.

Kuidusta on apua myös painonhallinnassa, sillä se pidentää kylläisyyden tunnetta.

Diabetes altistaa valtimotaudille, joten ruokavaliossa kannattaa vähentää suolan määrää ja suosia pehmeitä rasvoja.

Nykytiedon mukaan sokeri soveltuu kohtuumäärissä myös diabeetikon ruokavalioon. Liika määrä lihottaa ja suuret määrät voivat nostaa liiaksi verensokeria, jos käytössä ei ole ateriainsuliinia.

Diabeetikolle tärkeää ruokavaliossa on myös säännöllinen ateriarytmi. Se on tärkeä osa painonhallintaa ja verensokerin hallintaa.
Lisää kasviksia ja kuitua ruokavalioon. Kuidulla on monia tutkittuja terveysvaikutuksia...

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-29 07:36:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 339
Tuollaisten kirjoitusten julkaiseminen sanomalehdessä on rikos ihmisyyttä vastaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-29 14:34:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1070
Paikkakunta: Luhanka
Kun noita IP-lehtien ruokavalio/terveys juttuja lukee sanon suoraan, että "vituttaa" :evil: Jos ne toimisivat meillä ei olisi puoltamiljoonaa 2-tyypin diapeetikkoa. Luulisi tuolla määrällä jo soittavan summerit THL:n norsunluutornissa - jotain on mennyt totaalisesti pieleen :roll:

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-29 19:39:53 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 339
"Jutun lähteinä käytetty: Tyypin 2 diabetes-Käypä hoito -suositus, Terveyskirjasto.fi, Diabetesliiton sivut
Petra Sneck"

Tuolta se löytyy se villakoiran ydin, noista tietolähteistä. Ne taas vetoavat tieteeseen vaikka kyse itseasiassa on politiikasta ja korruptiosta. Lehdistö toistelee noita juttuja saman korruptioon verrattavan hyödyn takia. Eräs asia on mm. lehdistön saamat valtion tuet, ravitsemus on niin iso bisnes ettei yhdelläkään lehdellä ole varaa suututtaa vaikutusvaltaisia päättäjiä valtion eikä yritystoiminnan johtoportaissa. Nämä ovat keskenään verkostoituneina hyvä veli jengeihin. Jos joku johtajista keikuttaa venettä kertomalla tosiasioita tie hierarkiassa nousee pystyyn. Mikäli huomataan että joku yhtiö poikkeaa yleisestä konsensuksesta ja pörssikurssi alkaa hiipua saneerataan johtajistoa ettei jäljelle jää kuin ns. joo miehiä ja naisia. Valitettavasti terveysvalistukseksi nimitetty puuhastelu on naamioitu eri toimijoiden bisnesten edistämistoiminnaksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-07-29 23:59:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 911
"Kuitu hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, jolloin verensokeri ei nouse syömisen jälkeen korkeaksi."
Ei se kyllä ihan noin mene. Esim. täysjyväspagetti nostaa verensokeria enemmän kuin valkoinen. (Täysjyväleipä kylläkin vähemmän, koska se ei kohoa yhtä paljon.)

Kyse on pikemminkin ruoan rakenteesta kuin sen kuitupitoisuudesta.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)