Piereskeleminen on ilmeisesti nykyisin tekniikkalaji.
Tekniikan Maailma: Tutkimus: Kasvisvoittoinen ruokavalio saa miehet piereskelemään paljon enemmän, ja se on tutkijoiden mukaan hyvä asiaUskottavuutta tältä tutkimukselta vie jo se, että siinä väitetään Välimeren ruokavalion olevan runsaskuituinen.
Välimereen rajoittuvissa maissa on monenlaisia ruokakulttuureja, mutta mikään niistä ei ole erityisen runsaskuituinen.
Välimeren maissa syödään runsaasti lihaa - idässä ja etelässä erityisesti lampaan ja vuohen. Eivät ne vuoristoisilla alueilla kuljeskelevat lammas- ja vuohilaumat ole kotien lemmikkieläimiä. Voivat tietysti olla sitäkin, mutta niiden ensisijainen tarkoitus on ruuan tuotanto. Kebab on idässä kansallisruokaa.Ja mm. Espanjassa ja Kreikassa possunliha on arvossaan. Kalaa Välimeren maissa on syöty niin paljon, että kalakannat ovat heikossa hapessa.
Rasvaisia maitotuotteita syödään runsaasti. Ranska, Italia ja Espanja ovat kuuluisia lukemattomista juustolajeistaan. Idässä syödään erittäin yleisesti fetaa. Runsas voin käyttö on ranskalaisen keittiön tunnusmerkki. Italia tunnetaan jäätelöistään. Oliiviöljyä Välimeren maissa käytetään erityisen runsaasti. Ei siinäkään ole kuitua.
Leivät Välimeren maissa tehdään yleensä puhdistetusta viljasta. En ole koskaan törmännyt siellä esimerkiksi kokojyväpatonkiin tai -pita-leipään?
Entä lisäkkkeet? Italiassa pasta tehdään yleensä puhdistusta viljasta kuten meren etelärannalla kuskus. Riisi on yleensä valkoista.
Vihanneksia syödään kyllä runsaasti, mutta ei niin paljon, että ne tekisivät ruokavaliosta erityisen runsaskuituisen.
Tutkimusruokavalion kaltainen "Väimeren ruokavalio" on olemassa vain virallisterveilijöiden mielikuvituksessa. Käsite on luotu propagandavälineeksi virallisterveellisen ruokavalion promoamiseksi.
.