Vuosikymmenten kampanja sv-tautien ehkäisemiseksi kolesterolia alentamalla ei ole ainoastaan epäonnistunut. Se on saattanut vaikuttaa kontraproduktiivisesti.
https://twitter.com/i/status/1431488140590686213Huomenta
onko näistä uutisoitu Suomen mediassa?
en ole ainakaan nähnyt.
eli Kuopion yliopiston suomalaisia tutkimuksia kaikki, ovat ncbi tietokannassa kaikki.
google käännös.
Lainaa:
Johtopäätökset: Kolesterolin tai munien nauttiminen ei liity suurentuneeseen dementian tai Alzheimerin riskiin itäsuomalaisilla miehillä. Sen sijaan kohtuullisella munan saannilla voi olla hyödyllinen yhteys tiettyihin kognitiivisen suorituskyvyn alueisiin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28052883/suomeksi
https://www.uef.fi/fi/artikkeli/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-pienempaan-dementian-riskiinLainaa:
Johtopäätös: Ei munien eikä kolesterolin saanti liittynyt aivohalvausriskiin tässä kohortissa riippumatta apoE -fenotyypistä.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31095282/suomeksi
https://www.uef.fi/fi/artikkeli/ruokavalion-kolesteroli-tai-kananmunien-syonti-ei-lisannyt-aivoinfarktin-riskia-itasuomalaisillaLainaa:
Johtopäätös: Munien tai kolesterolin saanti ei liittynyt lisääntyneeseen CAD -riskiin edes ApoE4 -kantajilla (eli erittäin herkillä yksilöillä).
sepelvaltimotauti= CAD
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26864369/Lainaa:
Johtopäätös: Suurempi munien saanti liittyi pienempään T2D-riskiin tässä keski-ikäisten ja vanhempien miesten ryhmässä.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25832339/Lainaa:
Ravinnosta saatava koliiniyhdiste yhteydessä pienempään dementian riskiin
6.8.2019 TERVEYS JA HYVINVOINTI
Tuoreessa Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa havaittiin ensimmäistä kertaa, että koliiniyhdiste fosfatidyylikoliinin saanti ravinnosta oli yhteydessä pienempään riskiin sairastua dementiaan. Lisäksi fosfatidyylikoliinin havaittiin olevan yhteydessä parempaan suoriutumiseen tiedonkäsittelytoimintoja mittaavissa testeissä. Fosfatidyylikoliinia saatiin eniten kananmunasta ja lihasta. Havainnot julkaistiin arvostetussa American Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä.
Koliini on elimistölle välttämätön ravintoaine, joka esiintyy ruoassa useimmiten erilaisina yhdisteinä. Koliinia tarvitaan muun muassa hermoston välittäjäaineen, asetyylikoliinin, valmistamiseen. Aiemmissa tutkimuksissa koliinin saannin on havaittu olevan yhteydessä tiedonkäsittelykykyyn. Riittävällä koliinin saannilla saattaa siis olla merkitystä tiedonkäsittelykyvyn heikentymisen ja Alzheimerin taudin ehkäisyssä. Koliinia käytetäänkin nykyisin varhaisen Alzheimerin taudin hoitoon tarkoitetussa ravintovalmisteessa.
https://www.uef.fi/fi/artikkeli/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-pienempaan-dementian-riskiinmutta tieto ei ole mennyt perille ihmisille, pimittäkö joku tietoa, media ja diabetes nettisivut kertoo kyllä aivan muuta.
no me ainakin karppilassa nämä tiedetään. luulen, että tulevaisuudessa entiset karppilaiset palaavat osin takaisin kun huomaavat miten media on heitä pettänyt.