karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-05-13 04:16:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3751 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1184 185 186 187 188 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-03-11 17:11:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
PURE ei tue väitettä, että kaksi annosta kalaa viikossa pienentäisi terveen ihmisen sydänriskiä tai kuoleman riskiä.

Se kuitenkin liitti kalan syönnin pienempään sydäntaudin pahenemisen riskiin ja kuoleman riskiin sydäntautia jo sairastavilla.

viewtopic.php?p=2394977#p2394977


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-13 08:31:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Liho low fatilla. Ja ihan turhaan. Asiakirjoitus.

https://wellnesseq.net/what-about-fat/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-13 11:55:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
THL on pahasti hakoteillä fokusoituessaan sydäntaudin ehkäisyssä tyydyttyneen rasvan aiheettomaan demonisointiin ja LDL:n alentamiseen:


viewtopic.php?p=2395289#p2395289

Pojois-Karjala -projektista saakka on räksytetty väärän puun juurella.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-17 10:43:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Artikkeli: Tyydyttyneelle rasvalle ehdotetut vaihtoehdot haitallisempia kuin tyydyttynyt rasva.

Perspective: The Saturated Fat–Unsaturated Oil Dilemma: Relations of Dietary Fatty Acids and Serum Cholesterol, Atherosclerosis, Inflammation, Cancer, and All-Cause Mortality

Lainaa:
ABSTRACT
PUFAs are known to regulate cholesterol synthesis and cellular uptake by multiple mechanisms that do not involve SFAs. Polymorphisms in any of the numerous proteins involved in cholesterol homeostasis, as a result of genetic variation, could lead to higher or lower serum cholesterol. PUFAs are susceptible to lipid peroxidation, which can lead to oxidative stress, inflammation, atherosclerosis, cancer, and disorders associated with inflammation, such as insulin resistance, arthritis, and numerous inflammatory syndromes. Eicosanoids from arachidonic acid are among the most powerful mediators that initiate an immune response, and a wide range of PUFA metabolites regulate numerous physiological processes. There is a misconception that dietary SFAs can cause inflammation, although endogenous palmitic acid is converted to ceramides and other cell constituents involved in an inflammatory response after it is initiated by lipid mediators derived from PUFAs. This article will discuss the many misconceptions regarding how dietary lipids regulate serum cholesterol, the fact that all-cause death rate is higher in humans with low compared with normal or moderately elevated serum total cholesterol, the numerous adverse effects of increasing dietary PUFAs or carbohydrate relative to SFAs, as well as metabolic conversion of PUFAs to SFAs and MUFAs as a protective mechanism. Consequently, dietary saturated fats seem to be less harmful than the proposed alternatives.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-17 11:33:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4579
Kirjoittaja, Glen D. Lawrence, näyttää olevan biokemisti.
Toinen artikkeli v. 2013
Dietary Fats and Health: Dietary Recommendations in the Context of Scientific Evidence

Pari kirjaakin on julkaissut
The Low-Fat Lie: Rise of Obesity, Diabetes and Inflammation
The Fats of Life: Essential Fatty Acids in Health and Disease

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-17 17:20:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Mitä tutkimunäyttö oikeasti sanoo siitä mihin familiaalista hyperkolesterolemiaa potevien sv-tautien ehkäisyssä pitäisi fokusoitua?

Uffe Ravnskov, Michel de Lorgeril, Malcolm Kendrickc ja David Diamond kertovat, että hyytymistekijöihin. Ei siis LDL:n alentamiseen, kuten nykyisin tehdään.

Serious flaws in targeting LDL-C reduction in the management of cardiovascular disease in familial hypercholesterolemia


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-20 21:44:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Soijaöljy aiheuttaa suoliston mikrobiomissa muutoksia, jotka on liitetty ateroskleroosiin:

Soybean Oil Modulates the Gut Microbiota Associated with Atherogenic Biomarkers

Ennestään tiesimme, että soijaöljy on erittäin obesogeenista ja diabetogeenista (ainakin hiirille);

https://journals.plos.org/plosone/artic ... ne.0132672

Johtunee omega-6-rasvahappojen runsaudesta. Muiden runsaasti omega-6-rasvahappoja sisältävien siemenöljyjen vaikutukset lienevät samankaltaiset.

Soijan fytoestrogeeneja soijaöljyssä ei sentään ole, mutta se on riittävän haitallista ilman niitäkin.

Mutta kun vetää trendikkäästi soija"maitoa", saa aimo annoksen fytoestrogeenejakin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-21 12:50:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Omega-6-rasvahapot ehkäisevät omega-3-rasvahappojen pääsyä vaikuttamaan elimistössä. Siksikin tyydyttynyt rasva on parempi vaihtoehto kuin siemenöljyt.

Dietary saturated fat promotes omega-3 polyunsaturated fatty acid incorporation into human plasma and erythrocytes

Lainaa:
Abstract
Research in animal models suggests that dietary saturated fat (SFA) enhances omega-3 polyunsaturated fatty acids (n-3PUFA) incorporation in membranes and tissue cells, when compared to dietary omega-6 polyunsaturated fat (n-6PUFA). N-6PUFA are known to compete with n-3PUFA for the same enzymes in their metabolic pathway. Therefore, we investigated blood lipid levels and n-3PUFA incorporation into plasma and erythrocytes following dietary supplementation with n-3PUFA [2.4g eicosapentaenoic acid (EPA): docosahexaenoic acid (DHA) daily], combined with either a high SFA diet or a high n-6PUFA diet. This was a randomized, dietary intervention trial, in parallel design involving 25 healthy adults aged 18 to 65 years. Blood samples were collected after an overnight fast at baseline and after 6 weeks of dietary intervention. A significantly higher increase in n-3PUFA into plasma and erythrocyte lipids was observed after the consumption of the SFA diet when compared with the n-6PUFA diet (P=0.017 and P=0.006, respectively). The SFA diet also caused an increase in total (P=0.021) and low density lipoprotein (LDL) cholesterol (P=0.011). Thus, n-3PUFA supplementation appears to be more effective in increasing tissue n-3PUFA levels when the background diet is rich in SFA rather than n-6PUFA, despite increase in total and LDL cholesterol levels.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-23 16:38:30 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Statiinit pahentavat insuliiniresistenssiä niillä, joilla ei ole APOE4:ää:

Statin Users Without an APOE- ε4 Allele have Increased Insulin Resistance

Lainaa:
Abstract
The present study examined the relationships among statin use, APOE genotype, and insulin resistance as measured by the homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR) in healthy older adults. APOE ε4- (i.e., not having an ε4 allele) statin users had higher HOMA-IR values compared with ε4+/statin users (p = 0.0169), and with non-users who were ε4- (p = 0. 0003) or ε4+ (p = 0.0006). These results suggest that statin use may modulate insulin levels for individuals without an APOE ε4 allele.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-24 20:01:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Mikään määrä tutkimusnäyttöä ei pysty vaikuttamaan tyydyttynyttä rasvaa koskeviin suosituksiin:

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 91586?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-28 10:08:52 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Kaikki virallisterveilijät eivät vieläkään lle päässeet täysin yli syödyn kolesterolin tarpeettomasta demonisoinnista.

Get over it!

Kuten Mary Enig sanoi, kolesterolia ei voi syödä tarpeeksi. Elimistö joutuu joka tapauksessa tekemään sitä lisää.

https://twitter.com/dietheartnews/statu ... 61985?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-30 16:27:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Professori Tim Noakes on jatkanut briljanttia tutkimustyötään. Odotettu kolmas osa kaikkien aikojen tieteellisestä salapoliisikertomuksesta Tim Noakes Foundationin sivustolla on ilmestynyt! Vahvaakin vahvempi lukusuositus!

Ancel Keys’ Cholesterol Con. Part 3.

Edelliset osat:

Ancel Keys’ Cholesterol Con Part 2.

Ancel Keys’ Cholesterol Con. Part 1.

Samasta aiheesta Noakes julkaisi aikaisemmin moniosaisen kirjoitussarjan Crossfit -sivustolla. Tässä juttujen tekninen ulospano on onnistuneempi. Lukusuositus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-30 21:35:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Suuren kolesterolihuijauksen seuraamuksiin kuuluu sekin, että Mäkkärin ranskikset muuttuivat hurjan paljon epäterveellisemiksi. Alun perin Mäkkärin ranskikset friteerattiin naudan talissa - nykyisin siemenöljyssä, joka hapettuu kuumennettaessa muuttuen vielä epäterveellisemmäksi kuin mitä se on kuumentamattomana.


My Hunt the Original McDonald’s French-Fry Recipe


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-30 21:42:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Tutkimus: korkeat triglyt ja matala HDL ennustavat vaikeaa koronaa.

Low HDL and high triglycerides predict COVID-19 severity

Wink. Vhh:lla ja ketolla on tapana alentaa triglyjä ja nostaa HDL:ää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-31 13:25:47 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2010-09-17 21:34:19
Viestit: 113
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkimus: korkeat triglyt ja matala HDL ennustavat vaikeaa koronaa.

Low HDL and high triglycerides predict COVID-19 severity

Wink. Vhh:lla ja ketolla on tapana alentaa triglyjä ja nostaa HDL:ää.


Valmiiksi huonojen arvojen ennustearvo (joka onkin jo aika vahvasti selvillä) ei kuitenkaan ollut tuon tutkimuksen pääpihvi vaan tässä aprikoitiin arvojen muutoksesta jopa infektion aikana.

Several studies have described rapid changes in the lipid profile in response to COVID-19 and the progression of the disease.
...
Strong scientific evidence supports the hypothesis that both inflammatory states and infectious diseases are associated with striking changes in lipid metabolism21. The general pattern is exactly as observed in our study: low HDL-C levels and normal or even high levels of triglycerides for the clinical context. LDL-C levels may be maintained or also reduced but are generally associated with an increased presence of smaller LDL particles. Although insulin resistance plays an important role in these lipid abnormalities, the pathophysiology of these modifications is more complex.
...
Recent plasma lipidomic data from patients infected with SARS-CoV-2 have revealed substantial modifications of lipid families during the infection.
...
Standard lipid concentrations are not only a marker of nutritional status but also a biomarker of infection and the degree of inflammation that may play a pathophysiological role. A high triglyceride level associated with a low HDL-C concentration must be considered as a marker of a poor prognosis. Our data strongly support the need for lipid profile measurements during the course of COVID-19, since the lipid profile appears to be a potent risk biomarker.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-31 19:11:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Lihan tyydyttynyt rasva EI liity sv-tauteihin, mutta meille luodaan vaikutelma kuin se liittyisi. Näin se tehdään:

Just Read: Saturated Fat in Meat is not associated with Cardiovascular Disease – How to make it look like it is


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-01 09:39:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Puskalandiassa citizen scientistilta voi saada oikeampaa tietoa kuin terveyseliitiltä.

Ari Kaihola: Kolesteroli ja ikääntyminen

Lainaa:
Kolesteroliarvoilla on taipumus kohota, kun ikävuosia tulee lisää. Mutta haittaako se mitään? Syötetäänkö vanhemmille ihmisille kolesterolin alennuslääkkeitä syyttä suotta?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-06 09:24:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Heh, pian varmaan saamme kolesteroli- ja statinointipassit, joita ilman ei saa ostaa muuta ruokaa kuin ruisleipää ja rypsiöljyä. Niin ja hedelmiä ja vihanneksia.

https://twitter.com/mangan150/status/13 ... 95328?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-06 17:30:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
Taas tuli annos diibadaabaa.

Propaganda tehoaa paremmin kun sitä toistetaan usein. Niinpä heikkolaatuisesta korrelaatiotutkimusten "näytöstä" saadaan enemmän irti tekemällä samasta tavarasta uusi metatutkimus tai tutkimuskatsaus toisensa jälkeen. Näin saadaan mediaan halutut otsikot uudelleen ja uudelleen.

Jälleen tuli yksi uusi tutkimuskatsaus:

Total Dietary Fat Intake, Fat Quality, and Health Outcomes: A Scoping Review of Systematic Reviews of Prospective Studies

Lainaa:
Conclusion: Overall, the available published evidence deems it reasonable to recommend replacement of SFA with MUFA and PUFA and avoidance of consumption of industrial TFA.

Mutta otetaan positiivinen asia ensin. Ihme kyllä tuossa sentään raportoidaan, etteivät märehtijöiden tuottamat (luonnolliset) transrasvat liittyneet käytettyyn sydänriskin markkeriin, toisin kuin teknotranssit. Plussaa, vaikka se markkeri olikin kyseenalainen, eikä tämä siten todistanut mitään.

Puskalandiassa virallinen taho on systemaattisesti pyrkinyt hämmentämään vettä sekoittaen tahallaan luonnolliset ja teolliset transrasvat. Luultavasti siksi, että kaapissa on iso luuranko: aikanaan runsaasti vaarallista teollista transrasvaa sisältäneiden margariinien suosittelu sydänriskin kannalta vähintäänkin neutraalien, ellei jopa hieman suojaavien, maitorasvojen tilalle. Mitään virheitäänhän virallinen taho ei tapaa myöntää, eikä se säästä rahaa tai vaivaa jälkiensä peittelyssä.

Ja sitten se toinen puoli. Tavalliseen tapaan tältäkin tutkimukselta vie pohjan pois se, että tarkastellaan korrelaatioita hyvin kyseenalaiseen välittävään muuttujaan - LDL:ään - eikä koviin päätetapahtumiin,
sairastumisiin sydäntauteihin ja kuolemiin.

Nina Teicholz tiivistää twitter -ketjuun ne syyt, joiden takia tutkimuksen pääjohtopäätös ("tyydyttynyttä rasvaa näyttäisi kannattavan korvata MUFA:lla ja PUFA:lla") on potaskaa:

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 1416835079

Lainaa:
Yet another paper looking at all the evidence on fats. Saturated fats have no significant association w/ any disease outcome or mortality. Nearly 2 dozen of these papers now. When will start to pay attention to the science?

The paper did find that replacing SFA with PUFA was better for some intermediary risk markers. However, smart people disagree about the importance of these intermediary markers (eg, LDL-C vs. HDL-C), and in any case, these are far less definitive than hard outcome data.

Large clinical trials on >60K ppl (most rigorous evidence, not in his paper) show that sat fats have no effect on CVD or total mortality. Even if you doubt that trial data, then best you can say is sat fats have not yet been tested, so no reason to limit them.

To advise replacing sat fats (SFA) w/ seed oils (PUFA) has long been a non-sensical argument. Most sat fats are in whole, natural foods, such as yogurt, oily fish, meats--which contain many needed nutrients, in most bio-available form and cannot logically be swapped for seed oils


Olemassa on runsaasti tutkimuksia, joissa tyydyttyneen rasvan saanti ei ole korreloinut kovien päätetapahtumien kanssa. Kuten myös tyydyttyneen rasvan vapauttavaa kokeellista tutkimusta, näyttöarvoltaan korkeampaa.

Jos tyydyttynyttä rasvaa vaihdetaan PUFA:aan, menetetään eläinperäisten tyydyttyneen rasvan lähteiden sisältämät tärkeät hyvin biosaatavasssa muodossa olevat ravinteet.

Eiköhän Duodecim kuitenkin väsää tästäkin uutisen..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-06 18:47:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24283
^David Diamondin arvio tuosta tutkimuksesta:


Lainaa:
Sad state of nutrition guidance


https://twitter.com/LDLSkeptic/status/1 ... 80841?s=20


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3751 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1184 185 186 187 188 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)