karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-26 02:57:38

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1696 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 180 81 82 83 84 85 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-03-16 20:37:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Miltä maistui?

Lainaa:
Ainesosat
vesi, riisi, paneeraus (vehnäjauho, paprika, kurkuma, hiiva), herne, muunnettu perunatärkkelys, perunatärkkelys, kookosrasva, rypsiöljy, maissitärkkelys, suola, sakeuttamisaine (ksantaanikumi), hiivauute, valkoviinietikka, happamuudensäätöaine (kalsiumlaktaatti), aromit, sokeri, stabilointiaine (E461), ergokalsiferoli, pellavansiemen, säilöntäaine (E202).


https://www.foodie.fi/entry/pouttu-muu- ... 9730016963


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-16 21:07:02 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 381
"Miltä maistui?"

Kun sanotaan ettei voi velliä pilaa samaa voi sanoa tästäkin, käytin voita aikas reippaasti ja voihan tarttuu tähänkin korppujauholla paneerattuun tuotteeseen hyvin hanakasti. On myönnettävä ettei maku ollut luotaantyöntävä, mutta kun katsoo ainesosia joista valmistettu on jälleen kaivettu uusi sudenkuoppa johon lihaa pelkäävät putoavat ja lihovat entisestään. Huomioni kiinnittyi ettei valmistusaineiden luettelemisen lisäksi ilmoitettu proteinien, hiilihydraattien eikä rasvojen määriä. Tätä tuotetta voi nimittää prosessoiduksi ruuaksi tai oikeasti petokseksi lautasella. Välttäkää tuotetta mikäli terveys on eräs tärkeä elämänarvo.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-17 10:29:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Tutkimus: Ihminen on kehityshistoriassaan ollut pitkiä aikoja karnivori ja lipivori.

The evolution of the human trophic level during the Pleistocene

Vaan eipä ole tainnut olla herbivori.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-17 20:48:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
mutenvain kirjoitti:
Kokeilu alkakoon: Muu kuin lihaa. Kasvi wienerleike ensiluokkainen klassikko. En tiedä mistä on valmistettu, kuitenkin lukee: SOIJATON, MAIDOTON, PROTEIININ LÄHDE. Valmistaja on Pouttu.

Kilohinta 10 euroa vaikka proteiinia vain 10 %. :roll:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-21 13:20:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Jälleen yksi tutkimus osoitti, että vegaanilapset jäävät pienikasvuisemmiksi ja kehonkoostumukseltaan heikommiksi ja ovat suuremmassa ravinnepuutosriskissä. LDL-arvot kyllä jäivät alemmiksi, mutta mikä merkitys on LDL-lukemalla ilman tietoa partikkelisuhteista? Verrokkeina olivat tässä vegetaari- ja omnivori-ruokavaliot.


Growth, body composition, and cardiovascular and nutritional risk of 5- to 10-y-old children consuming vegetarian, vegan, or omnivore diets

Lainaa:
Abstract
Background: Plant-based diets (PBDs) are increasingly recommended for human and planetary health. However, comprehensive evidence on the health effects of PBDs in children remains incomplete, particularly in vegans.

Objectives: To quantify differences in body composition, cardiovascular risk, and micronutrient status of vegetarian and vegan children relative to omnivores and to estimate prevalence of abnormal micronutrient and cholesterol status in each group.

Methods: In a cross-sectional study, Polish children aged 5-10 y (63 vegetarian, 52 vegan, 72 matched omnivores) were assessed using anthropometry, deuterium dilution, DXA, and carotid ultrasound. Fasting blood samples, dietary intake, and accelerometry data were collected.

Results: All results are reported relative to omnivores. Vegetarians had lower gluteofemoral adiposity but similar total fat and lean mass. Vegans had lower fat indices in all regions but similar lean mass. Both groups had lower bone mineral content (BMC). The difference for vegetarians attenuated after accounting for body size but remained in vegans (total body minus the head: -3.7%; 95% CI: -7.0, -0.4; lumbar spine: -5.6%; 95% CI: -10.6, -0.5). Vegetarians had lower total cholesterol, HDL, and serum B-12 and 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] without supplementation but higher glucose, VLDL, and triglycerides. Vegans were shorter and had lower total LDL (-24 mg/dL; 95% CI: -35.2, -12.9) and HDL (-12.2 mg/dL; 95% CI: -17.3, -7.1), high-sensitivity C-reactive protein, iron status, and serum B-12 (-217.6 pmol/L; 95% CI: -305.7, -129.5) and 25(OH)D without supplementation but higher homocysteine and mean corpuscular volume. Vitamin B-12 deficiency, iron-deficiency anemia, low ferritin, and low HDL were more prevalent in vegans, who also had the lowest prevalence of high LDL. Supplementation resolved low B-12 and 25(OH)D concentrations.

Conclusions: Vegan diets were associated with a healthier cardiovascular risk profile but also with increased risk of nutritional deficiencies and lower BMC and height. Vegetarians showed less pronounced nutritional deficiencies but, unexpectedly, a less favorable cardiometabolic risk profile. Further research may help maximize the benefits of PBDs in children.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-22 01:32:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Toinen vaihtoehtoinen selitysmalli on, että vegaanilasten vanhemmat ovat keskimääräistä lyhyempiä.

En tiedä, onko sattumaa, että ainoat vegaanivanhemmat, jotka tunnen, ovat keskimääräistä lyhyempiä. Varsinkin ne isät.

Epäilen, että selitys saattaisi liittyä hormoneihin. (Testosteronia tihkuvat miehet ovat muita taipuvaisempia arvostamaan lihansyöntiä.)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-23 16:34:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Kas kummaa kun ravinteikkaimmat ruuat ocat eläinperäisiä:

https://twitter.com/TyRBeal/status/1369 ... 55715?s=20


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-25 18:39:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Helsingin Sanomat jakoi kauramaitokiimassaan "puutteelista" tietoa maidon kulutuksen kehityksestä Suomessa ja nautakarjan metaanipäästöistä. Luken tutkijat oikaisivat:

Maitotuotteiden kokonaiskulutuksessa ei ole suuria muutoksia

Lainaa:
HELSINGIN SANOMIEN juttu ”Kaura valtaa tilaa maidolta” (22.3.) antoi hieman puutteellisen kuvan maitotuotteiden kokonaiskulutuksen kehityksestä ja suomalaisten kulutuksesta kansainvälisesti. Maidon kulutuksen todettiin Suomessa vähentyneen tasaisesti viime vuosina ja selvästi sotien jälkeiseen aikaan verrattuna. Tämä pitää paikkansa nestemäisen maidon kohdalla. Suomalainen joi 1950-luvulla maitoa keskimäärin yli 350 litraa vuodessa, mutta vuonna 2020 enää runsaat sata litraa vuodessa.

Nestemäisen maidon kulutuksen väheneminen on kuitenkin korvautunut täysin muiden maitotuotteiden kulutuksen kasvulla. Kokonaiskulutuksesta maitoa syödäänkin nykyään selvästi enemmän kuin juodaan. Juustojen, rahkojen ja jogurttien osuus yltää jo yli 60 prosenttiin maitotuotteiden kokonaiskulutuksesta maitolitroissa laskettuna. Kokonaiskulutuksessa ei ole tapahtunut dramaattisia muutoksia 1970-luvun puolivälin jälkeen, ja se on pysynyt korkealla tasolla myös viime vuosina.

Jutun mukaan maitoa kulutetaan meillä henkeä kohden enemmän kuin missään muussa EU-maassa. On totta, että nestemäisen maidon kulutus on Suomessa edelleen hyvin suurta moniin muihin maihin verrattuna. Maitotuotteiden kokonaiskulutuksessa suomalaiset yltävät kuitenkin vain hieman EU:n keskiarvon yläpuolelle: noin sijalle kymmenen jäsenmaiden vertailussa.

Jutussa todettiin lisäksi, että maitotilojen suurin yksittäinen päästöjen lähde ovat lehmät. Suurin kasvihuonekaasupäästöjen lähde on kuitenkin maankäyttö. Nautakarjan ruoansulatuksen aiheuttamien metaanipäästöjen osuus on ollut Suomessa viime vuosina yhteensä noin kaksi miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia.

Maatalouden aiheuttamat kokonaispäästöt maankäyttösektori mukaan lukien olivat vuonna 2019 runsaat 15 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia. Maankäytön osuus siitä on noin kolme neljännestä. Maitotiloilla on viidennes viljellystä peltoalasta.

Jyrki Niemi
tutkimusprofessori

Olli Niskanen
erikoistutkija

Luonnonvarakeskus (Luke)


Juttu 22.3.:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007873558.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-25 20:17:23 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Ja tuohon maankäyttöön vissiin se kauranviljelykin lasketaan?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-27 07:45:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Vegaanilapsilla matalampi LDL, mitta enemmän ravinnepuutoksia ja lyhytkasvuisuutta:

https://academic.oup.com/ajcn/advance-a ... 45/6178918


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-31 06:22:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Raudanpuute on yleistynyt.

https://yle.fi/uutiset/3-11861027

Wink. Punainen liha ja sisäelimet voisivat auttaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-08 19:13:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Julkisen sanan neuvosto otti kantaa https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5311 ... f25dacd0f9
Lainaa:
Julkisen sanan neuvosto on antanut langettavan huomautuksen Kirkko & Kaupunki -lehdelle heidän poistettuaan pahennusta herättäneen kolumnin Kuula: Eläinten teollinen käyttö muistuttaa Saatanan tuhotekoja – Jeesuksen seuraaja ei voi osallistua nykyiseen kaltoinkohteluun (18.1.2021).

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-09 08:08:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Jessin opettavainen tarina:


https://twitter.com/jessjonesldn/status ... 44834?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-17 13:26:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Helsingin kaupunki ei ilmeisesti ole kiinnostunut lapsukaisten terveydestä päätellen siitä, että se on kuulemma ryhtynyt tarjoilemaan joissakin päiväkodeissa ja kouluissa epäterveellistä ultraprosessoitua teollisuustuotetta, kaurajuomaa. Sisältämänsä runsaan maltoosin takia se pompsautaa verensokeria kuin sokerilimu. Lisäksi siitä löytyy sydäntautia ja syöpää aiheuttavaa teollista transrasvaa, inflammaatiota aiheuttavaa siemenöljyä ja munuaisille haitallista dikaliumfosfaattia. Lisätystä kasviperäisestä D2-vitamiinistakaan ei ole paljon iloa, sillä ihmisen elimistö pystyy tekemään siitä tarvitsemaansa D3:a vain rajoitetusti

Jeff Knobbs: Is Oatly Oat Milk Healthy?

Oatly: The New Coke

Antti Heikkilä: "Terveellinen" kauramaito

Kaurajuoman maltoosi syntyy kun sen valmistusprosessissa entsyymit pilkkovat kauran tärkkelystä sokereiksi, enimmäkseen maltoosiksi.

Kaurajuoma on SOKERIJUOMA!

Kaurajuoma: STROND AVOID!

Coca-Colakin on terveellisempää. Nostaa verensokeria yhtä tykisti, mutta siinä ei sentään ole teknotransseja eikä siemenöljyä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-17 18:28:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Finelin mukaan kaurajuoman sokeri on lähinnä sakkaroosia.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikk ... nent=2160&

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-17 20:05:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Kappas vaan niinpä Finelissä seisoo.

Oatly itse sanoo vähän epämääräisesti näin:

Lainaa:
In the enzyming tanks, we add natural enzymes that break the oat starch down into smaller components, like maltose (also called malt sugar), which sweetens our products naturally.


https://www.oatly.com/fi/our-process


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-18 00:01:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
mutenvain kirjoitti:
"Miltä maistui?"
Huomioni kiinnittyi ettei valmistusaineiden luettelemisen lisäksi ilmoitettu proteinien, hiilihydraattien eikä rasvojen määriä.

Siinä on 9.5 % proteiinia.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-18 00:17:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Kappas vaan niinpä Finelissä seisoo.

Oatly itse sanoo vähän epämääräisesti näin:

Lainaa:
In the enzyming tanks, we add natural enzymes that break the oat starch down into smaller components, like maltose (also called malt sugar), which sweetens our products naturally.

https://www.oatly.com/fi/our-process

Ok. Jos ollaan ihan tarkkoja, kaurajuomassa on Finelin mukaan alle 0,1 prosenttia maltoosia. Oatly ei siis ehkä suoranaisesti valehdellut, mutta johdatti kyllä selvästi harhaan. :evil: Varmaan siksi, että maltoosi kuulostaa terveellisemmältä kuin sokeri.

(Oikeastihan maltoosi nostaa verensokeria yhtä nopeasti kuin glukoosi eli todella nopeasti.)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-18 08:02:00 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mahtaakohan Fineli olla oikeassa Oatlyn tapauksessa?
Ann Fernholm ei kerro lukuja (ainakaan tässä), vaan vain että kauran tärkkelys muuttuu valmistuksen aikana maltoosiksi, mutta sen verran ison kysymyksen esitti asiasta viime vuoden lopulla (avoin kirje Oatlylle), että Ruotsin lehdistökin tarttui siihen, ja Oatly selittelee edelleen. Tässä linkissä vain jälkiaaltoja (Fernholmin blogia taaksepäin selaamalla löytyy varmasti lisää).
Linkki: http://annfernholm.se/2021/02/19/fallni ... ksnyheter/

(ja joo, Fineli on ollut väärässä ennenkin. Korjannut vasta vuosien väärien tietojen jälkeen)

Muoks: Kasarille kiitos varmistuksesta (seuraava viesti). Oatlyn itsensä mukaan maltoosin määrä valmiissa juomassa on 4% painosta (ja hurjan paljon isompi prosenttimäärä kaloreista), eli Fineli on taas kerran väärässä. Ja, aivan kuten vanha karppu sanoi, maltoosi on ihan supernopeaa verensokerin nostattelussa, ja homma vain nopeutuu ilman rasvaa ja niitä kuituja. Kauramaito ei todellakaan ole mikään karppiystävällinen kahvinvalkaisija.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-18 08:03:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4883
Els jo ehtikin mutta laitan kuitenkin näpyttelyni
Ann Fernholm penkoi tuota Oatlyn luonnollista sokeria.
Oatlyn vastaus
https://www.dietdoctor.com/se/svar-fran ... r-naturlig
Lainaa:
I vår naturella havredryck finns 4 g maltos/100 ml

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1696 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 180 81 82 83 84 85 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)