karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 19:32:21

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4111 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1155 156 157 158 159206 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2022-02-03 12:34:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Helsingin Sanomien jutussa

Metflex on uusi ruokavaliotrendi, joka pyrkii yhdistämään hiilihydraatit ja ketoilun – Asiantuntijoiden mukaan ainakin diabeetikoiden on syytä olla varovaisia

tyrmätään - kuten syytä onkin - ns. metflex-ruokavalio erityisesti diabeetikoille sopimattomana. Sitä se on myös esidiabeetikoille ja kaikille insuliiniresistenssiin taipuvaisille. Näihin ryhmiin kuuluvien ei ole mitään järkeä ryhtyä aina välillä syömään hiilaripainotteisesti. Tiedossani ei ole tieteellistä näyttöä tällaisen vaihtelun väitetyistä hyödyistä muidenkaan kohdalla. Ruokavalion keksijän, fitnes-valmentajan ja kuntosaliyrittäjän Tommy Caldwelliin kirjasta The MetFlex-Rx ei sellaista löydy.

Mutta kun HS:n jutussa luodaan vaikutelmaa, että ketoosi on diabeetikolle huono juttu, niin se jää hieman vaivaamaan. Vaikutelmaa luodaan mm. jättämällä ilmaan roikkumaan tällainen lause:
Lainaa:
Janne Makkonen korostaa, että myös ketoosi voi olla riskialtis tila tiettyjä diabeteslääkkeitä käyttäville ja sairaustapauksissa.

Jos ravitsemusterapeutti viittaa insuliiniin ja insuliinin eritystä lisääviin lääkkeisiin ja hyporiskiin, niin sanomattakin on selvää, että niiden annostus on ketoosissa kuten aina muutenkin sovitettava tarpeeseen. Lääkityksen tarpeen väheneminen on ketoosin etu, ei haitta.

Jos hän viittaa SGLT2:n estäjiin, hän on oikeassa. Eyglykeemisen diabeettisen ketoasidoosin riskin vuoksi niiden käyttö on syytä lopettaa ennen ketoilemaan ryhtymistä. Ketoasidoosin riskin aiheuttaa kuitenkin tässä tapauksessa se SGLT2:n estäjä. SGLT2:n estäjillä on muitakin ikäviä sivuvaikutuksia.

Repsahtelevat ketoilijat harjoittavat tahtomattaan metflex-tS;ää. En ole kuullut kenenkään kehuvan, että repsahtelusta olisi ollut kovasti hyötyä.

Jos ketoilija on saanut ketolla vetensokerinsa terveen tasolle, ei hänen ole mitään järkeä lähteä tieten tahtoen aina välillä pompsauttelemaan sitä glykaatiota aiheuttaviin korkeuksiin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-03 13:27:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 686
Insuliiniresistenssinä tunnetussa tilassa metabolinen fleksibiliteetti on jo kärsinyt / menetetty. Siksi mm esi- ja tyypin 2 diabeetikkojen määrä mm Suomessa on valtava.
Suurin syyllinen tapahtuneeseen on maassa vuosikymmeniä harjoitettu monopolistinen ”tieteellinen” ja vaikkapa Pohjois-Karjala Hankkeelle rakentunut virhepäättely.
Jo laajoihin tutkimuksiin perustuvat kilpailevat tiedehavainnot osoittavat keto-ravitsemuksen pystyvän oikein toteutettuna palauttamaan kehon energia-metabolian fleksibiliteetin monilta osin ja tehokkaasti jopa parantavan monimuotoisia metaboliasairauksia (tärkeimmästä päästä T2D).
Aikakauden ennakkoluulottomin yksilötason metaboliafleksibiliteetin korjaaja on USA:ssa toimiva (suomalaislähtöinen) Virta Health.
Metaboliasairaudet ”hoitoineen” aiheuttavat yhteiskunnalle jatkuvasti kasvavat valtavaksi paisuneet menot. Onkin huomattava, että mm Virta Health:n suuri käyttäjäkunta on vakuutusyhtiöiden asiakkaat.
Vakuutusyhtiöt tunnetusti pyrkivät parantamaan tuloksia kuluvähennyksillä.
Eikä vielä sanaakaan potilaiden kärsimyksistä!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-03 18:22:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Hienosti tiivistetty!

En malta olla vielä lyhyesti palaamatta tuhon HS:n juttuun. Siinä haastatelluilla ravitsemusterapeuteilla ei ollut mitään hyvää sanottavaa ketosta, jonka haukkuivat siinä sivussa metflexin ohessa.

Tämäkin juttu paljastaa armottomasti sen kuinka vinoutunutta ravitsemusterapeuttien koulutus Puska-Uusitupalandiassa on.

Ravitsemusterapeutit olisi pantava täydennyskoulutukseen, jossa he voisivat alkajaisiksi lukea tämän arvostetussa Naturessa julkaistun artikkelin keton potentiaalista ja vaikutuksista:
https://karppaus.info/forum/viewtopic.p ... a#p2437264

Vaikka toistenkin itseäni, en voi lakata mainostamasta tuota tutkimuskatsausta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-03 19:13:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Muutamia yrityksiä tiivistää krooniset metaboliset sairaudet yhteen twiittiin:

https://twitter.com/doctortro/status/14 ... 96967?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-04 16:23:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Tutkinus: korkea HbA1c itsenäinen sepelvaltimotaudin etenemisen ja sydäntapahtumien riskitekijä:

viewtopic.php?p=2437538&sid=0bfbc64203d3753ed974a8ea62eb53aa#p2437538

KuNpa meillä olisi jokin ruokavalio, joka laskisi HbA1c:tä! Ai niin, onhan meillä vhh ja keto.

Kannattais varmaan sepelvaltimotaudin ehkäisyssä suunnata katseet keskeiseen juurisyyhyn eli insuliiniresistenssiin ja sen ehkäisemiseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-05 19:35:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Singaporelaisessa vankilassakin diabeetikot saavat - runsaasta riisistä huolimatta - diabeetikolle paremmin sopivaa ruokaa kuin yhdysvaltalaisessa tai suomalaisessa sairaalassa. Heille tarjottavan ruokavalion nimi on low sugar:

https://twitter.com/carykelly11/status/ ... 79298?s=21

Suomalaisen sairaalan diabetesruokavaliossa ei kitsastella sokerin kanssa. Standardiruokavaliosta se eroaa vähempirasvaisena mikä merkitsee sitä, että siinä on vielä enemmän hiilareita. Korona-aikana hiilarirajoitusta noudattavat diabeetikot ovat sairaalaan mistä syystä tahansa jouduttuaan olleet tavallistakin pahemmin liemessä, sillä vierailukiellot ovat tehneet oman ruokahuollon järjestämisen hyvin vaikeaksi.

Vhh:lla tai ketolla t2d:nsä nätisti remissioon saaneet on näin sokerin ja tärkkelyksen pakkosyötöllä pakkopullautettu pois remissiosta ja pakotettu lääkitykselle - usein pakkopiikille (insuliini).

Lievästi sanoen kontraproduktiivista toimintaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-05 23:15:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Tutkimus: keto pesi virallisten suositusten mukaisen ruokavalion vastadiagnostisoitujen ylipainoisten ja lihavien tyypin 2 diabeteetikkojen ruokavaliona:

viewtopic.php?p=2437762#p2437762

Taas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-06 00:11:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Potilaiden kardiometabolinen terveys parani kun lääkärin, sairaanhoitajan ja ravitsemusterapeutin muodostama työryhmä opasti aikuisia tyypin 2 diabeetikoita vähähiilihydraattiselle ja runsasrasvaiselle ruokavaliolle Kanadan Nova Scotian maaseudun perusterveydenhuollossa:

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 7121002458


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-06 00:48:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Kuten tiedämme, metformiini alentaa verensokeria mm. vähentämällä glukoosin uudismuodostusta maksassa ja lisäämällä insuliiniherkkyyttä luurankolihaksissa. PET-kuvaustutkimus paljasti mahdollisen tähän asti tuntemattoman vaikutusmekanismin: metformiini saattaa poistaa glukoosia verenkierrosta ulosteeseen. Voisi selittää metkun laihduttavaa vaikutusta - sekä myöskin sen sivuvaikutuksiin kuuluvia vatsa- ja suolisto-oireita.

https://diabetesjournals.org/care/artic ... traluminal

Lainaa:
CONCLUSIONS
Metformin treatment was associated with increased accumulation of [18F]FDG in the intraluminal space of the intestine, suggesting that this drug promotes the transport of glucose from the circulation into stool.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-06 10:53:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Lainaa:
Kannattais varmaan sepelvaltimotaudin ehkäisyssä suunnata katseet keskeiseen juurisyyhyn eli insuliiniresistenssiin ja sen ehkäisemiseen.


Esimerkiksi tässä tutkimuksessa kahden viikon ketoilu paransi insuliiniherkkyyttä 75 prosenttia:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15767618/

Lainaa:
mean hemoglobin A1c decreased from 7.3% to 6.8%, and insulin sensitivity improved by approximately 75%.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-07 18:36:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Ruokavaliot, jotka eivät ole vähähiilihydraattisia, eivät laihduta eivätkä ehkäise sv-tauteja sen paremmin kuin ruokavaliot, jotka eivät ole vähähiilihydraattisia.

Kukapa olisi osannut arvata!

Tämän asian selville saamiseen tarvittiin Bill ja Melinda Gatesin rahoittama Cochrane.

viewtopic.php?p=2437971&sid=9390c4262a34ee8ca6421e35202b2b74#p2437971


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-07 21:20:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Lihavuuden hoito: Kanadan hoitosuositukset. Jonkin verran sidonnaisuuksia tekijöillä.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32753461/

Lainaa:
Conflict of interest statement

Competing interests: Sean Wharton reports receiving honoraria and travel expenses and has participated in academic advisory boards for Novo Nordisk, Bausch Health, Eli Lilly and Janssen. Sean Wharton is also the medical director of a medical clinic specializing in weight management and diabetes. David Lau reports receiving grants and research support from AstraZeneca, Novo Nordisk and the Canadian Institutes of Health Research (CIHR); speaker bureau fees from AstraZeneca, Bausch Health, Boehringer Ingelheim, Diabetes Canada, Eli Lilly, Merck and Novo Nordisk; and consulting fees from Amgen, AstraZeneca, Bausch Health, Boehringer Ingelheim, Gilead, HLS Therapeutics, Janssen, Eli Lilly and Novo Nordisk. Michael Vallis is a member of advisory boards for Novo Nordisk, Bausch Health and LifeScan. Michael Vallis has also received consulting fees from Bausch Health, LifeScan, Novo Nordisk and Sanofi, and speaking fees from Novo Nordisk, Sanofi, Bausch Health, Abbott and AbbVie. Arya Sharma reports receiving speaker’s bureau and consulting fees from Novo Nordisk, Bausch Pharmaceuticals and Astra-Zeneca. Laurent Biertho reports receiving grants from Johnson and Johnson and Medtronic, and is a member of advisory boards for Novo Nordisk and Bausch Health, outside the submitted work. Denise Campbell-Scherer has no personal financial relationships, but reports receiving research funding from the following sources in the past 3 years: Novo Nordisk Alberta Diabetes Fund (NOVAD), a peer-reviewed grant that is a partnership between the University Hospital Foundation, Novo Nordisk and Alberta Innovates joint funders; Alberta Innovates Health Solutions (Cancer Prevention Research Opportunity and Collaborative Research and Innovation Opportunities competitions), CIHR (Strategy for Patient-Oriented Research and Knowledge-to-Action competitions); Northern Alberta Family Medicine Fund; and the Alberta Cancer Prevention and Legacy Fund. She also reports receiving knowledge transfer funding from the following sources in the past 3 years: an unrestricted education grant from Obesity Canada, funded by Novo Nordisk Global; a Worldwide University Network Meeting Grant; an Agency for Healthcare Research and Quality R13 grant for a Healthcare Effectiveness and Outcomes Research; and a Physician Learning Program grant from Alberta Health and the Alberta Medical Association. Angela Alberga reports receiving the following grants: the Santé Award from Fonds de Recherche du Quebec, the Mitacs Accelerate Grant, and the Concordia University Start-up Team Grant, outside the submitted work. Jennifer Brown reports receiving nonfinancial support from Novo Nordisk, and personal fees from Bausch Health, Dietitians of Canada, Obesity Canada and the Canadian Association of Bariatric Physicians & Surgeons. Yoni Freedhoff is the co-owner of the Bariatric Medical Institute and Constant Health, which provide weight management services; Constant Health has received a grant from Novo Nordisk. Yoni Freedhoff is also the author of The Diet Fix: Why Diets Fail and How to Make Yours Work published by Crown Publishing Group, and receives royalties for the book. In addition, he is the sole author of the Weighty Matters blog and a column for Medscape and many other op-eds and articles in which he has publicly expressed opinions about the treatment, management and prevention of obesity. Yoni Freedhoff also regularly speaks on topics related to obesity and receives honoraria and travel costs and expenses for same. Michel Gagner reports receiving speaker honoraria from Ethicon, WL Gore and Medtronic; consulting fees from Novo Nordisk, Bausch Health and Lexington Medical; and holds stock options with Lexington Medical. Margaret Hahn reports receiving consulting fees from Alkermes. Marie-France Langlois reports receiving personal fees from Novo Nordisk, Valeant, Merck Canada, Sanofi, Eli Lilly and Boehringer Ingelheim; a grant from Merck Canada; and other fees from AstraZeneca and from TIMI (Thrombolysis in Myocardial Infarction) Study Group for diabetes clinical research as a principal investigator, all outside the submitted work. David Macklin reports receiving personal fees from Novo Nordisk and Bausch Health, outside the submitted work. Priya Manjoo reports receiving personal fees from Novo Nordisk, Bausch Health and Sanofi; and grants from Boehringer Ingelheim, Sanofi and AstraZeneca, outside the submitted work. Marie-Philippe Morin reports receiving speaker honoraria from Novo Nordisk, Bausch Health, Eli Lilly, Boehringer Ingelheim, Nestlé Health Science, Janssen and AstraZeneca; research subvention from Novo Nordisk and Sanofi; and consultation honoraria from Novo Nordisk, Bausch Health, Eli Lilly, Boehringer Ingelheim, Janssen and AstraZeneca. Sue Pedersen reports receiving personal fees from Novo Nordisk, Bausch Health, Janssen, Eli Lilly, Merck, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Sanofi, Pfizer; grants from Eli Lilly, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim and Sanofi; and nonfinancial support from Novo Nordisk, Bausch Health, Janssen, Eli Lilly, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim and Sanofi, outside the submitted work. Megha Poddar reports receiving honoraria for continuing medical education (CME) from Novo Nordisk, Bausch Health, Boehringer Ingelheim, Eli Lilly, Jenssen, Merck, the Canadian Collaborative Research Network and the Antibody Network; education grants from Novo Nordisk and Bausch Health; fees for mentorship from Novo Nordisk; fees for membership of advisory boards from Novo Nordisk and Bausch Health; and a quality improvement project grant from Boehringer Ingelheim. Paul Poirier reports receiving fees for consulting and continuing medical education from AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Janssen, Eli Lilly, Novo Nordisk, Valeant and Bausch Health, outside the submitted work. Judy Shiau reports receiving personal fees from Novo Nordisk and Bausch Health, outside the submitted work. Diana Sherifali reports receiving consulting fees for advice regarding chronic disease and diabetes management from Merck, and a grant from Obesity Canada to support the literature review process, during the conduct of the study. John Sievenpiper reports receiving grants from CIHR, the Nutrition Trialists Fund at the University of Toronto, the International Nut and Dried Fruit Council Foundation, the Tate & Lyle Nutritional Research Fund at the University of Toronto, the American Society for Nutrition, the Glycemic Control and Cardiovascular Disease in Type 2 Diabetes Fund at the University of Toronto, the National Dried Fruit Trade Association, PSI Graham Farquharson Knowledge Translation Fellowship, the Diabetes Canada Clinician Scientist award, the Banting & Best Diabetes Centre Sun Life Financial New Investigator Award, the Canada Foundation for Innovation, and the Ministry of Research and Innovation’s Ontario Research Fund. Dr. Sievenpiper has received personal fees from Perkins Coie LLP, Tate & Lyle, Dairy Farmers of Canada, PepsiCo, Food-Minds LLC, European Fruit Juice Association, International Sweeteners Association, Nestlé Health Science, Canadian Society for Endocrinology and Metabolism, GI Foundation, Pulse Canada, Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V., Abbott, Biofortis, the European Food Safety Authority, the Physicians Committee for Responsible Medicine, the Soy Nutrition Institute and the Comité Européen des Fabricants de Sucre. Dr. Sievenpiper has received nonfinancial support from Tate & Lyle, PepsiCo, FoodMinds LLC, European Fruit Juice Association, International Sweeteners Association, Nestlé Health Science, Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V., Abbott, Biofortis, the European Food Safety Authority and the Physicians Committee for Responsible Medicine, Kellogg Canada, American Peanut Council, Barilla, Unilever, Unico Primo, Loblaw Companies, WhiteWave Foods, Quaker, California Walnut Commission, Almond Board of California, outside the submitted work. Dr. Sievenpiper is a member of the International Carbohydrate Quality Consortium and the Clinical Practice Guidelines Expert Committees of Diabetes Canada, European Association for the Study of Diabetes, Canadian Cardiovascular Society, and Obesity Canada, and holds appointments as an Executive Board Member of the Diabetes and Nutrition Study Group of the European Association for the Study of Diabetes, and as Director of the Toronto 3D Knowledge Synthesis and Clinical Trials Foundation. He is also an unpaid scientific adviser for the Program in Food Safety, Nutrition and Regulatory Affairs and the Carbohydrates Committee of the International Life Science Institute North America. He has a spousal relationship with an employee of Anheuser-Busch InBev. Sanjeev Sockalingam reports receiving honoraria from Bausch Health Canada within the last 36 months. Valerie Taylor reports receiving speaker fees from Sunovion. Shahebina Walji reports receiving consulting or advisory board fees from Novo Nordisk, Bausch Health and Takeda and speaker’s bureau fees from Novo Nordisk and Bausch Health. Shahebina Walji also reports selling Optifast Meal replacements through a weight management centre Optifast is a product produced and sold by Nestlé. No other competing interests were declared.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-07 21:59:07 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
^Niinpä erittäin sekavien suositusten painopiste on psykologisissa interventioissa, LÄÄKEHOIDOSSA ja lihavuusleikkauksissa.

Tuskin on odotettavissa menestystarinoiden tulvaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-08 04:58:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Kim Amdrewsin vhh:lla remissioon hoitama tyypin 2 diabeetikkopotilas:

https://twitter.com/drkimandrews/status ... 14346?s=21

Lainaa:
My first success story for 2021!
69 year old chap admitted with HHS with new onset T2diabetes and BG of 41. Discharged on 35 units of insulin and told lifelong. I got my low carb claws into him and now 20kg down, A1c 34, OFF ALL MEDS. Everyone needs to know this is possible!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-08 07:46:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
RCT:t, jotka osoittavat, että punainen liha aiheuttaa diabetesta, syöpää ja sydäntautia:

https://twitter.com/discostew66/status/ ... 70016?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-08 20:21:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Hiilihydraatteja rajoittavien ruokavalioiden käyttöä tyypin 2 diabeteksen ja muiden insuliiniresistenssin aiheuttamien tautien ennaltaehkäisyyn olisi perusteltua syytä tutkia, Eric Westman kirjoittaa Frontiers of Nutrition - tiedelehden editoriaalissa:

viewtopic.php?p=2438083#p2438083


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-08 21:20:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
SGLT2:n estäjien harvinainen mutta vaarallinen sivuvaikutus on eyglykeeminen diabeettinen ketoasidoosi. Juujoo, karppaus ei aiheuta ketoasidoosia, kuten vielä 2000-luvun ensimäisellä vuosikymmenellä eräs ravitsemusterapeutteja opettava henkilö saattoi huudella, mutta nämä nykyisin kohtalaisen yleisessä käytössä olevat diabeteslääkkeet saattavat sen tehdä.

Muutama tapausseloste:

“The Bitter Truth of Sugar”—Euglycemic Diabetic
Ketoacidosis due to Sodium-glucose Cotransporter-2
Inhibitors: A Case Series


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-08 22:11:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Joka viidennen yhdysvaltalaisen arvioidaan ketoilevan ainakin ajoittain:

viewtopic.php?p=2438107#p2438107


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-09 07:20:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Tieteellisten tutkimusten ja lukuisten lääkäreiden kliinisen kokemuksen perusteella on jo pitkään tiedetty, että tyypin 2 diabeteksen voi hiilareita rajoittavalla ruokavaliolla saada turvallisesti lääkkeettömään remissioon.

Onko kenelläkään havaintoa siitä, että maamme terveydenhoitojärjestelmä tai media olisi kertonut tämän suomalaisille diabeetikoille, joille tämä tieto avaisi mahdollisuuden pelastaa terveytensä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-02-09 09:33:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Alzheimer-riski on yksi hyvä syy miksi diabeetikon kannattaa pitää verensokerinsa niin normaalilla tasolla kuin mahdollista.

Lainaa:
What research has shown about the relationship between diabetes and cognitive decline
 People with Type 1 diabetes are at greater risk of dementia than people without diabetes. According to the one study’s results, Type 1 diabetics were 93% more likely to develop dementia. A 2021 study for Kaiser Permanente Northern California showed older adults with Type 1 diabetes who were hospitalized for just one blood sugar extreme were at higher risk for dementia — and those who were hospitalized for both highs and lows were six times more likely to later develop dementia.
 There’s a strong correlation between Alzheimer’s disease and high blood sugar levels. One study found that people with high blood sugar levels — such as those linked with Type 2 diabetes — had a dramatic increase in beta-amyloid protein, one of the hallmarks of Alzheimer’s disease.


https://www.alz.org/media/Documents/alz ... ine-ts.pdf


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4111 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1155 156 157 158 159206 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)