Expat kirjoitti:
Troolarilla töissä! Mun lapsuuden unelma-ammatti oli kalastaja! Aika kaukana siitä olen nykyisin, Belgiassa ja sisämaassa mutta olis hauska kuulla sun työstä!
Seisova pöytä varmaan helpottaa karppausta mutta toisaalta siinä on sitten nokan alla kaikki herkutkin tarjolla...
tervetuloa mukaan!
Kiitos Expat!
Totta,seisova pöytä houkutuksineen niin hyvässä kuin pahassakin...heh...ja kiusaava kokki!Kinastelemme kolme kertaa vrk:ssa (ruokailu 6:n tunnin välein aina vahdin vaihdon yhteydessä)siitä kun en syö hänen leipomaansa sekaleipää.
Hän muistaa mainita että tulen kalliiksi firmalle kun syön vain lisukkeet!!
Nooh,meitä on reilu 30 henkeä paatissa ja hyvä yhteishenki.Ollaan kuin yhtä suurta perhettä.
Laahusnuotta,joka on aina meren pohjassa nostetaan muutaman tunnin välein kannelle ja tyhjennetään.Kalat valuvat luukuista
alas filetehtaaseen.Koneet hoitavat fileoinnin ja jätteet menevät putkia myöten mereen,josta laivan ympärillä lentelevät lokkiparvet syöksähtelevät kirkuen napsimaan makupalat kitoihinsa.
Ruumassa on 30 asteen pakkanen jonne filelaatikot siirtyvät esijäädytyksen jälkeen.Sinne mahtuu yli 600 tonnia valmista filettä.Reissumme kestää noin 6 viikkoa.Meillä on norjalaisen kalastusministeriön määräämät vuosikiintiöt seuraaville kaloille:Turska,seiti,kolja,puna-ahven ja sinipallas.Oheistuotteina tulee sitten mm.långa,ruijanpallas,kissakala,kuningasrapu..ja kaikenlaisia meren otuksia.