karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 07:57:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2022-01-05 03:15:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Kasari kirjoitti:
Hesarissa Perttu Arkkila on sitä mieltä, ettei tulehduksellisiin suolistosairauksiin ole olemassa varsinaista ruokavaliohoitoa.
Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyneet tuntuvasti
Lainaa:
Määrät ovat nousseet kahdessakymmenessä vuodessa tuntuvasti, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri ja gastroenterologian professori Perttu Arkkila. ”Vuonna 1990 potilaita oli vasta noin 6 300”, Arkkila toteaa.

Nopean yleistymisen tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta Arkkilan mukaan on olemassa useita mahdollisia taustatekijöitä. Esimerkiksi kaupungistuminen ja hygieniatason nopea paraneminen sekä lisääntynyt antibioottien käyttö ovat altistaneet ihmisiä tulehduksellisille suolistosairauksille.

?? Ei Suomi ole hirveästi kaupungistunut 90-luvun jälkeen. Eikä "hygienisoitunut"...

ja antibiooteista jäppinen totesi itsekin, että niiden käyttö on itse asiassa vähentynyt merkittävästi 1990-luvusta.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-01-05 04:15:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29269
Niin, ja hys hys linolihaposta ja siitä, että sitä saadaan eniten niistä hehkutetuista siemenöljyistä.

https://www.studio55.fi/terveys/article ... ssa/125608

Färkkilä tuli muutama vuosi sitten paljastaneeksi linolihappoon kohdistuvan epäilyksen:

Lainaa:
Toisena vaikuttavana tekijänä Färkkilä pitää ruokavaliomuutoksia.

– Laajassa eurooppalaisessa tutkimuksessa todettiin, että runsas linolihapon saanti näyttää lisäävän riskiä sairastua haavaiseen paksusuolentulehdukseen. On arveltu, että jopa neljäsosa sairastapauksista selittyisi tällä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2022-01-07 13:19:32 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29269
Ultraprosessoituihin ruokiin lisättävät synteettiset lisäaineet ja emulgaattorit ovat vahvoja ehdokkaita tulehduksellisten suolistosairauksien yleistymisen aiheuttajiksi:

https://childrenshealthdefense.org/defe ... ut-health/

Karboksyylimetyyliselluloosan (sakeutusaine) E466 haitallisuudesta on tutkimusnäyttöä. Sitä käytetään esimerkiksi jäätelöissä.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)